Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 58

Θέμα: Περί Δικάναλου/Πολυκάναλου συστήματος...

Περί Δικάναλου/Πολυκάναλου συστήματος...

ΕΡΩΤΗΞΗΣ Α' :
    Δικάναλο ηχοσύστημα μπορεί να μετατραπεί σε πολυκάναλο για να επωφεληθούμε την μαγεία του Home Cinema????

Και εξηγώ... ο δικάναλος ενισχυτής μου που λατρεύω (Audiolab 8000A) μπορεί κάπως να αξιοποιηθεί σε πολυκάναλο σύστημα?
    Μπορώ δηλαδή να προσθέσω μια συσκευή στο υπάρχον σύστημα, η οποία θα αναλάβει την αποκωδικοποιήση των πολυκάναλων format αλλά και την έξοδο των υπόλοιπων ηχείων, μιάς και σαν κεντρικά θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τα B&W μου??????

ΕΡΩΤΗΞΗΣ Β' :
    Στην περίπτωση που το Ερώτημα Α?ναυαγήσει, έχει κανείς σας ακούσει κάποιο από αυτά τα έτοιμα πακέτα Home Cinema γνωστών εταιριών, με κόστος από 350 έως 600-700ευρώ, ώστε να μου πεί αν αξίζει η αγορά τους???

Να τονίσω εδώ ότι ασχολιόμουν για χρόνια με το Hi-End και το δικάναλο σύστημα που έχω με ικανοποιεί απόλυτα... Οπότε έχω αυξημένες απαιτήσεις και από το Home Cinema πακέτο...
    Τον τελευταίο καιρό όμως έχω χάσει τις εξελίξεις στον χώρο, και επειδή αυτό που εγώ θέλω να φτιάξω θα κοστίσει μια περιουσία, έλεγα για ένα διάστημα μήπως και την έβγαζα φθηνά με κάποιο από αυτά τα έτοιμα πακέτα... (στην περίπτωση που το Ερώτημα Α?ναυαγήσει!)

Κάθε βοήθεια δεκτή...
    Σας ακούω...
    A gentleman would walk but never run...

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    Με τις λίγες γνώσεις που έχω πάνω στο θέμα, πιστεύω πως το Α έτσι όπως το περιγράφεις, δεν είναι εφικτό. Θα χρειαστείς ή ένα dvd player με ενσωματομένο αποκωδικοποιητή (οπότε καταργείται ο δικάναλος) ή ένα σύστημα όπως περιγράφεις στο Β.

Βρέθηκα πρόσφατα σε ένα τέτοιο δίλημμα, όταν μετακόμισα και δεν μπορούσα να "ταιριάξω" τα συστήματα μου όπως ήθελα. Έτσι αγόρασα ένα HomeCinema της Sony, της τάξεως των 300 ευρώ, ενώ έχω τον AV της Sony, των 1300 ΕΥΡΩ να κάθεται :hypnotize

Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε τέτοιου είδους συστήματα, κομπλέ με ηχεία κτλ. Βέβαια σε καμία περίπτωση μην περιμένεις την απόδοση που θα είχες με ένα high-end... κι εγώ έχω τα B&W μπροστά, τα 601, και όταν τα άλλαξα με της Sony απογοητεύτηκα πολύ..

- So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
    Βρέθηκα πρόσφατα σε ένα τέτοιο δίλημμα, όταν μετακόμισα και δεν μπορούσα να "ταιριάξω" τα συστήματα μου όπως ήθελα. Έτσι αγόρασα ένα HomeCinema της Sony, της τάξεως των 300 ευρώ, ενώ έχω τον AV της Sony, των 1300 ΕΥΡΩ να κάθεται :hypnotize

Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε τέτοιου είδους συστήματα, κομπλέ με ηχεία κτλ. Βέβαια σε καμία περίπτωση μην περιμένεις την απόδοση που θα είχες με ένα high-end... κι εγώ έχω τα B&W μπροστά, τα 601, και όταν τα άλλαξα με της Sony απογοητεύτηκα πολύ..

Το σύστημα που τελικά αγόρασες σε ικανοποίησε????
    Τουλάχιστον για τα λεφτά του έβγαλε κάποιο τίμιο αποτέλεσμα... καταλαβαίνεις «κινηματογραφική αίσθηση» ή μέσες άκρες?

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Κράτα το σύστημά σου όπως είναι να ακούς τη μουσικούλα σου ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ και πάρε μια Π@Π@ΡΙ@ με 600-700 Ε για να έχεις ένα υποτυπώδες σύστημα Home Cinema.
    Αν έχεις ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ πρέπει να σκάσεις ΧΟΝΤΡΑ ΦΡΑΓΚΑ για καλή ποιότητα ήχου στο Home Cinema. 6-7000 Ε (μαζί με προτζέκτορα και οθώνη) και ποτέ μην περιμένεις να έχεις τον ήχο ενός συστήματος ήχου High-End.
    Προσωπικά έχω 2 συστήματα, το καθένα για την δουλειά που φτιάχτηκε.
    Σχετικά με τα ηχεία αν και εφόσων είναι στα 6Ω και όχι στα 8Ω τότε τα χρησιμοποιείς άφοβα, αλλιώς πρέπει να κοιτάξεις τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή που θα αγοράσεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
    Σχετικά με τα ηχεία αν και εφόσων είναι στα 6Ω και όχι στα 8Ω τότε τα χρησιμοποιείς άφοβα, αλλιώς πρέπει να κοιτάξεις τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή που θα αγοράσεις.
    Εγώ γιατί ήξερα ότι τα 8Ω είναι το συνηθέστερο?????
    Πόσα επεισόδια έχω χάσει πιά??????

Εξηγείς παρακαλώ λίγο το άνωθεν σχόλιό σου περί Ω?

Αμελές μέλος Το avatar του/της Alki_Viades
    Α) για να εχεις home theater ΠΡΕΠΕΙ να εχεις ενας ενισχυτη Home Theater ο οποιος θα μπορει:

να αποκωδικοποιει DTS, dolby digital, κτλ
    και να τροφοδοτει 5+1, 7+1 ή 9+1 ηχεια

αρα ο μονος τροπος να χρησιμοποιησεις τον δικαναλο σου ειναι να παρεις εναν ενισχυτη ΗΤ που θα εχει εξοδο για τα μπροστινα καναλια σε μορφη "line out" ή "pre-out" (δηλ. εξοδο που βγαζει αναλογικο ηχο αφου εχει αποκωδικοποιηθει πριν ομως ενισχυθει) που θα συνδεσεις σε αντιστοιχη εισοδο στον Audiolab που θα οδηγει τα JBL. Τα υπολοιπα 3+1 ή 5+1 ή 7+1 καναλια θα τα βγαλεις απο τις κανονικες εξοδους του ενισχυτη ΗΤ.

Κερδος με αυτη τη διαταξη θα εχεις το εξης: Θα εχεις πολυ καλο ηχο στα μπροστινα ηχεια του ΗΤ με μηδενικο εξτρα κοστος και θα εχεις και πολυ καλο στερεο ηχο για μουσικη (οταν παιζουν βεβαια μονο τα δυο μπροστινα)

Βεβαια χανεις την ομοιογενεια μεταξυ των ηχειων, εκτος αν παρεις για τα υπολοιπα (κεντρικο + περιφερειακα) καποια σχετικα JBL, και παλι ομως θα οδηγεις 2 ηχεια με εναν ενισχυτη και τα αλλα 3+1 ή 5+1 ή 7+1 με άλλον....

Β) Απο τη στιγμη που εισαι μαθημενος σε καλο ηχο, ξεχνα τις λυσεις πακετο. Πιστευω η καλυτερη λυση ειναι να αγορασεις ενισχυτη 5.1, κεντρικο, περιφερειακα ηχεια και γουφερ (αν χρειαζεται) της JBL που να δενουν με τα 2 που εχεις και να πουλησεις ή χρησιμοποιησεις καπου αλλου τον Audiolab. Κοστος για ενισχυτη και ηχεια εννοειται απο 1000? και πανω για να εισαι "ικανοποιημενος".

Επισης κοιτα και στα
    http://www.avmentor.gr/index.htm
    http://www.thelab.gr/
    http://www.avsforum.com/
    http://www.avtalk.co.uk/forum/

Και μιά προσωπική άποψη.......
    Αν ΔΕΝ πάρεις προτζέκτορα και οθώνη ΜΗΝ ξοδέψεις πολλά για Home Cinema, δεν αξίζει...........

Οι ενισχυτές Home Cinema είναι συνήθως στα 6Ω η έξοδος των ηχείων. Στα 8Ω τον ζορίζεις παραπάνω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Alki_Viades
    Α) για να εχεις home theater ΠΡΕΠΕΙ να εχεις ενας ενισχυτη Home Theater ο οποιος θα μπορει:

αρα ο μονος τροπος να χρησιμοποιησεις τον δικαναλο σου ειναι να παρεις εναν ενισχυτη ΗΤ που θα εχει εξοδο για τα μπροστινα καναλια σε μορφη "line out" ή "pre-out" (δηλ. εξοδο που βγαζει αναλογικο ηχο αφου εχει αποκωδικοποιηθει πριν ομως ενισχυθει) που θα συνδεσεις σε αντιστοιχη εισοδο στον Audiolab που θα οδηγει τα JBL. Τα υπολοιπα 3+1 ή 5+1 ή 7+1 καναλια θα τα βγαλεις απο τις κανονικες εξοδους του ενισχυτη ΗΤ.

Κερδος με αυτη τη διαταξη θα εχεις το εξης: Θα εχεις πολυ καλο ηχο στα μπροστινα ηχεια του ΗΤ με μηδενικο εξτρα κοστος και θα εχεις και πολυ καλο στερεο ηχο για μουσικη (οταν παιζουν βεβαια μονο τα δυο μπροστινα)

Βεβαια χανεις την ομοιογενεια μεταξυ των ηχειων, εκτος αν παρεις για τα υπολοιπα (κεντρικο + περιφερειακα) καποια σχετικα JBL, και παλι ομως θα οδηγεις 2 ηχεια με εναν ενισχυτη και τα αλλα 3+1 ή 5+1 ή 7+1 με άλλον....

Β) Απο τη στιγμη που εισαι μαθημενος σε καλο ηχο, ξεχνα τις λυσεις πακετο. Πιστευω η καλυτερη λυση ειναι να αγορασεις ενισχυτη 5.1, κεντρικο, περιφερειακα ηχεια και γουφερ (αν χρειαζεται) της JBL που να δενουν με τα 2 που εχεις και να πουλησεις ή χρησιμοποιησεις καπου αλλου τον Audiolab. Κοστος για ενισχυτη και ηχεια εννοειται απο 1000? και πανω για να εισαι "ικανοποιημενος".

Επισης κοιτα και στα
    B&W ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.... ΟΧΙ JBL!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ... ήσουν κατατοπιστικότατος!!!!

Επισης κοιτα και στα
    Συμφωνώ απόλυτα με εξαίρεση το κόστος.............
    Θα έλεγα ότι για ενισχυτή και ηχεία με κάποιες απαιτήσεις χρειάζονται 2500 Ε κατά το μίνιμουμ για μένα. (Σετ ηχεία μόνο 1500 Ε και πάνω)

Αμελές μέλος Το avatar του/της Alki_Viades
    Εξαρταται απο το ποσο "ικανοποιημενος" θελεις να εισαι.

Αν κρατησει τα 2 μπροστινα, με 500 παιρνεις ενα καλο hi-fi (οχι ομως hi-end) ενισχυτη και με 600+ 2 περιφερειακα ηχεια και ενα γουφερ.

Φυσικα τα παραπανω νουμερα μπορεις ανετα να τα πολλαπλασιασεις επι πχ 5, λεφτα να'χεις!

Εξαρταται απο το ποσο "ικανοποιημενος" θελεις να εισαι.

Αν κρατησει τα 2 μπροστινα, με 500 παιρνεις ενα καλο hi-fi (οχι ομως hi-end) ενισχυτη και με 600+ 2 περιφερειακα ηχεια και ενα γουφερ.

Φυσικα τα παραπανω νουμερα μπορεις ανετα να τα πολλαπλασιασεις επι πχ 5, λεφτα να'χεις!

Όπως τα λές είναι... το πάν πάντως είναι η ομοιογένεια...
    Δεν μπορείς για παράδειγμα να πάρεις ενισχυτή 2000 ευρώ και ηχεία της τάξης των 800-1000... ή το ανάποδο...

Όπως το βλέπω εγώ, με πολύ λίγο search τιμών/προϊόντων που με ενδιαφέρουν, οδηγούμαι σε κατηγορία τιμών 700-1000 για ολοκληρωμένο πολυκάναλο 5-1 (ίσως 6-1) ενισχυτή (κάτι σε Marantz, Denon ας πούμε που συμπαθώ),
    και γύρω στα 800-1000 πάλι για κεντρικό, 2 πίσω περιφερειακά και sub... δεδομένου ότι τα B&W τα κρατάω βεβαίως βεβαίως...
    (Απλά δεν ξέρω πια η B&W τί βγάζει σε κεντρικά και πίσω περιφερειακά ώστε να τα ταιριάξω με τα μπροστινά! )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Μετά τον θάνατο του Nacamichi Α1 προχώρησα με βαρία καρδιά σε αγορά "καλού ενισχυτή home cinema" της γνωστής εταιρείας. Οταν συνδέθηκε στα Klipsh απλά τράβαγα τα μαλιά μου με την μακακία που έκανα. Και όταν στο καπάκι συνέδεσα το CD της Adcom απλά έφριξα.

Αν έχεις συνηθίσει σε Audiolab ΜΗΝ πάρεις Sony mony και λοιπές παπαριές.

Καλύτερα να τα χώσεις σε ένα σετ Creative 5500 megaworks και να τα συνδέσεις σε DVD με ενσωματομένο αποκοδικοποιητή. Κοστίζει λίγο, παίζει καλά και δεν πιάνει χώρο.

Εναλακτικά, και αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις σε home cinema, παίρνεις ένα Denon τρικάναλο (3*30w) και οδηγείς τα μπροστινά με τον Audio και το κεντρικό με τα πίσω με τον Denon. (40€ στο στοκ Κωτσόβολου, έχω 2 στην αποθήκη)

Τώρα όσον αφορά τα ηχεία, υπάρχουν πολύ φτηνές λύσεις στη στοά Φέξη με τον τόνο. Επίσης κοίτα τα Crystal Audio Baby. Ελληνικά και απίστευτα καλά.

Η Ομοιογένεια είναι κάτι που ανήκει στην σφαίρα του άπιαστου, αν έχεις συνηθίσει στον Audio, οπότε μην πολυτρελένεσαι. Ειδικά σε μονάδες ηχείων χαμηλού κόστους.......
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gojakla
    Εγώ γιατί ήξερα ότι τα 8Ω είναι το συνηθέστερο?????
    Πόσα επεισόδια έχω χάσει πιά??????
    6 είναι η νέα μόδα των Japanέζων για να παίζουν και με ρύθμιση στα 4 και με ρύθμιση στα 8.

Και συνήθως έχει να κάνει με την χρήση κακών μονάδων woofer με χαμηλή αντίσταση για να "βαράνε" δυνατά με μικρούς ενισχυτές. Τα tweeter φυσικά παραμένουν 8Ωhm.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gojakla
    (Απλά δεν ξέρω πια η B&W τί βγάζει σε κεντρικά και πίσω περιφερειακά ώστε να τα ταιριάξω με τα μπροστινά! )

Σίγουρα βγάζει κάτι να σε καλύψει !!
    - So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    Μετά τον θάνατο του Nacamichi Α1 προχώρησα με βαρία καρδιά σε αγορά "καλού ενισχυτή home cinema" της γνωστής εταιρείας. Οταν συνδέθηκε στα Klipsh απλά τράβαγα τα μαλιά μου με την μακακία που έκανα. Και όταν στο καπάκι συνέδεσα το CD της Adcom απλά έφριξα.

Klipsch είχα στην διάθεσή μου για 2-3 εβδομάδες αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να τα οδηγήσω με τον Audiolab...

Καλύτερα να τα χώσεις σε ένα σετ Creative 5500 megaworks και να τα συνδέσεις σε DVD με ενσωματομένο αποκοδικοποιητή. Κοστίζει λίγο, παίζει καλά και δεν πιάνει χώρο.

Παρακαλέισαι όπως εξηγήσεις... τί είν' τούτο?????????

Εναλακτικά, και αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις σε home cinema, παίρνεις ένα Denon τρικάναλο (3*30w) και οδηγείς τα μπροστινά με τον Audio και το κεντρικό με τα πίσω με τον Denon. (40€ στο στοκ Κωτσόβολου, έχω 2 στην αποθήκη)

Να σου πώ την αλήθεια δεν θα προτιμούσα κάτι τέτοιο...

Τώρα όσον αφορά τα ηχεία, υπάρχουν πολύ φτηνές λύσεις στη στοά Φέξη με τον τόνο. Επίσης κοίτα τα Crystal Audio Baby. Ελληνικά και απίστευτα καλά.

Θα τα κοιτάξω!!!!!

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περι Γαμου
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 18:46
  2. Περί Fazer600 o λόγος...
    από superfour στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2004, 23:24