Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 50

Θέμα: Adsl...

Banned
    A, kai to allo wraio.

Sto sumbolaio leei mesa oti den einai upoxrewmenos o OTE/vivodi na sou dwsei ta 384 pou exeis plhrwsei... enw esy eisai upoxrewmenos na plhrwseis ta 384 pou de sou dinei...

Enas filos mou exei 384 vivodi kai katebazei max 25KB/sec

(to exoume upologisei kai diapistwsei oti h sundesh einai twra pia capped sta 256Kbps)

xlida, e?

Live to ride-ride to live Το avatar του/της BlueRider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από milaber
    Και εγώ σε λίγο καιρό μάλλον θα βάλω.

Έχω ακούσει και δει απίθανα (με αση την συνδεσούλα μου) πράγματα.
    Έχω φίλους που έχουν καιρό να κλείσουν τον υπολογιστή, τον έχουν μονίμως να κατεβάζει ολόκληρες ταινίες, παιχνίδια, προγράμματα και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς!

Και στην τελική δεν είναι και τόσο ακριβή...
    Μάλλον φτηνότερη αν είσαι και λίγο άρρωστος...

Δεν ειναι τοσο ακριβη η DSL αλλα το pc να μενει ανοιχτο με κανενα τροφοδοτικο 350W-400W μου φαινεται θα πλουτισουμε την Δ.Ε.Η., ενταξει το βραδυ ειναι φτηνη η χρεωση αλλα το πρωι ?

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BlueRider
    Δεν ειναι τοσο ακριβη η DSL αλλα το pc να μενει ανοιχτο με κανενα τροφοδοτικο 350W-400W μου φαινεται θα πλουτισουμε την Δ.Ε.Η., ενταξει το βραδυ ειναι φτηνη η χρεωση αλλα το πρωι ?
    Τοσο μπορει να "σηκωσει" ενα τροφοδοτικο ...
    Δεν σημαινει οτι τα καταναλωνει κι ολας ...
    Αν δεν κανεις δουλειες που να χρησιμοποιεις ΟΛΕΣ τις συσκευες που πιθανον εχεις στο μηχανημα, η καταναλωση ειναι πολυ μικρη.
    Δεν ξεπερναει τα 100W!
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Banned
    mobo/ram ~20W
    hdd 10W
    cpu ~100W (p4)
    gfx ~50

auta menoun monimws anoixta. gia 75% apodosh psu exoume peripou ~250W

monitor ~100

kai autoi oi ari8moi suntiritika, etsi... bale mesa pontikia, anemisthres, epipleon pci kartes, kai sta 400W sunolo gia to olo mhxanhma ftanoume aneta.

καλα, μιλαμε για τρελλη παραπληροφορηση )

250W σε σχεδον idle PC??? :rotflmao:

Ας το προσπερασουμε αυτο. Οσο για το ADSL,
    δεν ειναι καθολου περιεργο που οι ταχυτητες μεταδοσης ειναι κατω απο τις ονομαστικες κι αυτο γιατι π.χ. ADSL 384 σημαινει: download speed <= 384kbps. Σ ολη την Ευρωπη, με το ιδιο μοντελο παιζει το ADSL. Το μοντελο του overbooking :

ειμαι ο παροχος και διαθετω 10mbps. Απ αυτα θα δωσω προσβαση σε 15 χρηστες του 1Mbps γιατι ξερω οτι οι πιθανοτητες να χρειαζονται και οι 15 χρηστες απο ενα ολοκληρο Mbps ταυτοχρονα, ειναι πολυ μικρες. Προφανως, το παραπανω ειναι πολυ απλοποιημενο (υπαρχουν πολλες ακομα παραμετροι). Θα μου πειτε ομως γιατι οι ταχυτητες ειναι τοσο χαμηλες στην Ελλαδα? Βλεπε overbooking ratio

Τελοσπαντων, η Ελλαδα δεν εχει και την καλυτερη σχεση ποιοτητας/τιμης στο ADSL κι αυτο συμβαινει γιατι δοθηκε μεγαλη προσοχη στην προιοντοποιηση του ADSL (10δες ADSL πακετα/εταιρεια) για να καλυφθουν τα κενα υποδομης που υπαρχουν, τα οποια δημιουργηθηκαν απο την μεγαλη ζητηση (σας ακουγεται περιεργο?!?!). Πληροφοριακα, οι active χρηστες ADSL στην Ελλαδα ειναι περιπου 40000.

υ.γ. στο forum του adslgr.com καινε μαγισσες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της milaber
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Τοσο μπορει να "σηκωσει" ενα τροφοδοτικο ...
    Δεν σημαινει οτι τα καταναλωνει κι ολας ...
    Αν δεν κανεις δουλειες που να χρησιμοποιεις ΟΛΕΣ τις συσκευες που πιθανον εχεις στο μηχανημα, η καταναλωση ειναι πολυ μικρη.
    Δεν ξεπερναει τα 100W!
    Έτσι είναι.

Σκέψου ότι η οθόνη εφ' όσον έχεις διαλέξει τι θες να κατεβάζεις δεν έχει λόγο να είναι ανοιχτή και η οθόνη καίει τα περισσότερα.

Όσα Χωράει Ένα Αχ! Το avatar του/της ppaylos

Vivodi Power

Φιλε μου θα σε προετρεπα να πας στην VIVODI δινει με 45-50ουρο
    το μηνα 256κ και 2 γραμες τηλεφωνου και 150 λεπτα δωρεαν χρονο ομιλιας δωρεαν μοντεμ και εισαι οκ.Αλλαζεις δικτυο και δεν εχεις παρε δωσε με τους κλεφτες του (Π)οτε.Το τηλ θα ξεκιναει απο 211 Και χανεις τον παλιο σου αριθμο.Παρε στο 13880 και ρωτα τους .
    Το Πρωι Με Ξυπνας Με Κλοτσιες,
    Πως Γυρνουσα Με Αλλες Μου Λες,
    Αλλα Και Γω Θα Σου Πω..........
    Βρε Ουστ Απο Δω !!!!!

Banned
    dez, egw toulaxisto anelusa poies suskeues trwne reuma kai poso. giati "paraplhroforhsh"? to kalo pou sou 8elw, na akousw e3hghseis, mh se parei o diaolos, ok? ma8ame megales le3oules kai tis barame opote nomizoume oti 8a prokalesoun entupwsh? e?

an parathrhseis egw den milhsa gia idle pc. ante diabase oloklhro to post kai koita poies suskeues anefera.

Όσα Χωράει Ένα Αχ! Το avatar του/της ppaylos

40ουρο

Εχω δυο πισι ολη μερα στο ιντερνετ και δεν πληρωνω πανω απο 40ουρο λογαριασμο στην Δεη
    Το Πρωι Με Ξυπνας Με Κλοτσιες,
    Πως Γυρνουσα Με Αλλες Μου Λες,
    Αλλα Και Γω Θα Σου Πω..........
    Βρε Ουστ Απο Δω !!!!!

mobo/ram ~20W
    hdd 10W
    cpu ~100W (p4)
    gfx ~50

auta menoun monimws anoixta. gia 75% apodosh psu exoume peripou ~250W

monitor ~100

kai autoi oi ari8moi suntiritika, etsi... bale mesa pontikia, anemisthres, epipleon pci kartes, kai sta 400W sunolo gia to olo mhxanhma ftanoume aneta.
    τι να προσχολιασω?

επειδη δεν εχει και πολυ ενδιαφερον το θεμα , αναφορικα:

αν το p4 σου καιει ~100W, πετα το Η μαμα Intel λεει οτι πρεπει να καιει max ~90W με avg πολυ χαμηλοτερο. Μη μου πεις οτι ολη μερα τρεχεις SETI@home?

ενας συνηθισμενος σκληρος δισκος, καταναλωνει <10W, εκτος κι αν ειναι τοσο fragmented που τα seek του καλυπτουν ολη την επιφανεια...

Γενικα, ενα απλο PC (oxi idle), καταναλωνει ~100-120W (εκτος κι αν εχεις και τη super καρτα γραφικων και κανεις και full render ολη μερα )

Αυτα,

υ.γ: ποιος θα με παρει??

υ.γ. στο forum του adslgr.com καινε μαγισσες:rotflmao: :rotflmao:

Λοιπον τα πραγματα ειναι απλα!Για το τι συμβαινει με το adsl δεν φταινε μονο οι παροχοι αλλα και ο ιδιος ο ΟΤΕ.
    Οταν εσεις σαν τελικοι χρηστες κανετε αιτηση στον παροχο για adsl 384 ας πουμε δεν μπορει ο παροχος να εγγυηθει για το 384 σας γιατι απλουστατα δεν ειναι στο χερι του να το κανει.Αν το μπουρι (atm συνδεση) του Οτε που συνδεει το dslam του με τα κεντρικα του εχει γεμισει τοτε ο παροχος τι μπορει να κανει.
    Και επισης ο παροχος δεν μπορει να το ελεγξει.
    Στον παροχο οι χρηστες adsl ερχονται μεσω atm συνδεσεων με κομβικα σημεια

Τωρα overbooking παιζουν και οι παροχοι αλλα οχι σε δραματικο επιπεδο

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της GyPsy
    Μηπως ξερετε ποσο παει το κοστος
    εγκαταστασης κλπ?
    Μαλλον εγω θα παω για την vivodi...
    Πωλείται XX 98' Full Extra.

Πωλήθηκε...

ΕγώοΜικρόςοΑμνόςΤουΘεού Το avatar του/της jtoros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GyPsy
    Μηπως ξερετε ποσο παει το κοστος
    εγκαταστασης κλπ?
    Μαλλον εγω θα παω για την vivodi...
    Από χθες είμαι κάτοχος dsl με πρόσβαση στο δίκτυο από τον ΟΤΕ και provider την Vivodi.
    Έχουμε και λέμε: Τέλος πρόσβασης στο δίκτυο dsl->35+18%=41,3 ευρώ, τα δίνεις για μία και μομαδική φορά.
    Στη συνέχεια κάθε μήνα πληρώνεις:
    1) 10,5 ευρώ για την PSTN σύνδεση (OTE)
    2) 19,9 ευρώ για την πρόσβαση στο Dsl δίκτυο (OTE)
    3) 23,9 για τον provider (Vivodi)

Σύνολο (10,5+19,9+23,9)+18%=64.074 ευρώ/μήνα για σύνδεση 384

Ψάχνοντάς το πριν κανα ενάμιση μήνα, κατέληξα στην Vivodi γιατί ήταν η μόνη που εκτός από το να αγοράσεις από πριν μια xμηνη σύνδεση, έδινε την επιλογή να κάνεις ανανέωση κάθε μήνα μόνο και μόνο πληρώνοντας τον λογαριασμό. Η Forthnet για παράδειγμα αν δεν αγοράσεις xμηνη συνδρομή (και να πληρώσεις μπροστά), μηνιαίες συνδρομές κάνει μόνο με πιστωτική κάρτα.

Η Vivodi έχει και μια προσφορά που αν κρατήσεις την σύνδεση για 6 μήνες σου δίνει δώρο το modem το οποίο είναι αρκετά καλό (παλιά κατασκευάζονταν από την Alcatel, αλλά πλέον από την Thompson, κάτι σαν τουw σκληρούς της Quantum που πλέον κατασκευάζονται και υποστηρίζονται από την Maxtor, αν ξέρεις την ιστορία).
    Αυτά.

ps:Προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος αν και είναι ακόμα νωρίς (2 μέρες έχω τη σύνδεση στο dsl δίκτυο)
    Αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, θα πας εκεί που κοιτάς.

Nothing is Impossible!

Λοιπον τα πραγματα ειναι απλα!Για το τι συμβαινει με το adsl δεν φταινε μονο οι παροχοι αλλα και ο ιδιος ο ΟΤΕ.
    Οταν εσεις σαν τελικοι χρηστες κανετε αιτηση στον παροχο για adsl 384 ας πουμε δεν μπορει ο παροχος να εγγυηθει για το 384 σας γιατι απλουστατα δεν ειναι στο χερι του να το κανει.Αν το μπουρι (atm συνδεση) του Οτε που συνδεει το dslam του με τα κεντρικα του εχει γεμισει τοτε ο παροχος τι μπορει να κανει.
    θεωρητικα, εχεις δικιο αλλα δεν εχουμε φτασει ακομα στο σημειο αυτο, δηλ τα ΑΤΜ links του ΟΤΕ δεν εχουν γεμισει (το ratio ειναι κατι σαν 1:3 αν θυμαμαι καλα)

Τωρα overbooking παιζουν και οι παροχοι αλλα οχι σε δραματικο επιπεδο
    Αυτο δεν μπορουμε να το συζητησουμε χωρις να θιξουμε ...οικογενειες

Αυτο δεν μπορουμε να το συζητησουμε χωρις να θιξουμε ...οικογενειες [/B][/QUOTE]

οκ!
    σωστος

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2006, 18:52
  2. Μεταφορά γραμμής ΟΤΕ με Adsl
    από Nik0s στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 28/01/2006, 16:01
  3. Βοήθεια για νέα σύνδεση Adsl
    από Σφήγκας600 στο forum Off topic