Κοίτα και ο είδιος ο Χριστός να έγραφε την Καινή διαθίκη μπροστά μας, θα ήταν ένα ακόμη βηβλίο λήγο πιό σωστό ή ποιό λάθος από τα άλα.Το ερώτημα είναι αν μπορείς να αποδεχθείς ότι είναι Το βηβλίο με το οποίο ο δημιουργός επηκηνωνεί με τα δημιουργήματα.Αν δεν το αναλήσεις κάτο από αυτό το πρήσμα λήγο μπορεί να σε βοηθίσει. Θα μου πεις πρέπει να πηστέψω για να έχει αξία? Ναι , όχι τυφλά αλά να πηστέψεις το ίδιο δεν ισχίει στο κάτο κάτο με όλα τα βηβλία που αντηπρωσοπεύουν ιδεολογίες - πηστεύω και φυλοδοξούν να γήνουν manual ζωής? Το θέμα είναι πόσα μπορούν να το πετύχουν και στην περήπτωση της δηδασκαλίας του Χριστού εχω δει να λειτουργεί στην ζωή μου.Το "βασικό" πρόβλημα με τη Καινή Διαθήκη που πχ εγώ είχα ως έφηβος (τώρα διαβάζω πιο σοβαρά πράματα, κάτι SF χαβαλέδες κλπ), ήταν η κλασική ερώτηση για την συγγραφή της που τσάντιζε θεολόγους, παπάδες, συγγενείς και λοιπούς:
Θα ήθελα να λάβεις υπόψην ότι για πολά χρόνια είμουν αθειστής και τώρα είμαι ακόμη 35 οπότε δεν άλαξα πηστεύω μιάς και πλησιάζω τον δημιουργό!!!![]()