Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 73 από 73

Θέμα: Internet - Έλληνες & Ορθογραφία... Οι αγράμματοι!

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Άν και δε έχω τίποτα κολλήματα με ανθρώπους που κάνουν ορθογραφικά ή χρησιμοποιούν greeklish (μερικές φορές κι εγώ όταν τα παίρνω γράφω αγγληνικά -γουάι ντα φακ νοτ; ), να με συμπαθάτε κιόλας αλλά εντοπίζω (όπως και οι προλαλήσαντες) το πρόβλημα μέσα στο σχολείο -που μόνο σχολείο δεν είναι στην Ελλάδα (και αλλού).

Από τότε που ο (πονηρός) γέρος μου, πριν πάω στο νήπιο με "φόρτωνε" κόμιξ, και όταν τον ρώτησα τί είναι τα μαύρα σημαδάκια, άρχισε να μου μαθαίνει να διαβάζω (με αποτέλεσμα όταν τα πιτσιρίκια μαθαίνανε την αλφαβήτα έγω καί το αδερφάκι μου στην ηλικία τους διαβάζαμε ήδη κόμιξ).

Φυσικά η παροιμιώδης τύχη μου με έβαλε σε μπελάδες, σκέψου ότι όταν έμαθα να χρησιμοποιώ πλήρως δασείες, ψιλές, μακρά και βραχέα κλπ (νωρίς στο δημοτικό), καταργήθηκαν... Στο γυμνάσιο πάνω που άρχισα να ψιλοενδιαφέρομαι για τα αρχαία... καταργήθηκαν (τα λίγα που ψιλοσκαμπάζω τα ψάχνω ακόμα μόνος μου).

Που θέλω να καταλήξω:
    Δεν υπάρχει τίποτα πιο εθιστικό από την αναζήτηση της γνώσης -το πολύ σεξ, και τα χιλιόμετρα κάποια στιγμή τα βαριέσαι, άν και το να βρεις άλλη, ή να πας με τη μηχανή κάπου που δεν έχεις πάει αναζήτηση γνώσης δεν είναι και αυτό; Ναι και οι εμπειρίες, γνώση είναι.

Δυστυχώς η κριτική ικανότητα, η μετάδοση της γνώσης, το ομαδικό πνεύμα και άλλες αρετές πάνε περίπατο σήμερα -και στο σχολείο δυστυχώς ο κανόνας είναι να εκπαιδεύεσαι για να γίνεις ένας σοβαροφανής εγωιστής ψιλομαλάκας που κοιτάζει μόνο τη πάρτη του και πως θα κάνει τη πουστιά πιο εύκολα στους γύρω του... Οι εξαιρέσεις του κανόνα θα βρούνε το δρόμο τους, οι άλλοι -αν μπορούν, και θέλουν-, ας ξανακοιτάξουνε το θέμα -αν προλάβουν.

Φέιμους λαστ γουόρντς:
    Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν "τιγκάρει" από τις πολλές πληροφορίες, συχνά διαλείμματα όμως ωφελούν.

Δεν εχω λογια ρε φιλε...

Μπραβο..μπραβο...στους γονεις σου και σε σενα για τα υπεροχα που γραφεις..

Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Πληκτρολογείς κείμενα;....οχι για πολύ ακόμα...

Ηδη κειμενογράφοι που λειτουργούν με φωνητικές εντολές, έχουν κάνει την εμφάνιση τους και μάλιστα με τόση ικανοποιητική απόδοση που φτάνουν για να την καθημερινή διαδικασία χρήσης του υπολογιστή μας.
    Φυσικά με την χρήση τους, δεν υπάρχει περίπτωση ορθογραφικών λαθών ,αλλά μόνο συντακτικών.

Επειδή όμως , όπως είπε κάποιος η αναλύτική σκέψη ξεκινάει απο την γραφή και την ανάγνωση, φανταστείτε κείμενο που θα συγγραφεί απο τον κειμενογράφο σε κάποιο word, όταν υπαγορεύεται απο σποραδικές σκέψεις (σαφώς πιο δύσκολος ο προφορικός λόγος απο τον γραπτό) και πρέπει να μπεί σε τάξη , για να αποτυπωθεί σε ηλεκτρονικό κείμενο.

Ο εφιάλτης της παιδείας θα είναι.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Ηδη κειμενογράφοι που λειτουργούν με φωνητικές εντολές, έχουν κάνει την εμφάνιση τους και μάλιστα με τόση ικανοποιητική απόδοση που φτάνουν για να την καθημερινή διαδικασία χρήσης του υπολογιστή μας.
    Φυσικά με την χρήση τους, δεν υπάρχει περίπτωση ορθογραφικών λαθών ,αλλά μόνο συντακτικών.

Επειδή όμως , όπως είπε κάποιος η αναλύτική σκέψη ξεκινάει απο την γραφή και την ανάγνωση, φανταστείτε κείμενο που θα συγγραφεί απο τον κειμενογράφο σε κάποιο word, όταν υπαγορεύεται απο σποραδικές σκέψεις (σαφώς πιο δύσκολος ο προφορικός λόγος απο τον γραπτό) και πρέπει να μπεί σε τάξη , για να αποτυπωθεί σε ηλεκτρονικό κείμενο.

Gandalf
    Που το εμαθες αυτο ρε μαγε;

Ακουγεται αισχρο και επικινδυνο..

Σε λιγο θα σκεφτωνται αλλοι αντι για εμας και εμεις θα τα λεμε ( εν μερει συμβαινει και σημερα..)
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Υπάρχει ήδη στο εμπόριο με το Office 2007 και με τον ηλεκτρονικό λογογράφο/κειμενογράφο.

Ειδικά στα Vista, θα μπορείς να δίνεις και διαταγές στο λειτουργικό μέσω μικροφώνου και φωνητικών εντολών.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Gandalf
    Καιρό έχω να ρίξω "εντροπία" σε ωραία θέματα, ακολουθούν ορισμένες απόψεις χωρίς διάθεση στείρας αντιπαράθεσης απλά και μόνο για την αντιπαράθεση -να δεις που στα ποστ μου θα βάζω και EULA στο τέλος...

Ήδη από τα winblows 98 (για εμάς τους καταραμένους που δεν ξέραμε τίποτα σχετικό με Unix -νωρίτερα- ή Linux -περίπου την ίδια εποχή), υπήρχαν προγραμματάκια μέσα στο λειτουργικό που αφού έλεγες αρκετές λέξεις στο μικρόφωνο, μπορούσες να το "δουλέψεις" ή να γράψεις κείμενα με τη φωνή -εξειδικευμένα προγράμματα πήγαν αυτή τη τεχνολογία πολύ παραπέρα.

Στο παρελθόν, με την υπάρχουσα τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης σε συνδυασμό με τα "κόκκινα κουτιά" (red boxes), μπορούσες να συνδέσεις όλα τα φώτα και τις πρίζες του σπιτιού σου και να τα ελέγχεις από το Spectrum σου- το πιο κουφό σύστημα συναγερμού πχ-, και η Amiga θυμάμαι είχε κάτι σχετικά.

Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, αλλά χωρίς να θέλω να γίνω υπερβολικός, το μόνο λειτουργικό με ικανό αριθμό εκπαιδευτικών εφαρμογών που έχω δει (και εννοώ μέσα στο λειτουργικό έτσι, όχι καμμιά εκατοστή shareware άσχετα με το λειτουργικό τίγκα στη διαφήμιση ή χειρότερα, που τα αγοράζεις εξτρά) παραμένει το Debian Linux..
    Από εκμάθηση γρήγορης πληκτρολόγησης/ανάγνωσης, μαθηματικών, παιχνίδια κλπ για πιτσιρίκια μέχρι προγράμματα που χρησιμοποιούνται για εκμάθηση από πανεπιστήμια.
    Φυσικά, οι περισσότερες διανομές Linux συνεργάζονται μεταξύ τους με διάφορους τρόπους, και μπορεί ο καθένας να τις κατεβάσει δωρεάν -ή να τις βρει λίγο πιο σπάνια σε σχετικά περιοδικά -αλλά το Linux βασίζεται στην ελεύθερη πρόσβαση γνώσης, που σημαίνει οτί αν δε διαβάσεις καμμιά σχετική εισαγωγή σε αυτό το λειτουργικό μάλλον δεν θα κάνεις και πολλά (RTFM) -αν δε θές να κάνεις και πολλά θα κάνεις ακόμα λιγότερα.

Τα Winblows Pista είναι ένα upgrade που δεν βιάζομαι προσωπικά να κάνω, θες το DRM, θες η πολιτική της microtheft, θες το γεγονός ότι μόνο για παιχνίδια χρησιμοποιώ winblows -ένα λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιώ όπως ένας πιτσιρικάς ένα PSX (το ανοίγεις μόνο για να μπορέσεις να "τρέξεις" λογισμικό άλλων εταιρειών -ποιός υγιής άνθρωπας θα έβαζε προγράμματα microtheft σε pc με λειτουργικό microtheft; όχι εγώ).

Το πρόβλημα με τον έλεγχο του κειμένου ήδη ελέγχεται αρκετά όσον αφορά ορθογραφικά αλλά καί συντακτικά λάθη, αλλά τα εννοιολογικά λάθη είναι αυτά που απαιτούν αυξημένες ικανότητες τεχνητής ευφυίας που είναι λίγο δυσεύρετες σε εμπορικά πακέτα (πχ μη στρατιωτικής φύσεως).

Τέλος σχετικά με το αν η αναλυτική σκέψη ξεκινάει από τη γραφή και την ανάγνωση, ο Ηράκλειτος κάτι αιώνες πριν (ήταν και τα τετράδια κομμάτι δυσεύρετα), υποστήριζε ότι μπορείς να έχεις τρομερά πολύπλοκα πράγματα μέσα στο μυαλό σου χωρίς να έχεις την ανάγκη να τα καταγράψεις ώστε να τα επεξεργάζεσαι, δείχνωντας έμφαση στην εγκεφαλική διεργασία και στην ανθρώπινη μνήμη σαν εργαλεία -και κάποιος γνωστός, τρισάθλιος, αλλά και στόκος σύγχρονος πολιτικός "έτρεξε" -για να πουλήσει μούρη προφανώς- να τον διαψεύσει λέγοντας ότι μόνο με τη χρήση του γραπτού λόγου μπορεί να υπάρξει νόηση, αποκλείωντας την οδό της μνήμης.
    Κανείς δεν σου απαγορεύει να κάνεις και τα δύο βέβαια...

Η παιδεία θέλει και το διάλειμμα της, αν τα πήζεις τα παιδιά χωρίς να τα ακους να γελάνε και να παίζουνε, δεν έχει και πολύ νόημα η παιδική ηλικία -θα τη καταργήσουνε στο τέλος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Resistman
    Που το εμαθες αυτο ρε μαγε;

Ακουγεται αισχρο και επικινδυνο..
    μαλλον κατι δεν καταλαβες καλα...

Υπάρχει ήδη στο εμπόριο με το Office 2007 και με τον ηλεκτρονικό λογογράφο/κειμενογράφο.

Ειδικά στα Vista, θα μπορείς να δίνεις και διαταγές στο λειτουργικό μέσω μικροφώνου και φωνητικών εντολών.

Gandalf
    ενταξει, δεν ειναι και καμια καινουρια ιστορια. Σε apple mac, το εχω δει απο το 93 κι ειμαι σιγουρος οτι υπηρχε και πιο πριν... αναφερομαι και στο dictating και στο voice activated command interface

Τέλος σχετικά με το αν η αναλυτική σκέψη ξεκινάει από τη γραφή και την ανάγνωση, ο Ηράκλειτος κάτι αιώνες πριν (ήταν και τα τετράδια κομμάτι δυσεύρετα), υποστήριζε ότι μπορείς να έχεις τρομερά πολύπλοκα πράγματα μέσα στο μυαλό σου χωρίς να έχεις την ανάγκη να τα καταγράψεις ώστε να τα επεξεργάζεσαι, δείχνωντας έμφαση στην εγκεφαλική διεργασία και στην ανθρώπινη μνήμη σαν εργαλεία -και κάποιος γνωστός, τρισάθλιος, αλλά και στόκος σύγχρονος πολιτικός "έτρεξε" -για να πουλήσει μούρη προφανώς- να τον διαψεύσει λέγοντας ότι μόνο με τη χρήση του γραπτού λόγου μπορεί να υπάρξει νόηση, αποκλείωντας την οδό της μνήμης.
    Κανείς δεν σου απαγορεύει να κάνεις και τα δύο βέβαια...
    το χω ξαναπει, ο λογος (γραπτος ή/και προφορικος) ειναι ισως το φτωχοτερο μεσο εκφρασης κι επικοινωνιας, τοσο επειδη η συννενοηση γινεται με τον χαμηλοτερο κοινο παρονομαστη αλλα κι επειδη ειναι ανεπαρκης να εκφρασει και να εξωτερικευσει την ανθρωπινη σκεψη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
    το χω ξαναπει, ο λογος (γραπτος ή/και προφορικος) ειναι ισως το φτωχοτερο μεσο εκφρασης κι επικοινωνιας, τοσο επειδη η συννενοηση γινεται με τον χαμηλοτερο κοινο παρονομαστη αλλα κι επειδη ειναι ανεπαρκης να εκφρασει και να εξωτερικευσει την ανθρωπινη σκεψη.
    Ψιλοδιαφωνώ με αυτό, μετά από αρκετές πολύωρες φιλικές συζητήσεις ανά τα χρόνια (που λόγω δουλειάς τις έχω περιορίσει), οφείλω να πω ότι μια καλή συζήτηση με ευνοϊκές συνθήκες και θέμα μπορεί μέσα σε μια νύχτα να δώσει καρπούς που ένας άνθρωπος μόνος του μπορεί να παιδεύεται χρόνια να ανακαλύψει.

Φυσικά, ο κοινός παρονομαστής δεν είναι και τόσο χαμηλός σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

Παιδιά

έχουμε ανεβάσει τις στροφές και τινάξουμε τα κουζινέτα!!

Ψιλοδιαφωνώ με αυτό, μετά από αρκετές πολύωρες φιλικές συζητήσεις ανά τα χρόνια (που λόγω δουλειάς τις έχω περιορίσει), οφείλω να πω ότι μια καλή συζήτηση με ευνοϊκές συνθήκες και θέμα μπορεί μέσα σε μια νύχτα να δώσει καρπούς που ένας άνθρωπος μόνος του μπορεί να παιδεύεται χρόνια να ανακαλύψει.
    ναι, αμυδρα θυμαμαι κι εγω αναλογες συζητησεις, μονο που μου φαινονται πολυ μακρινες πλεον...

Φυσικά, ο κοινός παρονομαστής δεν είναι και τόσο χαμηλός σε τέτοιου είδους συζητήσεις.
    προφανως, αλλα δεν ειναι αυτο το συνηθες.

Εγω κυριως αναφερομουν στο οτι ο "λογος" πασχει λογω του οτι ειναι πεπερασμενος εξ ορισμου. Εχω εκφραστει μεσα απο μια εικονα ή 2 νοτες με τροπους που δε θα μπορουσα να εκφραστω γραφοντας τομους ολοκληρους.

dez, μακρινά μπορεί να είναι τα πράγματα για δύο λόγους (τουλάχιστον), είτε απομακρύνονται αυτά από μας είτε εμείς από αυτά. Ποτέ δεν είναι αργά για μια συζήτηση της προκοπής. Μπορεί να χρειαστεί να τη κυνηγήσεις και λιγάκι όμως.

(ρε λες να ανοίξω κάνα σάιτ να κάνω ψυχανάλυση μέσω του νετ, να βγάζω τίποτα βενζίνες τουλάχιστον; )

:rotflmao:

Σαφέστατα ο γραπτός/προφορικός λόγος δεν θα μπορέσει ποτέ να αποτυπώσει απόλυτα το βίωμα αυτό καθ' αυτό.

Ωστόσο χωρίς αυτόν, οι διαπροσωπικές σχέσεις μας θα ήταν φτωχότερες, το ίδιο και τα βιώματά μας.

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Αλεξανδρος Φιλιππου και οι Ελληνες πλην Λακεδαιμονιων
    από tifoefs στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2005, 00:50
  2. Οι Έλληνες αναβάτες στο 80o ISDE της Σλοβακίας
    από Julius στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2005, 07:49
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 09/01/2004, 13:36