καλως μας βρηκες φιλε!
πολυ ομορφο το προτζεκτ σου ελπιζω να ολοκληρωθει πρωπαντων κ να το γουσταρεις!!!
χωρις να ειμαι ειδικος ή εστω σχετικος,το σασι μονο κ μονο οπτικα μου φαινετε πολυ βαρυ.
γιατι δε ψαχνεις αλουμινοσωληνες μπας κ κατεβεις σε κιλα?
εφοσον δεν θα ειναι για πολλα χωματα κ ανωμαλιες αρα κ δυσκολα θα ανατραπει γιατι δε το κανεις καρτ?
δλδ στην ουσια να βγει διδιαστατο χωρις το πλαισιο "καμπινας".
Dorsoduro 750 & Norton 16H
Επειδη έχω ψαχτεί πάραααααααααααααα πολυ με το συγκεκριμένο θέμα, και βλέποντας τι φτιάχνεις, ένας tecumesh που κατασκευάζεται γι αυτή τη δουλειά είναι αυτό που θες. Δεν έχεις ανάρτηση, και το σασί δεν είναι ότι πιο στιβαρό σε στρεβλώσεις, οπότε ξέχνα τα άλογα και ψάξε για κάτι ροπάτο με variator.
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
![]()
![]()
![]()
Δεν ξέρω αν έχεις κάνει εσύ τις κολλήσεις, αλλά πιστεύω να είναι με Argon (αν έχει γίνει "ψυχρή" κόλληση, πρόσεχέ το πολύ, εφόσον δεν έχεις αναρτήσεις και οι τροχοί που θα βάλεις δεν θα απορροφούν και πολλά - πολλά) !!
Τώρα για το μοτέρ, μάλλον η καλύτερη λύση είναι αυτή που ανέφερε ο wiredgr !!
(το σύνολο θα έχει βάρος χωμάτινης μοτο, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα με οποιοδήποτε μοτέρ και να βάλεις... μιλάμε πάντα για μονοκύλινδρο !!!)
Ένα 250 4Τ με λίγο προσοχή στο γρανάζωμα, νομίζω ότι θα σε καλύψει πλήρως !!
Καλή συνέχεια !!!
![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Οσον αφορά τον κινητήρα.
Τα 400άρια και τα 250 βγάζουν πολλά άλογα κατά την γνώμη μου και λίγη ροπή, σε συνδυασμό με το πίσω "μπλοκέ" δεν νομίζω να καταφέρεις να πας ευθεία, η να στρίψεις.
Θα πρέπει να διατηρήσεις το κιβώτιο-συμπλέκτη τους και να γραναζώσεις κοντά την τελική μετάδοση ώστε να έχεις μια τελική νορμάλ.
Αυτό μπορεί να σε οδηγήσεις σε πολύ μεγάλο γρανάζι πίσω για το μέγεθος της ρόδας που θα βάλεις.
Μετά λόγο θέσης κινητήρα αν βάλεις αερόψυκτο ισως προκύψει κάποιο προβλημα ψύξης.
Αν βάλεις υδρόψυκτο εκτός του κόστους θα πρέπει να βολέψεις κάπου και το ψυγείο, και ίσως και την μπαταρία της μίζας.
Κατά την γνώμη μου ένας εργατικός κινητήρας θα είναι καλύτερος.
Εχει ροπή ίδια σε όλη την κλίμακα στροφών πράγμα που καταργεί το κιβώτιο.
Δεν θα έχεις πρόβλημα ψύξης.
Εκκίνηση με κορδόνι
Είναι πακέτο ειδικά για αυτή τη δουλειά (απλά δεν ξέρω αν φέρνουν μηχανές με φυγοκεντρικό συμπλέκτη στην ελλάδα).
Και απο τιμή δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Εγώ πήρα ένα κινέζικο 5 άλογα μαιμουδιά honda 200 ευρουδάκια καινούργιο (για άλλη δουλειά βέβαια), οπότε ένα 10 άλογα μάλλον θα το βρείς φτηνότερα απο μεταχειρισμένο μηχανής.
Πολύ ώραία δουλειά πάντως αν και ένα διαγώνιο στο ρολμπαρ θα βοηθούσε στην ακαμψία.
-
Φυγοκεντρικό και Variator τα παραγγελνεις απο Ευρώπη με κόστος 100-150 ευρά συνολικά. Κινητήρες έχουν 200-300 ευρά (τους Robin ξέχνα τους - δεν χρησιμοποιούντε απο κανέναν για τέτοιες δουλεις και καλύτερα μην πειραματιστείς)
Το βασικό προτέρημα αυτής της λύσης είναι ότι έχεις ένα κινητήρα που τα συμπεριλαμβάνει όλα επάνω του. Ηλεκτρικά, τροφοδοσία, ψύξη, τεπόζιτο, εκίνηση, και αν θες να το κάνεις "δύσκολο" και μίζα. Απλώς το βιδώνεις και τον ανάβεις. Το μόνο που πρέπει να δροσέξεις να έχει καρμπυρατέρ με ελατήριο και όχι "σταθερό" , να κάνει δηλαδή επαναφορά όταν αφήσεις το γκάζι.
Ρήξε μια ματιά στο link. Εχει τα πάντα ο τύπος:
http://www.smallenginewarehouse.com/...tion.asp?qs=gc
και τα περισσότερα τα βρίσκεις Ελλάδα.
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
-
Ισχύει, αλλά μόνο αν τις κάνει κάποιος "ατζαμής" (πολλά Amperes, λεπτό ηλεκτρόδιο, πολλή ώρα κ.λ.π.)Αρχικά δημιουργήθηκε από ex_hustler
Ότι οι σιδεροκατασκευές δε κόβονται στις κολλήσεις αλλά ακριβώς δίπλα από τις κολλήσεις λόγω της υπερθέρμανσης του μετάλλου κατά τη κόλληση. Δε ξέρω αν το έπιασα σωστά αλλά μάλλον από την υπερθέρμανση αδυνατίζει η σωλήνα δίπλα από το σημείο της κόλλησης.
Υ.Γ.
Εκείνος ο sotpag, μιλάει μόνο όταν ΔΕΝ χρειάζεται ??![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
-
Πολυ ωραια δουλεια φιλε συνεχισε να μας ενημερωνεις
Αν ενδιαφερεσαι για διχρονο κινητηρα (αν και δεν ειδα να το γραφεις πουθενα) εχω εναν δικυλινδρο ΤΖR/TDR
Ελαφρυς και δυνατος οσο περιπου ενα 400![]()
-
μάλλον ηλεκτρόδιο είναι!Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
αλλά πιστεύω να είναι με Argon
edit: οκ, διαβασα πιο κάτω και το τσέκαρα.