Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: Άραγε... σκεφτόμαστε μετά το λάθος;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis

Άραγε... σκεφτόμαστε μετά το λάθος;

Ήθελα εδώ και καιρό να το ποστάρω αυτό με αφορμή βεβαίως-βεβαίως τις διάφορες συζητήσεις που γίνονται μεταξύ μας σε βόλτες αλλά κυρίως στο Δέλεαρ.
    Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής:
    Από την στιγμή που είμστε άνθρωποι κάνουμε λάθη. Κι από την στιγμή που οδηγούμε είναι πολύ λογικό και καρα...πιθανό να κάνουμε και σφάλματα στην οδήγηση μας είτε σοβαρά (χτυπάω ξύλο) είτε όχι.
    Αφού τα κάνουμε λοιπόν τα σκεφτόμαστε μετά;;;
    Αναρωτιόμαστε ποτέ πωπω τι μαλακία κάναμε; Κι αν το κάνουμε αυτό συνειδητοποιούμε το γιατί ακριβώς έγινε ή το περνάμε στο ντούκου που λέμε;
    Για να δούμε...

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    πάει στην κατηγορία "Oδήγηση tips & tricks"

ελπίζω ότι κατανοείτε γιατί....

Ρακό - μέλος Το avatar του/της villy
    μμμ...

Αν δεν σκεφτόμαστε μετά το λάθος σημαίνει ότι δεν παραδεχόμαστε το λάθος ή ότι δεν μας ενδιαφέρει να οδηγάμε "καλά" και ασφαλώς.

Πάντως εμένα μου έχουν συμβεί 3 περιστατικά που μου άλλαξαν οδηγική συμπεριφορά.

1. Προσπέραση από δεξιά σταματημένων αυτοκινήτων. Ταρίφας κατεβάζει επιβάτη χωρίς προειδοποίηση (φλας, αλάρμ, οτιδήποτε). Για να μην πέσω πάνω στην πόρτα, πέφτω πάνω στον σκουπιδοντενεκε.

Λέω δεν ξαναπροσπερνάω από δεξια.

2. Χρόνια μετα, Προσπέραση από δεξιά σταματημένων αυτοκινήτων. Ταρίφας χωρίς προειδοποίηση (φλας, αλάρμ, οτιδήποτε) στριβεί στη διασταύρωση δεξιά. Ακολουθεί μακρύ γρατσούνισμα της δεξιάς πλευράς του και πέσιμο δικό μου, όχι τίποτα σοβαρο, λίγα στραβωματάκια στο παπί.

Λέω δεν ξαναπροσπερνάω από δεξια ή αν γίνει σε μεγάλη ανάγκη και με πολλή πολλή προσοχή.

2. Σούπα σε βροχή λόγω απότομου πετάγματος αυτοκινήτου από διασταύρωση με στοπ.

Από τότε πιο ήρεμη οδήγηση σε βροχή και διατήρηση μεγαλύτερων αποστάσεων από τους μπροστινούς.

Γενικώς αν δεν πάθεις δε μαθαίνεις...
    Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...
    Θέλω κι άλλες διακοπές...
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από villy
    Γενικώς αν δεν πάθεις δε μαθαίνεις...

δεν ισχύει πάντα αυτό...

κάποιες φορές αν το πάθεις δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία να το μάθεις...

κοντά στον νου κι η γνώση....

Ρακό - μέλος Το avatar του/της villy
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    δεν ισχύει πάντα αυτό...

κάποιες φορές αν το πάθεις δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία να το μάθεις...

κοντά στον νου κι η γνώση....

Συμφωνώ γι'αυτό λέω γενικώς και όχι πάντα. Όλοι ξέρουμε τι είναι επικίνδυνο και τί όχι, αλλά το πόσο σοβαρό είναι αυτό συνήθως το καταλαβαίνουμε μετά από μία στραβή.

Π.χ.:

Πόσοι εδω μέσα ή και γενικά φοράνε κράνος;
    Χ

Πόσοι εδω μέσα ή και γενικά φοράνε κράνος ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ; Ακόμα και μέχρι την γωνία για 5 μέτρα;
    Χ/2;
    Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...
    Θέλω κι άλλες διακοπές...
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......

Οκ.

Δεν το λεω γιατι με ενδιαφερει να περιαυτολογησω, αλλα ακομα και 5 μετρα να παω οπως λες φοραω κρανος, γαντια, μπουφαν. Τις μποτες ομολογω οτι δεν τις φοραω παντα.
    Οταν ομως παω για σβελτη οδηγηση η/και εκτος Αθηνων, φοραω εκτος απο τα πιο πανω φουλ δερματα και προστατευτικο πλατης και μπαλακλαβα.

Οσο για το αρχικο ερωτημα φιλε Στελιο μπραβο, γιατι ειναι κατι που και εμενα με εχει απασχολησει στο παρελθον.
    Αρκετες φορες οταν ειχα πρωτοπαρει την μηχανη και γνωριζομασταν ακομα μου συνεβαιναν διαφορα μικρα περιστατικα -τις περισσοτερες φορες οσον αφορα την συμπεριφορα/αντιδρασεις της μηχανης.

Πχ σε καποιες κλειστες στροφες εβλεπα οτι εμπαινα σταθεροτατα, ενω σε καποιες αλλες ενοιωθα να χανεται στιγμιαια το μπροστινο/πισω κλπ, ενω οι εξωγενεις παραγοντες ηταν σταθεροι (ο ιδιος δρομος/ασφαλτος, θερμοκρασιες κλπ).

Οταν ειχα τετοια περιστατικα λοιπον και μετα την αρχικη τρομαρα, στη συνεχεια με ετρωγε να βρω το ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ ειχε συμβει αυτο. Τελικα εψαξα, ρωτησα, επαθα και εμαθα...

Καλη η θεωρια αλλα συμφωνω με το ρητο "αν δεν παθεις δεν θα μαθεις"...
    Νίκος
    Open Horizons

μοναχικός καβαλλάρης Το avatar του/της kostisthegreek
    Επειδή λάθη πάντα γίνονται πρέπει και να τα αναγνωρίζουμε και να προσπαθούμε να μην τα ξανακάνουμε γιατί όπως λέει και το ρητό "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". Αμα τη γλιτώσεις βέβαια από το πρώτο.
    Πήρα τη strada κι έρχομαι...

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Αρχικά δημιουργήθηκε από villy
    μμμ...
    Αν δεν σκεφτόμαστε μετά το λάθος σημαίνει ότι δεν παραδεχόμαστε το λάθος ή ότι δεν μας ενδιαφέρει να οδηγάμε "καλά" και ασφαλώς.
    η σημαινει οτι δεν εχουμε τις γνωσεις/εμπειρια να καταλαβουμε οτι καναμε λαθος......

ειδικα στους νεους οδηγους ισχυει σε πολυ μεγαλο βαθμο αυτο. και σαφως δεν μιλαμε για εξοφθαλμα λαθη του τυπου ''δεν φρεναρω καν πριν την στροφη''....
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Πρέπει να πάρω μπότες για τις καθημερινές!

Παρόμοια θέματα

1. γιατί σκεφτόμαστε με το κάτω κεφάλι
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2005, 08:10
  2. Τι λεει το κάθε ζώδιο μετά το sex...
    από nimbus στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2005, 08:14
  3. Ti Λεει Καθε ... Μετα Το Sex?
    από monstermind στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2