Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 28 από 28

Θέμα: Πέθανε ο σκ@τ@ψ@χ@ς Ετσεβίτ. Ε και;

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin

Στη Κυπρο απλα εβαλε το γκολ.Σεντρες πασες κεφαλιες τις ριξανε κατι "εθνικοφρωνες" ελληνοπουλα.
    δυστηχως.
    Θες απο βλακεια,απο δολο; μικρη σημασια.
    ...
    Παντως ο Ετζεβιτ στη μαυρη λιστα.
    + 1000
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    Η υποθεση στην Κυπρο ειναι μεγαλη κ αρκετα μπερδεμενη, με τεραστια λαθη απο την Ελληνικη πλευρα στα χρονια πριν την εισβολη...

Οταν εφυγα απο Ελλαδα για να κατεβω Κυπρο πριν λιγα χρονια, ειχα τελειως διαφορετικη οπτικη απο αυτη που εχω τωρα. Απο κοντα τα πραγματα ειναι αρκετα διαφορετικα, ενω τα συναισθηματα ειναι αρκετα περιεργα.

Ειδικα πανω στην πρασινη γραμμη... Οταν βλεπεις την Λευκωσια στη σκια της τεραστιας Τουρκικης σημαιας, αλλα κ τα οδοφραγματα στο κεντρο της πολης, η οπτικη αλλαζει...

η φωτο που επισυναπτω, αν κ λιγο δραματοποιημενη με το κοκκινο χρωμα, ειναι απο το κεντρο της πολης..

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dsc01928.jpg 
Προβολές:	191 
Μέγεθος:	44,9 KB 
ID:	68597

Φιλε Vstrommer71...

Ενας πολιτικος κρινεται καλος οταν εχει καταφερει να προωθησει τα συμφεροντα της χωρας του με ειρηνικο τροπο μεσω της διπλωματικης οδου και οχι καταπατωντας τα δικαιωματα και τις ελευθεριες ενος ολοκληρου λαου.Αν τον χαρακτηριζεις καλο πολιτικο επειδη εκανε εγκληματα πολεμου τοτε πιστευεις(?) οτι ο Χιτλερ ηταν επισης εξαιρετος καθως κυριο μελημα του ηταν μια μεγαλη και ισχυρη Γερμανια.
    Ο ελληνικος εμφυλιος πολεμος δεν εχει καμια σχεση με την επεκτατικη πολιτικη οποιουδηποτε κρατους.Εγιναν τραγικα λαθη και μονο ο ελληνικος λαος δεχθηκε τις επιπτωσεις.Ουτε οι δεξιοι ουτε οι αριστεροι εβλαψαν οποιονδηποτε αλλο λαο.Οι Αγγλοι στρατιωτες που αναμειχθηκαν ηταν θυματα οχι της εμφυλιας κοντρας αλλα της αγγλικης πολιτικης στην Ελλαδα που στην ουσια ηταν ο θυτης.

Φιλε PortisHead

Δεν θεωρω φασιστικη αντιληψη την απεχθεια προς ενα συγκεκριμενο λαο που εχει προκαλεσει κυριως στην Ελλαδα πολυ μεγαλα δεινα.Εθνικιστης ειναι αυτος που θεωρει οτι το εθνος του ειναι ανωτερο των αλλων και πρεπει να επικρατησει με καθε μεσο.Το ιδιο ακριβως πρεσβευει και ο φασισμος.Επομενως εθνικισμος και φασισμος ειναι ταυτοσημη εννοια με τη διαφορα οτι ο φασισμος δεν προερχεται απο ελληνικη λεξη οπως ο εθνικισμος.Ο μεγαλυτερος φασιστας (Χιτλερ) ηταν εθνικιστης.

Για τον θανατο του Ετζεβιτ

Καταλαβαινω τον πονο των συγγενων του και των ομοιων του αλλα ειλικρινα δεν με αφορα καθολου.
    Κοινως ΧΕΣΤΗΚΑ!
    Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Ώρα 04:35, Σάββατο 20 Ιουλίου 1974. Η γραφική και πανέμορφη πόλη της Κερύνειας όπως την έβλεπαν οι Τούρκοι πιλότοι το πρωί του Σαββάτου της 20ης Ιουλίου 1974 όταν άρχισαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ολόκληρης της Κύπρου αλλά κυρίως των βόρειων ακτών της Κυρήνειας και συγκεκριμένα στο σημείο "Πέντε Μίλι" δυτικά της πόλης της Κυρήνειας. Η επίθεση και απόβαση επικεντρώθηκαν κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος Κυρήνειας. Τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου της Γλυκιώτισσας (στο μοναστήρι της οποίου έδρευε το 256ον Ταγμαν Πεζικού) και Αχειροποιήτου (όπου έδρευε η 190η Μοίρα Αρμάτων / Τάγμαν Πεζικού) όπου έγινε και η απόβαση του Τούρκικου στρατού υπήρξαν τα πρώτα θύματα των Τουρκικών αεροπορικών βομβαρδισμών. Ο Τούρκικη επίθεση είχε 3 άμεσους σκοπούς:
    1. Την αποβίβαση όσον το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού στρατευμάτων και εξοπλισμού στην περιοχή "5 Μίλι" δυτικά τηε Κυρήνειας και την δημιουργία προγεφυρώματος.
    2. Την ρίψη αλεξιπτωτιστών στους Τουρκικούς θύλακες Λευκωσίας-Αγύρτας και ενδυνάμωσή τους.
    3. Την αποδυνάμωση των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς και την τελική αποκοπή τους στα δύο με την προέκταση του προγεφυρώματος από την παραλία προς το βουνό Πενταδάκτυλος.

Δυστυχώς, το άφρων και προδοτικό Χουντικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 επέφερε την πλήρη αποδιοργάνωση των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να αποβιβάσουν αρκετά στρατεύματα στην παραλία από την πρώτη κιόλας ημέρα και από το πιο δύσκολο σημείο.
    Στις 05:30 του Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974 η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε αλύπητα το 256 Τ.Π. (Τάγμα Πεζικού) το οποίο έδρευε στην Γλυκιώτισσα, της Αχειροποιήτου (190 ΜΑ/Τ.Π.), του Βοσπόρου 182 Μ.Π.Π. (Μοίρα Παράκτιου Πυροβολικού), καθώς και όλα τα παράκτια φυλάκια στους άμμους των Πανάγρων στα παράλια της Κυρήνειας. Τόση ήταν η προδοσία και αποδιοργάνωση στις τάξεις των Ελληνικών Κυπριακών δυνάμεων λόγω του πραξικοπήματος ώστε ακόμη και το ραδιόφωνο μετέδιδε πρωινή γυμναστική και εκκλησιαστικούς ύμνους αντί να καλεί σε επιστράτευση. Οι Τούρκοι ανενόχλητοι έβγαιναν στην παραλία απο ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΗΜΕΙΟ.
    Οι Τούρκοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το πρώτο προγεφύρωμα το οποίο άρχισαν να ενισχύουν με βαρέα όπλα, προμήθειες, και στρατεύματα.
    Κάθε κίνηση από μέρους της Εθνοφρουράς για να αντιδράσει τραβούσε την προσοχή της Τουρκικής αεροπορίας η οποία βομβάρδιζε από πολύ χαμηλό ύψος με βόμβες "Ναπάλμ" κάθε κινητό στόχο.Παράλληλα με την δημιουργία προγεφυρώματος στην παραλία οι Τούρκοι ενίσχυαν και τους θύλακες που είχαν στα μετόπισθεν και συγκεκριμένα στις περιοχές Λευκωσίας-Αγύρτας και Αγίου Ιλαρίωνα, γιατί δέχονταν επιθέσεις από την ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου) και από δυνάμεις την Εθνικής Φρουράς σύμφωνα με το σχέδιο άμυνας της Κύπρου. Η ενίσχυση αυτή γινόταν με μεταγωγικά ελικόπτερα Αμερικανικής κατασκευής.

Τα πρώτα κύμματα αυτών των αλεξιπτωτιστών υπέστησαν τρομερές απώλειες λόγω της άμεσης εξουδετέρωσής τους από δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ. Δυστυχώς οι κινήσεις της Ε.Φ. ηταν σπασμωδικές και ανοργάνωτες και έτσι δεν κατάφεραν να υποστηρίξουν την ΕΛΔΥΚ με βαρέα όπλα (προπαρασκευαστικά πυρά η πυρά εγγυούς υποστηρίξεως) εκεί όπου έπρεπε να το πράξουν.
    Η ΕΛΔΥΚ αποδείχτηκε ως η αποτελεσματικότερη και πιο οργανωμένη μονάδα άμυνας της Κύπρου προκαλώντας τρομερές απώλειες στις τουρκικές δυνάμεις που φτάνουν μέχρι και τους 2,000 νεκρούς. (Σημείωση: Η δύναμη της ΕΛΔΥΚ αποτελείτο από ΜΟΝΟ 450 νεοφερμένους από την Ελλάδα άνδρες Πεζικού, χωρίς την υποστήριξη αρμάτων ή πυροβολικού, και χωρίς οποιαδήποτε μηχανοκίνητα μέσα, ενώ το υπηρεσιακό τους τυφέκιο ήταν η ημιαυτόματη αραβίδα 8 φυσιγγίων Μ1.)

Οι Τουρκικές δυνάμεις υπέστησαν σημαντικές απώλειες κατά την πρώτη φάση της εισβολής 20-22 Ιουλίου 1974. Οι Τούρκοι στρατιώτες παρά την υπεροπλία τους, χαρακτηρίζονταν από τρομερή δειλία μόλις εύρισκαν μπροστά τους κάποια αντίσταση. Η Τουρκική εισβολή κόστισε στην Τουρκία περισσότερους από 3.000 ιοι άνδρες, 14 πολεμικά αεροσκάφη, και 1 αντιτορπιλλικό (το Κοτσάτεπε) το οποίο βύθισαν οι ίδιοι κατά λάθος και το οποίο ήταν τότε η ναυαρχίδα του ναυτικού τους.
    Αντικειμενικός στόχος των Τούρκων ήταν το Εθνικό ξεκαθάρισμα και ο τελικός διαχωρισμός των δύο κοινοτήτων. Για να επιτύχουν αυτό το στόχο επιδίδονταν σε βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών για να σπείρουν τον πανικό και να αναγκάσουν τους πολίτες σε άτακτη φυγή. Η Τούρκικη αεροπορία βομβάρδισε αλύπητα πολλούς μη στρατιωτικούς στόχους, όπως σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, κλπ. Στις γειτονιές της Λευκωσίας εξελίσσονταν σκληρές και αιματηρές μάχες. Οι Τούρκοι κατάφεραν να προελάσουν μέσα στην πόλη κυρίως λόγω των άγριων βομβαρδισμών των Ελληνικών θέσεων από την Τουρκική αεροπορία.
    Η τουρκική βαρβαρότητα φάνηκε μετά από τους πρώτους κιόλας βομβαρδισμούς των Τούρκων με την χρήση των εμπρηστικών βομβών ΝΑΠΑΛΜ για την δημιουργία πανικού και χάους στις Ελληνικές Κυπριακές γραμμές. Η χρήση αυτών των βομβών είχε τρομακτικά αποτελέσματα προκαλώντας τρομερές απώλειες σε έμψυχο και ανθρώπινο δυναμικό αλλά και υλικές τρομερές καταστροφές από πυρκαγιές σε δάση. Οι βόμβες Ναπάλμ χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον για τον βομβαρδισμό στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς, όπως αυτό της Αθαλάσσας στην Λευκωσία. Η χρήση αυτών των βομβών έχει απαγορευθεί μέσα από διεθνείς συμβάσεις λόγω του φρικτού θανάτου που προκαλεί. Οι Τούρκοι παρα ταύτα τις χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα.
    Συνολικά 1619 άνθρωποι αναφέρθηκαν σαν αγνοούμενοι σαν συνέπεια της Τουρκικής εισβολής. Κανένας σεβασμός και καμιά εκτίμηση από τους Τούρκους ούτε στους ιερωμένους μας. Προορισμός τα Άδανα της Τουρκίας όπου μεταφέρθηκαν πάρα πολλοί αιχμάλωτοι όπου υπέστησαν τρομερά βάσανα.

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    ΟΚ,απο οτι φαινεται το κολλημα με την Ελληνολατρεια και τα συναφη καλα κρατει.Αφηστε ομως εμενα να εχω την ταπεινη αποψη οτι για τα δικα μας χαλια δεν φταινε οι αλλοι αλλα πρωτα απο ολα ΕΜΕΙΣ οι ιδιοι.Απλα βγαλτε λιγο το μυαλο σας απο την φυλακη που σας το εχουν αφησει
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    οκ free spirit κανε και αγαλμα του ατατουρκ στο κηπο σου και προσκύνα αμα θες. εγω ειμαι βλακας και δε ξερω τιποτα ω μεγαλο πνευμα ανεξάρτητο εσυ που μας κοιτας αφ υψηλού

αλλα την Ιστορια δεν την διαβασα σε ενα χαρτι με ενα johny με παγο σε κοντο ποτήρι για συντροφιά.... την άκουσα με τα αυτια μου να τη διηγούνται άνθρωποι που την εζησαν... ειναι τοσο δυνατo συναίσθημα να ξέρεις απο πρωτο χερι τι τράβηξαν οι προγονοι σου και ποσοι σφαγιάστηκαν απο το γενεαλογικό σου δεντρο ... που σπαει καθε "επιχείρημα" σου...

τελος

Ευτυχώς το τελευταίο οχυρό και απόρθητο στην ψυχή του Ελληνα είναι η αγάπη για την πατρίδα του .Αν αυτό λέγεται Ελληνολατρεία τότε να σου πω Vstrommer πως τέτοιοι λίγοι Ελληνολάτρες ξεκίνησαν σε κάθε μαύρη περίοδο της ιστορίας του Εθνους μας την αναγέννηση του . Φυσικά ήταν τα πρώτα θύματα από κάθε άποψη .Παράδειγμα ..Ο Κολοκοτρώνης .Σε στιγμές αλληλοσπαραγμού κατάφερε να μαζέψει γύρω του τους λίγους που πίστευαν σε μια ιδέα καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στο Τούρκο . Το αποτέλεσμα ... Φυλακή στο Παλαμήδι και ποινή θανάτου .....

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
    ΟΚ,απο οτι φαινεται το κολλημα με την Ελληνολατρεια και τα συναφη καλα κρατει.Αφηστε ομως εμενα να εχω την ταπεινη αποψη οτι για τα δικα μας χαλια δεν φταινε οι αλλοι αλλα πρωτα απο ολα ΕΜΕΙΣ οι ιδιοι.Απλα βγαλτε λιγο το μυαλο σας απο την φυλακη που σας το εχουν αφησει
    Δηλαδή τι θες να πεις τώρα ;;;;;;
    Οτι ο Ετσεβιτ ήταν καλός και ότι για όλα φταίει ο ελληνικός λαός ;; Χούντα είχαμε, να σου θυμίσω !!!
    Λες να έφταιγε ο ελληνικός λαός γι' αυτό ;;;; Τότε ποιός άραγε την έριξε την χούντα ;;;
    Φιλαράκι μάλλον προκειμένου να "είσαι" politicaly correct και free spirit, έχεις χάσει τη μπάλλα.........
    Ο μόνος κολλημένος είσαι μάλλον εσύ.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ !!! Σ' ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ !!!
    Όχι μόνο Τούρκους, αλλά σε όλους τους πολεμοκάπηλους αυτού του κόσμου !!!

Και φυσικά εμείς οι ελληνολάτρες ευθυνόμαστε για τις γενοκτονίες
    α) των Ποντίων
    β) των Αρμενίων
    γ) των Κούρδων
    καθώς και για την εισβολή στην Κύπρο και όχι φυσικά τύποι σαν τον Ετσεβίτ ...............

ΕΓΩ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !!!!!!

Εσύ ας είσαι μοντέρνος .................

"Σύντεκνε φιλαράκο ξεκόλλα " Τέτοιοι διάλογοι που ξεκινάς είναι καραμέλες και δείχνουν υποκριτική διάθεση και μοιρολατρική κατάντια . Η χούντα πέρασε . Τέλος εδώ και 33 χρονάκια . Το τι έγινε τότε με το πραξικόπημα λίγοι το ξέρουν και ελάχιστοι το γνώριζαν . Ασε την πιπίλα και" εμείς τις κάναμε και που φταίξαμε " . Ο λαός αν φταίει είναι επειδή η μοιρολατρεία του τον οδηγεί σε αφανισμό της ελευθερίας του και της τόλμης του να την διεκδικεί και να υπερασπίζεται τον χώρος της πατρίδα του . Δηλαδή οι συγγενείς , οι γυναίκες και τα παιδιά των αγνουμένων της Κύπρου φταίνε για τους αγνοούμενους ή σοβαρά πιστεύεις πως μια χουντική διακυβέρνηση της Ελλάδας έκανε ότι έκανε ο Τούρκος στη Κύπρο ; Η ΕΛΔΥΚ ήταν σχεδόν η μόνη που μπόρεσε να αντισταθεί . Μήπως η τότε κυβέρνηση της Κύπρου και η αντιπολίτευσή της έπραξαν λάθη προ της και μετά της εισβολής . Μην σταματάς τη μελέτη της Ιστορίας σα κείμενα που κάποιοι εντέχνως παρουσιάζουν ως τα μόνα αληθή τεκμήρια . Πες μου λοιπόν πως ένας Αρχηγός κράτους όπως ήταν οι πρώην Πρόεδροι της Κύπρου δέχονταν να συνομιλούν και να χαριεντίζονται με τους Τούρκους ομολόγους τους όταν υπάρχουν χιλιάδες αγνοούμενοι , όπως υπάρχουν και πλείστες πληροφορίες ανεξάρτητων πηγών που παρουσιάζουν τους αγνοούμενους να βασανίζονται στα Αδανα της Τουρκίας . Αυτό δηλαδή τι είναι ; Η καλή πλευρά του πολιτεύματός μας ή η κακοστημένη φαρσοκωμωδία που λέγεται δρόμος της διπλωματίας με το αίμα όμως και την αγωνία του Λαού ...... Και δεν μιλάω για τον τιμημένο τωρινό Πρόεδρο που τόλμησε και σήκωσε με το Βετο το ανάστημά του και όχι μόνο . Μιλάω για αυτούς που υπήρξαν αμέσως μετά την εισβολή ...... Ασε λοιπόν τις λέξεις κολλημένος και τα συναφή διακοσμητικά διότι πρώτον δεν με γνωρλιζεις καν ούτε από μακριά και δεύτερον το κατά πόσο¨Ελληνας ΄θέλω να πιστεύω πως είμαι αστο στην προσωπική μου επιλογή . Εσύ κοίτα να δεις την ιστορία μας και από την αθέατη πλευρά της Θα εκπλαγείς πίστεψέ με ..

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Ο μόνος σύντεκνος εδώ είμαι εγώ ................
    Εγώ όμως μαζί σου είμαι !!!!!!!!!!!!!!
    Για δες το καλλίτερα !!!!!!!!!!

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Κατ' αρχήν να δηλώσω Ελληνάρας.

Λοιπόν,πέθανε ο ετσεβίτ.Αυτό,από σάς το έμαθα τώρα,μιας και δεν βλέπω τηλεόραση και ειδικά ειδήσεις.Οπως προαναφέρθηκε, χέστηκε η φατμέ στο τζαμί.
    Θα πάει να καεί στην κόλαση,εκεί που βρίσκονται άλλωστε όλα τα καθάρματα τής πολιτικής ανά τους αιώνες.
    Το ζητούμενο για μένα είναι άλλο.Εχω παρατηρήσει-και πολλοί από σάς φαντάζομαι-ότι τα τελευταία 15-20 χρόνια,η τάση τού να γίνουμε τελείως μαλάκες έχει γίνει πολύ έντονη.
    Πώς κάνεις έναν λαό μαλάκα?Τού αφαιρείς τη γλώσσα του,τη μουσική του,τα ήθη και έθιμά του,την κουλτούρα και τον πολιτισμό του,διαποτίζοντας τη σκέψη του με νοσηρότητες τύπου λεφτά ,γκόμενες(πολύ...άφθονο σεξ),σπίτια,αυτοκίνητα,χρηματιστήρια,...όνειρα,τεράστι οικονομικά προβλήματα και φυσικά βία.Πολλή βία.

Πώς φτάσαμε εδώ?
    Ανοίγουν τα πρώτα ιδιωτικά κανάλια.
    Ο μητσοτάκης μπάζει τους αλβανούς,αυτή τη σκατόφαρα, στην Ελλάδα.Ολοι προτιμούν τους κεφάλες στις δουλειές,γιατί είναι φτηνότεροι και φυσικά γιατί οι Ελληνες βαριούνται.
    Και ξυπνάμε ένα πρωί ακούγοντας για ληστείες,σκοτωμούς,για αλβανική μαφία και ....όλα καλά!
    Τα παιδιά μας, μένουν πίσω στα μαθήματα διότι τα αλβανάκια δεν καταλαβαίνουν τα Ελληνικά και οι δάσκαλοι(αχ τι κατανόηση και επαγγελματισμός)μαθαίνουν την τρίτη τάξη,τι κάνει β+ο!
    Τα πιτσιρίκια μας ντύνονται σαν αμερικανάκια,ακούνε ραπ σαν αμερικανάκια,μιλάνε σαν αμερικανάκια(με 200 λέξεις ,το πολύ,ρεπερτόριο)κι εμείς καμαρώνουμε γιατί είναι εξυπνα.Μά'στα μά'στα.

Και φτάνω λοιπόν,εγώ ο μαλάκας ο λαουτζίκος(sic)να αισθάνομαι μονίμως ανασφαλής,να δουλεύω πολλές ώρες,να βγάζω λίγα,να κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση αποχαυνωμένος ,να "ενημερώνομαι" για φόνους,ληστείες και πλημμύρες,να μην έχω ελεύθερο χρόνο,πράγμα που προσωπικά θεωρώ το πιο σημαντικό αγαθό τού αιώνα που διανύουμε.

Λοιπόν εδώ σταματάω τη μουρμούρα γιατί,κάτι το κρασί πού' χω πιεί κάτι το προχωρημένο τής ώρας,κάτι η μουσική και το ατελείωτο τού θέματος ,κινδυνεύω να φάω γιαούρτι.
    Καλημέρα σας από τον Πόρο
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Λάθος δεν κάνεις αλλά στο θέμα των Αλβανών δυστυχώς θα πω πως καλά κάνουν . Ηρθαν για μεροκάματο και μέσα σε δεκαετία γίνανε εργολάβοι , επιχειρηματίες κ.λ.π . Βέβαια τα πολλά λεφτά βγήκανε με γυναίκες , όπλα , ναρκωτικά , μας κλέψανε από τρεις φορές τον οικακό εξοπισμό και άλλα χαριτωμένα ... Το θέμα είναι πως έφτασε ο Ελληνας σε τέτοια κατάντια ώστε τώρα πιά να είναι το παραπαίδι του Αλβανού στις δουλειές . Στη Πλ.Βάθης στην Αθήνα η κατά τα άλλα υποσχόμενη νεολαία μας είναι διασκορπισμένη και μαστουρωμένη στα γύρω στενά ενώ οι Αλβανοί την ίδια στιγμοί και όχι μόνο αυτοί , δουλεύουν ,δημιουργούν , προοδεύουν . Ξέρεις πόσα σπίτια έχουν αγοράσει ειδικά οι Αλβανοί . Σε πολύ σύντομο χρόνο θα έχουν και αυτοί δικαίωμα ψήφου όπως βέβαια και οι Ελληνες στην αλλοδαπή , αλλά εδώ υπάρχει και μια ειδοποιός διαφορά που δεν θα την αναλύσω τώρα . Δεν θα μπω στο τρυπάκι του στυλ φταίνε αυτοί διότι τα κοπρόσκυλα τα δικά μας είναι ολημερίς και οληνυχτίς σε καφετέριες μπαρ ΠΡΟΠΟ και στο δύστυχο μυαλό τους το μόνο που σκέφτονται και τους κάνει πατριώτες για να σηκώσουν και αυτή την άμοιρη Ελληνική Σημαία είναι αν κλώτσησε ο τάδε τη μπάλλα και την έχωσε στα δίχτυα του δείνα . Η μεγάλη ξεφτίλα είναι μιας και ανέφερα το θέμα της σημαίας ,στη πολυκατοικία μου μένουν 4 υπ/τικοί Αεροπορίας . Ε, αν και αυτή η δύμοιρη πατρίδα τους ταίζει από τα 18 τους και τους ζει αυτή τη Σημαία ντρέπονται να τη σηκώσουν στις Εθνικές εορτές .Τέλος πάντων το συμπέρασμά μου είναι ένα . Αν εμείς δεν σεβόμαστε την πατρίδα μας γιατί να τη σεβαστεί ο ξένος . Ασε που καμιά φορά ξένοι πρόβαλλαν βέτο σε θέματα που θα έπρεπε εμείς να έχουμε αντιδράσει . Εγώ είμαι 42 και έχω δύο παιδιά .... Αυτά σκέφτομαι τι θα συναντήσουν στο μέλλον ... Βέβαια δεν κάθομαι με τα χέρια δεμένα ... τα προετοιμάζω όσο μπορώ ...

Να σας πω ένα περιστατικό που γνωρίζω από πρώτο χέρι;Σε ένα χωριό της Λάρισας ο Δήμαρχος αποφάσισε πως έπρεπε να γίνει μία καινούργια πλατεία.Ακολουθώντας τις διαδικασίες και μετά από δημοπρασία το έργο ανατέθηκε σε έναν εργολάβο.Ο δήμαρχος ζήτησε σαν χάρη από τον εργολάβο να προσλάβει για το έργο εργάτες από το χωριό οι οποίοι μη έχοντας δουλειά κάθονταν στην πλατεία και πίνανε καφέδες,τσίπουρα και γενικότερα είχανε τέτοιου είδους σοβαρές επιχειρηματικές δραστηριότητες.Για να μην τα πολυλογώ,ο εργολάβος συμφώνησε με τον δήμαρχο και άρχισε να αναζητά εργάτες.Στο τσιπουράδικο (που έτυχε να παραβρίσκεται ένας φίλος μου) ήταν ένας τύπος (ελαιοχρωματιστής) ο οποίος παραπονιόταν για την ανεργία.Ένας άλλος τον ρώτησε γιατί δεν πάει να βρει τον εργολάβο για να τον βάλει στην δουλειά αφού θα έπαιρνε άτομα από το χωριό και η απάντηση του ήταν:"Γιατί να πάω εγώ να τον βρω;Ας έρθει αυτός...".Τελικά ο εργολάβος είδε και απόειδε αφού η συμπεριφορά και των υπόλοιπων εργατών ήταν πάνω-κάτω η ίδια προσέλαβε Άλβανούς για να δουλέψουν.Λοιπόν για να ακούσω;Ποιός φταίει στην συγκεκριμένη περίπτωση;Οι Αλβανοί ή οι Έλληνες;

Υ.Γ Προχτές είχαμε μια διαρροή στη μπαταρία του μπάνιου και καλέσαμε έναν Έλληνα υδραυλικό για να την διορθώσει.Στο πεντάλεπτο φυσικά είχε τελειώσει με την διαρροή,του έδωσα 10 ευρώ για τον "κόπο" του και έφυγε.Το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο υδραυλικός που σαν μαινόμενος ταύρος είπε τα εξής:"Από το πρωί το σκέφτομαι και δεν μπορώ να ησυχάσω,μου έδωσες μόνο 10 ευρώ ενώ εγώ παίρνω 50!!!"

"Τί λες ρε φίλε;Σοβαρά;Ξέρεις πολλούς να παίρνουν 50 ευρώ για 5 λεπτά δουλειά;"
    "Εγώ πάντως άμα με πάρεις τηλέφωνο δεν ξανάρχομαι"
    "Μη ξανάρχεσαι ρε φίλε,καλημέρα"

Φταίω εγώ την επόμενη φορά να πάρω Αλβανό υδραυλικό; Πείτε μου...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. To ΣΚ αυτό.....
    από sas στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/08/2004, 16:52
  2. Θα Παει Κανεισ Ελαφονησο Το Αλλο Σκ???
    από jzer στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/07/2004, 07:43
  3. Κάνατε καμιά εξόρμηση το ΣΚ??
    από Electra στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2004, 11:03
  4. Ειμαστε Για Μεγαρα Το Σκ?
    από XTMPAM στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 10:43
  5. ΣΚ χωρίς μηχανή