Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Άν και δε έχω τίποτα κολλήματα με ανθρώπους που κάνουν ορθογραφικά ή χρησιμοποιούν greeklish (μερικές φορές κι εγώ όταν τα παίρνω γράφω αγγληνικά -γουάι ντα φακ νοτ; ), να με συμπαθάτε κιόλας αλλά εντοπίζω (όπως και οι προλαλήσαντες) το πρόβλημα μέσα στο σχολείο -που μόνο σχολείο δεν είναι στην Ελλάδα (και αλλού).
Από τότε που ο (πονηρός) γέρος μου, πριν πάω στο νήπιο με "φόρτωνε" κόμιξ, και όταν τον ρώτησα τί είναι τα μαύρα σημαδάκια, άρχισε να μου μαθαίνει να διαβάζω (με αποτέλεσμα όταν τα πιτσιρίκια μαθαίνανε την αλφαβήτα έγω καί το αδερφάκι μου στην ηλικία τους διαβάζαμε ήδη κόμιξ).
Φυσικά η παροιμιώδης τύχη μου με έβαλε σε μπελάδες, σκέψου ότι όταν έμαθα να χρησιμοποιώ πλήρως δασείες, ψιλές, μακρά και βραχέα κλπ (νωρίς στο δημοτικό), καταργήθηκαν... Στο γυμνάσιο πάνω που άρχισα να ψιλοενδιαφέρομαι για τα αρχαία... καταργήθηκαν (τα λίγα που ψιλοσκαμπάζω τα ψάχνω ακόμα μόνος μου).
Που θέλω να καταλήξω:
Δεν υπάρχει τίποτα πιο εθιστικό από την αναζήτηση της γνώσης -το πολύ σεξ, και τα χιλιόμετρα κάποια στιγμή τα βαριέσαι, άν και το να βρεις άλλη, ή να πας με τη μηχανή κάπου που δεν έχεις πάει αναζήτηση γνώσης δεν είναι και αυτό; Ναι και οι εμπειρίες, γνώση είναι.
Δυστυχώς η κριτική ικανότητα, η μετάδοση της γνώσης, το ομαδικό πνεύμα και άλλες αρετές πάνε περίπατο σήμερα -και στο σχολείο δυστυχώς ο κανόνας είναι να εκπαιδεύεσαι για να γίνεις ένας σοβαροφανής εγωιστής ψιλομαλάκας που κοιτάζει μόνο τη πάρτη του και πως θα κάνει τη πουστιά πιο εύκολα στους γύρω του... Οι εξαιρέσεις του κανόνα θα βρούνε το δρόμο τους, οι άλλοι -αν μπορούν, και θέλουν-, ας ξανακοιτάξουνε το θέμα -αν προλάβουν.
Φέιμους λαστ γουόρντς:
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν "τιγκάρει" από τις πολλές πληροφορίες, συχνά διαλείμματα όμως ωφελούν.
Δεν εχω λογια ρε φιλε...
Μπραβο..μπραβο...στους γονεις σου και σε σενα για τα υπεροχα που γραφεις..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()