Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 12 από 12

Θέμα: Aprilia RS vs Cagiva Mito !

Aprilia RS vs Cagiva Mito !

Καλησπέρα παιδιά...

Λοιπόν,

1: Είμαι 19 χρονών, νέος στο forum και τελείως άσχετος από μηχανές (δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο... )

2: Ψάχνω να αγοράσω ένα μηχανάκι (μεταχειρισμένο λόγω τιμής) να με "πηγαίνει" λίγο, όχι ταξίδια ή τπτ τέτοιο, απλά μέσα στην πόλη να κινούμαι με άνεση και να μη ζορίζεται και παααρα πολύ με έναν 2ο αναβάτη

3: Επειδή οι γονείς ούτε να ακούσουν για μηχανή (πάρε το αμάξι βρε παιδί μου κτλ.), προσπαθώ να μαζέψω τα χρήματα μόνος μου, με μικροδουλειές (πχ διανομή διαφημιστικών).Δύσκολα...

4: Δίπλωμα δεν έχω και εδω τα διπλώματα είναι λίγο τσουχτερά σε σχέση με την επαρχία...

5: Τη μηχανή θέλω να την κρατήσω καμιά 2ετία, μέχρι να μπω στα 21, να έχω και μια Α experience, ώστε να πάρω κάτι πιο μεγάλο.Λέω για ss.Παπιά δε με ενδιαφέρουν σε αυτή την περίπτωση καθόλου...Έτσι λοιπόν ψάχνοντας από εδώ και από εκεί, κατέληξα σε 2 μηχανάκια:

Αprilia RS 50, 20.000km, 2004 ... και ... Cagiva Mito 125, 45.000, 1997, 7 τάχυτο

Ξέρω ότι το Mito είναι πολύ πιο γρήγορο, θα μάθω πιο πολλά και για το επόμενο "εργαλείο" που θα είναι κάποιο πιο μεγάλο ss, αλλά το RS με διευκολύνει στην πόλη, είναι πολύ πιο καινούργιο (αν και έχει φάει πολύ "σκίσιμο" από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του), έχει λιγότερα χιλιόμετρα και γενικά είναι σε καλύτερη κατάσταση.Τo Mito είχε κλαπεί για ένα χρονικό διάστημα και ο ιδιοκτήτης κάποια στιγμή το βρήκε...Έχει αρκετά προβλήματα, αλλά όχι τπτ σοβαρό πλαστικά,τζαμάκια κτλ.
    Από την άλλη το RS έχει φάει ένα "καλό" πέσιμο από τη μια πλευρά, με αποτέλεσμα να σπάσουν/ραγίσουν κάποια πλαστικά και (κλασικά) η άκρη του πίσω φρένου.Το μηχανάκι το πήραν 1-2 άτομα για βόλτα και μου είπαν οτι ακούγεται καλά και δε φαίνεται να έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα.Το ίδιο μου είπε και ο ιδιοκτήτης του(νταξ, αυτός να πουλήσει θέλει βέβαια).
    Η τιμή του RS είναι 600Ε και του Μito 400E.

Εγώ καταλήγω μάλλον στο Rs, γιατί μου λένε ότι η Cagiva έχει ακριβά ανταλλακτικά (είναι και 7τάχυτο), αργεί πολύ να τα φέρει και επειδή το μοντέλο είναι πιο παλιό και πιο γκαζιάρικο θα έχω πολλά τρεχάματα σε service και δεν αξίζει για ένα μηχανάκι που θα κρατήσω max 2-3 χρόνια.
    Από την άλλη η Aprilia έχει πιο φτηνά ανταλλακτικά και το μοντέλο είναι σχεδόν καινούργιο.
    Δεν έχω και δίπλωμα, οπότε αν πάρω το Cagiva, πρέπει να περιμένω μέχρι το Μάρτιο (το συντομότερο) μέχρι να βγει το δίπλωμα και αυτό αν βρω τα λεφτά για να το βγάλω, ενώ με το RS απλά πάω τροχαία και βγάζω για 50ρακι που είναι και πιο φτηνό και το βγάζουν και πιο γρήγορα !

Ποιά η γνώμη σας ? Sorry για την μεγάλη έκταση !

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    - το πιο γρήγορο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο σχολείο

- βγάλε πρώτα το δίπλωμα ακόμα και για 50άρι κάνοντας κάποια μαθήματα σε σχολή οδηγών

- μην ακούς "φίλους" που τους φαίνεται καλό ένα μηχανάκι

- μη πάρεις τρακαρισμένο

- χρήματα για κράνος-μπουφάν (τουλάχιστον 400?) έχεις?

- διάβασε πολύ εδώ μέσα... ειδικά τα στραβά και ανάποδα... και πρόσεχε...

- σαφώς να πας για πιο καινούριο >2000

- για το cagiva έχεις ξανακάνει thread... τί τα ξαναρωτάς?

καλή αναζήτηση και καλή αρχή...

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Re: Aprilia RS vs Cagiva Mito !

Αρχικά δημιουργήθηκε από hereticous

Αprilia RS 50, 20.000km, 2004 ... Η τιμή του RS είναι 600Ε
    Είσαι σίγουρος για την χρονολογία του RS ; Πολύ λίγα μου φαίνονται τα 600? για 2 χρονών μηχανάκι. Για το Mito δεν θα το σκεφτόμουν καθώς είναι 10ετίας και με κακό ιστορικό το συγκεκριμένο όπως έγραψες.

Αν ήμουν μεταξύ αυτών των δύο (και μόνο) θα προτιμούσα το RS

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis88
    μαζεψε κατιτις παραπανω ρε....

λογικα κ στα δυο ,θα δωσεις μετα που θα τα παρεις ,αρκετα ευρω που θα μπορουσες να τα γλιτωσεις παιρνοντας κατι πιο καινουριο πχ.

κ καλυτερα οχι 50αρι οτι κ να ναι αυτο.

αν βιαζεσαι να παρεις κατι να κανεις τη δουλεια σου παρε κανα παπι ,αλλα αν θες να μαθεις περιμενε λιγο ακομα για κατι καλυτερο!

δες εγω σκεφτομαι για μτχ rs125 μαλλον που με λιγα λεφτα + οτι παρω απ το cbr βρισκω ανετα σε καλη κατασταση.

ποσα παιρνεις απο κει?εγω θα περιμενω μεχρι το καλοκαιρι ξερω γω γιατι εχω μαθηματα κ μετα σερβιτορος μαλλον σε κανα κλαμπ.40 με 50 απ τις 12 μεχρι 6.ετσι το κοβω.δν εχω εξοδα αλλα οποτε οκ μαζευονται.

Προβοκάστορας Το avatar του/της gloum
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    - το πιο γρήγορο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο σχολείο

- βγάλε πρώτα το δίπλωμα ακόμα και για 50άρι κάνοντας κάποια μαθήματα σε σχολή οδηγών

- μην ακούς "φίλους" που τους φαίνεται καλό ένα μηχανάκι

- μη πάρεις τρακαρισμένο

- χρήματα για κράνος-μπουφάν (τουλάχιστον 400?) έχεις?

- διάβασε πολύ εδώ μέσα... ειδικά τα στραβά και ανάποδα... και πρόσεχε...

- σαφώς να πας για πιο καινούριο >2000

- για το cagiva έχεις ξανακάνει thread... τί τα ξαναρωτάς?

καλή αναζήτηση και καλή αρχή...

Όλα πυ προείπε ο φίλος σύν το παρακάτω
    -Μην νομίζεις ότι επειδή ξέρεις να χείριζεσαι ένα μηχανάκι ταυτόχρονα ξέρεις και να οδηγείς..ΠΡΟΣΟΧΗ πάρα μα πάρα πολύ..
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει δείτε εδώ http://bilaguras.blogspot.com/

Nostra: Ξαναρωτάω γιατί τότε ήταν το θέμα για να πάρω το Cagiva, ενώ τώρα είμαι ανάμεσα σε 2.
    Μη χείρον βέλτιστον... (Δεν ξέρω καν αν γράφεται έτσι) Μπορεί το rs να ήταν χειρότερο...
    Κράνος θα μου πάρουν οι δικοί μου, παρ' όλο που δε θέλουν τη μηχανή, δεν πρόκειται να με αφήσουν έτσι.Μπουφάν έχω ένα δερμάτινο "βαρύ" Ηarley που βρήκα σε προσφορά και το τσίμπησα με υποστήριξη για τη μέση κτλ και λέω να χρησιμοποιώ αυτό για αρχή.

Η προσοχή είναι δεδομένη, για αυτό άλλωστε προτιμώ να αρχίσω με το 50 αντί για το 125 !

srx6: Kαι εγώ κάπως έτσι τα βλέπω, αλλά ήθελα και άλλη γνώμη, για αυτό έκανα το thread και ευτυχώς όπως βλέπω συμφωνείς μαζί μου !
    Είναι Μanuel Poggiali edition, με το αυτόγραφο στα πλάγια, μοντέλο που έβγαινε το 2004 !

vassilis88: Τα παπιά δε μου αρέσουν καθόλου.Μαζεύω αρκετό καιρό λεφτά για αυτά, αν και ποτέ δε "ζορίστηκα" για να προσπαθήσω να τα βρω...Απλά τέλος Ιανουαρίου θέλω να αρχίσω να τα χρησιμοποιώ...Πιστεύω το RS είναι σε καλή κατάσταση και μου φαίνεται χαζό να δώσω παραπάνω χρήματα αφού μπορώ με 600 να πάρω αυτό που θέλω ! Και από παπί και RS, προτιμώ το 2ο !
    RS125 με λιγότερα από 1300Ε δεν πρόκειται να βρω καλό, οπότε βάλε και τα $$ του διπλώματος...Δε νομίζω ότι αξίζει για μένα.Τώρα εσυ που είχες το cbr πρώτα...δεν ξέρω...Διαφημιστικά 4Ε/ώρα...Δεν είναι πολλά, αλλά σταλαγματιά σταλαγματιά...Έχει καλό ωράριο, πάω όποτε θέλω, για αυτό με βολεύει εμένα !

gloum: Η προσοχή σίγουρα είναι δεδομένη

Το rs δεν έχει "φάει" τράκα, μόνο πέσιμο !

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    αχχ η νεανικη γκ@λα για μηχανη...τι ωραια που ηταν τοτες...

οκ και τωρα το πατρικο ξενερωμα απο καποιον μεγαλυτερο που τα ξερει καλυτερα λεμε τωρα.....
    ( μη μας πριζεις τα παπαρια ρε μπαρμπα....αυτο θα λεει ο πιτσιρικας μας)

1) βγαλε διπλωμα (εστω και αν τα σκασεις και στο στειλουν σπιτι)

2) ΠΡΙΝ παρεις την μηχανη, τραβα παρε κρανος, μπουφαν (ενα καλο δερματινο με προστατευτικα σε αγκωνες,ωμους,πλατη),γαντια. ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!!!!
    (εε οταν καβαλας την μηχανη φυσικα..εκτος αν περα απο τις μηχανες εχεις και αλλα βιτσια )

3) παρε το μηχανακι που γουσταρεις, αν σΕ αρεσει το aprilia παρε αυτο...

Ααααααλλα πριν απο αυτα θα περπει να:

να συνηδοτοποιησεις το τι σημαινει να οδηγας μοτοσυκλεττα
    περα απο την απιστευτη γκαυλα και ''μοστρα'' (ε ναι ρε παιδια ειναι και απο αυτο) ειναι επισης και αρκετα επικινδυνο, ειδικα για τους νεους οδηγους. η ηλικιακη ομαδα των 18-25 ειναι η μεριδα του λεοντος στου θανοντες απο τροχαια (μακαβριο ξεμακαβριο ειναι πραγματικοτητα)
    εισαι διατεθιμενος να αναλαβεις αυτο το ρισκο με ανταλλαγμα την ευχαριστηση της μοτο?

εισαι διατεθιμενος να γίνεις ΟΔΗΓΟΣ και οχι απλα αναβατης/καβαλαρης?
    με αλλα λογια εισαι προθυμος να ΜΑΘΕΙΣ τα τι/πως/γιατι της οδηγησης μοτοσυκλετας?

ξερω σου σπαω τα ουμπαλα αλλα θεωρω οτι θα πρεπει να στα πει καποιος/καποιοι (δεν ειμαι φωστηρας κτλ) που καποτε ηταν στην θεση σου, με την ιδια καυλα και επιθυμια και δεν ειχαμε καποιον να μας τα πει/δειξει/βοηθησει....

οκ αυτα
    αρχιδοσπασιμο τελος για σημερα...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Δε θεωρώ ότι ήταν @@σπάσιμο αυτό...

Τέσπα, κάποιες νέες εξελίξεις. Τηλεφώνησα για το RS και μου είπε το παλικάρι ότι πουλήθηκε, αλλά δεν είμαι σίγουρος...Μπορεί να ήθελε να με αποφύγει γιατί το παιδεύω εδώ και καιρό και έχω πάει να το δω αρκετές φορές και του τα έχω πρήξει του ανθρώπου.

Πήγα μετά και ξαναείδα το Μito.Πήγα με φίλο και μου είπε οτι τα αξίζει τα λεφτά του, αλλά θέλει καλή συντήρηση...

Το δίπλωμα θα αργήσει.Χωρίς δίπλωμα δεν πρόκειται να οδηγήσω, παρά μόνο στη γειτονιά για να μάθω να το χειρίζομαι το εργαλείο και πάλι με προσοχή.

Κράνος περιμένω από τους γονείς και μάλιστα κάνα καλό, 300Ε περίπου.Είμαι άσχετος όμως και δεν ξέρω τι !

Δερμάτινο έχω, προσοχή απεριόριστη,μλκς κομμένες !

Και για αρχή, αν και θα λυπηθώ, no συνεπιβάτες ! Μέχρι να το μάθω καλά...
    Ευχαριστώ πολύ πάντως div400 για το ενδιαφέρον σου ! Ελπίζω να τα παω καλά !

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Κανεμα απο τα δυο!!
    Το Μιτο ειναι σαφως καλυτερο απο το Απριλια αλλα ανταλλακτικα δεν...

--------------
    Προς srx6
    >Για το Mito δεν θα το σκεφτόμουν καθώς είναι 10ετίας και με κακό ιστορικό το συγκεκριμένο όπως έγραψες.

Γιατι?Τι εχει το Μιτο?Ισα ισα που το ψαχνουν πολλα πιτσιρικια για τις επιδοσεις του!
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Κανεμα απο τα δυο!!
    Το Μιτο ειναι σαφως καλυτερο απο το Απριλια αλλα ανταλλακτικα δεν...

--------------
    Προς srx6
    >Για το Mito δεν θα το σκεφτόμουν καθώς είναι 10ετίας και με κακό ιστορικό το συγκεκριμένο όπως έγραψες.

Γιατι?Τι εχει το Μιτο?Ισα ισα που το ψαχνουν πολλα πιτσιρικια για τις επιδοσεις του!
    Ο ίδιος γράφεις ότι το Μιτο δεν έχει ανταλλακτικά. Το συγκεκριμένο είχε κλαπεί στο παρελθόν απ΄ότι είπε το παλληκάρι.
    Δίχρονο 10ετιας με βέβαιο σκίσιμο (αν όχι από τον ιδιοκτήτη, σίγουρα από τους κλέφτες) χωρίς ανταλλακτικά, μάλλον θα δημιουργήσει ένα σκασμό προβλήματα στον άπειρο hereticus

Προβοκάστορας Το avatar του/της gloum
    Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
    Ο ίδιος γράφεις ότι το Μιτο δεν έχει ανταλλακτικά. Το συγκεκριμένο είχε κλαπεί στο παρελθόν απ΄ότι είπε το παλληκάρι.
    Δίχρονο 10ετιας με βέβαιο σκίσιμο (αν όχι από τον ιδιοκτήτη, σίγουρα από τους κλέφτες) χωρίς ανταλλακτικά, μάλλον θα δημιουργήσει ένα σκασμό προβλήματα στον άπειρο hereticus
    Συμφωνώ και επαυξάνω..Μήπως να κοιτάξεις κάτι ποιό σύγχρονο?Ωραία είναι δεν λέω αλλά...με το σκίσιμο που σίγουρα θα έχει φάει παίζει να πηγαίνει χειρότερα απο παπάκι..
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει δείτε εδώ http://bilaguras.blogspot.com/

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Δε θεωρώ ότι ήταν @@σπάσιμο αυτό...

Τέσπα, κάποιες νέες εξελίξεις. Τηλεφώνησα για το RS και μου είπε το παλικάρι ότι πουλήθηκε, αλλά δεν είμαι σίγουρος...Μπορεί να ήθελε να με αποφύγει γιατί το παιδεύω εδώ και καιρό και έχω πάει να το δω αρκετές φορές και του τα έχω πρήξει του ανθρώπου.

Πήγα μετά και ξαναείδα το Μito.Πήγα με φίλο και μου είπε οτι τα αξίζει τα λεφτά του, αλλά θέλει καλή συντήρηση...

Το δίπλωμα θα αργήσει.Χωρίς δίπλωμα δεν πρόκειται να οδηγήσω, παρά μόνο στη γειτονιά για να μάθω να το χειρίζομαι το εργαλείο και πάλι με προσοχή.
    μη το κανεις ουτε ενα μετρο ανευ διπλωματος....αξιζει μια κληση χχχ€ για λιγα μετρα ''χαρας''? σου τρεχουν απο τα μπαζακια????

Κράνος περιμένω από τους γονείς και μάλιστα κάνα καλό, 300Ε περίπου.Είμαι άσχετος όμως και δεν ξέρω τι !
    μην περιμενεις τπτ....καταρχας ΄ξερουν απο κρανη? τι μεγεθος θα παρουν ξερουν? μαλλον οχι..
    βγες στην γυρα, δοκιμασε πολλα και διαφορα (δοξα το θεο υπαρχουν πολλα μαγαζια για κρανη) διαλεξε ποιο σου κανει καλυτερα (σαν μεγεθος, αισθηση) και μετα (αν οντως θελουν να βοηθησουν) ζητα τους τα λεφτα και πανε παρτο... δες και τα αναλογα τοπικ εδω στο φορουμ θα σε βοηθησει αρκετα πιστευω....

Δερμάτινο έχω, προσοχή απεριόριστη,μλκς κομμένες !
    αν λες αυτο το harley που εχεις (και δεν το εχω δει και δεν το ξερω ειναι η αληθεια) θα σου ελεγα κρατα το για καμια ποδαρατη βολτα....θα το ξανα πω παρε ενα καλο μπουφαν ειδικα σχεδιασμενο για χρηση σε μηχανη, με τα προστατευτικα του ΠΑΝΤΟΥ και φορα το σε καθε σου βολτα! μην τσιγκουνευεσαι τα χρηματα οταν ειναι για την δικη σου ασφαλεια...
    θες δεν θες, απο την απειρια σου και μονο μλκ θα κανεις....και την τουμπα σου θα την φας και και και.... ολοι το παθαμε γιαυτο σου λεω ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!!!

Και για αρχή, αν και θα λυπηθώ, no συνεπιβάτες ! Μέχρι να το μάθω καλά...
    Ευχαριστώ πολύ πάντως div400 για το ενδιαφέρον σου ! Ελπίζω να τα παω καλά !
    συνεπιβατες μονο αν εχουν κρανος,μπουφαν κτλ και τοτε ακομα με επιφυλαξη και τετραπλη προσοχη..εχεις την απολυτη ευθυνη (και νομικη αλλα κυριως μιλαω για την συνηδηση σου) για τους επιβαινοντες στο οχημα σου...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Παρόμοια θέματα

1. APRILIA RS 50 VS DERBI GPR 50
    από Sanoth28 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/04/2013, 19:23
  2. Yamaha YZF-R125 VS Aprilia RS 125
    από ernimia στο forum Aprilia
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2009, 07:50
  3. Aprilia rs 50 vs Derbi gpr 50
    από MvP στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2006, 14:01
  4. Aprilia RS 125 VS Cagiva Raptor 125
    από angel_pele στο forum Αντιπαραθέσεις