Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 39

Θέμα: Νομικής φύσεως....

Νομικής φύσεως....

Γεια χαρά παιδιά,
    Πέρυσι το Σεπτέμβριο και ενώ κατέβαινα την Κατεχάκη με προορισμό την Μεσογείων,
    φτάνοντας στο ύψος του 251 νοσοκομείου, το φανάρι ήταν κόκκινο.
    Εγώ με το Innova μου, σιγά σιγά προωθούμαι μπροστά απο τα αμάξια. Φτάνοντας στο φανάρι,
    αυτό γίνεται πράσινο και πάνω που πάω να συνεχίσω κανονικά την πορεία μου βλέπω μπρος μου ένα αυτοκίνητο το οποίο έκανε αναστροφή στην Κατεχάκη μπροστα σε ολόκληρο το ρεύμα κυκλοφορίας και με προορισμό προς Καρέα, επειδη λέει νόμιζε ότι το φανάρι για εμένα ήταν ακόμα κόκκινο και έτσι προλάβαινε να διασχίσει το δρόμο.
    Για κακή μου τύχη λοιπόν πέτυχα αυτήν την έξυπνη οδηγό μπροστά μου και τράκαρα κάθετα πάνω στην πίσω αριστερή ρόδα του αυτοκινήτου...
    Κάνοντας ένα κασκαντερίστικο πετάχτηκα πάνω απο το πορτ-μπαγκάζ για να προσγειωθώ τελικά στο δρόμο. Το κράνος που φοράω πάντα βοήθησε ώστε να μην πάθω τίποτα.
    Και ευτυχώς που πήγαινα μόνο με 35km περίπου...

Το θέμα τώρα είναι ότι εγώ α) Δεν είχα δίπλωμα και β) συνεπώς δεν είχα και ασφάλεια (άδεια κυκλοφορίας είχα).
    Και να σκεφτείς ότι ήδη έψαχνα πυρετωδώς για σχολή οδήγησης.
    Τώρα έχω δικαστήριο που μου κάνει η ασφαλιστική της εν λόγω κυρίας για να μου πάρει τα λεφτά της ζημιάς της.

Με βάση ότι δεν είχα στην κατοχή μου τα "χαρτιά" και με βάση ότι δεν έφταιγα (έχω και μάρτυρα) ποια θα είναι η έκβαση της δίκης;

Θα βοηθούσε να απαντήσουν άτομα που έχουν ήδη περάσει αυτό που πρόκειται να περάσω...
    Ευχαριστώ για τις όποιες απόψεις!

Δεν ειχες διπλωμα..., δεν ειχες ασφαλεια...

Φωναξες τροχαια...???
    Ρωτησες δικηγορο...???
    πηρες φωτογραφιες...???

...???
    θελω να ζησω τη ζωη...
    θελω να γνωρισω ανθρωπους...
    θελω... μεγαλυτερο μονιτορ!

four wheels move the body,two wheels move the soul
    KEEP COOL...

Το μόνο ουσιαστικό που έχω είναι ο μάρτυρας... (και το δίκιο μου αν και δεν πρόκειται να με βοηθήσει ιδιαίτερα)
    Η τροχαία έκανε απλή καταγραφή του σημείου που τρακάρανε τα οχήματα.
    Τώρα είμαι στη διαδικασία εύρεσης δικηγόρου.
    Ασε, κάθε μέρα από τότε βρίζω τον εαυτό μου που δεν είχα βγάλει τα χαρτιά.....

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Corruptor
    Το μόνο ουσιαστικό που έχω είναι ο μάρτυρας... (και το δίκιο μου αν και δεν πρόκειται να με βοηθήσει ιδιαίτερα)
    Η τροχαία έκανε απλή καταγραφή του σημείου που τρακάρανε τα οχήματα.
    Τώρα είμαι στη διαδικασία εύρεσης δικηγόρου.
    Ασε, κάθε μέρα από τότε βρίζω τον εαυτό μου που δεν είχα βγάλει τα χαρτιά.....

φίλε όσο δίκιο κι αν έχεις για τις συνθήκες του ατυχήματος....

μόνο και μόνο το γεγονός ότι δεν είχες δίπλωμα σε ενοχοποιεί στο δικαστήριο....

το πολύ πολύ να πετύχεις μια κλήση για τον επιτόπιο ελιγμό του αυτοκινήτου για τον ενάγοντα....

θα πληρώσεις...

αυτή είναι η άποψή μου....

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    αν για το ατύχημα έφταιγε αυτή τότε πρέπει να αποζημειωθείς 100%
    από κει κι ύστερα λογικά θα πρέπει κι εσύ να τιμωρηθείς με το πρότιμο που αντιστοιχεί για την οδήγηση χωρίς δίπλωμα. αυτό όμως είναι άλλο θέμα δεν είχε επιρροή στο ατύχημα
    και με πιο σκεπτικό το λέω αυτό
    πρόσφατα βγήκε μια απόφαση του αρείου πάγου, αν δεν κάνω λάθος, που λέει ότι ακόμα κι αν ένας οδηγός που ενεπλάκει σε ατύχημα ήταν μεθυσμένος αλλά δεν έφταιγε τότε αποζημειώνεται κανονικά

είναι μια αντίστοιχη περίπτωση για ψάξτο

Το ζήτημα για μένα δεν είναι να αποζημιωθώ....
    Αυτά πάνε τα πλήρωσα....
    Το ζήτημα είναι να μην πληρώσω ΚΑΙ τη ζημιά της άλλης...
    Αυτή επειδή έχει μεικτή ασφάλεια πήρε αμέσως πίσω τα λεφτά απο την ασφαλιστική της...
    Απο εκεί και πέρα, η ασφαλιστική (λόγω μεικτής ασφάλειας) έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το όνομα της πελάτισάς της ώστε να κυνηγήσει τα δικά της συμφέροντα, δηλαδή εμένα.
    Έτσι ενώ η κυρία δεν ήθελε να μου κάνει οποιαδήποτε αγωγή, η ασφαλιστική μου κάνει εξ ονόματί της... (αν δεν κάνω λάθος αυτό ονομάζεται "εκχωρηση ονοματικού δικαιώματος" ή καπως έτσι)

Πιστεύω και γω ότι στη δίκη θα πρέπει να εκδικαστεί και μόνο υπαιτιότητα ατυχήματος αφού για τη δική μου παράβαση θα έχω ξεχωριστό δικαστήριο...
    Αλλά δεν ξέρω αν θα ακολουθηθεί η κοινή αυτή λογική ή αν ακολουθείται κάποια πεπατημένη σύμφωνα με την οποία την έχω βάψει!

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει συγκρουση μεταξυ εσενα και της τυπισας.

Για το διπλωμα η αστυνομια σου κανει μυνηση, και η ασφαλιστικη αφου δεν ειχες ασφαλεια, για να παρει τα λεφτα που εδωσε στην μπελατης.

Χλωμο σε βλεπω.

Το θέμα είναι πως θα με δει το δικαστήριο και αν κανείς γνωρίζει πως βλέπει το δικαστήριο αυτές τις υποθέσεις.
    Γιατί κατά τα άλλα οι περισσότεροι με βλέπουν χλωμό γι αυτό και γω ρωτώ....
    (Κάνει ρίμα ε??) :smilea:
    Οποιοσδήποτε που γνωρίζει πως λειτουργεί το σύστημα?

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    στην καλυτερη να πληρωσεις τη μιση ζημια της τυπισας...στην χειροτερη να τα πληρωσεις ολα (δε νομιζω)...παντως σε βλεπω να χλωμιαζεις...
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Ρε παιδια, σε μία δίκη υπαιτιότητας τι μισή ζημιά?
    'Η θα πληρώσω 'η δεν θα πληρώσω.
    Τι θα πουν, "το μισό φταίξιμο δικό σου, πλήρωσε τη μισή ζημιά"?
    Αν υπάρχει κάποιος που ΞΕΡΕΙ ας μου πει.
    Εικασίες και προσωπικές απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα περισσότερο από εικασίες και προσωπικές απόψεις...

Εικασίες και προσωπικές απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα περισσότερο από εικασίες και προσωπικές απόψεις...
    τα πράγματα είναι απλά
    αλλά πρέπει να μιλήσεις και με δικηγόρο

όλη η ουσία είναι αν το γεγονός ότι δεν είχες δίπλωμα είχε σχέση με το ατύχημα
    αν το δικαστήριο δεχθεί ότι ο άλλος οδηγός είχε ευθύνη για το ατύχημα και δεν ήταν δυνατό να αποφευχθεί, και οποισδήποτε με δίπλωμα βρισκόταν στη θέση σου δε θα το χε αποφύγει τότε κερδίζεις εσύ

αλλά ΠΡΕΠΕΙ να συννενοηθείς με δικηγόρο να του πεις ΚΑΘΕ λεπτομέρεια των συνθηκών και να δεις τι θα γίνει
    από το νετ και με μισές πληροφορίες και αντίστοιχα μισές γνώσεις τι θες να σου πούμε

αυτό που σου λέω εδώ πχ ισχύει 100% μπορεί όμως σε συνδυασμό με μια λεπτομέρεια που δεν είπες ή δε γνωρίζω να ισχύει κάτι διαφορετικό

αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι αν τελικά το δικαστήριο κρίνει ότι έφταιγε ο άλλος οδηγός τότε μπορείς να κυνηγήσεις εσύ την ασφαλιστική του για να αποζημειωθείς για τις δικές σου ζημιές

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Η δικηγόρος μου ασχολείται με αστικό δίκαιο και έχει αρκετές υποθέσεις τροχαίων κλπ. το γραφείο της είναι στην Αλεξάνδρας...

Αν δεν έχεις δικηγόρο ή θες να πάρεις μια συμβουλή στείλε μου ΠΜ να σου δώσω το τηλ. της...

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Εγώ γιατί ΔΕΝ το βλέπω χλωμό να δικαιωθεί..;;

Εγώ σε ένα μικροχτύπημα που είχα παλιότερα και δεν είχα δίπλωμα είχα αποζημιωθεί κανονικά..
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
    Εγώ γιατί ΔΕΝ το βλέπω χλωμό να δικαιωθεί..;;

Εγώ σε ένα μικροχτύπημα που είχα παλιότερα και δεν είχα δίπλωμα είχα αποζημιωθεί κανονικά..
    Να και το πρώτο θετικό που ακούω και με αποδείξεις. Δεν είχες δίπλωμα ούτε ασφάλεια;

Να και το πρώτο θετικό που ακούω και με αποδείξεις. Δεν είχες δίπλωμα ούτε ασφάλεια;

ρε φίλε
    σόρι κιόλας αν φαίνομαι επιθετικός
    αλλά αυτό είναι το πρώτο θετικό;

δε διαβάζεις τι γράφεται;

τόση ανάλυση έχουμε κάνει παραπάνω τι άλλο θες να σου πούμε;

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 64
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2007, 22:57
  2. Ερώτηση ηλεκτρικής φύσεως...
    από McGyver στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 03/03/2007, 19:36
  3. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2006, 23:33
  4. Ερώτηση ηλεκτρολογικής φύσεως (μάλλον)...
    από McGyver στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2005, 11:45
  5. Sos Τεχνικής Φύσεως Απορία !!!!
    από jimbar στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2004, 12:25

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας