Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 50

Θέμα: Adsl...

Adsl...

Σκέφτομαι να βάλω στο σπίτι ADSL γραμμή για το internet.
    Ξέρετε μήπως τιμές και πόσο θα μου πάει το μαλλί?
    Μιλάω για την 384 (όχι για τις άλλες δύο που λογικά θα είναι πανάκριβες)
    Εκτός των μηχανημάτων για τη συγκεκριμένη σύνδεση που θα είναι γύρω στα 200€ απ'ότι υπολογίζω και γύρω στα 30€ πάγιο το μήνα, ξέρετε αν πληρώνω και τίποτε άλλο και μου έρθει κανά κουστούμι τελικά και δε ξέρω πως να ξεχρεώσω. Είδα πάντως ότι έχει απεριόριστη ογκοχρέωση το οποίο μάλλον εννοεί ότι κατεβάζεις όσο θες από το δίκτυο χωρίς επιπλέον χρεώση.
    Αν κάποιος το έχει βάλει ή το έχει ψάξει πλιιιζζζ πείτε και σε μένα...
    Σημασία δεν έχει ο προορισμός,
    αλλά το ταξίδι...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Εχω βαλει εδω κι ενα χρονο και σωθηκα φιλε ...

Υπολογισα οτι μου ερχοταν γυρω στα 38 Ευρα το μηνα πριν μπαινοντας ΕΛΑΧΙΣΤΑ με 64 ISDN. Επειδη οι κορες μου ζηταγαν ολο και περισσοτερο το Internet, την εψαξα λιγο την δουλεια.
    Κοντα στα 24 + ΦΠΑ θελει ο ΟΤΕ (παγιο). Πετυχα και μια προσφορα Provider απο την ACN για 256αρα 2ετη με 18 Ευρα το μηνα και ετσι με κατω απο 50 τον μηνα (εκει κοντα καπου θα σου ερθει και σενα πιστευω), εχω τετραπλασια ταχυτητα και ειμαστε ΟΛΟΙ ικανοποιημενοι.
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    και ειμαστε ΟΛΟΙ ικανοποιημενοι. [/B][/QUOTE]

mpravo re file pos ta kataferes?
    :rotflmao: :rotflmao:

les ama valo ke ego adsl tis kiras na me afisi isixo?

ala ego exo ke gio prepi kati na prosexo?

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin

mpravo re file pos ta kataferes?

les ama valo ke ego adsl tis kiras na me afisi isixo?

ala ego exo ke gio prepi kati na prosexo?

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Σιγουρα!!!

Η δικια μου κολαει στο μηχανημα των παιδιων και ΔΕΝ αλλαζουμε κουβεντα!

:rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Εχω βαλει εδω κι ενα χρονο και σωθηκα φιλε ...

Υπολογισα οτι μου ερχοταν γυρω στα 38 Ευρα το μηνα πριν μπαινοντας ΕΛΑΧΙΣΤΑ με 64 ISDN. Επειδη οι κορες μου ζηταγαν ολο και περισσοτερο το Internet, την εψαξα λιγο την δουλεια.
    Κοντα στα 24 + ΦΠΑ θελει ο ΟΤΕ (παγιο). Πετυχα και μια προσφορα Provider απο την ACN για 256αρα 2ετη με 18 Ευρα το μηνα και ετσι με κατω απο 50 τον μηνα (εκει κοντα καπου θα σου ερθει και σενα πιστευω), εχω τετραπλασια ταχυτητα και ειμαστε ΟΛΟΙ ικανοποιημενοι.
    Εννοείς να μη βάλω από την ΟΤΕΝΕΤ?
    Αλλά από κάποια άλλη εταιρεία?
    Τα χρήματα που πλήρωσες για τα μηχανήματα που σου τοποθέτησαν για τη γραμμή DSL πόσα περίπου ήταν?
    Σημασία δεν έχει ο προορισμός,
    αλλά το ταξίδι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από parji
    Εννοείς να μη βάλω από την ΟΤΕΝΕΤ?
    Αλλά από κάποια άλλη εταιρεία?
    Τα χρήματα που πλήρωσες για τα μηχανήματα που σου τοποθέτησαν για τη γραμμή DSL πόσα περίπου ήταν?
    Δες ποιο ειναι το κοστος του provider και ρωτα και σε καμμια αλλη εταιρεια. Θα βρεις διαφορες πιθανον. Εσυ αποφασιζεις.

Τωρα για τα μασινια ...
    Το spliter που μπαινει πριν απο την ISDN νομιζω οτι ΔΕΝ στο χρεωνει ο ΟΤΕ.
    Οσο για το Router μπορεις ειτε να παρεις απο τον ΟΤΕ και στο στελνει στο λογαριασμο σε 6 δοσεις νομιζω, ειτε να παρεις απο το εμποριο. Εγω τελικα πηρα του ΟΤΕ.
    Αυτο που σου προτεινω βεβαια ειναι να παρεις με θεσεις και για αλλα "μηχανακια" και οχι το "μονο". Το απλο ειχε (αν θυμαμαι καλα) κανα 65αρι ενω των 10 θεσεων κανα 90αρι Ευρω.
    Με το πολλαπλο φυσικα κανεις δικτυο και δινεις Internet και σε αλλα 9 μηχανακια. Εγω εχω αλλο ενα επανω (των παιδιων) και δεν απασχολουν το δικο μου μηχανημα.

εχω παπακι παμε βολτα :P Το avatar του/της fz6
    Ψαξτε και λιγο την vivodi με δικια τους γραμμη στο προγραμμα με 2 νουμερα
    ADSL phone με 384 και 150 λεπτα χρονο ομιλιας σε ολοι την Ελλάδα τον μηνα δωρεαν
    μονο για σταθερα (τα κινητα εχουν την ιδια χρεωση με ΟΤΕ και λιγο φτηνοτερα)
    γυρο στα 61€ τον μηνα φυσικα θα πρεπει να αλλαξετε νουμερο εκτος αν σας περισσευουν και κρατησετε και την συνδεση του ΟΤΕ
    www.vivodi.gr

Παλαιό μέλος Το avatar του/της milaber
    Και εγώ σε λίγο καιρό μάλλον θα βάλω.

Έχω ακούσει και δει απίθανα (με αση την συνδεσούλα μου) πράγματα.
    Έχω φίλους που έχουν καιρό να κλείσουν τον υπολογιστή, τον έχουν μονίμως να κατεβάζει ολόκληρες ταινίες, παιχνίδια, προγράμματα και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς!

Και στην τελική δεν είναι και τόσο ακριβή...
    Μάλλον φτηνότερη αν είσαι και λίγο άρρωστος...

Αρχικά δημιουργήθηκε από milaber
    ..............
    Και στην τελική δεν είναι και τόσο ακριβή...
    Μάλλον φτηνότερη αν είσαι και λίγο άρρωστος...
    Αν εισαι αρρωστος ειναι Η ΛΥΣΗ !!!
    Εγω υποστηριζω οτι ειναι φτηνοτερη ακομα και για μια "μεση" χρηση ...

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας
    ADSL: Η ταχύτητα στο Ιντερνετ κοστίζει ακριβά

Κάτι περισσότερο από ένα χρόνο μετρά ουσιαστικά η παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ADSL) και η κατάσταση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητική. Δεν είναι περισσότεροι από 25.000 εκείνοι που στην Ελλάδα έχουν επιλέξει κάποιο πρόγραμμα πρόσβασης στο Διαδίκτυο με ταχύτητες της τάξης των 384, 512 και (για τους πιο προνομιούχους) 1024 Kbps και όλα δείχνουν πως ώς το τέλος του έτους που διανύουμε ο αριθμός των χρηστών στην καλύτερη περίπτωση θα διπλασιαστεί.

Και όμως, οι πρώτες ημέρες του ADSL ήταν εξαιρετικά λαμπρές. Ολα άρχισαν το 2000 όταν ο ΟΤΕ προσέγγισε επιλεγμένους συνδρομητές, προτείνοντάς τους να δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία με αντάλλαγμα να καταθέσουν παρατηρήσεις και προτάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ΟΤΕ κάθε άλλο παρά πρωτοτυπούσε, η δοκιμή μιας νέας υπηρεσίας ή ενός νέου προϊόντος από μια ομάδα τυπικών χρηστών είναι κάτι εξαιρετικά συνηθισμένο τόσο στις τηλεπικοινωνίες όσο και στην πληροφορική. Το πιλοτικό πρόγραμμα για το ADSL ολοκληρώθηκε σε χρόνο - ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, σε κάτι περισσότερο από 12 μήνες.

Από εκεί και πέρα, περιμέναμε τα τελικά τιμολόγια λιανικής και τις συμφωνίες με τις εταιρείες του Διαδικτύου για την ταχύτερη διάδοση των νέων υπηρεσιών στους χρήστες. Οι ημέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες περνούσαν και φτάσαμε στον Απρίλιο του 2003 για να ανακοινωθούν από τον ΟΤΕ τα τιμολόγια για την ευρυζωνική πρόσβαση, τα οποία μόνο με ενθουσιασμό δεν έγιναν δεκτά. Ακολούθησε μια εντατική ηλεκτρονική εκστρατεία διαμαρτυρίας, με e-mail προς το γραφείο του πρωθυπουργού, του υπουργού Μεταφορών, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και του ΟΤΕ και μετά από άλλους 6 μήνες ο οργανισμός μείωσε -προσωρινά στην αρχή, μόνιμα μετά- τις τιμές. Πού βρισκόμαστε σήμερα;

Οι ανταγωνιστές του ΟΤΕ σε δημόσιες και κατ' ιδίαν δηλώσεις τους δεν σταματούν να επικρίνουν τον οργανισμό για τη στάση του, που, όπως λένε, περιορίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης της αγοράς και αναγκάζει τους συνδρομητές να πληρώνουν σε όχι ελκυστικές τιμές το «προνόμιο» της πρόσβασης στο Διαδίκτυο με αξιοπρεπείς ταχύτητες. Πού είμαστε σήμερα;

Οι εταιρείες του Διαδικτύου διαθέτουν διάφορα προγράμματα για την πρόσβαση μέσω ADSL. Υπάρχει η κλασική τιμολογιακή πολιτική της συνδρομής ορισμένου ή αορίστου χρόνου και από εκεί και πέρα υπάρχουν προγράμματα που χρεώνουν τον πελάτη είτε με βάση το χρόνο που διατηρεί ενεργοποιημένη τη σύνδεσή του είτε με βάση τον όγκο των δεδομένων που διακινεί.

Πριν όμως φτάσει κάποιος στην αναζήτηση παρόχου, θα πρέπει να εξασφαλίσει το σχετικό εξοπλισμό, τον οποίο μπορεί να εγκαταστήσει είτε μόνος είτε με τη συνδρομή κάποιου τεχνικού. Υπολογίστε για τον τερματικό εξοπλισμό 50 με 70 ευρώ και επιπλέον θα πρέπει να δώσετε 34,99 ευρώ για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας. Αυτά είναι τα εφάπαξ και από εκεί και πέρα το μηνιαίο πάγιο τέλος που θα πληρώνετε στον ΟΤΕ είναι 19,9 ευρώ (αν υποθέσουμε πως ακολουθείτε τις επιλογές της πλειονότητας που εγκαθιστά γραμμή χωρητικότητας 384 Kbps) συν την επιβάρυνση της συνδρομής σας στην εταιρεία Διαδικτύου που επιλέξατε.

Δύο εταιρείες, ο ΟΤΕ και η Forthnet, πήγαν ένα βήμα πιο πέρα παρέχοντας την υπηρεσία ADSL σε μορφή πακέτου. Ο ΟΤΕ με το Conn-X σας δίνει τον τερματικό εξοπλισμό της επιλογής σας και στην τιμή περιλαμβάνονται τα εφάπαξ τέλη, καθώς και το τίμημα της συνδρομής που θα επιλέξετε για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η Forthnet περιλαμβάνει στη δική της πρόταση το ADSL in-a-box, επιπλέον 3 μήνες πρόσβασης και το συνολικό κόστος φτάνει τα 149 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ. Η εταιρεία σημειώνει ότι η πρότασή της είναι εξαιρετικά συμφέρουσα, αφού αν ο συνδρομητής ήθελε να αγοράσει μόνος του τον εξοπλισμό, το συνολικό κόστος θα έφτανε τα 220 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον τομέα της υπηρεσίας ADSL, ο ΟΤΕ δεν έχει το μονοπώλιο. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Vivodi, η οποία αναλαμβάνει όχι μόνο το θέμα της συνδρομής σας αλλά και το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών θεμάτων που σχετίζονται με την ευρυζωνική υπηρεσία σε ανταγωνιστικές τιμές.

Βέβαια, αν νομίζετε ότι δεν θα έχετε προβλήματα και ότι δεν θα συναντήσετε αναποδιές, μάλλον έχετε την εντύπωση ότι ζείτε σε αγγελικά πλασμένο κόσμο. Οι χρήστες ADSL συχνά πυκνά διαμαρτύρονται όχι μόνο για τις χρεώσεις αλλά και για την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας. Οταν, για παράδειγμα, μιλάμε για ταχύτητα 384 Kbps, αυτή είναι ονομαστική, η πραγματική είναι χαμηλότερη. Συμβαίνει, λίγο - πολύ, ό,τι συμβαίνει με τις απλές τηλεφωνικές γραμμές, που υποτίθεται ότι έχουν ταχύτητα 56 Kbps αλλά αν καταφέρετε να «πιάσετε» πάνω από 50 Kbps, θα πρόκειται για αποτέλεσμα παρέμβασης υπερφυσικών δυνάμεων (κοινώς, για θαύμα). Γενικότερα, στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολίες, εκτός από τα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών των εταιρειών, καλό θα είναι να κάνετε και κάποια επίσκεψη στη διεύθυνση www.adslgr.com, όπου συνδρομητές ADSL απ' όλη την Ελλάδα ανταλλάσσουν απόψεις και... αλληλοϋποστηρίζονται.

Ν.Μ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/10/2004
    Url:http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=80009668
    Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση

ireneepi
    parji...

μπες στο adslgr.com και ψαξε εναν χρηστη ονοματι johnvam,στειλτου ΠΜ.....

ξερει τα παντα γι'αυτο,
    μπορει να απαντησει σε οτι θες

ειναι αστερι σε ευτο στην κυριολεξια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της milaber
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Αν εισαι αρρωστος ειναι Η ΛΥΣΗ !!!
    Σκέψου μόνο ότι αυτοί οι άρρωστοι με έχουν τροφοδοτήσει με καμιά δεκαριά ταινίες πριν καν κάνουν πρεμιέρα κατεβασμένες από την μαγική DSL!

Banned
    paidia, de 3erw ti skefteste eseis, alla egw me to pou 8a teleiwsw tis spoudes mou feugw gia germania/agglia/ollandia/japan

MO NI MA

p.s. kai to teleutaio prama pou me noiazei einai to net

Μέλος Το avatar του/της asmar
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros
    paidia, de 3erw ti skefteste eseis, alla egw me to pou 8a teleiwsw tis spoudes mou feugw gia germania/agglia/ollandia/japan
    MO NI MA
    p.s. kai to teleutaio prama pou me noiazei einai to net
    Gia Agglia den xreiazesai na noiazesai mias kai me 30 lires (peripou 50euro) exeis 1Mbit download kai 256 upload (unlimited)

H Ollandia pantos einai h pio high xoro stin Europe se themata internet.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από asmar
    Gia Agglia den xreiazesai na noiazesai mias kai me 30 lires (peripou 50euro) exeis 1Mbit download kai 256 upload (unlimited)

H Ollandia pantos einai h pio high xoro stin Europe se themata internet.....
    Εγω ειπα οτι με περιπου 50 Ευρω (και λιγοτερα ισως) το μηνα, εχεις ΟΣΑ Mb θες!!!
    24 ωρες το 24αωρο, 365 μερες το χρονο!

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2006, 18:52
  2. Μεταφορά γραμμής ΟΤΕ με Adsl
    από Nik0s στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 28/01/2006, 16:01
  3. Βοήθεια για νέα σύνδεση Adsl
    από Σφήγκας600 στο forum Off topic