Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 47

Θέμα: Περί γονέων, από το μάτι ενός 13χρονου

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    το περιεχόμενο της πληροφορίας όμως είναι κάτι κοινότυπο . το κείμενο πέρνει αξία γιατί υποτίθεται ότι είναι γραμμένο από ένα 13χρονο...
    αν αυτό είναι γραμμένο απο 13χρονο εγώ είμαι ο Τσόμσκι....

και η Ελευθεροτυπία το έχει ξευτιλήσει με τις ψευτικοηθικολογίες της....έλεος πια έχει γίνει πολύ φυλλάδα....κρίμα...
    για αλλη μια φορα δωθηκε απαντηση απο το στομα ενος τυπικου ελληνα του στυλ"αυτα τα ξερουμε'' . ολα τα ξερουμε αλλα δεν κανουμε τιποτα. φαντασου ποσο κοινοτυπη ειναι η πληροφορια και ποση απαθεια δειχνουν οι ελληνες αμορφοτοι οικογενειαρχες που με τη συμπεριφορα τους σε θεματα που αφορουν τα ιδια τους τα παιδια που εχουν αρχισει να γινονται αντιληπτοι και απο τα ιδια τους τα 13χρονα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis88
    γιατι να μην το γραψε 13χρονο ρε παιδια?ειναι η ηλικια που τα καταλαβαινεις ολα κ δε σ αφηνουν να κανεις τπτ.κ γω εγραφα κατι τετοια αλλα δν ειμαι ψωναρα να τα δημοσιευω

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
    για αλλη μια φορα δωθηκε απαντηση απο το στομα ενος τυπικου ελληνα του στυλ"αυτα τα ξερουμε'' . ολα τα ξερουμε αλλα δεν κανουμε τιποτα. φαντασου ποσο κοινοτυπη ειναι η πληροφορια και ποση απαθεια δειχνουν οι ελληνες αμορφοτοι οικογενειαρχες που με τη συμπεριφορα τους σε θεματα που αφορουν τα ιδια τους τα παιδια που εχουν αρχισει να γινονται αντιληπτοι και απο τα ιδια τους τα 13χρονα

αντε ρε φιλε, επιτελους....
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    πω πω.... εγω στα 13 επαιζα μπαλα, πλακωνόμουν με τους συμμαθητές μου και καπου καπου κοιταγα τα κοριτσακια και τραβαγα καμια μαλακια στο σπιτι (λογικο και σωστο γα την ηλικία των 13!!!!!)

αυτο το καμενο που εγραψε "Σήμερα εγκλωβιστήκατε στην καταλυτική αποχαύνωση" δε πρόκειται να μαμησει ποτε... παει ... κριμα!
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    πω πω.... εγω στα 13 επαιζα μπαλα, πλακωνόμουν με τους συμμαθητές μου και καπου καπου κοιταγα τα κοριτσακια και τραβαγα καμια μαλακια στο σπιτι (λογικο και σωστο γα την ηλικία των 13!!!!!)

αυτο το καμενο που εγραψε "Σήμερα εγκλωβιστήκατε στην καταλυτική αποχαύνωση" δε πρόκειται να μαμησει ποτε... παει ... κριμα!
    Αληθεια.

Keep on rocking in a free world !!!

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από idi

[/QUOΤΕ]

Μακάρι το παιδάκι αυτό να βλέπει μακρύτερα απτην πούτσ@ του..

Ρακό - μέλος Το avatar του/της villy
    Εγω δε θα σταθώ στο αν το έγραψε 13χρονος ή όχι. Θα σταθώ σε αυτά που λέει και είναι πολύ μεγάλες αλήθειες. Αυτό το κείμενο είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να αφυπνιστούν

* οι γονείς που κάνουν παιδιά γιατί τους το επιβάλλει το κοινωνικό status, το σόι, και πολλοί άλλοι λόγοι εκτός το ότι να το θέλουν πραγματικά και να έχουν επίγνωση των ευθυνών τους πάνω σε αυτό!

* οι γονείς που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βραδυ όχι επειδή δεν έχουν να ζήσουν αλλά επειδή θέλουν να ικανοποιήσουν όλες τους τις καταναλωτικές επιθυμίες (να πάρω μαιζονέτα, να πάρω μηχανη 1000αρά για την καφετέρια, να πάρω Golf 2000cc, να φοράω armani, Gucci και κλπ).

* οι γονείς που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βραδυ όχι επειδή δεν έχουν να ζήσουν αλλά επειδή είναι εργασιομανείς και καριερίστες.

*όλοι οι παραπάνω γονείς που για να κάνουν όλα εκείνα πληρώνουν αλλοδαπές κοπέλες να τους φροντίζουν τα παιδιά. Αυτές με ελάχιστη γνώση της Ελληνικής και με το ελάχιστο ενδιαφέρον να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στο παιδί απλά χαραμίζουν τον χρόνο του παιδιού που σε αυτές τις ηλικίες διαμορφώνει τον χαρακτήρα του και τραβάει γνώσεις σαν σφουγγάρι. Το βάζουν να βλέπει TV, video, να κοιμάται κατεβάζοντας τα πανζούρια και χίλια δύο άλλα που ξέρω από πρώτο χέρι, αντί να του μιλάνε, να παίζουν μαζί του, να του μαθαίνουν...

Η ανατροφή των παιδιών δεν είναι μόνο η γέννα και μετά καμία ευθύνη δεν μας βαραίνει. Οι πληροφορίες που δέχονται σήμερα είναι τεράστιες και είναι αδύνατο να τις φιλτράρουν σωστά, ιδίως αν οι γονείς δεν συζητούν μαζί τους.

Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση αυτή. Έχω και γνωστούς μου που έχουν πέσει σ'αυτή την παγίδα... Θα την χαρακτήριζα μάστιγα της εποχής μας που θα επηρρεάσει για πολλά χρόνια την κοινωνία.

Εμένα το κείμενο αυτό με συγκίνησε και με τρόμαξε...

Αυτά...
    Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...
    Θέλω κι άλλες διακοπές...
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Και ρωταω τωρα εγω ο αφελης γονεας ...

Εχει καμμια σημασια αν το κειμενο γραφηκε απο τον συγκεκριμενο δεκατριαχρονο ???

Εκτος αν ο προβληματισμος μας τελειωνει στο τι θα γινει αυτο το παιδι οταν μεγαλωσει ?
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Για την ιστορια ...

Η επιστολη ηταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρωτοσελιδο της εφημεριδας (χωρις καμμια αλλη ειδηση ΠΟΥΘΕΝΑ)!

Πιο περιεργο πρωτοσελιδο δεν εχω ξαναδει ...

Εξεπλαγην ευχαριστα. :wacko:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της LIBYKOS
    Ναι ρε Χρήστο αλλά,
    - ήταν στην "Χ" φυλλάδα δημοσιευμένο και επειδή αυτή δεν μας αρέσει, το διαγράφουμε
    - γράφτηκε από ένα παιδί 13άχρονο και επειδή μας φαίνεται παράξενο που ένα παιδί ξέρει να χρησιμοποιεί τη γλώσσα που εμείς αγνοούμε, το διαγράφουμε ( αλήθεια έχει παρακολουθήσει κανείς τις ομιλίες των παιδιών στη βουλή των εφήβων να δει τη χρήση της γλώσσας ; )
    Ξέρεις από πόσους τα άκουσα αυτά ;
    LIBYKOS

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity
    Κύριοι και κύριες καλημέρα,

εδω και καποιο καιρο κυκλοφορουν sms απο τηλεφωνο σε τηλεφωνο με μαθητικές επιδόσεις σε εξωσχολικές δραστηριότητες που θα καναν αστερες του πορνο να αναζητησουν καριέρα στους ορυζώνες του Αινταχο. Στην αρχή σοκάρεσαι και λες δεν ειναι δυνατον. Αν δεν εισαι γονιος σε πιάνει μια ζήλεια με την ευκολια που εχουν αποτινάξει τα μπουμπουκια τα σεξουαλικά ταμπου που κουβαλαμε ακομα στα tank bag μας. Εμεις (οι αντρες) για να σκεφτουμε καν το ενδεχομενο για ευκαιριακό sex στις τουαλέτες θα πρεπει να ταξουμε φερερο + μονοπετρο + μεζονετα σε καλη περιοχή. Αλλα σήμερα στην εποχη της Τατιανας και του Εισαγγελατου οπου το γυαλί ειναι η κυρίαρχη δύναμη τα τσακαλακια φωναζουν ακομα πιο δυνατα: Ειμαι δεκαεξαρης σας γαμω τα λυκεια (και την μαρια-τακη-κατινα-πασχάλη).

Οι πιτσιρικάδες κανουν αυτο που παντα εκαναν καλα... αντιδρούν. Αντιδρουν στον κοσμο των "μεγάλων". Και αντιδρουν αντιγράφοντας τον κοσμο των μεγάλων. Αυτο που παντα έκανε η νεολαια ήταν να δείχνει τον δρομο. "Γινόμαστε οπως μας μεγαλώνετε και στον κοσμο που μας μεγαλωνετε μην περιμενετε κατι καλυτερο απο αυτο που και εσεις τωρα βλεπετε στο κινητο σας". Και ως αλλοι τηλεοπτικοί αστερες τύπου fame-survivor brother πρεπει να καταγράψουν στο γυαλι του τηλεφώνου τους ολο το action. Για την εφήμερη δόξα του τοπικού τους περίγυρου. Κορδονοσουνα σαν το παγόνι γιατι είχες παπακι στο λύκειο καραφτιαγμένο ??? Αρε καραμήτρο σήμερα γίνεσαι ο ήρωας της βδομαδας με το καινουριο βιντεακι της Λουκίας που παιρνει πι-κω την μισή δευτερα λυκείου.

Και ερχόμαστε στα φαινόμενα αλεξ - Ευβοίας. Pure αγνος καθαρος αμόλυντος ρατσισμός. Η ατιμωρησία σε όλο της το μεγαλειο. Αλλη μια χώρα στην λίστα των λεγόμενων δυτικών οικονομικών δυναμεων που κοιτάει με αμηχανία το φαινόμενο να εξελίσσετε. Η μπαλα εχει χαθει απο καιρο και απαιτείτε βαθια τομή και αλλαγή. Αλλα στην χώρα του σιγα-σιγα (γιαβας γιαβας) και του βήμα-βήμα για ακομα μια φορα εθελετοφλούμε ολοι μας. Δεν το κανουμε σε τοσα αλλα προβληματα που μας τυραννάνε χρόνια (βια στα γήπεδα-φορολογικες ελαφρύνσεις στο κεφαλαιο-γνωστοι αγνωστοι βανδαλοι κλπ) θα το κανουμε τώρα ? Για το αν θα αποκτησουμε γκετο στυλ Γαλλίας ή Αγγλιας ή Γερμανίας μένει να το δούμε στα επόμενα χρόνια. Οταν θα είναι πολυ αργά. Οταν θα προσπαθουμε να θαραπευσουμε κατι που δεν προνοήσαμε.

Συνδυασμός των δύο πανω παραγράφων ειναι σε μεγαλο ποσοστο η αιτία για αυτα που βλεπουμε σήμερα να κανουν οι πιτσιρικάδες. Και απο την αλλη μερια ειναι η πραγματικη εξουσια που ανακαλυπτει - δικαζει -αφοριζει -και το ξεχνάει μεσα σε μια βδομαδα για ενα πιο πιασαρικο θέμα.
    Και τα κανει ολα αυτα για ενα μοναδικο λόγο. Το χρήμα και η διατηρηση της εξουσιας τους. Και αξαφνου η ελευθεροτυπια ανακαλυψε τον 13 χρονο λόγιο της Ελλαδας. Μηπως τον ανακαλυψε στα 090 τσοντοτηλεφωνα που διαχειρίζεται η ίδια ?

Ειμαι 30 χρονών γαϊδούρι και ατεκνος. Εχω γνώμη οπως και κωλοτρυπα. Απλα επιλεγω την ενημερωση μου και φροντιζω καθημερινα με την σταση μου να αλλαξει το χωριο μας. Και τωρα με συγχωρείτε αλλα εχω sms απο την πενταημερη της 1ης Λυκειου Ζαγκλειβερίου.
    Απ΄τους δυο μας ποταμούς
    θα γευτεί μια νύχτα η έρημος καρπούς.

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αυτό που (κατά τη γνώμη μου) θα έπρεπε να συζητηθεί είναι το αν υπάρχουν εκεί έξω πολλά παιδιά που θέλουν να μάθουν αλλά η νοοτροπία των γονέων, του σχολείου και οι προτεραιότητες της κοινωνίας για τη μάθηση και τη νεολαία τα αδικεί, τα καθυστερεί, τα μειώνει...

Και τι κάνετε εσείς γι 'αυτό? Οσοι έχετε παιδιά αλλά και όσοι θα έχετε στο μέλλον είτε δικά σας είτε κοντινά σας παιδιά-μαθητές?

Το αν μπορεί ένας 13χρονος να εκφραστεί τοιουτοτρόπως δεν είναι κάτι που πρέπει να σας κάνει τόσο εντύπωση (εγώ μπορούσα ας πούμε) αλλά κολλήσατε στο ποιόν αυτού που μπορεί (ή όχι) να το έγραψε και στο μέσον που χρησιμοποιήθηκε για την προβολή/δημοσιοποίηση του εν λόγω κειμένου και όχι ΣΕ ΑΥΤΑ που γράφονται, υπονοούνται, καταγγέλλονται...

-"Μαμά, μπαμπά στις καταλήψεις καπνίζανε χασίσι, γαμιόσαντε στα θρανία και καίγανε τα βιβλία!"
    -"Σκάσε Γιωργάκη είσαι 13 χρόνων δε κάνει να μιλάς για τέτοια πράγματα... "

για σκεφτείτε το λίγο...

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Επηδεις σε τιποτα δεν προκειται να συμφωνησουμε,και επηδεις το κειμενο εκφραζει περα για περα την πραγματικοτητα ασχετα αν το εγραψε οι θεια του ,η μανα του ,η ο σκυλος του.

ΕΙμαστε πολυ απο δω μεσα σε καποια τετοια κατασταση οποτε ο καθενας ας κανει οτι καλυτερο μπορει για να δωσει, χρονο στο παιδι του και σωστα προτυπα.

Ολα τ'αλλα ειναι π@π@ρίες.

Eγω να πω οτι τα δυο θυματα της επικαιροτητας ,Αλεξ και η βουλγαρα κοπελια ειναι απο οικογενειες χωρις πατερα.
    Και ναι μεν μια μητερα μπορει να στηριξει πληρως την οικογενεια της,καμια αντιρηση,αλλα στα μυαλα των τσογλανιων ενας πατερας ειναι προστασια και ανασταλτικος παραγοντας.Κοινως, χτυπησαν απροστατευτους.
    Ενας φιλος παρομοιασε τον Αμαρανθο(η πως στο διαολο το λενε το κωλοχωρι) με το Dogville.Και φοβαμαι οτι εχει δικιο.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k

[

Εκτος αν ο προβληματισμος μας τελειωνει στο τι θα γινει αυτο το παιδι οταν μεγαλωσει ?

Αυτο το παιδι εμενα μου φαινεται μεγαλωμενο μονοπλευρα "απο την αλλη".

Οτιδηποτε μονοπλευρο με βρισκει αντιθετο.

Πιστευω οτι μπορει να το εγραψε το ιδιο , σιγουρα ομως "χτενιστηκε" το κειμενο απο καποιον αλλο. Αν οχι τοτε τα πραγματα ειναι ......... Επισης μου φαινεται - τονιζω το φαινεται - οτι παπαγαλιζει αυτα που ακουει απο τους γονεις του. Λογικο.

Τι θα γινει οταν μεγαλωσει;

Ελπιζω να κανει την "επανασταση" του στα 15 και οχι στα 25.
    Keep on rocking in a free world !!!

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. απο το ματι του μπατσου
    από ΜΟΖΑΡΤ στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 184
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2008, 08:37

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας