Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 104

Θέμα: Την ώρα που εδώ θα "διαδηλώνουμε" για το άρθρο 16...

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Καμμία αντίρρηση επ'αυτού.

Αλλά και τώρα δεν νομίζω ότι οι πιο φτωχές οικογένειες υποστηρίζουν εύκολα τους φοιτητές τους.

Εγώ θα έλεγα ότι ένα μέρος του προβλήματος είναι ότι εφόσον δεν υπάρχει (ή κάνω λάθος?) εγχώρια αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων πανεπιστημίων, πως θα υπάρξει για τα ιδιωτικά.

Όσο για το κόστος των διδάκτρων..... οι τράπεζες ευκαιρίες για νέα δάνεια ψάχνουν, να δεις που όλοι θα βρουν λεφτά.

Το πρόβλημα είνα αν θα βρουν μετά δουλειά (για να ζήσουν, πόσο μάλλον να ξεπληρώσουν τα χρωστούμενα) σε μια χώρα που γενικώς ΔΕΝ παράγει.

Και πριν πεις (σχήμα λόγου) Αγγλία (Γαλλία, Γερμανία κ.ο.κ.) γίναμε, οι καθιερωμένες δομές που έχουν τέτοιες χώρες, μάλλον σε βοηθάνε να γνωρίζεις εκ των προτέρων μέχρι που θα σου πιάσουν τον κώλο (όσον αφορά δανεισμούς, υποχρεώσεις κ.τ.λ.).
    Συμφωνω.
    Τουλαχιστον σε αυτες τις χωρες υπαρχουν νομοι που τηρουνται.
    Εδω οι περισσοτεροι παιρνουν τα μισα απο οτι οριζουν οι συλλογικες συμβασεις.....
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από soundstorm

Εδω οι περισσοτεροι παιρνουν τα μισα απο οτι οριζουν οι συλλογικες συμβασεις.....
    ... που έτσι κι αλλιώς είναι αστείες...

You BETA believe...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeorgeFZR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Όχι.

Όταν πήγα εγώ (94-98), μπορούσες να φοιτήσεις ως EU student (φοιτητής από άλλη χώρα της Ευρωπαικής ένωσης). Τότε η παιδεία ήταν δωρεάν και τα δίδακτρα για κάθε φοιτητή το εκάστοτε πανεπιστήμιο τα έπαιρνε από το κράτος - ΕΕ (το ακριβές νομικό πλαίσιο δεν το γνωρίζω και δεν το έψαξα παραπάνω αφότου έγινα δεκτός και μετά την εγγραφή μου τα υπόλοιπα ήταν αυτοματοποιημένη διαδικασία). Να διευκρινίσω ότι έκανα μόνος μου την αίτηση μέχω UCCAS χωρίς να παρακολουθήσω κάποιο προπαρασκευαστικό στα εδώ 'κολλέγια' ή να βάλω κάποιον ατζέντη να μου τα 'προωθήσει' (συνήθως με το αζημίωτο).

Με το που βγήκε ο Blair, μπήκε κάποιο ποσό που αντιστοιχούσε σε μέρος των διδάκτρων το οποίο το πλήρωναν οι φοιτητές (Άγγλοι ή από άλλη χώρα της ΕΕ). Νομίζω ότι ήταν 1000 λίρες και οι περισσότεροι λογικά θα το κάλυπταν μέσω φοιτητικών δανείων (παγιωμένη τακτική αφού οι οικογένειες των Άγγλων φοιτητών ελάχιστα συνεισφέρουν στα έξοδα τους). Δεν γνωρίζω με ακρίβεια τι έγινε γιατί τέλειωσα πριν τις παραπάνω αλλαγές.

Φυσικά το δωρεάν αφορούσε το πρώτο πτυχίο, μετά πληρώνεις (όπως νομίζω κι εδώ).

Spoudasa to 2000,3 xronia +1 xrono pou exasa epeidi emeina se 2 ma8imata

Sunolo 4 xronia

3 xronia x 1.300.000 drx kaliftikan apo to DFES san politis tis EU
    1 xronos pou ekana epeidi emina htan dwrean

Ta master anagastika ta plironeis,den ta kaliptei to DFES

1 xronia se lecture gia Statistics kai kaname gia diairesi me 2,apla klasmata. Oi aggloi koitousan san eksogioinoi.Oloi oi ellines perasan to ma8ima AERA....oi aggloi zoristikane

Oso gia ta daneia...o agglos pernei to eidiko daneio..kai otan teliosei,an den vrei douleia me eisodima panw apo 14.000 lires (nomizw) den plirwnei tpt.
    Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....

------------------------------------------------------

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GeorgeFZR

Oso gia ta daneia...o agglos pernei to eidiko daneio..kai otan teliosei,an den vrei douleia me eisodima panw apo 14.000 lires (nomizw) den plirwnei tpt.
    Το ιδιο ακριβως δανειο και ατοκο υπηρχε καποτε και εδω.
    Το ειχε παρει η αδερφη μου.Αλλα το κοψανε.
    Εχεις ομως την εντυπωση οτι στην Ελλαδα θα γινει ενα ιδιωτικο πανεπηστημιο με αυτους τους ορους η μηπως απλα θα γινει μια Α.Ε.
    Οπου το βισμα θα ειναι μεγαλυτερο και απο το δημοσιο,οπου δεν θα υπαρχει καμια χρηματοδοτηση περα απο τα γνωστα δανεια της Ελλαδας και οπου σιγα σιγα η παιδεια θα περασει στον ιδιωτικο τομεα και θα γινει το αγαθο των ολιγων?

Δεν εχει σημασια η ταλαιπωρια που περασα εγω και οι κομπινες που κανουν για να εργαζεσε ως τεχνικος και να πληρωνεσε ως βοηθος.
    Ακου κατι χειροτερο:
    Ενα παλικαρι απο μυτιληνη τελειωσε πανεπηστημιο ηχοληψιας και ακουστικης στην ολλανδια.
    Γυρισε στην Ελλαδα τον ιουλιο και τον πηρανε στην εταιρεια οπου ειμαι.Το πληρωναν χειροτερα και απο χαμαλη γιατι το πτυχιο του δεν ηταν αναγνωρισμενο.
    Αφου περασε απο δικατσα(νομιζω) και το αναγνωρισανε του ειπαν οτι το πτυχιο του αφορα την ακουστικη και οχι την ηχοληψια(κρατωντας ενα λεξικο στα χερια τους)
    οποτε συνεχισαν να τον πληρωνουν το ιδιο.Επειτα πηγε να βγαλει αδεια ασκησεως επαγγελματος αλλα δεν υπαρχει αδεια που να αφορα ηχοληπτη Ρ.Α.(public address)
    αλλα στουντιο(στα στουντιο δεν υπαρχει ικα)
    και για να μην τα πολυλογω αυτη τη στιγμη εργαζεται ως χαμαλης-βοηθος-τεχνικος-οδηγος μεχρι να συμπληρωσει τα ενσημα για αδεια ασκησεως επαγγελματος ΒΟΗΘΟΥ ηχοληπτη.

Σκεψου λοιπον τωρα οτι γινετε ενα πανεπηστημιο ή τει ηχοληψιας ή ακουστικης στην ελλαδα.
    Ποιοι νομιζεις θα το κανουνε?
    Ειτε η omicron control,ειτε η audio control,ειτε η alpha sound ειτε αλλοι 3-4 μεγαλοεπιχειρηματιες.Οπου θα σε δελεαζουν με το οτι μετα θα εχεις αμεση αποροφηση σε μια απο αυτες τις εταιρεις αλλα πλεον δεν θα τους απασχολει ουτε το ικα,ουτε οι συλλογικες συμβασεις ουτε τιποτα.Εγω θα σου λεει ειμαι η εκπαιδευση,εγω και η απασχοληση.Αμα σου αρεσει.
    Ηδη αυτη την απαταιωνια την κανανε τα ιιεκ τοτε που ειχα τελειωση εγω.Μια βεβαιωση σου δινανε που κανεις δεν την αναγνωριζε.Και ειχαν δικιο τοτε τουλαχιστον οι εργοδοτες γιατι ακομα και να μην πατουσες το ποδι σου στο ιιεκ αν πληρωνες ηταν ολα μελι γαλα.

Αυτα ειναι απλες ικασιες σκεπτομενος την ιδιοτικοποιηση των σπουδων στο επαγγελμα μου.
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Καλή χρονιά σε όλους!!!

Λίγες σκέψεις:

1. Πως είναι δυνατόν παιδιά που στο σχολείο είχαν μηδεν(0) βάσεις στα μαθηματικά και φυσική να κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά σα μηχανικοί στην Αγγλία ? Δύο είναι οι πιθανές απαντήσεις : ή ξαφνικά είχαν μια φώτηση ή το επίπεδο σπουδών είναι @#$@#.

2. Φυσικά υπάρχουν 4-5 πανεπιστημία στην Αγγλία που είναι κορυφαία αλλά δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πηγαίνει σ' αυτα...

3. Η Αγγλία έχει δημιουργήσει μια ολοκληρη βιομηχανία γύρω από τις σπουδές δημιουργώντας σε απίθανες πόλεις πανεπιστήμια.

4. Όσο για το Ελληνικό ΔΙΚΑΤΣΑ ή και το Αγγλικό δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση από τη στιγμή που αναγνωρίζει να λέγονται γιατροί άτομα που τελείωσαν σε Βουλγαρία, Ρουμανία κτλ. Προσωπικά δεν θα ήθελα να πέσω σε κάποιων απ' αυτούς.

και κάτι τελευταίο πόσο παράλογο είναι ένας που τελείωσε μηχανικός στην Ελλάδα με 5 χρόνια σπουδές δεν θεωρείται ότι έχει μαστερ κι ένας τελειώνοντας ένα πανεπιστήμιο του κ@#$ στην Αγγλία σε 3+1 χρόνια έχει...

και για να μη θιχτεί κανείς που σπόυδασε Αγγλία δεν πιστέυω ότι όλοι δεν άξιζαν να πάνε σε πανεπιστήμιο αλλά κακά τα ψεματα όποιος μπορούσε να μπει με πανελλήνιες θα προτιμούσε Ελλάδα. Άλλωστε ισχύει και η γνωστή παροιμία με την Αλεπου και τα κρεμαστάρια

καλή χρονιά και πάλι!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από arisp
    όποιος μπορούσε να μπει με πανελλήνιες θα προτιμούσε Ελλάδα. Άλλωστε ισχύει και η γνωστή παροιμία με την Αλεπου και τα κρεμαστάρια

καλή χρονιά και πάλι!!!
    όχι

πέρασα 3ος με υποτροφία φυσικό πάτρας, η μοναδική μου επιλογή στο μηχανογραφικό, το 98 με δέσμες, αλλα τώρα θα προτιμούσα να είχα πάει στη γερμανία να σπουδάσω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Συμφωνω.
    Τουλαχιστον σε αυτες τις χωρες υπαρχουν νομοι που τηρουνται.
    είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.
    Επείσης είναι και για να κοροειδεύουν οι πολιτικού τον κόσμο.
    Η κλαδική μου λέει 1340 μικτά.
    Η πιάτσα είναι τουλάχιστον τα διπλά.
    Μη λέμε χαζά.

Ειναι γελοια τα πραγματα απο μερους της Ελλαδας και των οργανισμων της.
    Εγω ηθελα απλα ενα ''χαρτι'' που θα μου εδινε την δυνατοτητα να κανω μελετες για δημοσιες εγκαταστασεις.
    Δεν εχω αυτη τη δυνατοτητα,αλλα οι εταιρειες οπου οι ιδιοκτητες ειναι ναι μεν ηχοληπτες με 10 κιλα αρχ@@@@ αλλα δεν εχουν καν μια πιστοποιηση μπορουν να το κανουν.Κ εγω αυριο αν κανω εναρξη μια εταιρεια θα μου δωσουν αυτη τη δυνατοτητα....
    Καταλαβαινεις για τι μπαχαλο μιλαμε?
    Οσο για το μεταπτυχικο,ναι θα μπορουσα να το κανω αλλα μετα παλι θα εχανα αφου θα δουλευα στην κατασκευη ηχου ως μηχανικος(καμπινες-μεγαφωνα)και οχι ως ηχοληπτης...
    Οποτε συνεχισα να εργαζομαι στην ταδε εταιρεια και τα βραδια στο σκυλαδικο.....
    (μεγαλη ιστορια ειναι αυτο το επαγγελμα...)
    Πλεον δεν με απασχολει ιδιαιτερα το μεταπτυχιακο αν ολα βεβαια πανε κατ΄ ευχην..
    Σκεψου ομως αν θα ηταν σωστη η παιδεια στην Ελλαδα....και αν το δημοσιο λειτουργουσε ποσο ποιο σωστα θα ηταν τα πραγματα.
    Δεν το καταλαβαίνω.
    Εταιρεία είναι και η ατομική.
    Αν δεν έχεις τιμολόγιο και απόδειξη πώς θα δουλέψεις?
    Υπάλληλος?
    Οι μελέτες απο την άλλη διέπονται απο Νομοθεσία ίδια με της EU.
    Αν τώρα δεν πρόκειται για μελέτη αλλά για προμήθεια ισχύει το ίδιο.
    Είναι τα μόνα πράγματα που έχει δικαίωμα να πληρώσει το Δημόσιο σε ιδιώτη.

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Ακούστηκαν πολλά ως τώρα.

Η ουσιαστική ερώτηση, που θέλω να κάνω, στους θιασώτες της ιδιωτικής παιδείας είναι η εξής:

Τελικά φτάσαμε στο σημείο, που ότι νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε, το ξεπουλάμε όσο όσο? π.χ τον στρατό, την παιδεία και οτιδήποτε άλλο? Ωραίοι είμαστε και με φανταστικό μέλλον.

Από την στιγμή που έχουμε μπεί, σε αυτή την νοοτροπία, μας αξίζει ότι παθαίνουμε, και το πιο γελοίο της υπόθεσης, είναι ότι κάνουμε σαν μυξοπαρθένες κορασίδες, που δεν είναι σίγουρες αν θέλαν ή όχι το ξεπαρθένεμα.

Η διαπίστωση ως "καταγγελία" είναι το λιγότερο αστεία. Το μόνο που βρίσκω ως άξιο λόγου είναι ότι ξεκίνησε μια συζήτηση. (και αυτό εξετάζεται).
    Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
    Ακούστηκαν πολλά ως τώρα.

Η ουσιαστική ερώτηση, που θέλω να κάνω, στους θιασώτες της ιδιωτικής παιδείας είναι η εξής:

Τελικά φτάσαμε στο σημείο, που ότι νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε, το ξεπουλάμε όσο όσο? π.χ τον στρατό, την παιδεία και οτιδήποτε άλλο? Ωραίοι είμαστε και με φανταστικό μέλλον.

Από την στιγμή που έχουμε μπεί, σε αυτή την νοοτροπία, μας αξίζει ότι παθαίνουμε, και το πιο γελοίο της υπόθεσης, είναι ότι κάνουμε σαν μυξοπαρθένες κορασίδες, που δεν είναι σίγουρες αν θέλαν ή όχι το ξεπαρθένεμα.

Η διαπίστωση ως "καταγγελία" είναι το λιγότερο αστεία. Το μόνο που βρίσκω ως άξιο λόγου είναι ότι ξεκίνησε μια συζήτηση. (και αυτό εξετάζεται).

περίπτωση να είναι μια χαρά η παιδεία έτσι όπως είναι δεν υπάρχει?

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    περίπτωση να είναι μια χαρά η παιδεία έτσι όπως είναι δεν υπάρχει?

Στέφανε, αν είναι μια χαρά η παιδεία όπως είναι τώρα, γιατί χιλιάδες μαθητές βγαίνουνε στους δρόμους? Γιατί δημιουργούνται στρατιές ανέργων? Γιατί τα πτυχία που δίνονται είναι χωρίς αντίκρυσμα?

Εκτός και μας βολεύει να λέμε, ότι όλοι είναι κατευθυνόμενοι, ή κοπανατζήδες κολόπαιδα.

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Στέφανε, αν είναι μια χαρά η παιδεία όπως είναι τώρα, γιατί χιλιάδες μαθητές βγαίνουνε στους δρόμους? Γιατί δημιουργούνται στρατιές ανέργων? Γιατί τα πτυχία που δίνονται είναι χωρίς αντίκρυσμα?

Εκτός και μας βολεύει να λέμε, ότι όλοι είναι κατευθυνόμενοι, ή κοπανατζήδες κολόπαιδα.
    Κοιτα η παδεια δεν ειναι μια χαρα οπως ειναι αλλα.....

Στρατιες ανεργων δημιουργουνται διοτι η Ελλαδιτσα μας δεν ειναι σε θεση να αποροφησει τοσους χιλιαδες πτυχιουχους. Τα πτυχια δεν ειναι χωρις αντικρυσμα , απλα ειναι μεγαλη η προσφορα.
    Οι μαθητες βγαινουν στους δρομους και καλα κανουν αλλα τις μισες και πανω φορες δεν ξερουν ουτε οι ιδιοι γιατι.

Τελος τι σημαινει ξεπουλαμε την παιδεια επιτρεποντας τα ιδιωτικα πανεπιστημια ; Θα καταργηθουν τα δημοσια ;
    Keep on rocking in a free world !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer

Στρατιες ανεργων δημιουργουνται διοτι η Ελλαδιτσα μας δεν ειναι σε θεση να αποροφησει τοσους χιλιαδες πτυχιουχους. Τα πτυχια δεν ειναι χωρις αντικρυσμα , απλα ειναι μεγαλη η προσφορα.
    Οι μαθητες βγαινουν στους δρομους και καλα κανουν αλλα τις μισες και πανω φορες δεν ξερουν ουτε οι ιδιοι γιατι.

Τελος τι σημαινει ξεπουλαμε την παιδεια επιτρεποντας τα ιδιωτικα πανεπιστημια ; Θα καταργηθουν τα δημοσια ;
    εφόσον υπάρχουν στρατιές ανέργων πτυχιούχων μόνο με δημόσια παμεπιστήμια όπως είπες, τι χρειάζονται τα ιδιωτικά???για να έχουμε και άνεργους με πτυχίο ιδιωτικού ΑΕΙ???
    ή μήπως για να αλώσουμε ένα κάστρο προς χάριν κάποιον ημετέρον μας που έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα???

ας μου πει τελικά κάποιος τι χρειάζονται τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια???
    καλύτερη εκπαίδευση??
    εύκολη εκπαίδευση για κάποιους που δεν μπορούν να εισαγθούν στα δημόσια???
    άμεση σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας???
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer

Θα διαφωνήσω, στο ότι αυτό που φταίει, είναι η πολύ μεγάλη προσφορά πτυχίων.

Πάρε για παράδειγμα τους γιατρούς. Πόσοι γιατροί είναι άνεργοι αυτή την στιγμή? Και πόσες χιλιάδες γιατρούς χρειαζόμαστε? Και γιατί αυτοί οι άνεργοι γιατροί δεν ενσωματώνονται? ?Εκτός και έχουμε φάει το παραμύθι ότι οι γιατροί δεν θέλουν να πάνε να δουλέψουνε λόγω αγροτικού.

Σχετικά με το πόσοι μαθητές, ξέρουν ή όχι για πιο λόγο παλεύουν. Και εκεί έχω σοβαρές αντιρρήσεις για αυτό που λές. Ένα από τα σοβαρά προβλήματα για μένα, είναι και ο τρόπος που παρουσιάζονται τα πράγματα. Πολύς κόσμος πέφτει σε αυτή την παγίδα. Για παράδειγμα μπορώ να σου πω, ότι σήμερα οι μαθητές δεν κάνουν τίποτα άλλο, (σύμφωνα πάντα με τους ταγούς της ενημέρωσης), από το να τραβάνε ζωντανές τσόντες με το κινητό.

Ο τρόπος να συκοφαντήσεις οτιδήποτε σήμερα, είναι πολύ εύκολος.

Το ξεπουλάμε την δημόσια παιδεία, σημαίνει την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμισή της. Σε επιστημονικό και τεχνικό υλικό. Δίνοντας την κάλπικη "επιλογή" της ιδιωτικής εκπαίδευσης, έχουμε και το άλλοθι που χρειαζόμαστε του "ανταγωνισμού".

Γιατί δεν λέει κανένας σας, για τρόπους καλυτέρευσης της δημόσιας παιδείας?

Σύμφωνα με την λογική σας, (για να πάμε στα καθ' ημάς), θά έπρεπε να πουλάμε ή να αλλάζουμε την μηχανή μας, με το παραμικρό πρόβλημα. Και αν αυτό μπορούν να το κάνουνε λίγοι, δεν σημαίνει ότι θα γίνει και κανόνας, άσχετα αν θέλουμε όλοι το καλύτερο και πιο καινούργιο. Η λογική της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι, ότι όσοι δεν μπορούν να πάρουν καινούργιο, και πιο εξελιγμένο μοντέλο μηχανής αποκλείονται.

Το έθεσα πολύ απλοικά βέβαια, αλλά έτσι είναι δυστυχώς. Σαν κάποια μοτοclub ένα πράγμα.

Το ξεπουλάμε την δημόσια παιδεία, σημαίνει την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμισή της. Σε επιστημονικό και τεχνικό υλικό. Δίνοντας την κάλπικη "επιλογή" της ιδιωτικής εκπαίδευσης, έχουμε και το άλλοθι που χρειαζόμαστε του "ανταγωνισμού".

Γιατί δεν λέει κανένας σας, για τρόπους καλυτέρευσης της δημόσιας παιδείας?
    Γιατί δεν μπορούν να υπάρχουν και τα δύο?

Η δημόσια να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να φροντίζει να την διατηρεί σε ψηλό επίπεδο με όσα μέσα χρειάζονται και η ιδιωτική ευθύνη των όσων έχουν @@@δια ιδιωτών να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές...

Γιατί πρέπει να ζούμε με αποκλεισμούς ?

Γιατί να υπάρχει η φοβία και ο μπαμπούλας του "ξεπουλήματος" σε ότι πάει να γίνει;

Τη μηχανή δεν την αλλάζουμε με το παραμικρό πρόβλημα (αν και ξέρω αρκετούς που το κάνουν ) αλλά εκεί έχουμε ΠΟΛΛΕΣ επιλογές: ΚΑΙ αντιπροσωπία και εξουσιοδοτημένα συνεργεία και ένα σωρό μηχανικούς..

Κατι που δεν έχουμε στην παιδεία...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αναθεμα την ωρα που αγορασαν ολοι μοτοσυκλετα
    από AFTER στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2008, 16:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα