Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 61

Θέμα: ΜΥΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ

Ρακό - μέλος Το avatar του/της villy
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Georg_
    5 χρόνια φορούσα φακούς επαφής και ξέρω. Με ένα ζευγάρι καλά γυαλλιά βλέπεις μια χαρά. Οι φακοί μπορούν να προκαλέσουν απο μόλυνσση μέχρι και μεγαλύτερα προβλήματα. Τα έχει δείξει και η τηλεόραση άλλωστε. Όπως και να έχει πάντως ο λόγος που έγραψα σε αυτό το θέμα είναι για να προειδοποιήσω όσους θέλουν να κάνουν εγχείρηση laser να μην την κάνουν γιατί η εγχείρηση αυτή είναι πολύ πιθανό να τους προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Λοιπόν, αν θες άκου από ένα πιο "έμπειρο" μερικά πράγματα.

Έχω 8 βαθμούς μυωπίας και στα 2 μάτια. Φόραγα γυαλιά από τα 10. Φοράω φακούς επαφής απ'τα 18, δηλαδή 12 χρόνια! (και είμαι καλά!)

1) Η όραση με τους φακούς επαφής είναι εφάμιλλη με την κανονική χωρίς μυωπία! Αντίθετα η όραση με τα γυαλιά είναι υποδεέστερη γιατί α) δεν έχεις ορατότητα σε όλο το οπτικό πεδίο του ματιού αλλά όση είναι η επιφάνεια του γυαλιού!, β) ακόμα και στην επιφάνεια του γυαλιού δεν έχεις καλή όραση γιατί στις άκρες έχεις σίγουρα παραμορφώσεις, ότι κρύσταλο και να βάλεις, όσο λεπτό και να είναι. γ) τα αντικείμενα φαίνονται μικρότερα απ'ότι είναι στην πραγματικότητα και πιο μακρυά. Όλα τα παραπάνω μπορεί να μην ενοχλούν ιδιαίτερα όταν κοιτας κοντά ή σταθερά αντικείμενα. Όταν όμως χρειάζεται να οδηγήσεις, και η μικρότερη παραμόρφωση μπορεί να παίξει πολύ σοβαρό αρνητικό ρόλο...

2) Η χρήση των γυαλιών με το κράνος, αν και απαραίτητη, είναι πολύ επικίνδυνη σε περίπτωση τρακαρίσματος. Αν σπάσει το κρύσταλλο και μπει στα μάτια σου την έβαψες! Πιθανον να χάσεις τελείως την όρασή σου.

3) Το μειονέκτημα των φακών επαφής είναι ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα! Αν χρησιμοποιείς καλό καθαριστικό και αλλάζεις τους φακούς μόλις δεις στίγματα και οπωσδήποτε πριν την ημερομηνία λήξης τότε σε γενικές γραμμές δεν έχεις πρόβλημα. Ορισμένοι χρειάζονται και κολύρια για προστατεύουν τα μάτια από ερεθισμό. Ορισμένα μάτια βέβαια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και δεν δεχονται φακούς οπότε εκεί η μόνη λύση είναι τα γυαλιά.
    Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...
    Θέλω κι άλλες διακοπές...
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......

φυσικα ενας πιο ''εμπειρος'' μπορει να σου φερει αναλογα επιχειρηματα για τα γυαλια εναντι των φακων....
    εγω θα σταθω στο εξης μονο>
    οι φακοι επαφης ειναι -'ξενο'- σωμα πανω στο ματι μας,που οσο και καθαρο να ειναι,οσο και προσεκτικος σε θεματα υγιεινης να εισαι ,μπορει να σου δημιουργησει πολυ σοβαρα προβληματα..
    κι οχι μονο αυτο - τελευταια μια πολυ γνωστη εταιρεια υγρων καθαρισμου ειχε βγαλει παρτιδα υγρων με καποιο προβλημα (δεν θυμαμαι ακριβως)
    φοραω γυαλια 30+ χρονια - καποια στιγμη εβαλα και φακους αλλα οταν εμαθα για μια περιπτωση γνωστου μου που επαθε φλεγμονη ! στο ματι απο μολυνση (αιτια ο φακος) κι εκανε 6 μηνες θεραπεια - ειπα τελος.. (πλεον μονο για καταδυσεις)

καποια στιγμη θα δοκιμασω την τυχη μου με τα λειζερ -

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από villy
    γ) τα αντικείμενα φαίνονται μικρότερα απ'ότι είναι στην πραγματικότητα και πιο μακρυά. Όλα τα παραπάνω μπορεί να μην ενοχλούν ιδιαίτερα όταν κοιτας κοντά ή σταθερά αντικείμενα. Όταν όμως χρειάζεται να οδηγήσεις, και η μικρότερη παραμόρφωση μπορεί να παίξει πολύ σοβαρό αρνητικό ρόλο...
    Χωρίς να έχω να σου αντιπαραθέσω κάτι επιστημονικά έγκυρο πιστεύω ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο εγκέφαλος προσαρμόζεται σε αυτές τις παραμορφώσεις με αποτέλεσμα σε έναν γκαβό να μην του φαίνονται όλα όσα λες εννοώντας ότι τελικά δεν έχει και κανένα πρόβλημα..

Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
    Χωρίς να έχω να σου αντιπαραθέσω κάτι επιστημονικά έγκυρο πιστεύω ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο εγκέφαλος προσαρμόζεται σε αυτές τις παραμορφώσεις με αποτέλεσμα σε έναν γκαβό να μην του φαίνονται όλα όσα λες εννοώντας ότι τελικά δεν έχει και κανένα πρόβλημα..

Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι ακόμα φοράω γυαλιά το βράδυ πριν ξαπλώσω ή τα σαββατοκύριακα το πρωί, οπότε βλέπω άμεσα τις διαφορές στην όραση. Δε είπα αυτά που είπα με βάση τί θυμόμουν πριν από 12 χρόνια σε σύγκριση με το τώρα!

Το ότι συνηθίζεις τις παραμορφώσεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν . Ούτε ότι βλέπεις ακριβώς το ίδιο σαν να μην φοράς γυαλια. Την διαφορά την καταλαβαίνει μόνο αν κάνεις σύγκριση των δύο ο ίδιος!

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε μηνιαίους φακούς επαφής! Καταρχήν θα δείτε την διαφορά στην όραση άμεσα, κατα δεύτερον είναι φθηνοί και αν δεν σας αρέσουν τους πετάτε (πακετάκι 3 ζευγάρια 20-25Ευρώ), και κατα τρίτον είναι πιο υγιεινοί από τους ετήσιους-διετίας διότι αλλάζουν συχνά και δεν προλαβαίνουν να μολυνθούν.

Εγώ για χρόνια είχα πρόβλημα με τους διετίας που χρησιμοποιούσα γιατί μου χαλάγαν γρήγορα. Από την οδήγηση παπιού - μηχανής οι σκόνες χτύπαγαν επάνω τους με φόρα και δημιουργούσαν στίγματα, που σημαίνει άμεση αντικατάσταση... Τώρα με τους μηνιαίους κανένα πρόβλημα!

Μόνο αν δοκιμάσετε θα καταλάβετε την διαφορά στην όραση! Είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Εγώ όταν πρωτοέβαλα φακούς και βγήκα από τα οπτικά είπα: Θαύμα, βλέπω σαν κανονικός άνθρωπος! Μην κοροϊδέψετε αν δεν το δοκιμάσατε.

Φιλικά Βασίλης

Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι ακόμα φοράω γυαλιά το βράδυ πριν ξαπλώσω ή τα σαββατοκύριακα το πρωί, οπότε βλέπω άμεσα τις διαφορές στην όραση. Δε είπα αυτά που είπα με βάση τί θυμόμουν πριν από 12 χρόνια σε σύγκριση με το τώρα!

Το ότι συνηθίζεις τις παραμορφώσεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν . Ούτε ότι βλέπεις ακριβώς το ίδιο σαν να μην φοράς γυαλια. Την διαφορά την καταλαβαίνει μόνο αν κάνεις σύγκριση των δύο ο ίδιος!

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε μηνιαίους φακούς επαφής! Καταρχήν θα δείτε την διαφορά στην όραση άμεσα, κατα δεύτερον είναι φθηνοί και αν δεν σας αρέσουν τους πετάτε (πακετάκι 3 ζευγάρια 20-25Ευρώ), και κατα τρίτον είναι πιο υγιεινοί από τους ετήσιους-διετίας διότι αλλάζουν συχνά και δεν προλαβαίνουν να μολυνθούν.

Εγώ για χρόνια είχα πρόβλημα με τους διετίας που χρησιμοποιούσα γιατί μου χαλάγαν γρήγορα. Από την οδήγηση παπιού - μηχανής οι σκόνες χτύπαγαν επάνω τους με φόρα και δημιουργούσαν στίγματα, που σημαίνει άμεση αντικατάσταση... Τώρα με τους μηνιαίους κανένα πρόβλημα!

Μόνο αν δοκιμάσετε θα καταλάβετε την διαφορά στην όραση! Είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Εγώ όταν πρωτοέβαλα φακούς και βγήκα από τα οπτικά είπα: Θαύμα, βλέπω σαν κανονικός άνθρωπος! Μην κοροϊδέψετε αν δεν το δοκιμάσατε.

Φιλικά Βασίλης

Βρε Βασίλη δε λέω ότι δεν υπάρχουν παραμορφώσεις αλλά ότι ο εγκέφαλος (ενός γκαβού) είναι συνηθισμένος και προσαρμοσμένος σε έναν κόσμο παραμορφώσεων.. Εννοώ ότι δεν θα τον εμποδίσει η παραμόφωση στην άκρη του γυαλιού -ούτε το ότι τα αντικείμενα φαίνονται πιο μακριά ή πιο κοντά από το κανονικό- για να δει την πραγματικότητα.. Ο κάθε ένας μας έχει μάθει να βλέπει διαφορετικά και να ακούει διαφορετικά.. Έχεις δει πάνω στους καθρέπτες των μοτοσυκλετών καμμία φορά που γράφει : attention objects may be closer than they appear.. Αυτό το φαινόμενο ίσως σε ενοχλήσει τις πρώτες φορές που θα τον χρησιμοποιήσεις τον καθρέπτη αλλά με τον καιρό δε θα σου δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην οδήγηση γιατί πολύ απλά έτσι θα έχεις μάθει (=διδαχθεί) να κοιτάς από τους καθρέπτες.. Φαντάσου πόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστείς στα γκαβογυάλια που κοιτάς μέσα από αυτά κάθε ώρα και λεπτό που τα μάτια σου είναι ανοικτά.. Στην τελική φιλε villy τί ειναι πραγματικότητα και τί κοντά και μακριά οταν ο κάθενας μας βλέπει διαφορετικά αλλά και ερμηνευει αυτά που βλέπει διαφορετικά και αντιδρά σε αυτά που ερμηνευει διαφορετικά..

Η πραγματικότητα μαλλον είναι η ικανότητα μας να αντιληφθούμε αυτά που νιώθουμε συναρτήσει με την αρετή του να γνωρίζουμε ότι αυτό που νιώθουμε ελάχιστη σχέση έχει με αυτό που ζούμε..

Και μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα νοημάτων κανένα ρόλο δε νομίζω ότι έχουν τα γυαλιά μου..

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
    καταλαβα.... ουτε του χρονου με βλεπω να χτυπαω πραπρα....

στα γεραματα θα το παρω και γω, σαν τον ντολμαν, πακ10, σιαρες...
    μην εισαι λαλακας ρε....

Φιλος (και συΜφορουμιτης) που εκανε επεμβαση ξεθολωσε το αμτι του (τωρα αυτο γιατι με κανει να σκεφτομαι αλλα? ) μετα απο καμμια 10ρια μερες....
    kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Tο θεμα που ειχε δημιουργηθει σχετικα με τα υγρα για τους φακους επαφης γνωστης εταιρειας αφορουσε τις ΗΠΑ και συγκεκριμενα την περιοχη της Ν.Ορλεανης μετα απο τον τυφωνα.
    Δημιουργηθηκε ενα βακτηριδιο απο τα λιμναζοντα νερα και επειδη το συγκεκριμενο υγρο φακων εχει την ιδοτητα να ειναι υδροφιλο , το βακτηριδιο την εβρισκε μια χαρα στο περιβαλλον αυτο....thats all.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
    Βρε Βασίλη δε λέω ότι δεν υπάρχουν παραμορφώσεις αλλά ότι ο εγκέφαλος (ενός γκαβού) είναι συνηθισμένος και προσαρμοσμένος σε έναν κόσμο παραμορφώσεων.. Εννοώ ότι δεν θα τον εμποδίσει η παραμόφωση στην άκρη του γυαλιού -ούτε το ότι τα αντικείμενα φαίνονται πιο μακριά ή πιο κοντά από το κανονικό- για να δει την πραγματικότητα.. Ο κάθε ένας μας έχει μάθει να βλέπει διαφορετικά και να ακούει διαφορετικά.. Έχεις δει πάνω στους καθρέπτες των μοτοσυκλετών καμμία φορά που γράφει : attention objects may be closer than they appear.. Αυτό το φαινόμενο ίσως σε ενοχλήσει τις πρώτες φορές που θα τον χρησιμοποιήσεις τον καθρέπτη αλλά με τον καιρό δε θα σου δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην οδήγηση γιατί πολύ απλά έτσι θα έχεις μάθει (=διδαχθεί) να κοιτάς από τους καθρέπτες.. Φαντάσου πόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστείς στα γκαβογυάλια που κοιτάς μέσα από αυτά κάθε ώρα και λεπτό που τα μάτια σου είναι ανοικτά.. Στην τελική φιλε villy τί ειναι πραγματικότητα και τί κοντά και μακριά οταν ο κάθενας μας βλέπει διαφορετικά αλλά και ερμηνευει αυτά που βλέπει διαφορετικά και αντιδρά σε αυτά που ερμηνευει διαφορετικά..

Η πραγματικότητα μαλλον είναι η ικανότητα μας να αντιληφθούμε αυτά που νιώθουμε συναρτήσει με την αρετή του να γνωρίζουμε ότι αυτό που νιώθουμε ελάχιστη σχέση έχει με αυτό που ζούμε..

Και μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα νοημάτων κανένα ρόλο δε νομίζω ότι έχουν τα γυαλιά μου..

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν!

Δεν είπα εγώ ότι δεν συνηθίζει, απλά ότι δεν βλέπει όπως ένας "φυσιολογικός" άνθρωπος.
    Και πως το σοκ που παθαίνει κανείς όταν βάλει για πρώτη φορά φακούς είναι απερίγραπτο.
    Και ότι μία δοκιμή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αξίζει τον κόπο.

Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...

Βόριο Μέλος Το avatar του/της symvoulos
    ΕΓΩ ΕΧΩ 9.5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΜΑΤΙΑ.
    ΦΟΡΑΩ ΓΙΑΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ (ΟΥΠΣ !! ΠΑΠΟΥΔΙΑΣΑ)
    ΣΤΑ 19 ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΦΑΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 5ΑΕΤΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ
    ΤΩΡΑ ΔΕΙΛΑ ΔΕΙΛΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΡΑΩ
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΑ (ΦΥΓΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ.
    ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΜΥΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΛΕΙΑ ΩΡΑΣΗΣ(ΒΛΕΠΩ
    ΜΕ ΓΙΑΛΙΑ 7/10 και 9/10)
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΛΕΩΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ
    ΣΚΕΨΕΙΣ......
    ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ
    ΩΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

Αρχικά δημιουργήθηκε από symvoulos
    ΕΓΩ ΕΧΩ 9.5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΜΑΤΙΑ.
    ΦΟΡΑΩ ΓΙΑΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ (ΟΥΠΣ !! ΠΑΠΟΥΔΙΑΣΑ)
    ΣΤΑ 19 ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΦΑΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 5ΑΕΤΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ
    ΤΩΡΑ ΔΕΙΛΑ ΔΕΙΛΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΡΑΩ
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΑ (ΦΥΓΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ.
    ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΜΥΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΛΕΙΑ ΩΡΑΣΗΣ(ΒΛΕΠΩ
    ΜΕ ΓΙΑΛΙΑ 7/10 και 9/10)
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΛΕΩΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ
    ΣΚΕΨΕΙΣ......

Ορισμένα μάτια δεν τους ανέχονται καθόλου!

Με την μηχανή δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι. Οι φακοί δεν βγαίνουν από μόνοι τους. Είναι πολύ μαλακοί, λεπτοί και εφαρμόζουν άψογα. Μόνο αν τους τρίψεις ή αν βουτήξεις στη θάλασσα μπορεί να βγουν. Καλό είναι όμως να μην οδηγάς ξεκράνωτος και χτυπάει ο αέρας απευθείας επάνω γιατί γεμιζουν στίγματα και μολύνονται.

Το καλύτερο είναι να μην τους φοράς όλη την ημέρα, πχ στο σπίτι, αλλά όταν βγαίνεις έξω, οδηγάς κλπ. έτσι δεν κουράζεται και το μάτι, αν έχεις ευαισθησία.

Για την εγχείριση δεν το αποφασίζω ακόμα...

Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...

Βόριο Μέλος Το avatar του/της symvoulos
    Ορισμένα μάτια δεν τους ανέχονται καθόλου!

Με την μηχανή δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι. Οι φακοί δεν βγαίνουν από μόνοι τους. Είναι πολύ μαλακοί, λεπτοί και εφαρμόζουν άψογα. Μόνο αν τους τρίψεις ή αν βουτήξεις στη θάλασσα μπορεί να βγουν. Καλό είναι όμως να μην οδηγάς ξεκράνωτος και χτυπάει ο αέρας απευθείας επάνω γιατί γεμιζουν στίγματα και μολύνονται.

Το καλύτερο είναι να μην τους φοράς όλη την ημέρα, πχ στο σπίτι, αλλά όταν βγαίνεις έξω, οδηγάς κλπ. έτσι δεν κουράζεται και το μάτι, αν έχεις ευαισθησία.

Για την εγχείριση δεν το αποφασίζω ακόμα...

ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΙΑ ΜΟΥ
    ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ CRT ΟΘΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
    ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ....
    ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΛΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΟΛΟΝΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΙΤΑ ΜΕ ΤΗ ΖΕΛΑΤΙΝΑ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙΣ....
    ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ
    ΩΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

Ειναι λιγο δυσκολο να χασεις την οραση σου απο μια επεμβαση.
    Ωστοσο ομως μιλωντας με ενα φιλο καθηγητη οφθαλμολογιας μου ειπε οτι δεν συνηστατε λογο του οτι τα αποτελεσματα δεν εχουν δοκιμαστει ακομη!!
    Τι εννοω:
    Οτι τα 10-15 περιπου χρονια που γινονται τετοιες επεμβασεις απο ιατρικης αποψης θεωρειται πολυ μικρο χρονικο διαστημα οτι δεν εχουν δωσει ασφαλη αποτελεσματα, για το αν το ματι θα δημιουργησει ξανα μυωπια, η αλλες επιπλοκες!!!

...και γυμνιστής Το avatar του/της odt
    Έκανα την εγχείρηση πρίν 6 χρόνια. Είχα 2,75 σε κάθε μάτι. Τώρα δεν έχω καθόλου. Προβλήματα επιπλοκές δεν είχα (αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν), από τη στιγμή που σηκώθηκα από το χειρουργικό κρεβάτι (αλλιώς και κρεβάτι του πόνου....) έβλεπα πολύ καλύτερα απ'ότι πριν. Προβλήματα με το φως, τον ήλιο, τη νύχτα, την οδήγηση, κλπ,κλπ δεν είχα και δεν έχω.

Επειδή αναφέρθηκε παραπάνω...:

Καμία επέμβαση, όσο εύκολη ή ανώδυνη κι αν είναι, δεν μπορούμε να πούμε πως θα έχει 100% επιτυχία. Κανένας γιατρός δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% επιτυχία σε οτιδήποτε.

Για την εν λόγω εγχείρηση...αν γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις μειώνεται δραστικά ο κίνδυνος επιπλοκών ή βλάβης στην όραση. Δεν μπορεί να γίνει σε όλους ή δεν γίνεται σε όλους να διορθωθεί πλήρως η πάθηση.

Το πρώτο πράγμα που πάει συνήθως στραβά είναι η μη πλήρης διόρθωση (συνήθως 0,25 - 0,5)

Όχι δεν είμαι οφθαλμίατρος
    Εισαι σωστος μοτοσυκλετιστής...
    …αν
    Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
    Βρέθηκε πένσα, παρακαλείται ο κάτοχος να επικοινωνήσει με πμ :a29:

Pics

Κι μαρσάρω τη χουσβάρνα.. Το avatar του/της loumex
    swstos o paiktis. kai pragmati oi miniaioi fakoi einai oti kalitero. no worries.
    pantws enduro me gialia DEN kaneis.apla simiwnw...
    *The Lesson Of The Day: KILL EACH OTHER*

Χάρτινος Κόσμος!

Αμελές μέλος Το avatar του/της Alki_Viades
    Nα σας πως κι εγω την εμπειρια μου, να αυξησετε τις στατιστικες σας. Ειχα μυωπια απο τα 10, εβαλα φακους στα 18, εκανα laser στα 27, αρχες 2001. Ειχα μυωπια 5,5 και αστιγματισμο 0,5 και 1.

Τα γυαλια εχουν τα γνωστα σε ολους μειονεκτηματα πως βρωμιζουν, θολωνουν, σπανε, σε βαραινουν, χανονται, δεν μπορεις να τα φορας στη θαλασσα, θες κι ενα ζευγαρι ηλιου & μυωπιας και αν εχεις μεγαλη μυωπια και θες λεπτους κι ελαφριους φακους ειναι πανακριβα.

Οι φακοι ειναι τρομερη ευκολια και ανεση σε σχεση με τα γυαλια αλλα:
    σε αλλους δεν καθονται οι μαλακοι φακοι, σε αλλους οι σκληροι, σε αλλους οι μηνιαιοι, σε αλλους οι ετησιοι, σε μερικους δεν καθονται με τιποτα
    μετα απο πολυωρη χρηση ή σε περιβαλλον με σκονη προκαλουν ερεθισμους, φαγουρα, κτλ
    εχουν κοστος συντηρησης (υγρα)
    συνηθως πρεπει να τους βαζες καθε πρωι και να τους βγαζεις καθε βραδυ, και ολοι ξερουμε ποσο σπαστικο μπορει να ειναι το 2ο
    ειναι πολυ πιο ευκολο να παθεις μολυνση και μαλιστα πολυ σοβαρη, αν και με τους μηνιαιους ή μιας χρησης μειωνεται αυτη η πιθανοτητα
    μακροχρονια χρηση προαλει παθησεις οπως ξηροφθαλμια

Γενικα αρκετοι γιατροι τους παρομοιαζουν μ'ενα "καλο ρουχο" , συνιστουν το φορας σε λιγες περιστασεις.

Η επεμβαση laser διορθωνει το συμπτωμα, οχι την αιτια, που σημαινει αν καποια στιγμη στη ζωη σου για καποιο λογο η μυωπια θα ανεβαινε πχ 2 βαθμους, τοτε θα ανεβει ειτε εχες κανει την επεμβαση ειτε οχι
    η οραση με τα συγχρονα μηχανηματα lazik αποκαθισταται στο 0 εως 0,5 για μυωπια, κι αυτο γιατι πχ το laser εχει ακριβεια 0,25 και στοχευουν στο 0,25 αντι για το 0 ωστε αν παιξει στο -0,25 να μην σου κανει πρεσβυωπια

Μειονεκτηματα:
    δυο εβδομαδες πριν την επεμβαση δεν πρεπει να φορας φακους για να επανελθει το ματι στο φυσιολογικο σχημα ωστε να ειναι σωστες οι μετρησεις που θα σου κανουν
    την ημερα της επεμβασης θα εχεις πολυ εντονη ευαισθησια στο φως, ισως και την επομενη αλλα απιθανο
    για περιπου 3 εβδομαδες μετα την επεμβαση πρεπει να αποφευγεις τα βρωμικα περιβαλλοντα γιατι υπαρχει αυξημενος κινδυνος μολυνσης
    για 1-3 μηνες μετα την επεμβαση θα νιωθεις συχνα ξηρα τα ματια σου και θα βασεις σταγονες (φυσιολογικου ορου αν θυμαμαι καλα)
    ειναι πιθανο να μην μπορει να καποιος να κανει την επεμβαση λογω φυσιολογιας του ματιου του ή να μπορει να αφαιρεσει πχ μονο τη μυωπια κι οχι τον αστιγματισμο
    κοστος 2-3000 ευρω

Πλεονεκτηματα:
    Α) το επομενο πρωι ξυπνας, ανοιγεις τα ματια σου και...
    .
    .
    .
    .
    .

.
    ..

.
    .
    ..
    .
    βλεπεις!

Β) Σε 2-3 μερες η οραση σου σου θα εχει σταθεροποιηθει στο 95% του θεωρητικου αποτελεσματος που πετυχε το laser. Σε 2-3 μηνες στο 100%.

Γ) Καποιες ασφαλειες καλυπτουν την επεμβαση κι αν οχι, αν εχεις γνωστο γιατρο στην γραφει σαν πχ εγχειρηση καταρρακτη και καθαρισες

Δ) Διαβαζες κατι αποψεις του τυπου:
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ARKAN
    Οτι τα 10-15 περιπου χρονια που γινονται τετοιες επεμβασεις απο ιατρικης αποψης θεωρειται πολυ μικρο χρονικο διαστημα οτι δεν εχουν δωσει ασφαλη αποτελεσματα, για το αν το ματι θα δημιουργησει ξανα μυωπια, η αλλες επιπλοκες!!!
    (αυτες οι επεμβασεις αρχισαν αρχες δεκαετιας 80, μιλαμε για 22-23 χρονια πριν)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Georg_
    Όπως και να έχει πάντως ο λόγος που έγραψα σε αυτό το θέμα είναι για να προειδοποιήσω όσους θέλουν να κάνουν εγχείρηση laser να μην την κάνουν γιατί η εγχείρηση αυτή είναι πολύ πιθανό να τους προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.
    (εδω τι να σχολιασω....)

και ξεραινεσαι στα γελια! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Θερμοκρασια και μηχανη...
    από Ταξιδευτής στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 320
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2007, 07:52
  2. Για όσους έχουν το Destinator σε PPC και μηχανή Yamaha
    από billy_BMW στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 08/01/2007, 23:37