Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 68

Θέμα: Σκαρίμπας... αριστερός ή κουμουνιστής?

Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
    Στην υπέροχη εποχή της συναίνεσης
    Γιατί είναι κακό πράγμα η συναίνεση;

Πρέπει να ζούμε με τοίχους, στεγανά, "φράξιες" (για να χρησιμοποιήσω και οικεία ορολογία), διαχωρισμούς;

Είναι κακό να τα βρίσκουμε;

Πρέπει να έχουμε πάντα κάποιους απέναντι;

Με τις υγείες σας επίσης αλλά, όπως είπε και έτερος συμφορουμίτης, αυτά τα πλαϊνά πράγματα στα μάτια δε βοηθάνε στην οδηγηση...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Πρέπει να ζούμε με τοίχους, στεγανά, "φράξιες" (για να χρησιμοποιήσω και οικεία ορολογία), διαχωρισμούς;

Με τις υγείες σας επίσης αλλά, όπως είπε και έτερος συμφορουμίτης, αυτά τα πλαϊνά πράγματα στα μάτια δε βοηθάνε στην οδηγηση...

Κανείς δεν είπε ότι η συναίνεση είναι λάθος. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους.

Η δήθεν συναίνεση όμως, που μας θέλει όλους να ζούμε σε ένα ροζ κόσμο, ξεχνώντας την ιστορία, και αποφεύγοντας τα προβλήματα της πραγματικότητας, θα με βρίσκει πάντα αντίθετο.

Σχετικά με τις παρωπίδες πολύ πετυχημένο. Κανά καινούργιο επιχείρημα δεν υπάρχει?

Και τελικά δεν μου είπες ο Σκαρίμπας ήταν υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης ή όχι?

Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

η συναίνεση είναι κακό πράγμα όταν πρεσβεύεις συγκεκριμένα πράγματα...
    και όποιος θέλει να λέγεται αριστερός πρεσβευει ριζοσπαστικές λύσεις για μια νέα κοινωνία που ουδεμία σχέση έχει μετην υπάρχουσα ....άρα δεν μπορεί να είναι υπέρμαχος της συναίνεσης με το κατεστημένο....

εξάλλου μην ξεχνάμε πως γεννήθηκε ο όρος Αριστερά....γεννήθηκε για να απεικονίσει μια ομάδα ανθρώπων που μόνο ως συναινετικοί δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν για την εποχή τους...

τώρα βέβαια επειδή η Αριστερά πουλάει πολύ, οι εναλλακτικοί ΡΟΖ πολιτικοί και καλλιτέχνες έχουν σφετεριστεί το όρο για ιδίον όφελος....
    ειδικά στο χώρο των διανοούμενων το να είσαι αριστερός ήταν σαν παράσημο άλλες εποχές και αυτό το καπηλεύτηκαν πολλοί....
    ακόμα και αυτός που κάνει ανακύκλωση έφτασε να λέγεται αριστερός....(δεν έχω τίποτα με την ανακύκλωση ...έτσι?....!:smilea: )

η Αριστερά μετράει εκατομμύρια νεκρούς σε όλο τον κόσμο και σίγουρα δεν το οφείλει ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005

εξάλλου μην ξεχνάμε πως γεννήθηκε ο όρος Αριστερά....γεννήθηκε για να απεικονίσει μια ομάδα ανθρώπων που μόνο ως συναινετικοί δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν για την εποχή τους...
    Απλά για να προλάβω όλους αυτούς που θα στην πέσουν, για την ακριβή προέλευση του όρου αριστερός. Η ονομασία δώθηκε απλά από τις θέσεις που κάθονταν στην γαλλική εθνοσυνέλευση.

Απλά για να προλάβω όλους αυτούς που θα στην πέσουν, για την ακριβή προέλευση του όρου αριστερός. Η ονομασία δώθηκε απλά από τις θέσεις που κάθονταν στην γαλλική εθνοσυνέλευση.
    και αντιπροσώπευαν τις ριζοσπαστικότερες τάσεις της κοινωνιας στη γαλλική επανάσταση να προσθέσω ...!!!ΕΤΣΙ??
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

και αντιπροσώπευαν τις ριζοσπαστικότερες τάσεις της κοινωνιας στη γαλλική επανάσταση να προσθέσω ...!!!ΕΤΣΙ??
    Σωστός αλλά ξέρεις πως αρέσει να γράφουμε εδώ στο φόρουμ.

Με την "απολύτως" σωστή ορθογραφία, και την "απόλυτη ακρίβεια". Έστω και αν κάποιες φορές χάνουμε, την ουσία της συζήτησης.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Σωστός αλλά ξέρεις πως αρέσει να γράφουμε εδώ στο φόρουμ.
    Με την "απολύτως" σωστή ορθογραφία, και την "απόλυτη ακρίβεια". Έστω και αν κάποιες φορές χάνουμε, την ουσία της συζήτησης.

Τελικά η μαλακία είναι βράχος απροσπέλαστος...

(από όπου και να πας να περάσεις, σπας τα μούτρα σου...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Μέρες τώρα αδυνατώ να καταλάβω γιατί συνεχίζω να διαβάζω τις πολιτικοποιημένες συζητήσεις του μοτο.... Όλοι έχουν μια εμπειρία από κάποιο ιστορικό συμβάν, όλοι μια άποψη, και όλοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι δεν γίνετε τέτοια συζητήσει σε μια οθόνη υπολογιστή! Θα θυμίσω στο Πακετανιο και Αλχημιστή τις κουβέντες μας στον Βρωμιαρη και στο Καρντάση μου την κουβέντα στο χωριό. Αλλιώς κουβεντιάζεις, βρίζεις, πίνεις ένα τσιπουρακι να χαλαρώσεις, και αλλιώς από μια οθόνη που πάντοτε σου βγαίνει επιθετικά ο λόγος!
    Γι αυτό λεω, αφήστε το μοτο, σε συζητήσεις πιο ανάλαφρου χαρακτήρα και τις βαριές για πιο κοντινές συναντήσεις!
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
    Μέρες τώρα αδυνατώ να καταλάβω γιατί συνεχίζω να διαβάζω τις πολιτικοποιημένες συζητήσεις του μοτο.... Όλοι έχουν μια εμπειρία από κάποιο ιστορικό συμβάν, όλοι μια άποψη, και όλοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι δεν γίνετε τέτοια συζητήσει σε μια οθόνη υπολογιστή! Θα θυμίσω στο Πακετανιο και Αλχημιστή τις κουβέντες μας στον Βρωμιαρη και στο Καρντάση μου την κουβέντα στο χωριό. Αλλιώς κουβεντιάζεις, βρίζεις, πίνεις ένα τσιπουρακι να χαλαρώσεις, και αλλιώς από μια οθόνη που πάντοτε σου βγαίνει επιθετικά ο λόγος!
    Γι αυτό λεω, αφήστε το μοτο, σε συζητήσεις πιο ανάλαφρου χαρακτήρα και τις βαριές για πιο κοντινές συναντήσεις!
    έχεις δίκιο σε αυτό ....
    και εγώ όλο λέω ότι δεν θα ποστάρω γιατί πάντα άλλα θες να γράψεις και άλλα καταλαβαίνουν οι άλλοι αλλά έχει και αυτό τη μαγεία του...είναι σαν ναρκωτικό....
    εξάλλου βγαίνουν και οι καλύττερες διαμάχες...

....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Ο Σκαριμπας μαλλον πλησιαζε προς το "αριστερος". Ο ιδιος σιχαινοταν τις ταμπελες για να μην αναφερουμε και περιστατικα απ τη ζωη του που εδειχνε πιο "πολεμικες διαθεσεις" σε σχεση με την αριστερα....Οποτε θα μπορουσαμε να τον μετατοπισουμε και προς πιο ""ακραιες"" πολιτικες αντιληψεις...

Ειχε δηλωσει καποτε αναρχικος αλλα δεν ξερω τι εννοουσε ο ανθρωπος, μην τον παρεξηγησουμε κιολας. Μαλλον αλλο θα εννοουσε απ το σημερινο αλλα δεν το χω ψαξει να πω την αληθεια. Οποτε ουτε αυτο το κραταμε.

Παντως κομμουνιστης δεν ηταν αν ο ορος υποδηλωνει πολυ στενα τον σταλινισμο.
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

ρε σεις τι μοντελο ηταν αυτος ο Σκαριμπας

:rotflmao: :rotflmao:

ααααα !!!! sorry το βρηκα

Γιάννης Σκαρίμπας (1893 - 1984). Έλληνας λογοτέχνης, κριτικός, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και πεζογράφος.
    Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟ ΑΡΗΣ

ειδικά στο χώρο των διανοούμενων το να είσαι αριστερός ήταν σαν παράσημο άλλες εποχές και αυτό το καπηλεύτηκαν πολλοί....
    ακόμα και αυτός που κάνει ανακύκλωση έφτασε να λέγεται αριστερός....(δεν έχω τίποτα με την ανακύκλωση ...έτσι?...

Διακρίνω μία σύγχυση σχετικά με τον χαρακτηρισμό του σύγχρονου "αριστερού" νεοέλληνα...

Λοιπόν...έχουμε και λέμε...

...μουσάκι διανοούμενου, γκρίζο μαλλί χωρίς εμφύτευση και στιλάκι κουλτουριάρη που στα νιάτα του είχε τραφεί με Μάρξ, Μπουχάριν και Φόιερμπαχ, ενώ στη δεκαετία του ΄70 διάβαζε το "Άκου ανθρωπάκο" και ξέρει απέξω δώδεκα στίχους από το "Σύννεφο με παντελόνια" του Μαγιακόφσκι...

...για να το απαγγέλει στις γκόμενες...

να συνεχίσω?

Ας συνεχίσω καλύτερα το νουβώ...

.....Απο οσο ξερω ,σπανια, αριστερος εχει διαβασει το κεφαλαιο.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    .....Απο οσο ξερω ,σπανια, αριστερος εχει διαβασει το κεφαλαιο.
    εντάξει το κεφάλαιο δεν είναι και τόσο εύκολο σύγγραμα...
    εγώ που έχω σπουδάσει οικονομικά έχω καταφέρει να διαβάσω του 2 τόμους μόνο ....
    θέλει αρκετό χρόνο ...δεν είναι ένα βιβλίο που το παρατάς και το συνεχίζεις σαν μυθιστόρημα....πρέπει να αφιερώσεις συνεχόμενο χρόνο ώστε να έχεις τη συνέχεια .... εγώ άφησα τον τρίτο τόμο για άλλη στιγμή και απο τότε δεν έχω αξιωθεί να το διαβάσω....και μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσω τα προηγούμενα για να συνδέσω τη γνώση....
    και οι τρεις τόμοι της υπεραξίας είναι ακόμα πιο δυσνόητοι....

πάντως έχω αρκετούς φίλους που το έχουν διαβάσει....τώρα πόσοι το έχουν καταλάβει είναι άλλο θέμα....

....Αλμπερτ Αϊνστάιν

είχα την εντύπωση ότι ο λόγος του μαρξ ήταν αρκετά απλός.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF