Αν νομίζεις ότι θα κάνω edit το αρχικό μου post γιά να προσθέσω το "λ" κάνεις λάθος, δεν έχω τέτοια συμπλέγματα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης
...
"προβηματισμούς"επίτηδες τό'γραψες ε;
![]()
Αν νομίζεις ότι θα κάνω edit το αρχικό μου post γιά να προσθέσω το "λ" κάνεις λάθος, δεν έχω τέτοια συμπλέγματα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης
...
"προβηματισμούς"επίτηδες τό'γραψες ε;
![]()
Εγώ αστειευόμουν... ("προβηματισμοί" - thread για πρόβατα...) εσύ φαίνεται κάπου συμπλέχτηκες και δε μπόρεσες να το δεις ως τέτοιο...
Οι ταινίες δεν είναι ντοκυμαντέρ. Είναι έργα φαντασίας. Ξεκολλάτε με την ιστορία και απολάυστε την κινηματογραφική τέχνη αυτή καθ'αυτή.
Τελείωσα τα σχόλια μου για αυτό το thread. Να μήν πάει στις διαμάχες περικαλώ πολύ!
![]()
Θα προτιμούσα αντί για το ``300`` να είχε βγεί το Gates of fire του Presfield...To οποίο ενώ είταν κανονισμένο να γυριστεί, την τελευταία στιγμή το έκοψαν...
Κάτι τέτοιες εποχές και μάχες πρέπει να γυρίζονται με στύλ ``live`` και όχι καρτοονίστικα.
Αν θυμάστε καλά το 300 του Miller, έχει ξαναγυριστεί την εποχή του 60` και για την εποχή του είταν θαυμάσια ταινία και η μάχη των Θερμοπυλών είχε αποδωθεί πολύ καλά χωρίς τις φαρφατούρες του Miller...
Ένα αστείο πράγμα που με ενοχλεί σε όλες τις ταινίες με Σπαρτιάτες είναι οτί πουθενά δεν δείχνουν το βασικότερο χαρακτηριστικό αυτών των ανδρών που τους έκανε να ξεχωρίζουν από τους άλλους στρατούς. Τα μακριά μαλλιά...Οι Σπαρτιάτες έδειχναν τρομερή έμφαση στην πλούσια κόμη τους (που πολλές φορές έφτανε μεχρί την μέση τους) και μάλιστα πρίν από την μάχη είταν τελετουργία γι`αυτούς να την φροντίζουν....Ήθελα να ήξερα τι σόι ιστορικούς συμβόλους χρησιμοποιούν στις ταινίες και τα ντοκυμαντέρ...![]()
![]()
![]()
vrooommmmm!!!
Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....
------------------------------------------------------
Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι Πέρσες φοράνε μάσκες :hypnotize παρόμοιες με αυτές που φοράει ο Γκομπλιν στο Spiderman. Επίσης υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με τον άρχοντα των δαχτυλιδιών![]()
, αφού ο Εφιάλτης έχει τη μορφή τέρατος.
![]()
Είναι η πρώτη φορά είναι που θα γελοιοποιήσουν την ιστορία ; Εγώ έχω πάψει να πιστεύω ότι πρόκειται για απλές συμπτώσεις. Στη Τροία είχαν γίνει τα απίστευτα, στον Αλέξανδρο περίπου τα ίδια και τώρα πιάσανε και την μάχη των Θερμοπυλών κάνοντας την σαν τα μούτρα τους.
Βέβαια στο Braveheart ή στο Πατριώτης δεν τόλμησαν να κάνουν τέτοιες γελοιότητες ...
Πάντα όρθιοι
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι Πέρσες φοράνε μάσκες :hypnotize παρόμοιες με αυτές που φοράει ο Γκομπλιν στο Spiderman. Επίσης υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με τον άρχοντα των δαχτυλιδιών![]()
, αφού ο Εφιάλτης έχει τη μορφή τέρατος.
![]()
Είναι η πρώτη φορά είναι που θα γελοιοποιήσουν την ιστορία ; Εγώ έχω πάψει να πιστεύω ότι πρόκειται για απλές συμπτώσεις. Στη Τροία είχαν γίνει τα απίστευτα, στον Αλέξανδρο περίπου τα ίδια και τώρα πιάσανε και την μάχη των Θερμοπυλών κάνοντας την σαν τα μούτρα τους.
Βέβαια στο Braveheart ή στο Πατριώτης δεν τόλμησαν να κάνουν τέτοιες γελοιότητες ...
Συμφωνώ και επαυξάνω με όσους λένε για το βιασμό της πραγματικής ελληνικής ιστορίας.
Ειδικά την Τροία την καταξεφτίλισαν. Και νομίζω ότι για άλλη μία φορά κάνουν το ίδιο.
Ως ταινία θα το δω κάποια στιγμή στο dvd.
Μόνι φίλε ιππέα μία διόρθωση. Για τον πατριώτη δεν ξέρω αλλά και στο bravehart την ιστορία την είχαν καταγαμήσει.
Καμία σχέση με την αλήθεια ορισμένα κομμάτια.
Τέλος πάντων... ελπίζω ότι όσοι πάνε να το δούνε δεν θα περιμένουν να δουν μία έστω εν μέρη αληθινή ιστορία.
ρε παιδια , καλο ειναι να φτιαχνουν ταινιες με θεμα την Ελλαδα και τον Ελληνισμο .... υπαρχει τοσο πολυ υλικο που μπορουν να γυριστουν εκατονταδες ταινιες...για να μην μιλησουμε φυσικα για το ποσο πολυ κινηματογραφικα ειναι ολα τα τοπια της χωρας μας.
σε οτι αφορα την αλλοιωση της ιστοριας , σιγουρα υφιστατε και πολλες φορες το επιβαλλει η σεναριακη αδεια (κατα το ποιητικη αδεια)...δεν νομιζω οτι υπαρχουν σκοτεινες συνομωσιες πισω απο αυτο....σιγουρα ειναι προτιμοτερο παντως να ''διαφημιζεται'' η ιστορια μας εστω και αλλοιωμενη , παρα να αγνοει την υπαρξη της ο κοσμος....
υ.γ. πολυ ομορφο το τρεϊλερ , αψογη τεχνικη επαθα την πλακα μου.....πολυ καλη αισθητικη ...
αντε να γυριστει και κανα βιβλιο του Πρεσφιλντ....ο οποιος παρεπιπτοντως θα επρεπε να να
εχει τιμηθει απο ολους τους φορεις της Ελλαδας...τοσο ζωντανη , ακριβη , εμπεριστατωμενη και αντικειμενικη γραφη...πραγματικος πρεσβευτης της ιστοριας μας ο τυπος!!
και στο πατριωτης ο MEL GIBSON κατηγορηθηκε για αλλιωση της ιστοριας..Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΒΑΣΙΚΟ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΟΩΣΗ ΤΗς ΙΣΤΟΡΙΑΣ....[I]
yian
tainia 8a pate na deite h ntokymanter?![]()
Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....
------------------------------------------------------
Σωστός...Αρχικά δημιουργήθηκε από GeorgeFZR
tainia 8a pate na deite h ntokymanter?![]()
Στο κάτω κάτω πρόκειται για μια ταινία βασισμένη σε ένα κόμικ βασισμένο στην ελληνική ιστορία η οποία (η ταινία) από το teaser και μόνο φαίνεται να είναι κα@λα.
Αν έχει σχέση με την ιστορία ή αν παραποιεί γεγονότα, δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα...Το μόνο που με νοιάζει όταν πάω στον κινηματογράφο είναι να μην κλάψω τα 8? που θα δώσω.
Στο κάτω κάτω αν μας πιάνει το κwλοσφίξιμο για την ιστορία, ας φτιάξει το ελληνικό Χόλιγουντ (my ass) μια ταινία βασισμένη στην αρχαία ελληνική ιστορία και να μαμάει...αλλά, βέβαια, το ελληνικό Χόλιγουντ (my ass) φτάνει μόνο μέχρι το "στρέιτ στόρι"
Λοιπόν το ταινιάκι θα μαμήσει, τέλος
Εισαι σωστος μοτοσυκλετιστής...
…αν
Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
Βρέθηκε πένσα, παρακαλείται ο κάτοχος να επικοινωνήσει με πμ :a29:
Pics
Η ταινια καλη φαινεται ,ατμοσφαιρικη και με σωστο σκοτεινο mood
αλλα
αν αδιαμαρτυρητα αφηνεις το καθε studio να σου πηδαει την ιστορια για να βγαλει 5 φραγκα οκ αλλα ετσι καταντησαμε να πουλαμε για μαγνητακια ψυγειων τον Περικλη ,τον Σωκρατη και διαφορους αλλους
Υγ σε πιανει θλιψη αν σκεφτεις οτι καποτε η ανδρεια και η τιμη ηταν προτερηματα ενω σημερα ειναι η BMW το πολυτελες σπιτι ,το σκαφος κλπ κλπ
Καταρχήν, πώς ξέρετε ότι η ταινία παραποιεί την ιστορία, αφού δεν την έχουμε δει ακόμη?
Κάπου διάβασα ότι οι παραγωγοί για να τιμήσουν την Ελλάδα θα κάνουν εδώ την παγκόσμια πρεμιέρα της.
Όπως και να 'χει, δεν περιμένει κανείς από ταινίες του hollywood να διδάξουν ιστορία.
Εμένα με ενδιαφέρει μόνο το τελικό μήνυμα (αν υπάρχει) να μην είναι αρνητικό για την Ελλάδα. Και θεωρώ ότι ούτε στην Τροία ήταν, ούτε στον Αλέξανδρο.
Το teaser και το trailer του 300, πάντως με έχει αφήσει άφωνο. Την πρειμένω πως και πως...![]()
![]()