Ας το συνεχίσουμε.Όταν κάποια στιγμή τον Οκτώβρη μου γύρισαν πίσω κάποιες φωτό διαβατηρίων δοκίμασα μια ας πούμε διαφορετική τεχνική για να βγάλω τις καινούριες.Τις έστειλα στο αστυνομικό τμήμα και τους πήρα τηλ. για να δω αν πληρούν τις προδιαγραφές για να ξέρω κι εγώ τι κάνω λάθος για να το διορθώσω.Η απάντηση ήταν δεν ξέρουμε αν είναι σωστές.....Όταν κάποια στιγμή παλιότερα μιλώντας με τον υπεύθυνο εδώ των διαβατηρίων προσπάθησα να του εξηγήσω οτί δεν γίνεται στις αναλογίες τις προβλεπόμενες να χωρέσουν όλα τα κεφάλια,ξέρεις τι μου είπε?Γιατί δεν έχεις καλό μηχάνημα;Αυτά όσον αφορά την κατάρτιση των αστυνομικών.Όσο για την διαφάνεια από ότι ξέρω έχει σχεδιαστεί από την Ένωση καλιτεχνών Αθήνας και όχι από το υπουργείο.Με λίγα λόγια οι άνθρωποι ξεκίνησαν να κάνουν κάτι,δεν κρίνω αν είναι σωστό ή όχι,χωρίς να διαθέτουν την στοιχειώδη προετοιμασία.Αυτά.Μην λέμε οτί και το κράτος είναι άμοιρο ευθυνών.και δεν θα διαφωνήσω οτί ο κάθε παπάρας που πήρε μια μηχανή και τη δουλεύει στο full auto νομίζει οτί εγινε φωτογράφος.Ασχολούμαι καμιά δεκαπενταριά χρόνια με τη φωτογραφία και ακόμα έχω την αίσθηση οτί δεν ξέρω τίποτα.Στην αρχή ντρεπόμουνα να πω οτί είμαι φωτογράφος απλά επειδή είχα δει το έργο πέντε σημαντικών (κατά τη γνώμη μου) φωτογράφων.Τώρα που κάνω τον επαγγελματία,ντρέπομαι να το πω με τους "συναδέλφους" που βλέπω δίπλα μου.Αυτά.ξεφύγαμε λίγο από το θέμα,ελπίζω έστω ο uriah heep να βοηθήθηκε λίγο από τη συζήτηση.Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΖΑΡΤ
οι επισιμες πλεον προδιαγραφες που ισχυουν ειναι απο δυο μεχρι δυομιση απο κροταφο σε κροταφο με ανοχη προς τα εκατοστα απο πηγουνι σε κορυφη της κεφαλης.Αν λοιπον εισαι μεσα σ'αυτο τα οριο το μεγεθος απο την κορυφη μεχρι το πηγουνι μπορει να ειναι εκτος οριων πραγμα που δεν θα μπορουσε να μην ισχυει καθως τοτε κανενα παιδι δεν θα μπορουσε να βγαλει διαβατηριο.οι επισημοι καταγεγραμενοι φωτογραφοι ενημερωθηκαν απο την οποσπονδοια φωτογραφων ελλαδος για ολα αυτα που σας γραφω σε σεμηναρια σε καθε πολη και μοιραστικαν διαφανιες με γραμμικο σχεδιαγραμα στο οποιο φαινονται τα ορια.διαφανια την οποια χρησιμοποιει και η αστυνομια κατα την μετρηση.οι αστυνομικοι περασαν και αυτοι απο σεμενιρια μιας και αποτελουν ειδικο τμημα γι'αυτο και εργοζανται και μεχρι της δεκα.ο ολος πανικος υπηρχε μεχρι τον φεβρουαριο που δεν υπηρχαν συγκεκριμενες οδηγιες.απο εκει και περα ολα λειτουργησαν χωρις αλλαγες και καμια φωτογραφια που πληρουσε τους κανονες δεν κοπηκε εκτος απο μια βδομαδα τον Σεπτεμβρη που επιστραφηκαν σωστες φωτογραφιες λογω σφαλματος του σκανερ