Χαιρετώ όλο το Forum.
Είμαι καινούργιο μέλος στις συζητήσεις σας και καλώς σας βρήκα.
Είμαι κάτοχος ενός Fazer 1000 '02 και σε λίγο καιρό με βλέπω σε αλλαγή μηχανής.
(δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο όσο καιρό την έχω.Αντιθέτως έχω να πω τα καλύτερα για το συγκεκριμένο μοντέλο).
Εδώ τώρα χρειάζομαι την βοήθειά σας.
Είμαι μεταξύ ΖΧ-12R Ninja και GSXR-1300 Hayabusa.(έχω διαβάσει αντίστοιχο post http://www.moto.gr/forums/showthread...highlight=ZX12 αλλά χωρίς παρεξήγηση δεν κατάφερα να βγάλω κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα).
Απέρριψα τα SuperSport 1000 γιατί δεν μπορώ να βολευτώ εκεί πάνω.Μου φαίνονται απελπιστικά μικρά για το ύψος μου(1.95). Κάποιος μπορεί να μου πει πάρε ένα on-off, !ούτε κουβέντα αφού δεν μου αρέσουν καθόλου!
Στο ZX-12 που ανέβηκα να πω την αλήθεια η θέση μου φάνηκε πιο βολική από την αντίστοιχη της Busa (αισθανόμουν οτι ήμουν καθισμένος πολύ χαμηλά).
Έχω δει χαρακτηριστικά και τεστ και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες (τουλάχιστον στις επιδόσεις).Μεγαλύτερη ιπποδύναμη η Kawa αλλά σε 1000 στροφές παραπάνω αντισταθμιζόμενο από 0.5 Kgr μεγαλύτερης ροπής της Busa και καλύτερης αεροδυναμικής (για αυτό και η μεγαλύτερη τελική).
Επειδή σε όποιο και να καταλήξω θα το πάρω μεταχειρισμένο (μοντέλα μετά από 2002) δώστε καμία συμβουλή στο τι να προσέξω.Διάβασα επίσης και σε post οτι παίζουν και κλειδωμένα ΖΧ-12 πχ από εξωτερικό. Πως μπορώ να το τσεκάρω αυτό αφού από οτι διαπίστωσα από το ίδιο post , η αντιπροσωπεία δεν βοηθάει σε αυτό το κομμάτι.
Έχω μια κλίση προς το ZX-12 (μαύρο-χρυσό) το οποίο μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά από το Busa αλλά θα ήθελα να έχω μια ολοκληρωμένη γνώμη για τα hyperbikes ακούγοντας τις απόψεις σας περισσότερο πάνω σε οδηγικές εμπειρίες από τις 2 μηχανές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιώργος