Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 89

Θέμα: ΕΛΛΑΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Καλός μ@λ@κ@ς Το avatar του/της vaskunito
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jbear

Γιατι? Τι εκανε η πατριδα για μενα?

Εκτος αυτου ειναι και χασιμο χρονου...Αν θελω να μαλακιζομε προτιμω να καθομαι σπιτι 1+ χρονο παρα στο στρατοπαιδο...Εξαλλου μετα τη βασικη εκπαιδευση, τα ξινεις εκει μεσα... Αν ηταν μονο 2 μηνες θα πηγαινα, αλλα και παλι οχι γιατι θα το θελα...

Αν ενας απ τους 2 γονεις μου δεν ηταν ελληνας θα πηγαινα στρατο στην (αλλη) χωρα απ οπου θα καταγοταν...Τωρα...θα ψαξω τι γινεται με την αλλαγη υπηκοτητας. Ετσι κι αλλιως για το εξωτερικο θα την κανω, οποτε στα @@ μου!

Ακου εκει! "Για τη μαμα πατριδα" ...

+100000000000000
    2004 R1 red-black

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vaskunito
    Όχι ρε φίλε....ούτε τέτοιου είδους στρατός θέλω να υπάρχει ούτε να καλλιεργείται αυτό το κλίμα εχθρότητας με τους "γείτονες" απλώς και μόνον γιά να δικαιολογείτε ο στρατός. Και δηλαδή οι άλλες χώρες τις Ευρώπης που έκαναν μισθοφορικούς στρατούς και έδωσαν εργασία σε τόσους νέους άνεργους αλλά δεν χέσανε τις ζωές τόσων άλλων, ξεσκίσανε τα πάντα; και γιατί θα πρέπει να κανονίζουμε την ζωή μας γύρω από την στρατολογία, που μέχρι πρότεινος να μην μπορούσαμε να πάρουμε διαβατήριο και να χρειαζόμαστε να ανταγωνιστούμε τους ξένους άνισοις όροις στον επαγγελματικό τομέα έχοντας 1-2 χρόνια στρατιωτικής υπηρεσίας. Η μήπως έχεις την ψευδαίσθηση ότι προσφέρεις υπηρεσία στην χώρα ή ότι μαθαίνεις κάτι το χρήσιμο όταν χρηισιμοποιούν τους στρατιώτες γιά αγγαρείες και όλο τον καιρό κολοβαράνε, και έρχονται μετά απο 1-2 χρόνια να επανενταχθούν στην κοινωνία και να βρούν δουλειά σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον.

άντε ξύπνα που θα με ειρωνευτείς κίολας.
    Δεν ειναι ολες οι χωρες ιδιες και δεν εχουν τις ιδιες αναγκες μαστορα.
    Οσον αφορα τον μισθοφορικο στρατο, εσυ αδικησαι ρε φιλε, τραβα να γινεις υπουργος να τα κανονισεις. Ποιος θα τους πληρωσει ολους αυτους με την οικονομικη κατασταση που υπαρχει στην Ελλαδα ?
    Δεν ξερω εαν εχεις παει στρατο (και δεν με νοιαζει κιολας) αλλα εμενα προσωπικα δεν χεστηκε η ζωη μου που πηγα 1.5 χρονο στρατο. Επισης δεν ειναι ολοι οι φανταροι για την "καλλιοπη", υπαρχουν και φανταροι που προσφερουν εργο.

Μακαρι να ξυπναγα ενα πρωι και να μαθαινα οτι καταργηθηκαν ολοι οι στρατοι των χωρων αλλα αυτο δεν προκειται να συμβει ποτε.

Και μαθε να μιλας καλυτερα.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
    Δεν ειναι ολες οι χωρες ιδιες και δεν εχουν τις ιδιες αναγκες μαστορα.
    Οσον αφορα τον μισθοφορικο στρατο, εσυ αδικησαι ρε φιλε, τραβα να γινεις υπουργος να τα κανονισεις. Ποιος θα τους πληρωσει ολους αυτους με την οικονομικη κατασταση που υπαρχει στην Ελλαδα ?
    Δεν ξερω εαν εχεις παει στρατο (και δεν με νοιαζει κιολας) αλλα εμενα προσωπικα δεν χεστηκε η ζωη μου που πηγα 1.5 χρονο στρατο. Επισης δεν ειναι ολοι οι φανταροι για την "καλλιοπη", υπαρχουν και φανταροι που προσφερουν εργο.

Μακαρι να ξυπναγα ενα πρωι και να μαθαινα οτι καταργηθηκαν ολοι οι στρατοι των χωρων αλλα αυτο δεν προκειται να συμβει ποτε.

Και μαθε να μιλας καλυτερα.
    Τι λες ρε φίλε σοβαρά; Και επειδή εδώ από τις καταχρήσεις και τις σπατάλες από τις αγορές οπλισμού μας παραμυθιάζουν πως δεν υπάρχουν λεφτά γιά μισθοφορικό στρατό, θα γίνουμε δούλοι με τον εξαναγκασμό;

Κι εσένα η ζωή σου μπορεί να μη χέστηκε, χέζεται καθημερινά όμως των άλλων.
    2004 R1 red-black

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GTZ750
    εσυ σε ποια μοναδα υπηρετησες????

και επειδη ειμαι μεσα στα πραματα και τα ξερω ελα μια μερα που εχουν καταταξη οι εξ αναβολης να δεις τι δυστυχια και προβληματα υπαρχουν στον κοσμο!!1
    να παρακαλατε που ειστε καλα και υπηρετησατε σαν Ι1 και δεν ειχατε ενα καρω προβληματα οπως εχουν μερικοι!!!

και αμα κανατε και καμια σκοπια παραπανω δεν παθατε και τιποτα!!!

δειτε το σαν μια προσφορα προς την πατριδα σας!!!

δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολοι κλαψουριζετε για το στρατο????

τοσο πολυ δεν σαν ενδιαφερει η ασφαλεια της χωρας σας???

ή μηπως δεν εχετε δει και δεν εχετε νιωσει την απειλη????

ολοι μιλατε για το στρατο λες και ηταν τα χειροτερα χρονια της ζωής σας!!

αλλα μαλλον ησασταν πολυ καλομαθημενοι απο εξω και σας κακοφανηκε οταν πηγατε στον στρατο???

τι θελετε δηλαδη να καθονται οι αξιωματικοι και καθαριζουν εκει που κατουρατε εσεις????

σπιτι σου εσυ δεν καθαριζεις την τουαλετα????

και για πες μου ποσο ενδιαφερθηκες εσυ να μαθεις και να ασχιληθεις αυτα που σου μαθαινε ο στρατος?????

οσο για αυτον τον τυπο υπηρχαν ,υπαρχουν και θα υπαρχουν οχι μονο στο στρατο αλλα παντου!!!

σε ποια μοναδα υπηρετησα??? δεν καταλαβα το υφακι μεγαλε....14 μηνακια στην Χιο και 5 μηνες μεχρι που να παρω πρωτη αδεια απο εκει γιατι μερικα αρχιδια ηταν καθε εβδομαδα σπιτι τους....

αλλα λογια να αγαπιομαστε....λες να μην γουσταρω που εχω την υγεια μου? Το ολο θεμα αφορα αυτους που κανονικα θα επρεπε να υπηρετησουν και απλα την εκαναν γιατι τα γηπεδα , η πιστα , το σανιδι , ο δημοσιογραφικος και πολιτικος στιβος δεν μπορουσε να στερηθει την ευγενη παρουσια τους για 18 μηνες....καταλαβες τωρα ?

Πραγματικα φιλε μου αναρωτιεμαι τι εμαθα στον στρατο.....να σου πω τι εμαθα...εμαθα οτι αμα γλυφεις , αμα εισαι αρχιδι και ρουφιανος , αμα εχεις ακρη , περνας καλα ....ετσι οπως τον εχουν καταντησει ειναι ο προθαλαμος και το επωαστηρια των αυριανων αρχιδιων που θα κανουν και τα ιδια στην πολιτικη τοιυς ζωη.....

Σε οτι αφορα την ασφαλεια της χωρας μου , επαναλαμβανω....αν ενας βαθμοφορος στο μεγαλυτερο φρουραρχειο της χωρας κανει οτι του γουσταρει φαντασου τι γινεται αλλου....και αν καθε αξιωματικος ο οποιος υποτιθεται οτι ενδιαφερεται γαι την ασφαλεια της πατριδας του περισοοτερο απο ολους μας , το μονο που κανει ειναι δημοσιες σχεσεις και καβατζωματα προκειμενου να παρει προαγωγη η μεταθεση δεν μπορω να καταλαβω γιατι πραγμα μιλαμε....

αναλογισου επισης οτι σε πολυ χειροτερο βαθμο , αυτα γινοντε στα πολυ ανωτερα κλιμακια της ηγεσιας του στρατου...εκει να δεις!! αντι να χρησιμοποιουν κριτηρια αξιολογισης που εχουν να κανουν με την πραγματικη αξια και προσοντα του καθε αρχηγου , ναυαρχου κ.τ.λ. το μονο που τους ενδιαφδερει ειναι σε ποια παραταξη ανηκουν.......

για να μην μιλησω για τις λαμογιες και τις ρεμουλες που εχουν βγει κατα καιρους με λεφτα τα οποια πανε σε θεματα εξοπλισμου και προμηθειας οπλικων συστηματων / αεροσκαφων κτλ.....δεν τα ξερεις αυτα??? αν αυτο δεν ειναι πραξη προδοσιας εσυ πιστευεις οτι ειναι η αγανακτηση ενος φανταρου που τον στελνουν κανα χρονο στα συνορα ενω αλλοι φιλανε σκοπιες στο Πενταγωνο? η δεν κανουν καθολου θητεια απλα ειναι σπιτια τους...

το οτι εκανα φιλε την θητεια μου καθολου δεν με ενοχλησε , το οτι εκανα λιγες σκοπιες παραπανω επισης δεν με πειραξε ...αντιθετα μπορω να σου πω οτι ηταν μια απιστευτη εμπειρια...
    ξημερωματα στο φυλακιο της Αγ.Ελενης η στις Οινουσσες να βλεπεις το μπλε του Αιγαιου και την σημαια να κυματιζει...ανατριχιλα... ναι ρε φιλε αισθανομουν περηφανια που βρισκομουν εκει και για αυτα τα μερη , για αυτους τους ανθρωπους ειμαι διατεθιμενος να κανω τα παντα ....
    απλα μου την δινει που αυτοι που θα επρεπε να τους νοιαζει περισσοτερο ειναι δημ.υπαλληλοι...

για τους αλλους που 18 μηνες μακρυα απο το σπιτι τους τους επεφταν πολυ ....τι να πω , πολλοι απο αυτους κανουν καρριερες φανταζομαι τωρα....ειναι και πολιτικοι , μπορει να στελεχωνουν το υπ.αμυνης ... ποιος ξερει...σκατοψυχοι!

Καθεστε και πλακωνεστε για την χρησιμοτητα του στρατου η την μαλακια του.
    Δεν ειναι εκει το θεμα ρε παιδια.Το θεμα ειναι οτι καποιοι ειναι πιο προνομιουχοι απο καποιους αλλους.Δε μιλαμε για ψυχολογικα προβληματα,φτωχια,βιοπαλη και πραγματικη αναγκη αλλα για φραγκατους με γνωριμιες και ταξιαρχους που λαδωνονται κι επειτα την κανουν με ελαφρα πηδηματακια ,γιατι αν ακουσα καλα ο τυπος την κοπανησε απο την ελλαδα.

Δεν δουλευει το συστημα στρατολογησης ως οφειλε,εχουμε προνομοιουχους και μη
    εχουμε διαφθορα
    στελεχη που καλυπτουν την διαφορα,γιατι δεν ειναι δυνατον να απαλαξεις 500 ατομα και κανεις να μην παρει γραμμη,και σα να μη φτανει αυτο ,
    δεν δουλευει ουτε η δικαιοσυνη μιας και ο τυπος την κοπανησε.Κοινως χεστα.:rotflmao:

Το αν ειναι χρησημος ο στρατος ειναι αλλη κουβεντα μεγαλη και φοβαμε πως αν μπλεξουμε σε αυτην θα ξεχασουμε την ουσια του παρωντος θεματος,που ειναι σημαντικοτερο,και λεγεται διαφθορα και ανησοτητα.Και ποιοι προβληματιζονται;Αυτοι που δεν μπορουν να δουν την πραγματικοτητα,οτι οι φελλοι επιπλεουν και τα σιδερα βρισκουν πατο.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον el.

Μια απ'τα ίδια πέρασα, φύλαξα σκοπιές γεμάτες σκέψεις βλέποντας όμορφες εικόνες που δεν θα ξεχάσω ποτέ ! Δεν θα ξεχάσω επίσης όταν είδα τη μάνα μου με ασπρισμένα πλέον τα μαλλιά μετά απο πεντέμιση μήνες ! Της έκανα έκπληξη αφού δεν της είχα πει πως κατέβαινα με άδεια, αυτό το συναίσθημα όταν τη αντίκρισα δεν θα το ζήσει κανένα απο κείνα τα λαμόγια, ποτέ του ! Και μιλάω μόνο για τα λαμόγια, δεν μιλάω για εκείνους που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα.

Μου έμαθε πολλά ο στρατός και μέχρι τώρα είπα τα ευχάριστα.

Φανταστείτε αυτούς τους πεντέμιση μήνες μακρυά απ'το σπίτι και τους ανθρώπους σου, παίρνεις ένα σημαντικό μάθημα για τη ζωή αλλά και αμέτρητες ώρες απόλυτης ξενέρας όταν βλέπεις αυτόν που κοιμάται δίπλα σου να βρίσκεται κάθε δυο μέρες στο σπίτι του. Και πάλι όμως προτίμησα τον δικό μου τρόπο εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας !

Αυτά τα λαμογάκια φαίνονται για πάντα ανάμεσά μας όταν διαννύουμε μετά την πολιτική μας ζωή, αλλά όταν εμείς γυρνάμε το πρόσωπο στα προβλήματα αυτοί γυρνούν την πλάτη !

Στα παπάρια μου λοιπόν ας την περνάνε ζάχαρη, μόνο μη μου το παίζουν λεβέντες όταν δεν τους παίρνει με τις καμπριολέδες και τα μπίμπο μέσα :rotflmao:

Εγώ προτιμώ την αληθινή ζωή από την ψεύτικη κι ασ'τους να περιμένουν απ'τον μπαμπά :rotflmao:

Ένα τελευταίο πολύ σημαντικό που μας είπε κάποτε ένας αξιωματικός καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται, "ο στρατός είναι η πρώτη εικόνα που παίρνετε για την πραγματική ζωή"

Κι αυτό μου έμαθε πολλά

Άντε γεια Παπακαλιάτη :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Στρατός = 2 χρόνια χαμένα από τη ζωή μου

Και μην ξανακούσω ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΙΕΣ περί εκπαίδευσης......

You BETA believe...

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Ρε παιδια συγκρινεστε με εναν που ΠΛΗΡΩΣΕ για να βγει γιωτας?Ρε αυτοι ειναι κακομοιροι,ειναι ανθρωποι να τους λυπασαι.Ανικανα κορμια.Για ενα γαμημε....χρονο που ειναι η θυτεια δεν αξιζει να υπερασπιστω την πατριδα?Και αν οχι,τοτε θα ζοριστω στο στρατο?Που ειναι το ζορι?Στη σκοπια?Ε τοτε με συγχωρητε αλλα τοσο ανικανος δεν ημουν ποτε.Ρε σεις ζορι τραβηξαν αλλοι που εκαναν 28 μηνες σε στρατοπαιδα ανεπιθυμητων,τωρα η θυτεια ειναι διακοπες.
    Γιωταδες τυπου:εβαλα βισμα να περασω καλα και μια ζωη θα ειμαι γιωτας ενα τιποτενιοι και αχρηστοι.Ειχα δει παιδια που ειχαν πραγματι προβλημα και λυγιζε η ψυχη τους που δεν ειχαν οπλο.Κ αλλοι βαζουν βισμα μην κανουν τι?2 ωρες σκοπια?
    :a31:
    οσο για το βισμα,,,,,δυστηχως αυτο καταστρεψε τον στρατο.
    Εχετε ιδεα τι βισμα θελει και τι λαδωμα για να παει ενα χαμηλοβαθμο στελεχος(επυ-εμθ,εποπ)στην καμπουλ η στο κοσοβο?
    Αυτες οι μαλακιες καταστρεψαν το στρατο......
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

gsxr power for ever!!! Το avatar του/της GTZ750
    αφου πολυ απο εδω μεσα θεωρείται μαλακιες τον στρατο και περι εκπαιδευσης και τα λοιπα πηγενεται να το πειτε αυτο σε κανενα ιπταμενο ο οποιος αντικριζει καθημερινα και κινδυνευει καθημερινα τη ζωη του για να μπορειτε εσεις να γραφετε αυτα που γράφετε πισω απο τις οθονες σας!!

οσο για τα λαμολογια τα βυσματα κτλ να ξερετε οτι εμεις οι ιδιοι τα δημιουργουμε και τα αφηνουμε να διαιωνίζονται και μην καθεστε και κλαψουριζετε!!

θελεις να μου πεις οτι και εσυ αμα ειχες βυσμα δεν θα κοιταγες να την βγαλεις καθρη αμα μπορουσες και θα εκενες οσο εκανες!!!
    ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!!!!

corona fotos

corona fotos 1

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    πηγενεται να το πειτε αυτο σε κανενα ιπταμενο ο οποιος αντικριζει καθημερινα και κινδυνευει καθημερινα τη ζωη του !!!
    Τον ιδιο κινδυνο τραβαει ακι ο τουρκος ιπταμενος....στις δικες μας ασκησεις κανανε απλα παρεμβολες......να μην σου πω τι καναμε εμεις.....
    Αυτη ειναι αλλη και πολυ μεγαλη ιστορια...
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

αφου πολυ απο εδω μεσα θεωρείται μαλακιες τον στρατο και περι εκπαιδευσης και τα λοιπα πηγενεται να το πειτε αυτο σε κανενα ιπταμενο
    Μην μπερδεύεις τις βούρτσες με τις ......

Πόσοι είναι οι ιπτάμενοι?
    Το τι κάνουν και πόσο (δεν) πληρώνονται για αυτό το ξέρουμε. Άντε στις παλαιότερες εποχές αποστρατεότουσαν και τους έπαιρνε η Ολυμπιακή και έβγαζαν λεφτά (και είμαστε ΠΟΛΥ σίγουροι για το ποιός μας ταξίδευε αν και μέχρι τώρα δεν έχω πετύχει ποτέ κακό πιλότο στην ΟΑ).

Βέβαια μπορεί να γίνει ολόκληρη συζήτηση αν αυτό που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν είναι απόρροια πολιτικών επιλογών κ.τ.λ.

Το θέμα είναι ο στρατός ξηράς όπου το κολοβάρεμα πάει σύννεφο....

You BETA believe...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    GT,

Οι ιπτάμενοι είναι μόνιμοι αξιωματικοί (Ικαροι) και οχι φαντάροι (μοδίστρες...χαχαχαχα). Άρα δεν έχει σχέση αυτό που λες. Αν θυμάμαι καλά οι εκπαίδευση των παραπάνω , είναι Ακαδημαϊκή-Στρατιωτική-Ψυχολογική και δεν έχει σχέση με την 40ημερη (το πολύ) βασική που περνάει ο φαντάρος με βολές απηρχαιωμένων όπλων και πορείες (που ελαχιστοποιήθηκαν).

Γενικά είμαι της γνώμης και εγώ οτι ο στρατός πρέπει να γίνει μισθωτός. Μην μου πεί κανείς οτι τα παιδιά που πάνε τώρα 9 και 12 μήνες (το μέγιστο), νιώθουν τι συμβαίνει.
    Αντίθετα σαν μισθωτός, πρέπει να "δουλέψεις" και φυσικά να λάβεις καλύτερη εκπαίδευση.
    Οι στρατοί των περισσοτέρων χωρών , είναι μισθωτοί και μάλιστα ιδιαίτερα αποδοτικοί. Μην ξεχνάμε οτι πλέον δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο ο πληθυσμός των μονάδων , όσο ο εκσυγχρονισμός τους. Δηλαδή εκεί που θέλεις να κάνεις μια δουλειά με 4 άτομα, να αρκεί ένα με τεχνολογικά μέσα.
    Οπότε ο αριθμός των 500-600.000 μάχιμων σήμερα, θα μειωθεί ίσως στις 200-300.000 αλλά θα είναι μόνιμοι... πιο άρτια (πιθανόν) εκπαιδευμένοι και με σαφώς καλύτερα μέσα.

Το πρόβλημα όμως της Ελλάδος , είναι ενα και έχει ακόμα στράτευση. Ονομάζεται Τουρκία και είναι χώρα γείτονα με 3.000.000 μάχιμους. Και εκεί κάπου μπερδεύουν τα πράγματα.

Στο θέμα χασίματος χρόνου , δεν θα διαφωνήσω. Ειδικά για όσους έκαναν 18-22 μήνες. Που σημαίνει δύο χρόνια πεταμένα, ή μάλλον καλύτερα... .ασύνδετα με την ζωή τους μετά, καθώς πέρα απο μερικές γνωριμίες (αν γίνουν και αυτές) δεν θα τους βοηθήσει σε τίποτα. Αντίθετα δύο χρόνια σπουδών ή επαγγελματικής εμπειρίας, β οηθούν στα υπόλοιπα 50-60 χρόνια που θα ζήσουν. Και αυτό είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, για να μην πάει κάποιος σε ενα στρατόπεδο και μετά το πέρας των πρώτων 40-60 μερών , να το κωλοβαράει σε κάποιο φυλάκιο στην πινέζα ή σε κάποιο ξερονήσι.

Που θα βρεθούν τα χρήματα , ειπε κάποιος για μισθοφορικό στρατό... Απλό... Να κόψουν 10-20.000 Δημοσίους υπαλλήλους που τα ξύνουν ολημεροίς και ολονυχτοίς και να τα δώσουν σε τομείς όπως στρατός, αστυνομία , που πραγματικά είναι αναγκαίοι για την διασφάλιση και την επιβίωση της Ελλάδος.
    Αλλά είπαμε... σε κάποια άλλη χώρα ίσως τα παραπάνω.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    GT,

Το πρόβλημα όμως της Ελλάδος , είναι ενα και έχει ακόμα στράτευση. Ονομάζεται Τουρκία και είναι χώρα γείτονα με 3.000.000 μάχιμους. Και εκεί κάπου μπερδεύουν τα πράγματα.

Που θα βρεθούν τα χρήματα , ειπε κάποιος για μισθοφορικό στρατό... Απλό... Να κόψουν 10-20.000 Δημοσίους υπαλλήλους που τα ξύνουν ολημεροίς και ολονυχτοίς και να τα δώσουν σε τομείς όπως στρατός, αστυνομία , που πραγματικά είναι αναγκαίοι για την διασφάλιση και την επιβίωση της Ελλάδος.

Gandalf
    Παιδία, ας μην αρχίσουμε το θέμα Τουρκίας εδώ. Είναι χάος. Και 3 εκ. να έχουνε πόλεμο με εμάς δεν θέλουνε (ούτε ο απλός λαός, ούτε οι πολιτικοί. Μεγάλο πολιτικό κόστος και για την εικόνα της τουρκίας). Η μήπως πιστεύετε ότι οι φαντάροι που είναι άσχετοι και χωρίς καλή εκπέδευση θα μας σώσουν; και ούτος ή άλλως σε περίπτωση πολέμου γίνεται γενική επιστράτευση οπότε δεν έχει σημασία. Απλώς θέλουνε χαμάληδες, να μην τους πληρώνουν και να δουλεύουν.

όσο γιά τα χρήματα είμαι σίγουρος πως υπάρχουν τρόποι να βρεθούν. Για παράδειγμα είμαι σίγουρος πως κάποιος ειδικής εισφοράς από αυτούς που δεν θέλουν να παρουσιαστούν γιά να πάει στην θέση τους κάποιος μισθοφόρος. Δεν το διατύπωσα σωστά, αλλά καταλαβαίνεται τι ενοοώ περίπου. όυτος ή άλλως κάτι παρόμοιο γίνεται με τα πρόστιμα που βάζουνε στους ανυπότακτους γία την συμπλήρωση των εναπομείναντων μηνών. Λεφτά πιστεύω υπάρχουν γιά έναν μικρότερο πιό ευέλικτο πιό εκπεδευμένο στρατό.
    2004 R1 red-black

gsxr power for ever!!! Το avatar του/της GTZ750
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    GT,

Οι ιπτάμενοι είναι μόνιμοι αξιωματικοί (Ικαροι) και οχι φαντάροι (μοδίστρες...χαχαχαχα). Άρα δεν έχει σχέση αυτό που λες. Αν θυμάμαι καλά οι εκπαίδευση των παραπάνω , είναι Ακαδημαϊκή-Στρατιωτική-Ψυχολογική και δεν έχει σχέση με την 40ημερη (το πολύ) βασική που περνάει ο φαντάρος με βολές απηρχαιωμένων όπλων και πορείες (που ελαχιστοποιήθηκαν).

Γενικά είμαι της γνώμης και εγώ οτι ο στρατός πρέπει να γίνει μισθωτός. Μην μου πεί κανείς οτι τα παιδιά που πάνε τώρα 9 και 12 μήνες (το μέγιστο), νιώθουν τι συμβαίνει.
    Αντίθετα σαν μισθωτός, πρέπει να "δουλέψεις" και φυσικά να λάβεις καλύτερη εκπαίδευση.
    Οι στρατοί των περισσοτέρων χωρών , είναι μισθωτοί και μάλιστα ιδιαίτερα αποδοτικοί. Μην ξεχνάμε οτι πλέον δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο ο πληθυσμός των μονάδων , όσο ο εκσυγχρονισμός τους. Δηλαδή εκεί που θέλεις να κάνεις μια δουλειά με 4 άτομα, να αρκεί ένα με τεχνολογικά μέσα.
    Οπότε ο αριθμός των 500-600.000 μάχιμων σήμερα, θα μειωθεί ίσως στις 200-300.000 αλλά θα είναι μόνιμοι... πιο άρτια (πιθανόν) εκπαιδευμένοι και με σαφώς καλύτερα μέσα.

Στο θέμα χασίματος χρόνου , δεν θα διαφωνήσω. Ειδικά για όσους έκαναν 18-22 μήνες. Που σημαίνει δύο χρόνια πεταμένα, ή μάλλον καλύτερα... .ασύνδετα με την ζωή τους μετά, καθώς πέρα απο μερικές γνωριμίες (αν γίνουν και αυτές) δεν θα τους βοηθήσει σε τίποτα. Αντίθετα δύο χρόνια σπουδών ή επαγγελματικής εμπειρίας, β οηθούν στα υπόλοιπα 50-60 χρόνια που θα ζήσουν. Και αυτό είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, για να μην πάει κάποιος σε ενα στρατόπεδο και μετά το πέρας των πρώτων 40-60 μερών , να το κωλοβαράει σε κάποιο φυλάκιο στην πινέζα ή σε κάποιο ξερονήσι.

Gandalf
    δεν διαφωνω και γνωριζω πολυ καλα τι εχει περασει ο ιπταμενος αξιωματικος απο την σχολη ικαρων και πολυ καλητερα τι εχει περασει ο αξιωματικος της σχολης ευελπιδων και για αυτο μιλαω κιολας!!!

αλλα δεν μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε ολα και να λεμε οτι ο στρατος ειναι αχρηστος κτλ!!

αμα θελετε μισθοφωρικο στρατο (που ειναι καλητερος απο πολλες αποψεις) βγαλτε πρωτα ολα τα λαμογια που υπαρχουν εκτος στρατου που οπως πολυ καλα ειπες εχουν πιασει ενα σωρο θεσεις δημοσιου και τα ξυνουν και μετα σχοληθειτε με το στρατο !!!

και κοιταητε λιγο τον ευατο σας!!!

θελετε να μου πειτε οτι ολοι οσοι πιασατε μια καλη δουλεια την πειρατε αξιωκρατικα ή βαλατε και εσεις μεσω για να πιασετε αυτη τη δουλεια που εχετε????

ας κοιταξουμε λιγο τον ευατο μας και ασ σκευτουμε οτι εμεις συντηρουμε το θεσμο του "βυσματος σ"στην ελλαδσ και μετα ας κρινουμε τα υπολοιπα!!!
    ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!!!!

corona fotos

corona fotos 1

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Δεν καταλαβαινουν οτι ειδικα στην περιφερεια θα δημιουργηθουν πολλες νεες θεσεις εργασιας αν γινει ο στρατος μισθοφορικος.....
    πηγαν να κανουν κατι με τους ΟΠΥ , αλλα δεν τους εκατσε.....το πουν θα βρουν τα χρηματα ας το ψαξουν οι ιδιοι!! Οταν εφευρισκουν τροπους για να τα φανε ειναι ιδιοφυες ολοι τους....

απλο παραδειγμα ...στην μοναδα οπου ημουν υποτιθεται οτι υπηρχε δαπανη η οποια καταβαλοταν μηνιαιως για τον καθαρισμο των σεντονιων απο εξωτερικο συνεργατη....14 μηνες δεν ειχε πλυθει σεντονι ουτε για αστειο....που πηγαιναν τα λεφτα??....υπερ της πατριδος...

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Cnn Δημοψηφισμα Για Ελλασ Euro 2004
    από kapeos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2004, 16:19
  2. Καταρα Ο Στρατοσ
    από bsari στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2004, 20:45
  3. Ελλασ Το Μεγαλειο Σου!!
    από XTMPAM στο forum Off topic