θα σας κάνει εντύπωση αλλά όλο το ζουμί είναι εδώ...
Στις περισσότερες γειτονιές και κέντρα με cafe κτλ.... θα δείς ΧΤ, ΧR, ΚΤΜ και λοιπά με παιδιά με καρφάκι μαλί , πιτσιρικάδες με τάσεις επίδειξης κτλ...Αν λοιπόν είσασταν μπάτσος και βλέπατε πολλούς εντουράδες να κυκλοφορούν όπως περιέγραψα, και από την άλλη βλέπατε τους στριτάδες με τα μοτο-τζάκετ και τα κράνη και τα γάντια και μια ομαλώτερη οδηγική συμπεριφορά, ποιούς θα επιλέγατε να ταλαιπωρήσετε στα μπλόκα;
Για το κόστος των μηχανών παιδιά δεν υπάρχει σύγκριση ..το πιο φτηνό απο τα "εμπορικά" street πάει περίπου στα 9000 euro minimum... και μιλάω για μεταχειρισμένο έτσι;.... στα on-off, enduro βρίσκεις και με 3-4000... απο εκεί και πέρα...
Σε κατιδία συζήτηση με αξιωματικό αστυνομίας σε μπλόκο, έτσι επειδή είχαμε πιάσει κουβεντούλα γενικώς για μηχανές (είχε αυτός ενα cbr900 και έψαχνε κάτι άλλο για πόλη)...
Μου είπε οτι το μεγαλύτερο ποσοστό παρανομιών , όποιας φύσης γίνεται με enduro και συνήθως αυτά τα enduro που σταματούν είναι αυτά που δείχνουν κακοσυντηρημένα, με αναβάτες που δεν φοράνε τα στοιχειώδη (κράνος-γάντια-μπουφάν)...
Είναι ελαχιστότατες οι περιπτώσεις να φοράς κράνος, γάντια , μπουφάν , μπότες (που ούτως ή άλλως καλό είναι να φοράμε) και να σε σταματήσουν... και αυτό είναι απο προσωπική εμπειρία...
Η ηλικία όντως παίζει ρόλο στα δικά τους μάτια.. όπως και να το κάνουμε αλλιώς θα δεί κάποιον , ο οποίος δεν θα έχει 5-6 τρύπες σε κάθε αυτί και κούρεμα παρόμοιο με σκαντζόχοιρου....προσοχή δεν λέω οτι είναι σωστό... απλά το οτι συμβαίνει σε όλη την κοινωνία και πόσο μάλλον με την αστυνομία που πολλές φορές κρίνει βάση εμφάνισης...για να προλάβει...
Με έχουν σταματήσει σε μπλόκο με πλήρη εξοπλισμό , μαζί με άλλα 5-6 μηχανάκια και δύο αυτοκίνητα απο φανάρι...
Γράφουν τα 4 μηχανάκια, το ένα αυτοκίνητο για ζώνη...(ναι και εγώ δεν το πίστευα πως έγινε..) και μόλις φτάνει σε εμένα και με κοιτάει ....
-που δουλεύετε; (βλέπεις η αμφίεση περιλαμβάνει πουκάμισο γραβάτα)
-σε μια εταιρία πληροφορικής ...
Μάλιστα... καλή σας μέρα κύριε....
-μα..μα.... δεν θέλετε να δείτε τα χαρτιά μου;...
-οχι κύριε... αν θέλτε δείξτε μου μόνο το δίπλωμα σας και φύγετε....
το δείχνω και φεύγω...
και αυτό ήταν ενα απλό παράδειγμα του πως μπορεί να αντιμετωπιστείς απο λεπτομέρειες στην εμφάνιση σου...
Αλλά υπάρχουν και οι μαλάκες και μου έχουν τύχει και απο αυτούς ουκ ολίγοι....
Πάντως μεγάλο , πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η συμπεριφορά , η εμφάνιση και φυσικά το να μην έχουμε κάνει παρανομία....
Y.Γ. για την ιστορία οδηγώ ενα super motard με after market εξάτμιση , DR.... για να μην πείτε οτι έχω street και τα λέω....
Gandalf