Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 52

Θέμα: γυναικία οδήγηση: απορία!

moda banana Το avatar του/της monstermind

γυναικία οδήγηση: απορία!

με αφορμή το ατύχημα του sniper, έχω να κάνω μερικές ερωτήσεις...

το ότι οι γυναίκες (κατα κανόνα) δεν είναι ικανοί οδηγοί, είναι γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο.

το ότι δεν ξέρουν να παρκάρουν minicooperάκι παρα μόνο σε πάρκινγ για αεροπλανοφόρα: οκ!

το ότι δεν καταλαβαίνουν πότε πρέπει να ξεκινήσουν από στόπ και πότε όχι: οκ!

το ότι δεν βλέπουν γενικώς: οκ!

το ότι δεν ξέρουν να φρενάρουν, να στρίψουν, να πάνε εντελώς ίσια: οκ!

το ότι ξεκινάνε το φρενάρισμα (και απότομα κιολας) υπερβολικά νωρίς: οκ!

μερικά πράγματα όμως δεν τα καταλαβαίνω... δύο δηλαδη...

α. γιατί όταν τους παίξεις τα φώτα από πίσω, για να κάνουν άκρη, ή απλώς για να σε δούν, πατάνε (έστω και ανεπαίσθητα) φρένο ..

(πάντα όμως...έτσι?...πάντα!)

και β. γιατί σε μποτιλιαρισμένους δρόμους αλλάζουν λωρίδα (και με μεγάλο θράσσος μάλιστα) για να πάνε σε λωρίδα που δεν προχωράει.

ειδικά το "β"... δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα.

ξεκινάνε πχ απο αριστερά να πάνε στη μεσαία, την ώρα που η αριστερή προχωράει ενώ η μεσαία δεν πάει βήμα. και πώς να μπεις σε μια λωρίδα σταματημένη και σε σημείο μου δεν έχει χώρο? χώνουν την μούρη ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και περιμένουν εκει, να ανοίξει ο χώρος να μπουν... προκαλόντας τον άπειρο πανικό στην αριστερή (που πλέον δεν πάει βήμα) και στους μηχανόβιους που κάνουν μανούβρες. Τις βλέπεις εντωμεταξύ ότι έχουν πανικοβληθεί από την μαλακία τους, αλλά δεν κάνουν τίποτα... (εκτός από το να το παίζουν ήρεμες).

γιατί? γιατί ρε φίλε?

...δεν το καταλαβαίνω... .

..ποιό στοιχείο της γυναικίας φύσης ευθύνεται?

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	04_04.jpg 
Προβολές:	775 
Μέγεθος:	48,9 KB 
ID:	6143

μμμμμμμμμμμμμμ!!!!! Το avatar του/της petridist

Thumbs up λοιπόν

χαίρομαι που οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζονται ρατσιστικά αλλά επιστημονικά πλέον.. (γιώργο εσυ εξαιρείσαι)

είναι όντως επιστημονικα τεκμηριωμένο και αναφέρθηκε σε σνεδριο που παρακολούθησα πριν 2 χρονια περίπου οπου αναφέρθηκε το εξης:

Οι άντρες χρησιμοποιούν για την αντίληψη του χώρου δύο περιοχές του εγκεφάλου, τον εγκεφαλικό φλοιό και τον ιππόκαμπο (δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες). αντίθετα οι γυναίκες χρησιμοποιύν μόνο το φλοιό.. αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνονται το χώρο γύρω τους στην ίδια ταχύτητα και με την ιδια λεπτομέρεια όπως οι άντρες..

οπως φαίνεται λοιπόν η κακή οδήγηση πολλών γυναικών δεν οφείλεται μόνο στο άγχος και στρες που τους προκαλούν οι άντρες οδηγοί αλλά και σε ανατομικο-φυσιολογικά στοιχεία..

οποτε μην περιμένετε ποτε καλύτερες επιδόσεις..
    Μια μέρα παιδιά μου....,, μου φέρνουν ένα κομμάτι τιτάνιο ναααααααα!!!! Τι να το κάνω σκέφτομαι????????

FZ6 RULEZ!!!

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII

Re: λοιπόν

Αρχικά δημιουργήθηκε από petridist
    χαίρομαι που οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζονται ρατσιστικά αλλά επιστημονικά πλέον.. (γιώργο εσυ εξαιρείσαι)

είναι όντως επιστημονικα τεκμηριωμένο και αναφέρθηκε σε σνεδριο που παρακολούθησα πριν 2 χρονια περίπου οπου αναφέρθηκε το εξης:

Οι άντρες χρησιμοποιούν για την αντίληψη του χώρου δύο περιοχές του εγκεφάλου, τον εγκεφαλικό φλοιό και τον ιππόκαμπο (δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες). αντίθετα οι γυναίκες χρησιμοποιύν μόνο το φλοιό.. αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνονται το χώρο γύρω τους στην ίδια ταχύτητα και με την ιδια λεπτομέρεια όπως οι άντρες..

OI ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ...ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ HONDOS CENTER..!!
    KAI AYTO ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ!

Banned Το avatar του/της anco
    Γιωργο και για να κοβουν πατατες......

Φιλη με Fiat Panta 750 , την ρωταω πως φρεναρεις ετσει ?

(Πηγαιναμε με 70χλμ και παταει συμπλεκτη και φρενο) και οταν την ρωταω γιατι παταει συμπλεκτη ?

Απαντηση : για να μην σβησει !!!!!!

μμμμμμμμμμμμμμ!!!!! Το avatar του/της petridist

Talking a kala..

εντάξει μιλήσαμε για την αντιληψη χωρου που εξηγείται επιστημονικά,....

απο κει και πέρα..

η βλακεία είναι δικαίωμα!!! χααχαχαχα

ακου εκει για να μη σβησει... στούρνοι..

το κακό είναι ρε γμτ οτι οι περισσότερες γυναίκες δεν ενδιαφέρονται να μάθουν βασικά πράγματα... θα βοηθούσε πολύ.. πέρα απο το γκάζι, φρένο, συμπλέκτης...

Μια μέρα παιδιά μου....,, μου φέρνουν ένα κομμάτι τιτάνιο ναααααααα!!!! Τι να το κάνω σκέφτομαι????????

FZ6 RULEZ!!!

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin

Re: γυναικία οδήγηση: απορία!

[
    ξεκινάνε πχ απο αριστερά να πάνε στη μεσαία, την ώρα που η αριστερή προχωράει ενώ η μεσαία δεν πάει βήμα. και πώς να μπεις σε μια λωρίδα σταματημένη και σε σημείο μου δεν έχει χώρο? χώνουν την μούρη ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και περιμένουν εκει, να ανοίξει ο χώρος να μπουν... προκαλόντας τον άπειρο πανικό στην αριστερή (που πλέον δεν πάει βήμα) και στους μηχανόβιους που κάνουν μανούβρες. Τις βλέπεις εντωμεταξύ ότι έχουν πανικοβληθεί από την μαλακία τους, αλλά δεν κάνουν τίποτα... (εκτός από το να το παίζουν ήρεμες).

γιατί? γιατί ρε φίλε?

...δεν το καταλαβαίνω... .

..ποιό στοιχείο της γυναικίας φύσης ευθύνεται? [/B][/QUOTE]

ise entelos amorfotos:rotflmao:
    i gineka 8a mpi stin kinisi otan prepi na freskaristi i na pari ton gkomeno sto kinito ke afou ta teliosi afta exi katalavi oti ka8isterise ke ksanavgeni anxomeni apo tin kinisi gia na prolavi ton xameno xrono ke tsantizete ke vrizi an den mpori na perasi ke pai deksia aristera to timoni les ke kati 8a simeristi tin anisixia tis ke 8a aniksoun i dromi na figi

emena file pou me vlepis exo di gineka na kani opis8en sti vouliagmenis sto ipsos tis glifadas giati perase kamia 100tosti metra to fanari pou i8ele na stripsi

to dianoise?

Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk
    Γενικά δεν φοβάμαι ακόμα και αν κάνει μ@λ@κίες ο άλλος με αυτοκίνητο ή μηχανή. ΟΚ?
    Μία φορά στη ζωή μου φοβήθηκα πολύ και αυτή ήταν όταν μια φίλη με πήρα από το σπίτι μου να πάμε για ποτο!
    Δεν μπορείται να φανταστήτε! Φρέναρε (με seicento) 1 μέτρο πριν το προπορευόμενο! Είχα χεστεί λέμε!!!
    ¨οταν της είπα "καλά πως οδηγάς έτσι;" η απάντησή της ήταν: ο μπαμπάς μου μου είπε ότι είμαι πολύ καλή οδηγός!!!!!:rotflmao: :rotflmao: ΓΑΜΑΤΟ;;;;;;;;

Όσο για τα φώτα που αναβοσβήνεις από πίσω...... χμ....

Χρησιμοποιώ πολύ συχνά την Αττική Οδό και συνήθως με το αυτοκίνητο! Βρίσκομαι τέρμα αριστερά κατεβαίνω με 140-150 και αρχίζω και κόβω. Φτάνω την μπροστινή μου και ευγενικά αναβοσβήνω τα φώτα. Τίποτα. Αρχίζω να κορνάρω λιγότερο ευγενικά. Τίποτα. Τα κάνω και τα δύο μαζί κόρνα - φώτα αγενέστατα, τίποτα! Ρε Π@@@στη μου λέω παπούλης είναι και πέθανε!! Μπαίνω δεξιά λωρίδα (δηλαδή μεσαία και με ένα σωρό αυτοκίνητα πίσω μου) τη φτάνω (διαπιστώνω ότι είναι γυναίκα) και αρχίζουμε --ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ- τα καντήλια ο ένας στον άλλο!!!

ΓΑΜΑΤΟ;

Και άλλα πολλά που σου ζητάνε ρέστα κτλ κτλ.... αλλά στην Αττική γίνεται συνέχεια!

ΥΣ: ΟΚ, υπάρχουν εξαιρέσεις! Μπορεί να έρθει μία απ' αυτές το Σάββατο να με πάρει;
    kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Μαύρος και Άραχνος Το avatar του/της darkCount
    Basika ayto pou les me ta fwta anapse-sbhse einai poly enoxlhtiko. Kai na h8ele kapoios na se afhsei na peraseis...mono epeidh tou epaikses ta fwta strabwnei kai ka8etai ekei.
    Kai entaksy...mhxanh na sta paiksei den trexei kai tpt idiaitero. Erxontai kati malakistiria me proboleis kai kollane pisw sou kai sou paizoun ta fwta! Oust re leme...ekei 8a katsete mexri na apofasisw.

Mporeis poly diakritika na anapseis to aristero flashaki sou ka8ws plhsiazeis deixnontas tis pro8eseis sou. O allos an den einai zwon 8a kanei deksia. An deis oti den masaei tote paikse kai fwta kai rixtou kai kana mpinelika ama den kounaei.

Bebaia h apopsh mou kai auto pou kanw egw einai na bgazw to "dromologio" symfwna me ta dedomena touy dromou thn ekastote stigmh. Den perimenw na filotimh8ei kaneis na paei sth 8esh tou. Ftiaxnw tis diafyges mou kai tis ektelw ypologizontas panta thn xeiroterh malakia pou mporei na kanoun oi trigyrw ekeinh th stigmh.

But thats just me....
    "It's been going on for some years now. My hands never seem to leave the keyboard, my eyes never seem to leave the screen. Days and nights go by in a blink of an eye. I work in a constant state of hyperstimulation, a by-product of youth and perfect knowledge, connected to a cyberspace console that projects my conscience into the artificial illusion of the core. Time is fluid around me. I am now part of a bigger whole. I now look but do not see, I now touch but do not feel. Streams of infinite data pass through me as if I were transparent. Its a whole new world in here..."

And then the phone rings. It's a friend, one who hasn't forsaken me yet. I'll be going out tonight.

I can't wait to go back online...

Nαι, Ναι αγορακια για ολα οι γυναικες φταινε και οχι η μαλακια στον εγκεφαλο μερικων που το πατανε εκει που δεν τους παιρνει....

Η γυναικουλα τις περισσοτερες φορες δεν ειναι το θυμα της υποθεσης - μηπως ξερει κατι παραπανω?

Τα θυματα ας μας πουν.....

Οταν το εμπεδωσετε να μας το πειτε να χαρουμε......

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ZazouKaravaki
    Nαι, Ναι αγορακια για ολα οι γυναικες φταινε και οχι η μαλακια στον εγκεφαλο μερικων που το πατανε εκει που δεν τους παιρνει....
    Η γυναικουλα τις περισσοτερες φορες δεν ειναι το θυμα της υποθεσης - μηπως ξερει κατι παραπανω?
    Τα θυματα ας μας πουν.....
    Οταν το εμπεδωσετε να μας το πειτε να χαρουμε......
    η γυναικουλα ΔΕΝ ειναι το θυμα της θποθεσης...
    προκαλει ατυχημα αλλα κατα καποιον γ@@@νο τροπο παντα τη γλυτωνει η ιδια...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Σε ανάλογη κουβέντα στο Μessage Board του ΜΟΤΟ, είχα βάλει στατιστικά στοιχεία απο την επίσημη , κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ , με γραφήματα και λοιπά..και εδειχνε το οτι το 60-70% των ατυχημάτων προκαλούνται απο γυναίκες .....!!!!!

Μάλιστα δείχνει οτι σε γενικές γραμμές ενώ είναι η αιτία των ατυχημάτων είναι αρκετά περίεργο οτι τα θύματα που έχουν τις σοβαρές συνέπειες δεν είναι αυτές...

και όποια-ος το αμφισβητεί μπορώ να το ξαναφέρω στην επιφάνεια, αρκεί να έχετε το κουράγιο να διαβάσετε το analysis των 5-6 σελίδων στα Αγγλικά....

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Σε αντιθεση με τον Μαγο, εγω δεν εχω να παραθεσω καποια στοιχεια, αυτη τη στιγμη.
    Εχω μονο την πειρα των 26 χρονων οδηγησης μεσα στην Αθηνα.

Εχω διαπιστωσει λοιπον πως οι νεες οδηγοι, ειναι αρκετα πιο επιφυλακτικες απο τους αντιστοιχους αντρες και οδηγαν πολυ προσεκτικοτερα. Οτι λαθη κανουν ειναι απο απειρια και απο αυτα που μπορει ευκολα να συγχωρεσει καποιος.
    Οταν ομως αισθανθουν οτι εχουν μαθει τοτε γινονται 100 φορες επιθετικοτερες!!!

Τι θελω να πω ...
    Εγω προσωπικα μπορω να κανω παρα πολυ υπομονη με εναν οδηγο που οτι κανει στο δρομο το κανει επειδη δεν μπορει καλυτερα (νεος οδηγος, παππους, κλπ).
    Εκνευριζομαι ομως μεχρι αηδιας με καποιον που αδιαφορει για ΟΛΟΥΣ τους αλλους γυρω του. Για τους θρασεις οδηγους δηλαδη. Αυτους που διπλοπαρκαρουν πχ μπροστα απο λεωφορειο και αδιαφορουν για την 3 χιλιομετρων ουρα που σχηματιζεται πισω τους, για αυτους που σου βγαινουν απο το "στοπ" με σκοπο να σε "κοψουν" οταν πισω σου ΔΕΝ ερχεται κανενα αυτοκινητο και θα μπορουσαν να περιμενουν, και αλλα τετοια.

Εχω διαπιστωσει λοιπον πως το 80-90 % των οδηγων με το μεγαλυτερο θρασος ειναι οι "πεπειραμενες" γυναικες!!!
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    και για του λόγου το αληθές....

Results

It should be noted that the STATS 19 database contains the whole UK injury accident population and as such significance testing is inapplicable. For the STATS 19 data any differences noted between the genders, even if small, are true differences and not due to sampling error.

The proportion of female car licence holders within the UK increased substantially during the years 1990-1996, a trend that is likely to continue. The proportion of women holding a current licence is increasing more rapidly than that for men over all age groups except in the over 70 population where the growth is equal (Table 2). Whilst men still outnumber women behind the wheel, women are increasingly more representative of the car driver population, particularly among the middle-aged.

It is reported that women make fewer and shorter trips as a car driver compared to their male counterparts (DETR, 1998). This is reflected in the ratio of mileage driven per annum between the genders given in Table 3. Comparing the ratio of annual mileage with that for collision involvement as a driver, female drivers account for a quarter of total mileage but a third of all injury accidents. This leads to the conclusion that women are more likely to be the driver in an injury crash per mile driven. Only in the youngest age group (17-20 years) are men more likely to be involved in a collision than their female counterpart. It should be noted that this exposure data does not apportion blame for the occurrence of a collision.

Figure 3 shows that around 60% of both male and female drivers involved in a collision on the UK roads are under the age of 35; the cumulative frequency curves for each gender are similar up to this age. Overall male drivers exhibit a higher age distribution than female drivers.

και φυσικά το link :
    Stats from UK sources

Και απο κυβερνητική πηγή παρακαλώ , για να μην μου λέτε οτι είναι μπαρούφες..

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    ego kapote pira ena taxi me gineka odigo
    ke piasame sizitisi genikos ke aoristos
    kapia stigmi tin rotao pos ke etsi odigos taxi?
    ke mou leei oti imouna xronia ekso mazepsa lefta ke ir8a edo ke skeftika na agoraso ena taxi na doulevo na min exo kanena pano apo to kefali mou ke ala tetia gia elef8eri dia8esi tou atomou tis ston ergasiako tomea
    lipon kapia stigmi mou leei apofasisa gia aftous tous logous na kano aftin tin doulia ke ime poli kali stin doulia mou...
    ti stigmi akrivos pou to elege afto ke eno tis ixa pi ego na stripsi aristera se kapio diazoma ftani akrivos sto simio tis strofis eno mou elege aftin tin ataka oti ine poli kali stin doulia tis strivi aristera psilokitazontas me ke pernai tin strofi me kokino eno emena me kovi krios idrotas ke exo mini kokalo ke to mono pou katafera na pseliso eno exo pa8i iktero
    itan ne ne....
    pantos an i doulia tis itan na tromazi ton kosmo 8a itan poli kali epagkelmatias
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οδηγηση και κατηγοριες (street)!.
    από anco στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 03/10/2006, 20:30
  2. Απορία...
    από DEMINIO στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2004, 21:39