Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 68

Θέμα: Ζητείται win 2003 administrator

King of the Sky-Road Το avatar του/της Traveller

Hahhaaa

Kala ekanes kai avales to post stos Humor. Me auto to mistho den tha tairiaze allou. Egw lew na grapsoume pou douleuoume kai posa pairnoume gia na gelame oloi mazi....

Egw douleuw se trapeza kai pairnw ligotera apo ta proanaferthen....

Hahahaha,

Wraiaaaaaaaaa, kalo minaaaa reeeeeeeeeeeee
    "into a mind absolutely free from thoughts and emotions, even the tiger finds no room, to inserts its fierce claws/one and the same breeze passes among the trees over the valleys and the mountains. And hence, why do they give such a different sound?"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    Thano δεν πάνε έτσι τα πράγματα, στα καπιταλιστικά τουλάχιστον καθεστώτα. Με το δικό σου σκεπτικό δεν θα έπρεπε ποτέ να υπάρχει μισθός άνω των π.χ. 2000Ε το μήνα, γιατί σίγουρα ζεί κανείς άνετα με τόσα.

Οι μισθοί καθορίζονται όπως και τα άλλα αγαθά, με τους νόμους της αγοράς (προσφορά - ζήτηση) και μάλιστα για το συγκεκριμένο εκάστοτε τομέα της αγοράς.

Η όποια εταιρία θα βρίσκει άτομο με 700Ε μέχρις ότου φανεί ότι με τόσο λίγα δεν παίρνεις υπάλληλο αξιώσεων. Τότε ο μέσος μισθός θα ανεβεί. Μέχρι τότε, κανένας εργοδότης δεν θα νοιαστεί για το κόστος διαβίωσης, και ούτε θα τον υποχρεώσει κανείς να νοιαστεί.
    Ε όχι δεν έχει νόημα να μιλάμε για τους ανώτερους μισθούς. Αναφέρομαι μόνο στον κατώτερο ή το βασικό αν θες να χρησιμοποιήσω ένα πιο συνηθισμένο όρο.

Οι νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης θα πρέπει να εφαρμόζονται πάνω από το όριο αυτό. Για μισθούς μιλάμε και όχι για την τιμή της φέτας. Δεν μπορεί αυτοί να είναι κάτω από το όριο διαβίωσης.

Μπορεί δυστυχώς να επαληθεύεσαι στην πράξη αλλά δεν θα χειροκροτήσω κιόλας τη νεοελληνική αυτή νοοτροπία.

Θάνος..

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    Με βάση τα όσα ζητά η εταιρία, πολύ δύσκολα θα βρεί άτομο που να δεχθεί λιγώτερα από 900 καθαρά.

Αν τα περί CISCO αφαιρεθούν, τα 700 μάλλον θα επαρκέσουν για άτομο που έκανε system administration στο πανεπιστήμιο. Αν απαιτείται και εμπειρία σε επαγγελματικό περιβάλλον, τα 700 και πάλι είναι πολύ λίγα.

Οι πιστοποιήσεις CISCO κοστίζουν πολύ και είναι και αρκετά δύσκολες, αυτός που θα έχει πιστοποίηση θα θελήσει να τα πάρει πίσω και θα έχει δίκιο.

Και φυσικά χωρίς πιστοποίηση ο καθένας μπορεί να το παίζει γκουρού αλλά η πραγματικότητα μπορεί να είναι διαφορετική...

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΥ1
    Ανεργία σχεδόν µηδενική, επάγγελµα που δεν σου επιτρέπει να νιώσεις πλήξη, συνεχής ανανέωση των επιµέρους ενδιαφερόντων, καθώς υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης σε πολλούς και διαφορετικούς τοµείς, κινήσεις στην αιχµή της τεχνολογίας, διαρκής εξέλιξη της επιστήµης……
    Σε ποιόν µαγικό κόσµο συµβαίνουν όλα αυτά;
    ∆εν υπάρχει η παραµικρή δόση µαγείας ή αλχηµείας. Ρεαλισµός µόνο, στο χώρο της Πληροφορικής.
    Σύµφωνα µε έρευνα, που είδε τον τελευταίο καιρό το φως της δηµοσιότητας, τα καλά νέα αφορούν το επάγγελµα του Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και απαντούν κατά κάποιο τρόπο και στο ερώτηµα “γιατί τόσος χαµός για να µπουν οι νέοι στις αντίστοιχες Σχολές”.
    Τα στοιχεία της έρευνας πιστοποιούν: To 97,4% των Μηχανικών εργάζεται από τη στιγµή σχεδόν που πήρε πτυχίο (και κάποιοι πριν ακόµη ορκιστούν!). Το 0,9% προσωρινά δεν απασχολείται και µόνο το 1,6% δηλώνει ανεργία. Από τους ανέργους το 50% βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας από ένα µήνα έως ένα χρόνο και το 40% ψάχνει δουλειά για διάστηµα ενός έως δύο χρόνων. Το 10% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.
    Ενδιαφέρουσα επίσης είναι η κλίµακα των αποδοχών. Το 2,1% δηλώνει ετήσιο εισόδηµα µικρότερο από 10.271 ευρώ, το 1% φτάνει τα 11.739 ευρώ και 5,2% τα 13.206, 1% δηλώνει 14.676 ευρώ ενώ το 26% πληρώνεται από 17.611-20543 ευρω. Το 18% φτάνει από 23.478 µέχρι 29.347 και το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 26% έχει αποδοχές πάνω από 30.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι δεν απάντησαν.
    Όσον αφορά την φύση της εργασίας που προτιµούν οι Μηχανικοί, το 36% προτιµά το ελεύθερο επάγγελµα, 23,4% ιδιωτική επιχείρηση (Α.Ε.), 31,4% ∆ηµόσια Επιχείρηση, 8,1% ιδιωτική επιχείρηση (Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε.) και το 1,2% κάτι άλλο.
    Η έρευνα στην οποία αναφερόµαστε έγινε από την MRB Hellas για λογαριασµό του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος.
    Όλα καλά λοιπόν για τους Μηχανικούς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών;
    Ναι σχεδόν όλα! «Ευτυχώς» που υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις σ’ αυτή την ιστορία, για να µην φτάσουµε να πιστέψουµε πως ο καλός Θεός έβρεξε όλες τις χάρες στον δικό µας χώρο!
    Τα χαρακτηριστικά των συνθηκών δουλείας είναι: Συνεχής πιέσεις εξαιτίας των ραγδαίων αλλαγών της τεχνολογίας και του ανταγωνισµού, χαµηλός βασικός µισθός στο ξεκίνηµα αλλά και ευκαιρίες για bonus που φθάνει µέχρι και 30%, διαβίου εκπαίδευση (η πληροφορίες και γνώση στο χώρο της πληροφορικής διπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια), άριστες γνώσεις Αγγλικής γλώσσας, άριστες γνώσεις τεχνολογίας λογισµικού απαραίτητες για κάθε εξειδίκευση.
    Η τελική σήµανση ωστόσο δικαιώνει το θετικό πρόσηµο και δηµιουργεί ερεθίσµατα για ελαχιστοποίηση των πλην.
    Άλλωστε το να παλεύεις για κάτι, σε βοηθάει να µην πεθάνεις από ευτυχία…….Τουλάχιστον όχι από επαγγελµατική!
    1Στοιχεία από το ένθετο «ο υποψήφιος» της εφηµερίδας «Τα Νέα» 25/11/03

ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ:

http://portal.tee.gr/portal/page?_pa...chema=PORTAL92

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι με εξαίρεση την απάντησή σου και εν’ μέρη κάποιες άλλες ακόμη άκουσα « κραξίματα» και φωνές απελπισίας και κλάματος, αντιδράσεις που μου δείχνουν ότι για πολλά χρόνια ακόμη οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις μοτοσικλέτες θα παραμείνουν οι ανίκανοι να προχωρήσουν σε ουσιαστικό διάλογο παρά θα βλέπουν σε κάθε εκδήλωσή τους, όταν νιώθουν ότι απειλούνται, ένα ταρίφα που τους κλίνει τον δρόμο και ανάλογα θα αντιδρούν.

Όντως για να συζητήσουμε σε λογικά πλαίσια θα πρέπει να αναφερθούμε στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του υποψήφιου όπως εργασιακή εμπειρία, αποδεικτικά σπουδών, ιδιαιτερότητες χαρακτήρα και γι’ αυτό πάντα υπάρχει μια διαφοροποίηση ανάμεσα σε υποψηφίους, και πιστεψέ με τα 700 απ’ τα 1000 δεν διαφέρουν για την πλευρά της εταιρία και πολύ, άλλα κοιτάζει …
    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας οι αμοιβές σε επίπεδο εισαγωγικών μισθών βρίσκονται περίπου σε αυτά τα επίπεδα και αυτό δεν το λέω εγώ ο κακός αλλά τα επίσημα στοιχεία του ΤΕΕ, και μιλάμε για Μηχανικούς όχι απόφοιτους γενικώς σχολών…
    Σκέψου όμως εσύ αλλά και ο Gandalf ότι από το τελευταίο καλοκαίρι μεγάλες εταιρίες αρκετά γνωστές στον κλάδο έχουν πραγματοποιήσει μαζικές εξόδους υπαλλήλων και κάποιες άλλες απλά έχουν να πληρώσουν απ’ το καλοκαίρι τους ανθρώπους τους.

Αν μιλήσουμε για μια απλή θεσούλα όπου πελάτες είναι όλοι οι υπάλληλοι της εταιρίας πιστεύω ότι ένας admin έχει το καλύτερο περιβάλλον και ας παραπονιέται για τους ηλίθιους χρήστες (the good user is the dead user) αν μιλήσουμε όμως για την παροχή υπηρεσιών εδώ τα πράγματα είναι πολύ σκληρά.
    Σέψου τον εαυτό σου σαν κάποιον που μπορεί να δουλέψει σε μια εταιρία και να παράγει υπεραξία. Ποιος απ΄ τους admin θα μπορέσει να γίνει κέντρο κέρδους για μια εταιρία αν δεν έχει το κατάλληλο management να τον υποβοηθά? Δηλ ας μην κοιτάζουμε μόνο την θέση μας σαν υπάλληλοι αλλά και το τι μπορεί να αποδώσει κάποιος .
    Σίγουρα κάποιος που αποδίδει δεν μπορεί να αμείβεται μέσα από εκμετάλλευση γιατί όπως όλοι είπαν είναι σωστό να αλλάξει εταιρία με την πρώτη ευκαιρία και να είσαι σίγουρος ότι πάντα το λαμβάνω υπ’ όψιν μου.
    Όποια σχέση συνεργασίας όμως, αναπτύσσεται μέσα από μια σταδιακή διαδικασία.

Τώρα για το αν είναι ντροπή να δουλεύει κάποιος για το ποσόν αυτό ίσως κάποιοι να έχουν ξεφύγει απ΄ τους νόμους της αγοράς και να μην γνωρίζουν για πόσα αρκετοί συνάνθρωποί μας εργάζονται (παράδειγμα σε μηχανογράφηση τράπεζας…γνωστές μεγάλες ιδιωτικές και πιο μικρές…. ερε να βλέπεις τον IT να αγοράζει και τον καφέ για το κυλικείο) είναι στον κόσμο του, αν επιμένει,

Τέλος ο αρχικός αντικειμενικός σκοπός της αγγελίας ήταν να πραγματοποιήσει μια έρευνα αγοράς , να δείξει προς τα πού πηγαίνει η διάθεση των πραγμάτων και ανάλογα να αναπροσαρμόσει τα δεδομένα, όμως θα έπρεπε να εκτιμήσετε όλοι σας ότι σε μια αγγελία που αναφερόταν στο επάγγελμα μας αναφερόταν και ο μισθός πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ. Επιπρόσθετα παρατηρώντας τα post που δημοσιεύονται είχα βαρεθεί να βλέπω καλημέρες και καλημέρες, χωρίς να υπάρχει κάποιο ουσιαστικός διάλογος σε θέματα που ίσως απασχολούν όλους μας,
    Κρίμα αν μερικοί το πήραν για ανέκδοτο και το υποβάθμησαν

ίσως τελικά δεν πήρανε μερικοί το μάθημά τους από τον προηγούμενο καβγά….
    και η ζωή συνεχίζεται...

Αρχικά δημιουργήθηκε από free rider
    etsi loipon dixneis oti themata opos doulia , amoibi kai genika ergasiaka themata den prepei na apasxoloyn .... tin koultoyra toy forum.
    themata poy isos boithisoyn kapoioys, kai isos kapoioi kanoyn to lathos na ekfrasoyn thn diki toys gnomi.....
    anti na mporei na yparxei enas sobaros kai ygieis dialogos gia ergasiaka themata opos pisteyo oti einai simantiko.....dialegeis tin eironia kai tin ypobathmisi tis sizitisis.
    ayto poy mporo na dexto einai na diafonei kapoios mazi moy ....
    omos to snomparisma ....ase kalytera

oti peis
    kalos

s' eyxaristo poli
    Αν νομιζεις οτι με τα προσοντα που ζητα και τα λεφτα που δινει η συγκεκριμενη εταιρια ειναι ευκαιρια για δουλεια νομιζω οτι απατασαι οικτρα.

Δεν ειναι εργασια αλλα δουλία!
    Επειδη δουλευω πολλα χρονια στη μπιζνα αυτη εχω να πω πως εταιριες σαν τη συγκεκριμενη και ανθρωποι οι οποιοι θα πανε τελικα εκει εχουν καταντησει την συγκεκριμενη αγορα εργασιας....αλεξιπτωτικη και μετα γκρινιαζουμε γιατι δεν παιρνουν λεφτα .
    Δινει 700 ευρω τη στιγμη που στα goodys δινει 600!
    Μια γραματεας με στοιχιωδεις γνωσεις office και .....καλα νυχια παιρνει 700 και μετα διερωτασαι γιατι σε πηγα στα ανεκδοτα,αλλα δεν διερωτασαι γιατι ολοι με πηραν στο αστειο και πολυ λιγοι που μου απαντησαν σοβαρα εκφραστηκαν αρνητικα!
    Το μονο που σε ενοιαξε ηταν οτι πηγε στα ανεκδοτα και μετα βλεπω το απιστευτο:Ερε παιδια για πλακα το πεταξα κουβεντα να γινεται

Τελικα ποιος ειναι ο σοβαρος και ποιος κανει χαβαλε εδω μεσα,τα συμπερασματα δικα σου

Οταν εταιριες κοιταζουν πως να εκμεταλλευτουν πιτσιρικαδες που ειναι κ@υλωμενοι και να τους εκμεταλευτουν στο επακρο με σκοπο την αισχροκερδια εις βαρους των εγω μηδειω

Υ.Γ:Δεν λες που δεν το σβυσα κιολας.Γιατι περι θρασους προκειται και οχι περι ευκαιριας εργασιας

Υ.Γ2:Και το να επιτιθεσαι σε εμενα επειδη το εβαλα στα ανεκδοτα καλα κανεις για αυτο ειμαι εδω για να δεχομαι επιθεσεις αλλα και παραπονα.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Δηλαδή...

[FONT=arial]
    φίλε free rider, εσύ θα ήθελες admin που θα πέρνει τα ίδια ή και λιγότερα με μία γραμματέα; (χωρίς να υποτιμώ τις γραμματείς)

Και θα τον έκανες Admin? Με ποιο σκεπτικό; ότι είναι μικρός;

Δηλαδή η εξειδίκευση δεν είναι προσόν; Αν ήταν έτσι, τότε γιατί να σπουδάσουμε και να μην την αράξουμε στους καφενέδες και να πηγαίνουμε στις οικοδομές και στα χωράφια και να βγάζουμε παραπάνω από τα ψίχουλα; (700)

Έχει δίκιο ο Hornet.... Δουλεία είναι.... και το σκεπτικό ότι τα 700 Ευρώ είναι ανάσα στην ανεργία είναι τουλάχιστον ΘΡΑΣΟΣ...

Με την ίδιο λογική, αν δεν έχουμε δουλειά να στήσουμε κ@λο στην Συγγρού να κονομήσουμε και κανένα φράγκο....

Εσύ που διαφέρεις από τον τύπο με το μαστίγιο στα κάτεργα;

Ασε μας ρε φίλε.....

Καλύτερες οι "Καλημέρες" από το να μας υποτιμάς.....
    [/FONT]
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αν και μιλάς σε δεύτερο πρόσωπο δεν κατάλαβα αν απαντάς σε μένα ή σε κάποιον από τους υπόλοιπους που απάντησαν στο αρχικό σου ποστ.

Τέλος πάντων η έρευνα που παραθέτεις νομίζω ότι απλά απεικονίζει την κατάσταση του κλάδου και όχι το πώς θα έπρεπε να είναι πραγματικά τα πράγματα.

Απ'ό,τι κατάλαβα δεν ζητάς κάποιον απλά εκειδικευμένο υπάλληλο, ζητάς μηχανικό κάτι που κάνει τα 700€ να φαίνονται ακόμα πιο λίγα.

Ως μηχανικός ο ίδιος πρέπει να σου πω ότι το 1995 που έψαχνα την πρώτη μου δουλειά, ο βασικός μισθός του μηχανικού ήταν 220.000 δραχμές. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι 9 χρόνια μετά παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος.

Ο ίδιος κατέληξα να ασχολούμαι με ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες αντί του προγραμματισμού Η/Υ που ήταν πάντα το ψώνιο μου, επειδή κάποιοι "άξιοι οικονομικοί διευθυντές" όταν έψαχνα για δουλειά, μου πρόσφεραν αρχικό μισθό πολύ κατώτερο του βασικού.

Αργά ή γρήγορα όλοι βρίσκουν το δρόμο τους. Θεωρώ όμως ότι οι εταιρείες αυτές τελικά έχασαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν έναν ικανό μηχανικό και αυτό δεν θα το καταλάβουν ποτέ.

Το αν υπάρχουν δυνατότητες εξέλιξης μέσα από μία σταδιακή διαδικασία θα έπρεπε να είναι επιχείρημα αφού δοθεί ένας αξιοπρεπής αρχικός μισθός. Είναι δικό σας πρόβλημα να αξιολογήσετε σωστά από την αρχή την αξία ενός υποψηφίου και όχι δική του υποχρέωση να δουλεύει με μισθό πείνας μέχρι να το καταλάβετε στην πορεία.

Όσο για το αν γίνονται απολύσεις ή μένουν οι υπάλληλοι απλήρωτοι είναι ένα θέμα από μόνο του. Έχω πολύ δικό μου πρόσωπο σε αυτή την κατάσταση, αλλά θα σου πω ότι οι εργοδότες που κλαίγονται ότι οι δουλειές δεν πάνε καλά και ζητάνε από τους υπαλλήλους να δουλεύουν για χόμπυ, κυκλοφορούν οι ίδιοι με το πούρο στο στόμα.
    Θάνος..

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Φιλε Χρηστο ...

Δεν εχω καταλαβει γιατι εκνευριστηκες με αυτα που σου εχουν πει αλλοι φιλοι εδω μεσα, που σημειωτεον ειναι ανθρωποι του "χωρου" των υπολογιστων.

Εχω εταιρεια που φτιαχνει λογισμικο απο το '83.
    Πριν 5 χρονια σε μια περιπτωση "εξαγορας" μας απο μια αλλη μεγαλυτερη (πραγμα που δεν εγινε τελικα), χρειαστηκε να προσλαβω εσπευσμενα καμμια δεκαρια ατομα. Προγραμματιστες οι περισσοτεροι και εναν admin. Για τους προγραμματιστες εψαξα απο αγγελιες και απο σχολες. Μιας και εγω θα ειμουνα αυτος που θα τους εδινα τα κομματια του κωδικα που θα γραφαν, εψαχνα κατι σχετικα "φτηνο".
    Για τον admin ομως εψαχνα τοοοτε με 1.000.000 μισθο (3.000 ευρα). Δεν το ειχα ανακοινωσει βεβαια, αλλα οσοι ειχαν ερθει και ζηταγαν χαμηλους μισθους, δεν ηταν ικανοι ουτε το word να χειριστουν που λεει ο λογος.
    Οπως καταλαβαινεις η προσφορα που εκανες, για ανθρωπους του χωρου ειναι πολυ φυσικο να φανηκε σαν ανεκδοτο και μονο.

Απο την αλλη σου ευχομαι να βρεις ενα σαϊνι με 700 ευρα, οπως επισης ευχομαι να κατσει μαζι σας παραπανω απο 2 μηνες.

Φιλικα

Χρηστος
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Πρώτον.
    Μέχρι τώρα πίστευα ότι κάθε φορουμ είναι χώρος όπου μπορεί κανείς να πει τι σκέφτεται χωρίς λογοκρισία λοιπόν εγώ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΝΟΜΠΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ

Δεύτερον
    Επιδιώκοντας μια σοβαρή συζήτηση δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος αρνείται να δεχτεί ότι μπορεί κάποιος άλλος να έχει αντίθετη γνώμη από εκείνον…..ποιός σας είπε ότι κάνει κανείς πλάκα κουβέντα να γίνεται??? Μήπως κάποιοι έχουν αυξημένη δόση φαντασίας????

Δηλαδή για σταθείτε ρε
    Τι σας είπα? Ότι στο τάδε ποσό πρέπει να δουλέψετε εσείς???? Στο κάτω κάτω της γραφής ας απαντήσει όποιος έχει κάτι να πεί που βοηθά την κουβέντα
    Και βγαίνει το κάθε παιδάκι και λέει τα ακατανόμαστα…..για να πουλήσει την μαγκιά του …άσε ρεεεε πίσω…

Ρε δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η μανία όποιος θέλει μπορεί να απαντήσει και να πει την γνώμη του, εγώ γιατί δεν μπορώ να πω την δική μου???
    Γιατί το πρόβλημα δεν είναι στο πόσο θα πληρωθεί κάποιος πράγμα που συζητιέται…το πρόβλημα είναι ότι ειπώθηκε κάτι που ενόχλησε …..
    Μπάααα και τι έγινε λοιπόν ??? ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΣΑΣ?

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ :
    ΔΕΝ ΈΧΩ ΚΑΝΈΝΑ ΛΌΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΩ ΚΆΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΆ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΩΝ.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
    και η ζωή συνεχίζεται...

[FONT=courier new]
    Αυτό κατάλαβες τώρα εσύ;

Και ποιος σε λογόκρινε; Ή ποιος σε σνομπάρισε;

Στα ίσια ειπώθηκαν αυτά που ο καθένας πίστευε.

Αν εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις ή να το αντέξεις τότε πρόβλημά σου......

Και φυσικα θα πεις και εσύ την απόψή σου... Δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμφωνήσουμε και με αυτή όμως.....

Δεν ξέρω αν εννοείς και μένα στα παιδάκια που βγαίνουν και λένε την αποψή τους.... αλλά μάλλον έχω αυτό το δικαίωμα...

Και αφού λοιπόν δεν σε αφορά το πρόβλημα καταλάβαμε και τι σόι συνεργάτες ψάχνεις.......

[/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από Thanos_
    Αν και μιλάς σε δεύτερο πρόσωπο δεν κατάλαβα αν απαντάς σε μένα ή σε κάποιον από τους υπόλοιπους που απάντησαν στο αρχικό σου ποστ.

Τέλος πάντων η έρευνα που παραθέτεις νομίζω ότι απλά απεικονίζει την κατάσταση του κλάδου και όχι το πώς θα έπρεπε να είναι πραγματικά τα πράγματα.

Απ'ό,τι κατάλαβα δεν ζητάς κάποιον απλά εκειδικευμένο υπάλληλο, ζητάς μηχανικό κάτι που κάνει τα 700€ να φαίνονται ακόμα πιο λίγα.

Ως μηχανικός ο ίδιος πρέπει να σου πω ότι το 1995 που έψαχνα την πρώτη μου δουλειά, ο βασικός μισθός του μηχανικού ήταν 220.000 δραχμές. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι 9 χρόνια μετά παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος.

Ο ίδιος κατέληξα να ασχολούμαι με ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες αντί του προγραμματισμού Η/Υ που ήταν πάντα το ψώνιο μου, επειδή κάποιοι "άξιοι οικονομικοί διευθυντές" όταν έψαχνα για δουλειά, μου πρόσφεραν αρχικό μισθό πολύ κατώτερο του βασικού.

Αργά ή γρήγορα όλοι βρίσκουν το δρόμο τους. Θεωρώ όμως ότι οι εταιρείες αυτές τελικά έχασαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν έναν ικανό μηχανικό και αυτό δεν θα το καταλάβουν ποτέ.

Το αν υπάρχουν δυνατότητες εξέλιξης μέσα από μία σταδιακή διαδικασία θα έπρεπε να είναι επιχείρημα αφού δοθεί ένας αξιοπρεπής αρχικός μισθός. Είναι δικό σας πρόβλημα να αξιολογήσετε σωστά από την αρχή την αξία ενός υποψηφίου και όχι δική του υποχρέωση να δουλεύει με μισθό πείνας μέχρι να το καταλάβετε στην πορεία.

Όσο για το αν γίνονται απολύσεις ή μένουν οι υπάλληλοι απλήρωτοι είναι ένα θέμα από μόνο του. Έχω πολύ δικό μου πρόσωπο σε αυτή την κατάσταση, αλλά θα σου πω ότι οι εργοδότες που κλαίγονται ότι οι δουλειές δεν πάνε καλά και ζητάνε από τους υπαλλήλους να δουλεύουν για χόμπυ, κυκλοφορούν οι ίδιοι με το πούρο στο στόμα.
    Θα πρέπει να παραδεχτώ ότι οι θέσεις που αναφέρεις είναι απόλυτα αποδεκτές , και από την μεριά μου συνηγορώ στο ότι τις εταιρίες δεν τις κάνουν ούτε τα κεφάλαια ούτε οι πωλήσεις τις κάνουν οι ανθρωποι πράγμα που αφορά τον τρόπο σκέψης μου και που θα το καταλάβαινες αν συζητούσες με δικούς μου ανθρώπους.
    Αν θέλεις ακόμη υπογράφω στο ότι οι εταιρίες που δεν προσφέρουν οικονομική άνοδο στους ανθρώπους τους είναι καταδικασμένες να φθίνουν.
    Όμως διατηρώ το δικαίωμα να εκφράζω την δυσπιστία μου ως προς αυτά που λέει ο καθένας σχετικά με το τι μπορεί να προσφέρει σε μια εταιρία και προτιμώ σε μια διαπραγμάτευση να περιμένω πριν προτείνω και αποφασίσω ειδικά όταν πρόκειται για συνεργασία με κάποιο άνθρωπο … ε δεν πάει και να παίζουμε….
    Αυτά

και η ζωή συνεχίζεται...

Δεν νομιζω οτι σου απαγορευσε κανεις να μιλησεις απλα η θεματικη ενοτητα αλλαξε.
    Τωρα εαν νομιζεις οτι αν σε παω στισ διαμαχες θα νιωσεις καλυτερα θα το κανω.
    Και το να φωναζεις και να λες περι ελευθεριας λογου απο τη στιγμη που λες την αποψη σου ειναι ανουσιο.
    Τωρα για τα παιδαρελια ευχαριστουμε πολλοι για το κοπλιμεντο (ειδικα η παλιογρηα ο χρηστος-crs-k) αλλα για κατσε να δεις ποιοι σου απαντησαν και με τι εμπειρια στο συγκεκριμενο τομεα και μετα ξανασκεψου το.
    Οσοι λοιπον σου απαντησαν αρνητικα να εισαι σιγουρος οτι αντιμετωπισαν τουλαχιστον κωμικα αυτο το ποσο που δινει η εταιρια
    Ε αμα σε 20 ποστ που εχει φτασει δεν εχεις δει ακομα την απαντηση τι να πω!
    Σου απαντησαν ανθρωποι με πολυ μεγαλη εμπειρια στο χωρο!

νομιζεις φιλε μου οτι σε πηραμε στα ψιλα και σε χλευασαμε;

Και μετα ξεκινας τα περι ελευθεριας λογου,τη γνωστη καραμελα

"Τώρα για το αν είναι ντροπή να δουλεύει κάποιος για το ποσόν αυτό ίσως κάποιοι να έχουν ξεφύγει απ΄ τους νόμους της αγοράς και να μην γνωρίζουν για πόσα αρκετοί συνάνθρωποί μας εργάζονται (παράδειγμα σε μηχανογράφηση τράπεζας…γνωστές μεγάλες ιδιωτικές και πιο μικρές…. ερε να βλέπεις τον IT να αγοράζει και τον καφέ για το κυλικείο) είναι στον κόσμο του, αν επιμένει,

"
    Εγω το παρων κειμενο το θεωρω αστειο και συναμα υβριστικο και επισης θεωρω οτι προσβαλει την νοημοσυνη μου .....τι θες να κανω τωρα να σου πω πως τα λες καλα και τι ωραια τα λες και ολα καλα και μελι γαλα,δεν συμφωνω και κανω διαλογο.

Ειλικρινα το να λες οτι σε εταιριες ΙΤ ανθρωποι πανε και αγοραζουν μεχρι και τον καφε για το κυλικειο ειναι ντροπη απλα πραματα.Ενδεχομενα να γινονται αλλα μην περιμενεις απο εμενα τουλαχιστον να μην το κατακρινω.

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Εγω δινω 750 + κινητο σε υπαλληλο που δεν εχει την παραμικρη ευθυνη μεσα στο μαγαζι.Αρα τα 700€ για καποιο πτυχιουχο νομιζω οτι ειναι λιγα , ο οποιος θα εχει και μεγαλες ευθυνες μεσα στην εταιρια.

Απο οσο ξερω η αγορα δινει πρωτο μισθο σε πτυχιουχους μηχανικους γυρω στα 900 €.

Απο την αλλη στα Goodys πολλες φορες η δουλεια αυτη δεν πληρωνεται ουτε με 2000€.Ας παει καποιος Κυριακη μεσημερι στα Goodys Λ.Κηφισίας και θα καταλαβει τι εννοω.

Γενικα θα ελεγα οτι οι μισθοι ειναι κατι το σχετικο.Καθενας ζηταει οτι νομιζει.Εαν δεν βρει αυτο που θελει θα αυξησει την προσφορα του.
    Δεν γνωριζω τον κλαδο των admin (νομιζω οτι ειναι αυτοι που δεν κανουν τιποτα !!!) αλλα εαν ζηταγα εναν θα εκανα μια ερευνα αγορας πρωτα.

Και βεβαια σε ολες τις ειδικοτητες υπαρχουν και διαφορες.Υπαρχει πωλητης των 600 € που απλα διπλωνει τα ρουχα στο ΖΑΡΑ και υπαρχει με 1500 που πουλαει cd player σε κουφους.

Και κατι ακομα οσον αφορα τα αφεντικα.
    Καποιοι απο αυτους (και δεν αναφερομαι στα λαμογια που εγιναν πλαγιως) εχουν παρει απιστευτα ρισκα , δανεια , κλπ οποτε νομιζω τους αξιζει ενα πουρακι τουλαχιστον.
    Και η αγορα ειναι οντως χαλια , ετσι;
    Keep on rocking in a free world !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    ............
    Και κατι ακομα οσον αφορα τα αφεντικα.
    Καποιοι απο αυτους (και δεν αναφερομαι στα λαμογια που εγιναν πλαγιως) εχουν παρει απιστευτα ρισκα , δανεια , κλπ οποτε νομιζω τους αξιζει ενα πουρακι τουλαχιστον.
    Και η αγορα ειναι οντως χαλια , ετσι;

[FONT=courier new]
    Μα φυσικά ... κανείς δεν είπε ότι πρέπει τα κέρδη της εταιρείας να τα μοιράζονται οι εργαζόμενοι..... άλλοι βάζουν τα λεφτά και τα ρίσκα και πολύ δουλειά...

Αλλά και οι υπόλοιποι δεν είναι υπηρέτες... Αυτό δεν έχουν καταλάβοι ορισμένοι "κύριοι" σε αυτόν εδώ τον τόπο.

[/FONT]

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
    [B]Δεν νομιζω οτι σου απαγορευσε κανεις να μιλησεις απλα η θεματικη ενοτητα αλλαξε.
    Τωρα εαν νομιζεις οτι αν σε παω στισ διαμαχες θα νιωσεις καλυτερα θα το κανω.

Η αλλαγή που έκανες κρίνεται ικανοποιητική και γι’ αυτό εξηγούμαι:
    "
    Ειλικρινα το να λες οτι σε εταιριες ΙΤ ανθρωποι πανε και αγοραζουν μεχρι και τον καφε για το κυλικειο ειναι ντροπη απλα πραματα.Ενδεχομενα να γινονται αλλα μην περιμενεις απο εμενα τουλαχιστον να μην το κατακρινω
    "
    Και ποιος σου είπε λοιπόν να μην το κατακρίνεις όπως φυσικά κι εγώ, όμως πρέπει να σου πω ότι μιλώ καθημερινά με πάαααρα πολύ κόσμο και δυστυχώς ή ευτυχώς είναι της δουλειάς,
    Λοιπόν το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό όπως μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν και πολλά χειρότερα….
    Και αν θέλεις μπορώ να σου περιγράψω και πιο γλαφυρά πράγματα…
    Όμως σίγουρα μπορείς να βρεις κάποιον πολύ πιο ξεκάθαρο τρόπο να τα κατακρίνεις από το να δείχνεις στον άλλο ότι λέει ανέκδοτα , αρκεί να εκφράσεις την αντίθεσή σου με το γεγονός.

Παιδαρέλια απευθυνόταν σε όποιον χρησιμοποίησε το φορουμ για να πουλήσει μαγκιά και να επιβεβαιώσει το κενό της υπαρξής του σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν απευθύνθηκε σε κάποιον που εξέφρασε θέσεις και απόψεις ή βοήθησε με το να δώσει σημαντικές πληροφορίες γι αυτό μην τα μπερδεύεις….και μην αναφέρεις ανθρώπους που μου έχουν δίξει ότι αξίζουν

όχι όλα τα πρόβατα μαζι…δεν πάει

μαύρα και άσπρα...
    και η ζωή συνεχίζεται...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
    ................
    Τωρα για τα παιδαρελια ευχαριστουμε πολλοι για το κοπλιμεντο (ειδικα η παλιογρηα ο χρηστος-crs-k)
    ...............
    "Μα εγω ειμαι 12 χρονων και μεγαλοδειχνω" !!!

:rotflmao:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Manual Fazer600 2003
    από superfour στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 20:31

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία