Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Κατοχή σημαίνει, τουλάχιστον με τα δικά μου κριτήρια, να μην μπορείς να κουνηθείς χωρίς να υποβάλλεσαι σε έλεγχο (κάτι σε κατοχή Αθήνας απο γερμανούς - για να μην μιλήσω για ανατολικό μπλοκ και αρχίσει η γκρίνια). Με 10-20 νεκρούς αμερικάνους κάθε μέρα, και μάλιστα με θεαματικότατο τρόπο, μάλλον μιλάμε για κατάληψη κάποιων περιοχών, και όλο το υπόλοιπο Ιράκ τόπο δράσης όλων αυτών των ομάδων που αναφέρεις.
Ολοι κατεχονται και ελενχονται απο ολους,ουτε η μετακινηση στις αλλες περιοχες ειναι ελευθερη
Μια περιοχη εγγυς στα αμερικανακια ελενχεται οταν δει καποιος χαφιες εναν υποπτο στο δρομο.Ο τροπος ελενχου ειναι ,μπουκαρισμα σε ολα τα σπιτια της περιοχhς και συλληψη των ενηλικων ανδρων.Κοινως τρομοκρατια σε ολο το προαστιο.
Στη δευτερη μαχη της βασορας ,το 2005(νομιζω) ισοπεδοθηκε το 70% της πολης.
Δεν ειναι κατοχη,ειναι πολυ χειροτερο.
Και οι Γερμανοι μετα το 1943και μισο δεν κατηχαν παρα το 30% της ελλαδας
Στο πεδίο της προπαγάνδας νομίζω ότι ο συγκεκριμένος πόλεμος έχει χαθεί απο χέρι απο τους "συμμάχους" μας. Αλλωστε, νομίζω, ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσο μαζικές αντιδράσεις μέσα στην αμερική.
Οι σημερινες αντιδρασεις ειναι πολυ μικροτερης κλιμακας απο αυτες του 1968-75.Ο λογος ειναι οτι ειχε κυριχτει επιστρατευση στις ΗΠΑ και το καθε παιδι μπορουσε να καταταγει ανα πασα στιγμη ,καποιοι εσκιζαν τις καρτες καταταξης τοτε και κυνηγιουνται νομικα μετα απο 35-40 χρονια,τωρα που μιλαμε για παραδειγματισμο.
...
Οσον αφορά την Αφρική, νομίζω ότι ο μόνος χοντρός τσαμπουκάς που παίζει και εξαρτάται από "δυτικό" παράγοντα είναι αυτός στη χώρα που δημιουργήθηκε απο επαναπατρισμέ νους "δυτικούς" μαύρους. Οι υπόλοιποι είναι απλώς παρατημένοι στην τύχη τους, και τις προσωπικές κόντρες μεταξύ των φυλών. Τώρα αν στα αυτιά μας ακούγονται εξωφρενικά αυτά που λαμβάνουν χώρα στα διάφορα ανοικτά μέτωπα της Αφρικής, να θυμίσω τι έπαιζε στην Ελλάδα μας μέχρι το 1949. Δεν νομίζω να χρειαστεί πόλεμος στην Αφρική. Απλώς κάποια στιγμή θα την αγοράσουν με τιμολόγιο.
Δεν ειναι οπως τα λες.Στο Σουδαν γινεται το χοντροτερο παιχνιδι εδω και 10 τουλαχιστον χρονια.Ουσιαστικα το ισλαμικο εξτεμιστικο στοιχειο(Αλ καιντα) επιτηθεται σε Σουδαν, Σομαλια Ερυθραια,Αιθιοποια(Βορειοανατολικη αφρικη) .Ο πολεμος στις τελευταιες δυο χωρες και το Σουδαν εχει σχεση με τα αποθεματα υδατων (Νειλος) και εμπλεκεται και η δυση.
Δηλαδή που ακριβώς ζορίζει ο αγωγός του Μπουρκάς? Να θυμίσω αγωγούς στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Κουβέιτ? Οταν θα γίνει ο τσαμπουκάς (με τους Κούρδους?) θα δημιουργηθούν ζώνες ελέγχου και θα έχουν έτοιμες υποδομές να πουλήσουν στους "συμμάχους". από που θες να αρχίσω στο συγκεκριμένο κομμάτι? Στο προηγούμενο Ιράκ δεν πήρε η κάθε χώρα τους αγωγούς και τις πετρελαιοπηγές της ζώνης ευθύνης που είχε? Ακόμα και η Ιταλία έχει πια πηγές στο Ιρακ.
Η Ευρώπη φυσικά και θα έχει πρόβλημα με το πετρέλαιο, όσο αυτό αποτελεί το βασικό καύσιμο. Αλλά, όπως γράφω, πιστεύω ότι το πετρέλαιο έχει το πολύ μια δεκαετία ζωής ακόμα. Το ότι δεν αντιδράσανε στις κρατικοποιήσεις στην λατινική αμερική, μήπως κάτι θα πρέπει να μας πει?
Ο Πούτιν υπέγραψε πρίν λίγες μέρες κάποια χαρτάκια και δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη εταιρεία αλουμινίου στον κόσμο. Δηλαδή νομίζει κανείς ότι θα τραβήξει ζόρι να ξεπουλήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο? Αλλωστε ο τρόπος που "τελείωσε" την GAZPROM (αν δεν με απατά η μνήμη μου για το όνομα) δείχνει το υπέρμετρο σεβασμό του στους νόμους. Θα τσεπώσει κάποια μύρια, θα δημιουργήσει και μερικές θεσούλες εργασίας και όλοι θα είναι χαρούμενοι.