Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 31

Θέμα: Test ΓΙΑ ΚΡΑΝΗ????

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005

Test ΓΙΑ ΚΡΑΝΗ????

γνωρίζει κανείς αν μπορώ να βρω στο ιντερνετ κάποιο σοβαρό τεστ για διάφορα κράνη???

εννοώ τεστ σύγκρουσης , όχι μονο συγκριτικά για άνεση , πρακτικότητα, αεροδυναμική κτλ...

πρόσφατα με τη βοήθεια ενός φίλου διάβασα ένα συγκριτικό τεστ σε γερμανικό περιοδικό που διοργάνωσε η shubert ....
    μου έκανε εντύπωση ότι ακριβά κράνη κορυφαίων εραιριών πήραν πολύ κακές βαθμολογίες σε ορισμένες μετρήσεις πρόσκρουσης....ενώ άλλες μεγάλες όπως η ARAI δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν καν...

δυστυχώς το άρθρο ήταν στα γερμανικά κ δεν μπόρεσα να το ξεκοκκαλήσω, μου το μετέφρασε ο φίλος μου....
    αλλά θα ήθελα να δω αν υπάρχει κατι τέτοιο στο ιντερνετ στα αγγλικά με πολλές γνωστές μάρκες ....ώστε να ξέρουμε τι πρέπει να βάζουμε στο κεφάλι μας...
    γιατί καλή η άνεση και η αεροδυναμική αλλά το θέμα είναι σε σύγκρουση τι γίνεται.....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios

Re: Test ΓΙΑ ΚΡΑΝΗ????

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    ένα συγκριτικό τεστ σε γερμανικό περιοδικό που διοργάνωσε η shubert ....
    μου έκανε εντύπωση ότι ακριβά κράνη κορυφαίων εραιριών πήραν πολύ κακές βαθμολογίες σε ορισμένες μετρήσεις πρόσκρουσης....ενώ άλλες μεγάλες όπως η ARAI δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν καν...
    Σαν να συμμετάσχει σε τεστ της HONDA η YAMAHA και η SUZUKI δηλαδή ...............
    Το ΠΑΡΑΞΕΝΟ που το βρίσκεις δηλαδή στο ότι δεν συμμετείχαν ;;;;;;;;;;;;;;

και πως δηλαδή ένα τέτοιο άρθρο θα ήταν αξιόπιστο ;;;;;;;;;;;;;

Ψάξε για άρθρα αυτού που σε ενδιαφέρει στο νετ και αφού διαβάσεις ΠΟΛΛΑ, αποφάσισε ........
    Για αρχή βάλε την μάρκα και το μοντέλλο του κράνους και τις λέξεις review test

Re: Re: Test ΓΙΑ ΚΡΑΝΗ????

Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
    Σαν να συμμετάσχει σε τεστ της HONDA η YAMAHA και η SUZUKI δηλαδή ...............
    Το ΠΑΡΑΞΕΝΟ που το βρίσκεις δηλαδή στο ότι δεν συμμετείχαν ;;;;;;;;;;;;;;

και πως δηλαδή ένα τέτοιο άρθρο θα ήταν αξιόπιστο ;;;;;;;;;;;;;

οι εταιρίες κλήθηκαν και συμμετείχαν με δικούς τους εμπειρογνώμονες- επιστήμονες που φυσικά έλεγξαν τη διαδικασία των τεστ σύγκρουσης κ τις συνθήκες....
    δηλαδή η SHOEI , NOLAN και λοιπές μεγάλες εταιρίες ήταν τόσο ηλίθιοι και συμμετείχαν σε ένα στημένο διαγωνισμό???

δηλαδή αν η HONDA - πιστεύοντας ότι έχει το δυνατότερο μοντέλο παραγωγής) καλλούσε τις άλλες εταιρίες να δυναμομετρήσουν τα κορυφαία μοντέλα τους με κοινής αποδοχής τρόπο , ποιος ο λόγος να μην το δεχτούν οι άλλες , εκτός αν πιστεύουν οτι δεν θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις???
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Re: Re: Re: Test ΓΙΑ ΚΡΑΝΗ????

οι εταιρίες κλήθηκαν και συμμετείχαν με δικούς τους εμπειρογνώμονες- επιστήμονες που φυσικά έλεγξαν τη διαδικασία των τεστ σύγκρουσης κ τις συνθήκες....
    δηλαδή η SHOEI , NOLAN και λοιπές μεγάλες εταιρίες ήταν τόσο ηλίθιοι και συμμετείχαν σε ένα στημένο διαγωνισμό???

δηλαδή αν η HONDA - πιστεύοντας ότι έχει το δυνατότερο μοντέλο παραγωγής) καλλούσε τις άλλες εταιρίες να δυναμομετρήσουν τα κορυφαία μοντέλα τους με κοινής αποδοχής τρόπο , ποιος ο λόγος να μην το δεχτούν οι άλλες , εκτός αν πιστεύουν οτι δεν θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις???
    Όντως είναι ένα θέμα αυτό..
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

i love you 80's Το avatar του/της zoropatra
    τι λετε ρε παιδια παιζουν και τετοια με τις εταιριες?????
    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ.....

μην ακολουθείς το μονοπάτι...πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.....

Re: Test ΓΙΑ ΚΡΑΝΗ????

γνωρίζει κανείς αν μπορώ να βρω στο ιντερνετ κάποιο σοβαρό τεστ για διάφορα κράνη???

εννοώ τεστ σύγκρουσης , όχι μονο συγκριτικά για άνεση , πρακτικότητα, αεροδυναμική κτλ...
    .
    Νομιζω οτι αυτο ειναι που ψαχνεις φιλε... Κανε τον κοπο και διαβασε το ολο (ειναι καπως μεγαλο). Αξιζει!
    Νίκος
    Open Horizons

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    αν το κρανος που θες να παρεις εχει τις διεθνης πιστοποιησης τοτε δεν χρειαζετε να ψαχνεις τπτ...
    ολα τα γνωστα κρανη τις εχουν....

Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

Re: Re: Test ΓΙΑ ΚΡΑΝΗ????

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Νομιζω οτι αυτο ειναι που ψαχνεις φιλε... Κανε τον κοπο και διαβασε το ολο (ειναι καπως μεγαλο). Αξιζει!
    ΠΟΙΟ???
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
    αν το κρανος που θες να παρεις εχει τις διεθνης πιστοποιησης τοτε δεν χρειαζετε να ψαχνεις τπτ...
    ολα τα γνωστα κρανη τις εχουν....

αυτό είναι το θέμα ότι είδα τα νούμερα που έφεραν κράνη πιστοποιημένα και ήταν ψιλοχάλια...
    AGV TI-TECH και άλλα....

σε ορισμένες συνθήκες θερμοκρασίας πχ 0 βαθμούς κελσίου..οι μετρήσεις δεν ήταν καλές.....
    μάλιστα ήταν κάτω απο τις προδιαγραφές!!!!
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

για δες εδω ...

εχει το AGV TI-TECH...

αυτη ειναι απο τις πιο γνωστες πιστοποιησεις...

δες και μια αλλη ....

ο καγκουρας...

για δες εδω ...

εχει το AGV TI-TECH...

αυτη ειναι απο τις πιο γνωστες πιστοποιησεις...

δες και μια αλλη ....

το πρώτο link δεν μπορώ να το ανοίξω γιατί είμαι στη δουλειά και δεν έχω acrobat reader....

το άλλο είναι απλά μια λίστα με τα πιστοποιημένα κράνη έτσι δεν είναι??

εγώ ψάχνω αν υπάρχουν κάπου μετρήσεις και συγκριτικά νούμερα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τα κράνη....
    στο περιοδικό το συγκεκριμένο είχε τις μετρήσεις για μέγεθη M , L και XL .. αριθμητικά στοιχεία για την δύναμη που δεχόταν το κεφάλι με συγκεκριμένη πτώση καθώς και πόσο γρήγορα τη δεχόταν ...δηλαδή την επιτάχυνση της βαρύτητας στο κεφάλι από το χτύπημα αν κατάλαβα καλά....΄
    και σε διαφορετικές συνθήκες περιβάλλοντος (θερμοκρασία κτλ)
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

το πρώτο link δεν μπορώ να το ανοίξω γιατί είμαι στη δουλειά και δεν έχω acrobat reader....

το άλλο είναι απλά μια λίστα με τα πιστοποιημένα κράνη έτσι δεν είναι??

εγώ ψάχνω αν υπάρχουν κάπου μετρήσεις και συγκριτικά νούμερα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τα κράνη....
    στο περιοδικό το συγκεκριμένο είχε τις μετρήσεις για μέγεθη M , L και XL .. αριθμητικά στοιχεία για την δύναμη που δεχόταν το κεφάλι με συγκεκριμένη πτώση καθώς και πόσο γρήγορα τη δεχόταν ...δηλαδή την επιτάχυνση της βαρύτητας στο κεφάλι από το χτύπημα αν κατάλαβα καλά....΄
    και σε διαφορετικές συνθήκες περιβάλλοντος (θερμοκρασία κτλ)
    οντως ετσι ειναι...

το πρωτο λινκ τα εχει ολα αυτα (θερμοκρασιες,δυναμη,κ.λ.π)...

ο καγκουρας...

οντως ετσι ειναι...

το πρωτο λινκ τα εχει ολα αυτα (θερμοκρασιες,δυναμη,κ.λ.π)...
    thanx θα το τσεκάρω οταν πάω σπίτι....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios

Το πρόβλημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ούτε το τέστ ούτε τα νούμερα ΑΛΛΑ το πως "μεταφράζονται" αυτά τα νούμερα και σε ποιά δίνεις έμφαση...... καθώς και το ποιός κάνει την τελική αξιολόγηση και την εξαγωγή συμπερασμάτων...........

Η Schuberth έχει βεβαρυμένο παρελθόν με αυτά τα "τέστ" της που έχει κάνει στο παρελθόν (αρχές 80's) και με την βοήθεια του "ειδικού" τύπου της εποχής μας έκανε να αγοράσουμε το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ κράνος σε σχήμα μπαλλάκι του γκόλφ που τότε είχε βγάλει, καθώς στα "τεστ" έβγαζαν όλα τα άλλα το λιγότερο ελλατωματικά ................ ΚΑΙ ΕΓΩ μάσησα τότε και αποχωρίστηκα το nava μου (όχι nova. οι παλαιότεροι θυμούνται) για την αγορά ενός schuberth ............

ΠΟΙΟ???
    Sorry φιλε... Κεκτημενη ταχυτητα!
    http://www.moto.gr/forums/showthread...F1%E1%ED%EF%F2
    Νίκος
    Open Horizons

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Crash test για κράνη...
    από BlaSen στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 20/09/2007, 20:55
  2. αρθρο για κρανη
    από idi στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 22/07/2005, 12:39
  3. Rear Vision System για κράνη
    από greekshadow στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2004, 13:33
  4. Top συγκριτικό test για τα νέα χιλιάρια μωρά!
    από milaber στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2004, 01:16
  5. Photo-grey ζελατίνες και για κράνη
    από greekshadow στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2004, 15:50

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •