με αφορμη ενα υπεροχο κειμενο που διαβασα σε διπλανο thread.....
...στο οποιο δεν ηθελα να βγω εκτος θεματος...Αρχικά δημιουργήθηκε από Alkis
Βράδυ Σαββάτου... ίσως ξημερώματα Κυριακής για πολλούς. Κόσμος ανεβαίνει, κόσμος κατεβαίνει, κάθε λογής μουσικές από τις διάφορες “φορητές” συναυλιακές ηχητικές εγκαταστάσεις που στηρίζονται πάνω σε 4 ρόδες.
Ποιο είναι το θέμα μας; Να βγούμε το Σάββατο, να διασκεδάσουμε, να περπατήσουμε, να κάνουμε ότι μας κατέβει... ή να δείξουμε ότι είμαστε κάποιοι; Και για ποιο λόγο; Πως προσδιορίζονται το “περνάω καλά”, “βγαίνω βόλτα”, “να τα πούμε”, “γίναμε μπορδέλο” ;
Τι σημαίνει διασκεδάζω; Και γιατί; Τι είναι υποκειμενικό, και τι δεν είναι; Ή τι δεν πρέπει να είναι;
Γιατί τη μια μέρα είσαι έτσι, και την άλλη αλλιώς; Τι σε χάλασε; Τι σε έφτιαξε;
Γιατί να μην μπορείς να χαλαρώσεις τον εαυτό σου όταν το θέλεις; Όταν το χρειάζεσαι; Γιατί να μην μπορείς να αδειάζεις το μυαλό σου, να το ξεκουράσεις, να μοιράσεις και λίγο από την ηρεμία σου σε αυτόν που είναι δίπλα σου;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ηρέμησες λιγάκι; Και γιατί; Το έχεις σκεφτεί καθόλου; Τι θα καταφέρεις, και τι θα χαρείς έτσι; Τίποτα, αλλά θα στεναχωρήσεις κι άλλους....
τι κολλημα ειναι αυτο πλακα-πλακα με το σαββατο και τη διασκεδαση??![]()
εγω μπορω πολυ ευκολα να θυμηθω την τελευταια φορα που χαλαρωσα και περασα πραγματικα ομορφα...το περασμενο σαββατο που ημουν ολη μερα με τον ανθρωπο μου στο σπιτι με τζακι αναμενο και αραλικι..κουβεντουλα, το βιβλιο μου...τη μουσικη μας..και πανω απ ολα??? την ΗΡΕΜΙΑ ΜΑΣ!!! ελα ομως που χτες, ειπαμε να κανουμε βολτεςσαββατο μεσημερι για ψωνια και γυρισαμε και οι 2 αρρωστοι...μεχρι το βραδυ πονοκεφαλος και νευρα απο τον πανικο στους δρομους.
γιατι ρε παιδια αυτος ο πανικος το σαββατο? τι εχει αυτο το σαββατο και βγαινουν ΟΛΟΙ εξω και δεν μπορεις οχι απλα να κυκλοφορησεις...αλλα ουτε να κατσεις καπου να πιεις εναν καφε η ενα ποτο σαν ανθρωπος χωρις να εκνευριστεις. τι ειναι αυτο το ΚΟΛΛΗΜΑ που εχουν ολοι με το σαββατο?
διασκεδαζουν με αυτον τον χαμο?τρελη κινηση για να πας καπου...χαμος στο μαγαζι που θα πας για ποτο, καφε, φαγητο...βαβουρα και κοσμος και πολλη φασαρια...και αυτο ειναι διασκεδαση??
ειναι πιο fun απο το να αραξεις σε καποιο σπιτι με φιλους και ανθρωπους που αγαπας και να κανεις τον χαβαλε σου με την ανεση σου??
η απλα πρεπει ολοι να βαζουμε τα καλα μας...να φτιαχνουμε μαλλια νυχια κλπ, και να πηγαινουμε σε καποιο club οπου θα ειμαστε σα να ειμαστε σε κονσερβα για να φανει οτι ειμαστε εξω σαββατο βραδυ και τα χαλαμε σε ξυδια??![]()
και μη μου πειτε οτι δουλευουν κλπ και το σαββατο ειναι η μονη μερα που μπορεις να βγεις...γιατι μπορεις να βγεις οποιαδηποτε μερα εξω και να περασεις καλα ασχετα αν δουλευεις η οχι. ειναι πολυ πιο ξεκουραστο να βγεις και να περασεις ομορφα σε χαλαρους ρυθμους (και ας δουλευεις την επομενη) απο το να βγεις σαββατο, να φρικαρεις, και να χασεις μια ομορφη κυριακη επειδη κουραστικες σαββατο βραδυ και δε μπορεις να παρεις τα ποδια σου.
φλασια![]()