Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 68 από 68

Θέμα: Ζητείται win 2003 administrator

go copana... copacabana! Το avatar του/της periklisk

Re: εγώ ένα ξέρω:

Αρχικά δημιουργήθηκε από michalispap
    Η εταιρία μου από τώρα είναι αποφασισμένη να μην ανεβάσει τις αποδοχές αλλά να ξαναψάξει.

Συνολικά για μία κωλοθέση, έχω λάβει πάνω από 120 βιογραφικά σε 3 αγγελίες και δεν βρέθηκε ούτε ένας. (που να είναι γαμάτος και να θέλει 650€, γιατί δεν θέλουμε και πιτσιρικά άσχετο)
    Και ούτε πρόκειται να βρει....

και βάζω και υπογραφή όπου θέλουν πες τους......
    ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!

όταν η ρόδα γυρίζει Το avatar του/της sas

Re: εγώ ένα ξέρω:

Αρχικά δημιουργήθηκε από michalispap

Κοινώς περνάμε κρίση και καλά θα κάνουμε να κάτσουμε στα αβγά μας και να κάνουμε καμιά μηχανάδα να ξελαμπικάρουμε....

Μιχάλης.
    Αυτό ξαναπέστο...................

για να μη νομίζουμε ότι έχουμε πιάσει τον παπά απ' τα φρύδια.
    Οι εταιρείες έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι....

Μακάρι να μη βρεθούμε να ψάχνουμε για δουλειά (στα λεφτά που μας έδινε η προηγούμενη), γιατί για 700-800 ευρώ δεν τις πουλάω τις γνώσεις. Θα βρω να κάνω κάτι άλλο για τόσα χρήματα.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μιχάλη...

Απλά πρόσεχε φίλε μου μην φάς εσύ την λούμπα...γιατί αν ξέρεις έστω και λίγο σε βλέπω χωμένο....

Άστους να ψάχνουν αιώνια.... δεν πρόκειται να βρούν αυτό που θέλουν με αυτά που δίνουν....
    Κανά Αλβανό sys admin (να το δω και αυτό ....χαχαχαχαχα...) ή κανά άσχετο απο το 2004 μπορεί να βρεί...

Οι τύποι με το master που αναφέρεις είναι του επαγγέλματος ή τίποτα marketing,management και λοιπά διάφορα;....

tespa... οι εταιρίες μπορεί να έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι , αλά συνήθως τους βγαίνει μάπα και μετά έρχονται στον καρπουζά και το πληρώνουν το καλό χρυσάφι.... Παληκάρια , ακόμα και με πελάτες δικούς μου τα 3/4 αυτών των χρημάτων είναι σίγουρα ...τι να λέμε τώρα....

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Τελικα choco θα σου φερουν κανενα φορετο ....και θα σου πουν φαε τα φρυδια σου και σενιαρισε τον αυτον εχουμε!
    Μακαρι να μην γινει ετσι φυσικα.

δεν επέστρεψα
    Συγνώμη θέλω να παρέμβω στο thread σαν ΑΜΕΣΑ σχετικός με το θέμα (θα εξηγήσω πιο κάτω).

παρένθεση...

Μην το παρεξηγήσετε σαν επάνοδο στο forum. ΔΕΝ ξαναμπαίνω στο forum (τυχεροί), απλά φίλος με ενημέρωσε για αυτό το thread και νομίζω πρέπει να πω και εγώ κάτι - θα καταλάβετε πιο κάτω γιατί.
    Χαιρετίσματα στα παιδιά που συμπαθώ, χεσίματα στα παιδιά που αντιπαθώ (και με αντιπαθούν) και ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ (συμπαθώ-δε συμπαθώ).
    Στο θέμα. Διάβασα όλες τις σελίδες με αρκετή προσοχή. Τυχαίνει δυστυχώς να είμαι άνεργος όπως ξέρουν κάποιοι λίγοι φίλοι και από εδώ μέσα. Ήμουν σε μια εταιρία με αρκετά καλό μισθό (Δ/ντης Μηχανογράφησης), αν και τον ΙΔΙΟ 3+ χρόνια (ούτε αναπροσαρμογή 1 ευρώ δεν πήρε), φυσικά ούτε υπερωρίες κλπ. Τελικά για λόγους που δεν θέλω να αναφέρω, η συνεργασία τελείωσε.

Από εκείνη την στιγμή ψάχνω φανατικά για δουλειά, έχοντας στην πλάτη ένα μεγάλο στεγαστικό (σχεδόν 4 ψηφία σε ευρώ το μήνα) το οποίο κάλυπτα άνετα με τα μέχρι πρότινως δεδομένα. Είχα στο μυαλό ακριβώς αυτό... "τι διάολο τρία χρόνια τα ίδια, τα πήρα πριν τρια χρόνια, ΔΕΝ θα βρω πια κάπου να ξαναπάρω έστω τα ίδια;" (ή κοντά) - έτσι και αποφασίστηκε και το στεγαστικό.

Ψάχνοντας ανακάλυψα το εξής καταπληκτικό. Έχουν απαιτήσεις πια (μάθαν 5-10 λέξεις του χώρου και τις βάζουν στις απαιτήσεις), αλλά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ διάθεση να πληρώσουν για αυτές. Δεν έχουν ΚΑΜΙΑ διάθεση να επενδύσουν στον εργαζόμενο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόσφατα μια εταιρία πληροφορικής, μικρομεσαία (καμιά 15αριά άτομα), συζητήσαμε το ενδεχόμενο να αναλάβω το τεχνικό τους τμήμα, να το ξαναοργανώσω από την αρχή, να "σοβαρέψω" τους τεχνικούς τους κλπ. Όλα καλά κατ'αρχήν. Φυσικά ΔΕΝ μιλάγαμε για το ίδιο ποσό που έπαιρνα, αλλά για ένα ποσό που ΜΑΖΙ με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό (αντί σύμβασης αρχικά - και μάλιστα το πρότειναν μόνοι τους) θα έφτανα τα λεφτά μου ΜΑΖΙ με το ταμείο ανεργίας. Έστω. Μάλιστα όλο χτύπαγαν πόσο θέλουν ένα άτομο όχι για 1-2 χρόνια αλλά για πολλά χρόνια. Τελικά ΧΩΡΙΣ να έχουν προτείνει τίποτα άλλο, έλαβα μια... εξαφάνιση από μέρους τους (και μιλάμε για αρχικά ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ από μέρους τους, όχι αστεία). Με τα πολλά και ΜΕΣΩ ΤΡΙΤΟΥ (όχι μέσω τον ίδιων ξεφτύλων) έμαθα ότι πήραν έναν "που τους κάνει" (whatever this means) με 900 ευρώπουλα. ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, λες εκεί (δηλ. δεν λες, αλλά σε πνίγει να το πεις)... ΤΙ ΣΟΪ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ; ΔΗΛ. ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ; ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ;
    Σημειωτέο, η γυναίκα μου παίρνει 860 ευρώ καθαρά και είναι... βοηθός σελιδοποιού σε τυπογραφείο (δεν το λέω υποτιμητικά, αυτός είναι ο τίτλος της σύμβασης). Μάλιστα δεν παίρνει ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ πάνω από τη συλλογική σύμβαση για την ειδικότητα! 860 παίρνει για αυτό που είναι δηλαδή (και καλά κάνει). Δηλ. (και δεν το λέω από εγωισμό) εγώ με 4.5 χρόνια σπουδές και τόση εμπειρία (και ως πελάτης και ως η άλλη μεριά, και ως υφιστάμενος και ως προϊστάμενος) ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ;

ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΤΑ ΞΕΦΤΥΛΑ; ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ; ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ! Μήπως πρέπει να παρακαλάμε για το... βασικό; (και φυσικά με 12 ώρες 8ωρο)

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ;

Να πάει κάποιος με 700, μόλις έχει βγει από ΣΒΥΕ/ΚΟΡΕΛΚΟ/ΩΜΕΓΑ/ΔΕΛΤΑ και να πάει χωρίς ευθύνες να συναρμολογεί κουτιά και να αλλάζει κάρτες να το καταλάβω (και θα το κάνω και εγώ, δεν ντρέπομαι καθόλου), εδώ είναι κάτι διαφορετικό όμως.

Έχω στείλει ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ και έχω πάει σε περίπου 20 συνεντεύξεις. Έχω καταντήσει να κρατάω αρχείο με το τι/πως/που/πότε. Όπου έχω πάει υπερκαλύπτω τις απαιτήσεις (το οποίο είτε το βλέπω εγώ, είτε το... λένε μόνοι τους). Όμως όταν αναγκαστικά λέω τι έπαιρνα (και δεν μιλάμε για εκατομύρια), προτιμούν να μην κάνουν ΚΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΚΑΝΤΕ ΡΕ! ΚΑΝΤΕ!

Δεν ξέρω τι ξεφτύλα είναι αυτή, εγώ όμως έχω φτάσει στο σημείο να πρέπει να την ανεχτώ. Οστόσο ποτέ έτσι δεν θα έχει η εταιρία ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ (θα πάρει ένα μικρό... ποσοστό από το τι μπορώ να κάνω και φυσικά θα ψάχνω από την πρώτη μέρα να ξαναφύγω). Θα ψάχνει συνεχώς και τελικά δεν ξέρω ποιός είναι ο πιο χαμένος. Και μιλάω εκ μέρους ΟΠΟΙΟΥ τελικά πάρει τη θέση (με της εταιρίας τις απαιτήσεις) και ΝΟΜΙΖΕΙ η εταιρία ότι... "πέτυχε".

Εγώ με αυτά που λέω, έχασα το παιχνίδι με τη συγκεκριμένη θέση. Ισως έπρεπε να κάνω τον μαλάκα και να πω... 700; 700! Μια χαρά. Να χαρούμε και οι δυο και σε δυο μήνες να ξαναμπει ο φίλος μας εδώ να ψάχνει με 720 ευρώ γιατί ο τάδε του έφυγε (ΒΕΒΑΙΑ).

Ναι μπορεί να βρει. Ή αυτόν που έχει ανάγκη (εμένα - δεν ντρέπομαι να το πω) ή αυτόν που θα πάρει τα 700, αξίζοντας 500 και υποσχόμενος απόδοση για 1000.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια εταιρία δεν θέλει να έχει ευχαριστημένο τον εργαζόμενο της για να είναι ευχαριστημένη και η ίδια. Ειδικά εργαζόμενο σε ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΘΕΣΗ (ξέρετε πολύ καλά ότι μπορεί να πάψει να υπάρχει εταιρία λόγω μηχανογράφησης - σε μια μέρα) και με ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ και φυσικά (περισσότερο από κάθε άλλον) ΧΩΡΙΣ ωράριο (οικογένεια; σπίτι; καφέ με τους φίλους; τι είναι αυτό; αφού είμαι ιδιοκτησία). ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΚΑΛΙΔΕΣ. Δίνεις για να πάρεις. Δεν δίνεις, δεν παίρνεις. Εγώ (και ο κάθε εγώ) δεν φοβάμαι το ρίσκο όταν λέω "ναι αυτό μπορώ να το κάνω" (και άρα πρέπει να το αποδείξω στη δουλειά), η άλλη μεριά γιατί δεν το παίρνει; ΣΙΓΑ ΤΟ ΡΙΣΚΟ.

Εν κατακλείδι, 700 ευρώ είναι προσβολή για μια θέση που απαιτεί ευθύνη και τεχνογνωσία. 800 έδωσα στον βοηθό μου (από εκεί που έφυγα), παιδί από ΙΕΚ και είχα και λιγότερες αρχικά απαιτήσεις (μετά όμως κάθησα και τον ανέβασα σε γνώσεις). Ντροπή σε όποιον αποφασίζει τέτοια πράγματα ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ το χώρο. Οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι είναι ΑΣΥΖΗΤΗΤΕΙ πολύ πιο ακριβοί (καλά κάνουν οι άνθρωποι και παίρνουν ότι παίρνουν, το θέμα είναι εγώ γιατί όχι; ). Ευχαριστούμε που μας πάτε σε μια δεύτερη εποχή δουλίας.

Μη βάλω και τον παράγοντα ηλικία. Είμαι 30. Ξεκινώ μια οικογένεια (κακόοοο... κάκιστο για την εταιρία). ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ; ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΗΣΩ; Δηλ. αν ήμουν (και δεν πάω μακριά) 40; Έπρεπε πια να αυτοκτονήσω χωρίς πολλά πολλά; Ντροπή άλλη μια φορά.

Αυτά.

Με γεια, όποιον "βρείτε" (σε εισαγωγικά βέβαια).
    (αν μετά από όλα αυτά θέλει interview ο εν λόγω φίλος - και λυπάμαι αν πάνω του προσωποποίησα όλη την τωρινή κατάσταση - ευχαρίστως στείλε μου PM...)

---

Άντε γεια παιδιά και συγνώμη για την ενόχληση.
    Α και φυσικά όποιος έχει κάτι υπόψη σχετικά με μηχανογράφηση να πετάξει κάνα μήνυμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Ουφφφ... έγραψα ένα κατεβατό και με έπιασα να μιλάω για τα δικά μου προβλήματα... παντού τα ίδια...

Τα έσβησα όλα.

Γάμησε τα Νίκο! Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά το ξέρεις ήδη...
    Θάνος..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Νίκος είπαμε;....οκ...

Φίλε μου...σαν υπάλληλος μυηχανογράφησης τα έχω συναντήσει και εγώ.... πλέον στα 32 και με 7 χρόνια εμπειρίας στην πλάτη στον τομέα , δεν βάζω νερό στο κρασί μου...

Προτιμώ να πάω , να κάνω κάτι άλλο , παρά να πουλήσω τις γνώσεις μου , σε αυτή την τιμή... με τίποτα και για κανένα...

Μέχρι τώρα έχω αποδειχτεί σωστός... και μάλιστα αν και στην παρούσα εταιρία που είμαι δεν μπορώ να πώ οτι παίρνω φοβερά χρήματα, εντούτοις με υπερωρίες (ναι πάιρνω απο αυτό το "απαγορεύμενο" , πλέον φρούτο), μεταφορικά και άλλα , φτάνω σε ενα πολύ καλό σημείο... αν δε μιλήσω και για το τι γίνεται , όταν εταιρίες με καλούν για επιδιόρθωση... εκεί βγαίνει το τσεκούρι και το φτερό ινδιάνου...
    ΑΝ θέλουν ας πάνε αλλού και να εισπράξουν περιπου την ίδια απάντηση σε χρήματα αλλά με λιγότερη εμπειρία , ίσως....

Έχουν τύχει περιπτώσεις που απερίφθην καταρχήν γιατί ήμουν "ακριβός"... πήραν άλλον ως μόνιμο και κάποια στιγμή έσπασαν τα τηλέφωνα για να πάω να "βοηθήσω";;;;;..... Φυσικά η βοήθεια πέρασε σε τιμολόγηση και ακόμα με ρωτάνε αν θα ήθελα να ξαναπάω (πως αμέ...μα τι λέτε τώρα...)

Γενικά ο τομέας της πληροφορικής είναι άγνωστος στην Ελλάδα και φυσικά δεν πληρώνεται γιατί δεν γνωρίζουν το αντικείμενο όπως είπες και δεν μπορούν να αντιληφθούν τα μεγέθη... το καταλαβαίνουν μόνο όταν φτάνει το αγγούρι στον πισινό.....και εκεί θέλουν επείγουσα βοήθεια...

Είχα πάει σε φίλο σε εταιρία διαφημιστική στην μηχανογράφηση της που με παρακάλεσε να πάω να κάνω μια παρουσίαση για ενα απλό management procedure plan που να περιλαμβάνει backup , emergency procedures,etc....

όταν πήγα εκεί , ήταν ενα ..πως το λένε να δείς...αααα....μπουρδέλο.....

Ακόμα και στα πιο βασικά... εκεί λοιπόν αφού τους έδειξα οτι έδειξα...έφτασε η κουβέντα στο κοκο.... πόσο θα κόστιζε;..... περίπου 3-4000 euro για h/w και πόσο θα δίνετε για το support το δικό μου...απάντηση ...μμμμ.....καλά θα το σκεφτούμε.....
    Έμαθα μετά απο τον φίλο μου... οτι τους φάνηκε ακριβό και οτι δεν έχουν ανάγκη απο τέτοια μιας και είναι μικρό το εύρος της επειχήρησης και δεν αποτελεί στόχο...

Τώρα κάναμε κάτι που ίσως είναι αξιόποινο, αλλά έδειξε τελικά οτι είναι αυτό που τους χρειάζεται...
    Μετά απο παροχή info απο τον φίλο, η "είσοδος εισβολέα" έγινε πανυγηρικά στο δίκτυο και φυσικά δεν έμεινε τίποτα όρθιο...

Την επόμενη μέρα είχα πάει εκεί για ενα cost analysis και reconfioguration απο την αρχή.... το "μαλλί" έφτασε στα 6000 με προσωπική αμοιβή εφάπαξ στα 1500....αμέσως μετά ο φίλος εστάλη σε σεμινάρια ....και ακόμα με ευχαριστεί....

Δυστυχώς λοιπόν , αν κάποιοι δεν καταλάβουν το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να πάθουν απο έλλειψη σωστής οργάνωσης στην μηχανογράφηση και να είναι απτό και να τσούζει , δεν πρόκειται να διατεθούν να επενδύσουν σε αυτό...

Α και που είστε... για περιμένετε να δείτε τι θα γίνει σε λίγο καιρό που το e-commerce θα εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα , και όλα σχεδόν τα sites θα ψάχνουν για ειδικούς...... εκεί να δείτε γέλιο.....

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Γενικά ο τομέας της πληροφορικής είναι άγνωστος στην Ελλάδα και φυσικά δεν πληρώνεται γιατί δεν γνωρίζουν το αντικείμενο όπως είπες και δεν μπορούν να αντιληφθούν τα μεγέθη... το καταλαβαίνουν μόνο όταν φτάνει το αγγούρι στον πισινό.....και εκεί θέλουν επείγουσα βοήθεια...
    Δεν έχει να κάνει με το πόσο άγνωστος είναι ο τομεάς της πληροφορικής. Δεν πιστεύω να είναι και τόσο άγνωστος...

Λεφτά δεν υπάρχουν πλέον. Η άγορά έχει κάτσει σε όλους τους τομείς. Ειδικά μετά την Ολυμπιάδα...

Τα έργα πάγωσαν... οι πολεοδομίες άδειασαν... δεν κινούνται και πολλά πράγματα. Ακόμα και τα κέντρα διασκέδασης μύγες βαράνε. Έχουν αρχίσει οι περικοπες ξεκινώντας απ'ό,τι θεωρούν περιττό. Να μην αρχίσω να μιλάω για το δικό μου επάγγελμα γιατί δεν έχει νόημα. Παντού λίγο πολύ τα ίδια είναι.

Η ποιότητα σε πολλά θέματα στην Ελλάδα θεωρείται πολυτέλεια και στην παρούσα φάση των ισχνών αγελάδων, μάλλον περιττή.

Τι; Θα δίνουμε ένα σκασμό λεφτά για την 1 στις 100 περίπτωση να κάτσει μια στραβή; Μπαααά... Άμα γίνει βλέπουμε... Ένας "εισβολέας" σε ένα δίκτυο είναι αμελητέο κακό μπροστά σε κακοτεχνίες και παραλείψεις που μπορεί να κοστίζουν σε ζωές... Γίνονται πράγματα και θαύματα κάθε μέρα που είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Στα δίκτυα θα κολλήσουν;

Βγάλτε λεφτά όσο μπορείτε ακόμα να διαπραγματεύεστε και να κρατάτε τα standards σας ψηλά. Θα έρθουν και χειρότερες μέρες...
    Θάνος..

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Manual Fazer600 2003
    από superfour στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 20:31

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας