Περι υπαρξης Φυγοκεντρου δυναμης ...Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Δεν κατάλαβα τι λένε οι μύθοι.![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Περι υπαρξης Φυγοκεντρου δυναμης ...![]()
Δηλαδή βρε παραφύση..... θα αλλάξουμε και ονομασία στα φυγοκεντρικά;
Και πως θα τα λέμε; ελλειψοκεντρομολικά; Αι γαμίς.... :rotflmao: :rotflmao:
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
ΜΗΝ προσπαθεις να καταλαβεις μεσω ΠΟΛΥΠΛΟΚΩΝ εφαρμογων δυναμεων!![]()
Προσπαθησε πρωτα να καταλαβεις απλα και σχηματικα. :smilea:
Μα το καταλαβαίνω απόλυτα, τουλάχιστον πιστεύω.
Το οδόστρωμα ασκεί την κεντρομώλο δύναμη στη μηχανή για να στρίψει, ενώ το η μηχανή μας ασκεί ιση και αντίθετη στο οδόστρωμα (οι δυνάμεις πάνε πάντα σε ζεύζη, δράση-αντίδραση). Δεν καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημά σας.
γιατί μπερδεύουμε τα μπούτια μας ..???Αρχικά δημιουργήθηκε από psaxioti
Δεν καταλαβαίνω που θα ήθελες να έχεις ροπή , εφόσων μιλάμε για δύο ίσες και αντίθετες δυνάμεις οι οποίες ασκούντε σε διαφορετικά σώματα, στο ίδιο σημείο.
Εγώ δεν θα ήθελα να έχω πουθενά ροπή !!!
Ίσα ίσα, είπα το αντίθετο !!
ΘΑ είχαμε ροπή αν οι δυνάμεις ασκούνταν στα σώματα σε σημείο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από αυτό της επαφής (οπότε θα είχαμε ζεύγος ΜΗ ομοαξονικών δυνάμεων), πράγμα που ΔΕΝ συμβαίνει στην περίπτωσή μας !!
π@π@ρα κουτσέ, ξεκινάω Ταξιδιωτικό !!![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
ΕΑΝ είχαμε άσκηση ομοαξονικών δυνάμεων ίσων και αντίθετων στο ίδιο σημείο ΔΕΝ θα υπήρχε δύναμη για να μεταβάλλει την κατεύθυνση κίνησης (θα πηγαίναμε ΙΣΙΑ) !!!Αρχικά δημιουργήθηκε από psaxioti
Το οδόστρωμα ασκεί την κεντρομώλο δύναμη στη μηχανή για να στρίψει, ενώ το η μηχανή μας ασκεί ιση και αντίθετη στο οδόστρωμα (οι δυνάμεις πάνε πάντα σε ζεύζη, δράση-αντίδραση). Δεν καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημά σας.
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
γιατί μπερδεύουμε τα μπούτια μας ..???
Εγώ δεν θα ήθελα να έχω πουθενά ροπή !!!
Ίσα ίσα, είπα το αντίθετο !!
ΘΑ είχαμε ροπή αν οι δυνάμεις ασκούνταν στα σώματα σε σημείο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από αυτό της επαφής (οπότε θα είχαμε ζεύγος ΜΗ ομοαξονικών δυνάμεων), πράγμα που ΔΕΝ συμβαίνει στην περίπτωσή μας !!
π@π@ρα κουτσέ, ξεκινάω Ταξιδιωτικό !!![]()
Ωραία, άρα συμφωνούμε. Δεν υπάρχει ροπή, διοτι η δύναμη ασκείται στο σημείο επαφής.
Και ο Elvis ζει ρε Στέφανε, αλλά τι ακριβώς λες τώρα ??Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Υπάρχει ροπή![]()
Τότε γιατί πλαγιάζει η μοτό στη στροφή και δεν στρίβει όρθια?Αρχικά δημιουργήθηκε από psaxioti
Ωραία, άρα συμφωνούμε. Δεν υπάρχει ροπή, διοτι η δύναμη ασκείται στο σημείο επαφής.
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
ΕΑΝ είχαμε άσκηση ομοαξονικών δυνάμεων ίσων και αντίθετων στο ίδιο σημείο ΔΕΝ θα υπήρχε δύναμη για να μεταβάλλει την κατεύθυνση κίνησης (θα πηγαίναμε ΙΣΙΑ) !!!
Ίδιο σημείο στο χώρο, άλλα σε διαφορετικά σώματα.
Όταν ασκείς μια δύναμη στον τοίχο αθτός σου ασκεί μια ίση και αντίθετη, αλλιώς θα έπεφτε. Δεν υπάρχουν ούτε ροπές ούτε τίποτα. Δεν καταλαβαίνω που μπερδεύεσαι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Τότε γιατί πλαγιάζει η μοτό στη στροφή και δεν στρίβει όρθια?
Γιατί τότε λόγω φυγόκεντου θα πέφταμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από psaxioti
Μα το καταλαβαίνω απόλυτα, τουλάχιστον πιστεύω.
Ναι βρε αγορι μου γλυκο, αλλα εδω ΔΕΝ εξεταζουμε το "σταθερο και ακινητο" (κατα την φυσικη*) οδοστρωμα!
Εξεταζουμε τις δυναμεις που ασκουνται στο κινητο (μηχανη)!
Εκει λοιπον ΔΕΝ υπαρχει καμμια Φυγοκεντρη.
Επισης την δυναμη που ασκει η μηχανη στο οδοστρωμα ΔΕΝ μπορει με τιποτα να ονομαστει "Φυγοκεντρη", ειναι απλως η "αντιδραση".
Η Κεντρομολος στην μηχανη που στριβει προκυπτει σαν συνισταμενη δυναμεων, οπως στο παραδειγμα με το Καρουζελ.
* Σταθερο και ακινητο, στην φυσικη, ονομαζουμε κατι που μπορει να ασκησει ΑΠΕΙΡΗ δυναμη και ΔΕΝ μπορει να παραμορφωθει.
Εγώ πουθενά ...Αρχικά δημιουργήθηκε από psaxioti
.Δεν καταλαβαίνω που μπερδεύεσαι.![]()
(άνοιξαν άραγε τα bars ...???)
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Δηλαδή βρε παραφύση..... θα αλλάξουμε και ονομασία στα φυγοκεντρικά;
Και πως θα τα λέμε; ελλειψοκεντρομολικά; Αι γαμίς.... :rotflmao: :rotflmao:
Ειπα και πιο πριν οτι ειναι η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ δυναμη που ΝΟΜΙΖΕΙ ο παρατηρητης οτι "σηκωνει" το Καρουζελ (στο δευτερο σχημα) και ετσι εχει περασει στην ζωη μας, ενω ΔΕΝ υπαρχει στην πραγματικοτητα!![]()
Με κουρασατε ρε Μπουστη μου ...![]()
ΜΗΝ καταργεις τιπτις ρε!
Αει Φυγοκεντρισου!![]()
:rotflmao:
![]()