Πολύ σωστός. Εγώ έχω δει ~208 σε μικρή κατηφόρα. Τα 195-200 στην ευθεία τα έχει. Όμως με τα μαμά λάστιχα και την μπαγκαζιέρα μετά τα 180 δεν αισθάνομαι και πολύ σταθερά. :a011:Αρχικά δημιουργήθηκε από φατα μουτρα
ΡΕ παιδια τα ΚΙΛΑ ΔΕΝ εχουν σχεση με την τελική. Επηρρεάζουν μόνο την επιτάχυνση. Η αυξημένη τριβή κύλισης απο τη μεγαλύτερη παραμόρφωση του ελαστικού είναι μηδαμινή σε σχέση με την αντίστεση που προβάλλει ο αέρας και που αυξάνεται γεωματρικά με την ταχύτητα.
Το δικό μου πάντως έχει τα 190 εύκολα και έχω δει 210 σε ελαφρά κατωφέρεια χωρίς αέρα, αλλα σε ευθεία νομίζω πως το νορμάλ είναι 195 με 200
Το πιό σημαντικό όμως είναι ο αέρας. Στην πραγματικότητα στην τελική το μηχανάκι τρώει όλους τους ίππους του για να υπερνικήσει την αεροδυναμική αντίσταση (όταν γράφει 200 κοντερίσια με 6η ο κινητήρας βρίσκεται πάνω κάτω στις στροφές μέγιστης ισχύος οπότε το DL θέλει περίπου 65hp). Αν φυσάει 3 μποφώρ (το οποίο δεν είναι και κανένας σοβαρός αέρας) αυτό ισοδυναμεί με περίπου 20km/h ταχύτητα αέρα. Άρα αν πηγαίνει κανείς κόντρα με 180 ήδη τρώει τόσα άλογα όσα στα 200 σε νηνεμία. Βάλε ότι στα 180 με 6η ο κινητήρας γυρίζει στις 8200 όπου τα άλογα είναι λίγο λιγότερα οπότε ούτε τα 180 δεν θα πιάσει με 3 μποφώρ κόντρα.
Ηθικό δίδαγμα.Επειδή το DL είναι λίγο "εύσωμο" (αεροδυναμική νταλίκας) όταν φυσάει βοριάς προτιμείστε βόλτες προς τα Νότια.
![]()