Το ότι τους είδες με κράνος προφανώς είναι η ειδηση ε ;Ασε με τωρα με ολους τους highστες με τα σπαστα safe απ’το Praktiker...εχω δει και με GS 1200 αντε τωρα!![]()
![]()
Το ότι τους είδες με κράνος προφανώς είναι η ειδηση ε ;Ασε με τωρα με ολους τους highστες με τα σπαστα safe απ’το Praktiker...εχω δει και με GS 1200 αντε τωρα!![]()
![]()
FAMOUS LAST WORDS:
"Helmet? I don need no steenking helmet!"
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trickster
Το ότι τους είδες με κράνος προφανώς είναι η ειδηση ε ;![]()
![]()
άσε το γελειο κρανος που φορανε σε μια μηχανή 15.000 euro...
TO ΣΚΑΡΠΙΝΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΚΑΡ ΚΑΛΤΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ
Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ BMW ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
ΟΟΟΟUUUUU!!! ΦΛΩΡΟΙ ΜΠΡΟΥΛΚΗΔΕΣ!!!!
ασε που πανε του σκοτωμού!!!
Kριμα στο μηχανακι,φιλε μουΑρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1
άσε το γελειο κρανος που φορανε σε μια μηχανή 15.000 euro...
TO ΣΚΑΡΠΙΝΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΚΑΡ ΚΑΛΤΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ
Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ BMW ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
ΟΟΟΟUUUUU!!! ΦΛΩΡΟΙ ΜΠΡΟΥΛΚΗΔΕΣ!!!!
ασε που πανε του σκοτωμού!!!
γιατι αναμφισβητητα ειναι μια ωραια μηχανη εχει και ψιλοδυνατοτητες και την εχουν γελοιοποιησει...
Το μηχανακι πια λειτουργει σα μεσο προβολης...κοιταξτε με!
Τι αλλο θα δουμε...
...cause the place seems still alive...
Ρε παιδιά...μην ξεφτιλίζουμε τελείως τα σπαστά κράνη.Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
Ασε με τωρα με ολους τους highστες με τα σπαστα safe απ’το Praktiker
Υπάρχουν σπαστά με βούλα...με έγκριση.
Εχεις τη δυνατότητα να το κλείσεις και στην τελική ανάλυση δεν προτίνονται για μεγάλες ταχύτητες.
Το να πηγαίνεις σιγά και να το έχεις ανοικτό δεν είναι έγκλημα, διαφορετικά θα φορούσαμε κράνος φουλ φέις ακόμα κι όταν περπατούσαμε με τα πόδια.
Πήρα τη strada κι έρχομαι...
το ποδηλατο πιανει και 60 km ειναι το ιδιο επικινδυνο.
γενικα ο κανενας που λεει ,οτι κινειται πιο γρηγορα απο τα ποδια σου μπορει να σε σκοτωσει,πρεπει να μας ακολουθει.
πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).
Aν φοράμε κράνος τύπου σπαστό και το έχουμε κλειστό δε νομίζω ότι σε περίπτωση πτώσης θα χτυπήσουμε![]()
Από κει και πέρα παρακαλάς να δουλέψει σωστά και να μην ανοίξει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει αλλαγη. Εγώ τουλάχιστον δεν θα το ξαναέβαζα.
Τρελοκοτσιδού..!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Aν φοράμε κράνος τύπου σπαστό και το έχουμε κλειστό δε νομίζω ότι σε περίπτωση πτώσης θα χτυπήσουμε![]()
Από κει και πέρα παρακαλάς να δουλέψει σωστά και να μην ανοίξει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει αλλαγη. Εγώ τουλάχιστον δεν θα το ξαναέβαζα.
1 το αδύνατο σημειο ενός σπαστού κράνους ειναι ακριβώς στις διαρθρώσεις του
εκει δηλαδή που τα δύο ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΜΕΡΗ (ΚΥΡΙΟ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ) ΕΝΩΝΟΥΝ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΑΦΟΡΑ με ενα full face KΡΑΝΟΣ που ειναι απο μονο του ΕΝΑ ΧΥΤΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ......ΕΝΑ και αυτο κάνει την διαφορά
ΤΏΡΑ ενα ακομα πιο αδύνατο σημειο ΤΟΥ σπαστου ΌΣΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ......
2 ειναι η πρόκληση να το φορας ανοιχτό για να ανασάνεις λιγο
3 και η αφελεια να το έχεις ξεχάσει ανοιχτό
(πόσοι απο εμας άραγε δεν φαγαν πτώση από ξεχασμενο δισκοκλειδο?- παρόμοια κατάσταση με το σπαστό κράνος)
???????
ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
FULL FACE NA ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΑΣ
φοράω Νολαν σπαστό, αλλά το έχω κλειστό πάντα, όταν λέω πάντα, 100.00000% όταν οδηγώ, καμία απολύτως εξαίρεση
ωστόσο με βολεύει να το ανοίγω στο φανάρι, μπαινοβγαίνει πολύ πιο εύκολα, γενικά είναι πιο "βολικό"
δεν έχω δει ακόμη αναφορά σε ατύχημα με σπαστό καλής ποιότητας (ή οποιασδήποτε ποιότητας) που ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ και άνοιξε κατά την πρόσκρουση με αποτέλεσμα τραυματισμό
Το οτι η ασφαλεια δεν καλυπτει λογο ιδιοτικου χωρου δεν σημαινει οτι η κ σουλα την εβγαλε καθαρη μπορει το παληκαρι να διεκδικησει οτι θελει δικαστικα απο την εν λογω κυρια.Αρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1
ΣΥΖΗΤΑΓΑ
τώρα στην δουλεια με συναδελφους
το ατυχημα που εγινε σε ιδιωτικό χώρο δεν καλυπτεται από την ασφαλιστική!!!!!
ΑΝ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΟ παραδεχτηκε το σφαλμα της η ασφαλιστική το ΘΕΩΡΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ακόμα και στην περιπτωση που ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑ την στουκΕΡΝΕ ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΦΥΓΕ ΜΕ ΣΤΑΒΟΤΙΜΟΝΙΑ και ισως την γλυτωνε αν την καρφωνε)
δηλαδή η κυρα σουλα την εβγαλε και καθαρή!!!
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ το δήλωσε ως εργατικο ατύχημα
και ξερεις τι αποζημιωση περνεις απο το ΙΚΑ????ΕΕΕΕΕΕ???
τα αρ######ΜΟΥ
Περαστικα του και ας ειναι η τελευταια ασχημη εμπειρια που εζησε![]()
![]()
![]()
![]()
ΑΞΙΖΕΙ ΦΙΛΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΙ΄ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ!!!
Τα ανοιγόμενα κράνη καλής ποιότητας, δεν θεωρώ ότι υπολείπονται ιδιαίτερα σε ασφάλεια από τα full face. Τα μειονεκτήματά τους σχετίζονται κυρίως με το αρκετά αυξημένο βάρος τους και το θόρυβό τους, παρά με την ασφάλειά τους.
Η διαφορά, όπως και με πάρα πολλά άλλα προϊόντα, είναι ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των χρηστών τα χρησιμοποιούν λανθασμένα. Η προσωπίδα του ανοιγομένου κράνους δεν είναι για να μένει ανοιχτή κατά την οδήγηση, αλλά για άλλους λόγους (να πιείς/φας κάτι ή να βγάλεις μία φωτό χωρίς να βγάλεις το κράνος, να μιλήσεις με κάποιον).
Το Nolan N100 μου τουλάχιστον, αναφέρει στο εγχειρίδιό του να μην χρησιμοποιείται ποτέ στην οδήγηση με ανοιχτή την προσωπίδα.
Τώρα, αν αναφερόμαστε σε κράνη τύπου Jet ή σε αφηρημένους που ξεχνούν να κλειδώσουν το κράνος τους, αλλάζει το πράγμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από KamenosAfrican
[B]Kai epidi kairo tora, akoma kai se ayto to post, vlepo paparologies gia ta krani kai iti ta spasta.
KANENA kranos spasto kai KAMIA kataskeyastria etaireia den anaferei na odigoume me anoixto to kranos. Apenantias anagrafete oti to kranos to KLOINOUMAI gia na odigisoume.
]
δεν καταλαβα τι ΔΕΝ καταλαβατε απο αυτην την απαντηση ,εκτος αν εννοειτε τα γκρηκλις οποτε να σας το μεταφρασω..
Η Αγαπημενη μου συζητηση...
Οι καθε ειδους απαγορευσεις, οδηγιες, προδιαγραφες και ευχολογιες σχετικες με τα κρανη εξυπηρετουν μονο ενα σκοπο: Τα κερδη των ασφαλιστικων εταιριων...
Παμε λοιπον απο την αρχη:
Καμμια απολυτως σχεση δεν εχει η χρηση η οχι και ο τυπος του κρανους με το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ενος ατυχηματος με μοτοσυκλετα σε ταχυτητες ανω των 16 χλμ την ωρα. Ειναι καθαρα θεμα τυχης και εκπαιδευσης αναβατη εφ'οσον βεβαια εχει τη δυνατοτητα σε καποιο βαθμο να ελεγξει την πτωση/συγκρουση το τι ζημια θα παθει.
Χωρις κρανος, μπορει να χτυπησει το κεφαλι του
Με full face κρανος μπορει να σπασει το σβερκο του
Να τραυματισει το νωτιαιο μυελο και τους ανω σπονδυλους απο την ανακρουση
Να τον αφησει αναπηρο ο ανεκπαιδευτος οδηγος ασθενοφορου η περαστικος που θα του το βγαλει, βεβαιως εννοειται οτι κανενα ασθενοφορο δεν εχει ναρθηκα για ανω σπονδυλικη στηλη στον εξοπλισμο του
Με κρανος τυπου Jet μπορει να χτυπησει το σαγονι του η να του φυγει τελειως
Τωρα παμε λιγο πριν απο το ατυχημα...
Με καλο full face κρανος, ΠΑΝΤΑ κινησαι με 20%+ απο την ταχυτητα που θα ειχες αν δεν φορουσες καθολου και παιρνεις ΠΑΝΤΑ ενα μεγαλυτερο ρισκο σε στροφες, προσπερασεις κλπ.
Ακομα περισσοτερο σε κακες συνθηκες οπως βροχη, σκονη κλπ. οπου χωρις κρανος θα πηγαινες απλα σαν κοτα.
Χωρις κρανος πας μεχρι 120-140 χαω το πολυ αν φορας καλα γυαλια και εισαι λιγο μαζοχας, με κρανος πας απο εδω ως την Θεσσαλονικη χωρις σταση με 170-220 χαω και δεν το καταλαβαινεις καν. Σε ατυχημα με τετοιες ταχυτητες το κεφαλι σου μπορει να γλυτωσει, ισως ομως να βρισκεται σε αλλο σημειο απ'οτι το σωμα σου η να μην το χρειαζεσαι πια (το κεφαλι).
Σε μικρες ταχυτητες περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να αντιληφθεις εγκαιρως εναν επερχομενο κινδυνο αν φορας κρανος για σκειτμπορντ παρα full face και να την γλυτωσεις (ποσες φορες ακους το αμαξι που ερχεται πλακωμενο να περασει το κοκκινο πριν το δεις... )
Εξ'αλλου οι πεζοι κινδυνευουν (και σκοτωνονται) σε μεγαλυτερο βαθμο και ρυθμο απο τους οδηγους μοτο και δεν ειναι υποχρεωμενοι να φορανε κρανος. Το ιδιο ευκολο ειναι και να χτυπησεις το κεφαλι σου μεσα σε ενα αυτοκινητο, οποιος δεν το πιστευει ας κουνησει τερμα αριστερα το κεφαλι του καθισμενος στη θεση του οδηγου και 99% θα βρει στην κολωνα, γι'αυτο αλλωστε υπαρχουν και αεροσσακοι κουρτινα στο παραθυρο. Βεβαια αν υποχρεωνε καποιος τους οδηγους κουτιων να φορανε κρανος θα πηγαιναν οι μισοι με το λεωφορειο.
Το καλοκαιρινο συνολο παντοφλα-μαγιο-full face ειναι κατα τ'αλλα 100% νομιμο και μαλλον ασφαλες κατα τη γνωμη του κρατους
Τελικα, ποσοι ξενερωνουν απο το κυνηγητο και τη δυσφορια του κρανους και αγοραζουν αμαξι;
Μηπως βολευει τους εισαγωγεις που πουλανε ετσι κι αλλιως και τα δυο;
Γιατι στην Αμερικη η μια πολιτεια μετα την αλλη καταργει τους νομους για τα υποχρεωτικα κρανη; Θελουν το κακο των πολιτων τους, η οι πολιτες ειναι πιο αυτοκτονικοι απο εμας και οι μαναδες τους που τα ψηφιζουν πιο σκληροπετσες...
Στην Ευρωπη πανε απο υποχρεωτικη χρηση σκληρου CE εξοπλισμου μεχρι ΠΛΗΡΗ απαγορευση των μοτοσυκλετων (προταθηκε κι αυτο στις Βρυξελλες)
Αυτα συμβαινουν οταν ο ΚΑΘΕΝΑΣ αποκτα γνωμη και αποψη για το κεφαλι του αλλου.
Σε λιγο μας βλεπω με κοστουμι αεροσακο πανω απο την πανοπλια, τα ανακλαστικα τους 50 ιππους και 140χαω περιορισμο κλπ.
Δηλαδη καλυτερα σπιτι και ΕΡΤ3, το πολυ-πολυ να σπασουμε κανα νυχι (βεβαια πολλα ατυχηματα στο ντουζ καταληγουν σε κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις)
Οδηγαω 20 χρονια εχω κανει πανω απο 200,000χλμ με μηχανη και εχω πεσει και τρακαρει γυρω στις 40 φορες, το κεφαλι μου εχει χτυπησει καπου ΜΟΝΟ οταν φοραγα κρανος και σε ενα ατυχημα με μεθυσμενο οδηγο κατα το οποιο εσκασα με την κοιλια σε ενα δεντρο τρανταχτηκα τοσο πολυ που ο γιατρος μου ειπε οτι αν φορουσα ακομα και βρεγμενο σκουφο στο κεφαλι θα εσπαγα το σβερκο μου για τα καλα (εκανα τρεις μηνες να σηκωθω απο το κρεββατι χωρις να στηριζω το κεφαλι μου)
Εχω 6-7 κρανη διαφορων ειδων και φοραω οποιο νομιζω οτι μου κανει τη δουλεια μου οποτε νομιζω οτι πρεπει, την ιδια επιλογη θα πρεπει να μπορει να κανει ο καθενας, αν δεν ειναι ικανος για μια τετοια αποφαση καλυτερα να μην οδηγαει καθολου.
Ας υποχρεωθει το κρατος να επαιδευει τους οδηγους, ας υποχρεωσει τις εταιρειες να εκπαιδευουν τους πελατες τους στις μηχανες που πουλανε και μετα βλεπουμε τις στατιστικες.
Σορρυ για το μηκος του ποστ...
Γραφω απο το login τις γυναικας μου γιατι για καποιο λογο το δικο μου ειναι μπλοκαρσμενο (zman) οποτε μην στειλετε hate mail εδω...
(![]()
White Line Cycles
Old Skool to Hard Kore
ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
μπραβο,μπραβο,μπραβο!
υπαρχουν πολλοι παραγοντες που συντελουν σε ενα ατυχημα.στα moto GP πχ,λιγες ειναι οι πτωσεις που το κρανος φθειρεται....στις περισσοτερες πτωσεις η φορμα στο υψος του γονατου ή του αγκωνα...
αρα το κρανος αλλου σωζει αλλου ισως δεν χρειαζεται,δεν μπορεις να ρισκαρεις ομως να μην το φορας για τους λογους που ανεφερες,ποτε δεν ξερεις τι θα σου τυχει και με ποιο τροπο...
στο μπανιο ξερεις οτι μπορεις να γλιστρισεις ,αλλα δεν το σκεφτεσαι καθε φορα.στις 10 ομως που θα γλιστρισεις στην μια μπορει να χασεις την ζωη σου...τι πρεπει να κανουμε τοτε?να φτιαξουμε αντιολισθητικο δαπεδο?
πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).