Xrider, δεν σου κρύβω ότι τη πρώτη φορά που έκανα test ride στο 750 το τελίκιασα, -βοήθησε ή άδεια εθνική-, αυτό δε σημαίνει ότι πάω με τα όσα (τα κοντερίσια δεν είναι πραγματικά έτσι κι αλλιώς) συνέχεια -έχω ξαναπεί ότι είμαι εθισμένος από παλιά σε πολύ κλειστά στροφιλίκια της επαρχίας παρά σε ατέλειωτες ευθείες. Έχοντας δει από κοντά μυαλά στην άσφαλτο από μικρός, πάντα σκέφτομαι τα περιθώρια που μπορώ να αποφύγω καταστάσεις -και έτσι στα τριάντα τόσα μου ακόμα γουστάρω τις μηχανές, χωρίς να κουβαλάω τίποτα αφτερ μάρκετ βίδες τιτανίου στα κόκκαλά μου...
Θέλει κάποιο ζόρικο πνευματικό φρένο η μηχανή (ειδικά τα θηριάκια), και γι' αυτό επιμένω ότι πάντα υπολογίζεις ότι θα κάτσει η στραβή, που σημαίνει κόβεις από τα διακόσια τόσα σε κάτι πιο ανθρώπινο όταν ο δρόμος έχει κίνηση.
Το ότι συνηθίζεις στις μεγάλες ταχύτητες (η ομίχλη ξεκαθαρίζει με τη συνήθεια), δε σημαίνει ότι η μηχανή φρενάρει καλύτερα... 9 στους 10 από μας δεν ξέρουν να φρενάρουν, και δεν θα τη ψάξουν ποτέ με τα φρένα μέχρι να χρησιμοποιήσουν φρένα πανικού από ανάγκη (και άν δουνε ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και αρχίσουν την εξάσκηση).
Ένα κλασικό παράδειγμα είναι ότι αρκετοί νομίζουν ότι κάνοντας έντο φρενάρουν "καλά"... Η πραγματικότητα είναι σκληρή όμως, το έντο είναι η απόδειξη ότι δεν ξέρεις να φρενάρεις και βάζεις όλο σου το βάρος στο τεπόζιτο (ή καί στο τιμόνι) ενώ τερματίζεις το πιρούνι. Οι πιθανότητες να κάνεις έντο άν φρενάρεις σωστά είναι ελάχιστες -εννοείται ότι βάζεις πίεση στα πέλματα, δεν σηκώνεις το σώμα, δίνεις χρόνο στις αναρτήσεις πρώτα με μαλακό πάτημα, και ότι κυκλοφορείς με σωστά λάστιχα, ρύθμιση αναρτήσεων κλπ.
Η Ελλάδα είναι ακόμα η χώρα που κουτιά καβαλάνε νησίδες, που φορτηγατζήδες σε κλείνουν χωρίς προειδοποίηση, που σου βγαίνουν από στενά (πρόσφατα παρόλα τα φρένα και την εκτροπή παραλίγο να χάσω γόνατο σε παρόμοια φάση στην Αθήνα -γρατζουνιές μόνο στα πλαστικά, και ήμουνα και απροπόνητος στα φρένα...), που πεζοί μέσα στη νύχτα στη μέση του πουθενά πάνω σε στροφές χωρίς διάβαση πάνε να περάσουν απέναντι, που το πράσινο στο φανάρι σημαίνει μέτρα αργά μέχρι το 5 και μετά φύγε, και τόσα άλλα ωραία...
Στη καλύτερη, στη τρίτη στροφή της Συγγρού ο Ghostrider θα στόλιζε κάνα ταρίφα -άν πήγαινε σε ΕΟ μάλλον τρακτέρ θα του καθότανε.![]()
Προσπάθησε να μή μπεις στις στατιστικές πάντως, δέ λέει...![]()