ρε παιδια καθε ποτε πρεπει να κανουμε σερβις?
το πρωτο ειναι στα 1000km.το δευτερο στα 6000km.
το τριτο? το τεταρτο?
ρε παιδια καθε ποτε πρεπει να κανουμε σερβις?
το πρωτο ειναι στα 1000km.το δευτερο στα 6000km.
το τριτο? το τεταρτο?
johnkar
12000
18000
24000
Νομιζω κατανταει κουραστικο με αυτα τα χιλιομετρα.Χωρις παρεξηγηση αν δεις μεσα στο forum θα τα δεις μαζι με πολλες αλλες πληροφοριες. Ας ψαχνουμε λιγακι και μετα ρωταμε!!!
ηθελα απλα να βεβεωθω γιατι χθες μιλησα με τον αντιπροσοπο που το κανω
σερβις στη κοζανη(ειμαι απο καστορια και δεν εχει εξουσιοδοτημενο)και επεμενε
οτι σερβις γινετε καθε 3000km.εχω ηδη 9000km και δεν ηξερα τι να κανω.
ευχαριστω πολυ
johnkar
Μαλλον πρεπει να ψαχνεις για καινουργιο συνεργειο.Δε γινεται καθε "ασχετος" να λεει το κοντο του και το μακρυ του.Πρεπει να κανουμε κατι και αυτο ειναι να μη παταμε στα συνεργεια τους.Ακου εκει καθε 3000 χιλ. Σε λιγο θα μας πουνε πανε μια βολτα θεσ/νικη και ελα να κατεβασουμε κινητηρα.........
Εγχειρίδιο χρήσης δεν σου έδωσαν; Εκεί υπάρχει πίνακας συντηρησης με λεπτομέρειες...Αρχικά δημιουργήθηκε από johnkar
ευχαριστω πολυ
Ας μην χαρακτηρήσω τον εξουσιοδοτημένο σου...![]()
'Ενα Jameson με πάγο...
Καταρχήν φιλαρακια πριν μπουμε στην φαση να κρινουμε ετσι το εξουσιοδοτημένο πρέπει να κανουμε μια δυο ερωτησεις!Αρχικά δημιουργήθηκε από johnkar
ευχαριστω πολυ
1).Η χρηση της μηχανης ειναι μεσα σε πολη μονο;
2).Βγαινει εθνικη οδο και ποσα χιλιομετρα κανεις;
Τα 6,000 χιλιομετρα που λεει το βιβλιαρακι μας ειναι το maximum των χιλιομετρων που πρεπει να αλλαζονται τα λαδια. Ειναι η χειροτερη περιπτωση οταν η μηχανη κινειτε και μονο εθνικη.
Τα 3,000 χλμ για λάδια και όχι γενικά για service ειναι μια λογικη τιμη οταν η μηχανη κινειτε μονο μεσα σε πολη.
Εγω πχ που τα χιλιομετρα μου ειναι μοιρασμενα σε αττικη οδο και πολη τα λαδια τα αλλαζω καθε 4000-4500 5000 (οταν εχω φυγει εκτος αθηνων και τα χιλιομετρα ειναι γραμμενα εθνικη)
Εσυ φιλε μου θα κρινεις ποτε τα λαδια σου θελουν αλλαγη και κανενας αλλος οτι και αν σου λενε. Θα δεις οτι οταν τα λαδια σου εχουν πεσει σε αποδοση θα ακους διαφορετικα το μοτερ σου και θα νιωθεις της αλλαγες των ταχυτητων να χτυπανε λιγο.
Εγω παντως με τα λαδια που προτείνει η suzuki τα ημισυνθετικα της motul δεν ημουν πολυ ευχαριστημενος. Μετα τα 3000 ενιωθα την αποδοση τους να πεφτει κατακορυφα. Ετσι δοκιμασα τα spectro (πρωτα σε πωλησεις στην αμερικη μου τα συστησαν και φιλοι και μηχανικοι) και περιμενω να δω ακομα ποσο θα αντεξουν και πως θα συμπεριφερονται μετα τα 3000 χλμ
http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=34117
τα χιλιομετρα ειναι 30%πολη και 70%ταξιδια.
μαλλον θα πρεπει να αλλαξω μαστορα!!!υπαρχει κανεις απο δυτικη μακεδονια
που να μπορει να μου συστησει καποιν αξιολογο?η θα πρεπει καθε φορα
που ειναι να κανω σερβις να κατεβαινω θεσ/νικη?
johnkar
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnkar
τα χιλιομετρα ειναι 30%πολη και 70%ταξιδια.
μαλλον θα πρεπει να αλλαξω μαστορα!!!υπαρχει κανεις απο δυτικη μακεδονια
που να μπορει να μου συστησει καποιν αξιολογο?η θα πρεπει καθε φορα
που ειναι να κανω σερβις να κατεβαινω θεσ/νικη?
εσυ στα ποσα χιλιομετρα νιωθεις τα λαδια σου να τα εχουν φτυσει?
την μηχανη πως την νιωθεις μετα τα 3,000 - 4,000 χλμ?
εγω παντως εως τωρα 23,000 μια φορα αφησα τα λαδια και πηγαν 5,000. Ολες οι αλλες οι αλλαγες ηταν κοντα στα 4,000 και οχι επειδη το ειπε κανενας μαστορας.
τη μηχανη τη νιωθω μια χαρα!καταλαβα παντος τι θελεις να πεις!
σε ευχαριστω πολυ
johnkar
Αν και κινούμαι σε εθνική κατά 95+% ακολουθώ αυστηρά το κανόνα: αλλαγές λαδιών κάθε 3.500km.-
Νιώθω καλύτερα έτσι..
Το να αλλάζει κάποιος τα λάδια του κάθε 3500km είναι κατά την γνώμη μου υπερβολή(ιδιαίτερα αν μιλάμε για λάδια καλής ποιότητας).Κάθε 5000km είναι ένα λογικό διάστημα για αλλαγή λαδιών ακόμη και σε σχετικά δύσκολες συνθήκες.Βέβαια δεν μιλάμε για αγωνιστικές μότο ούτε και για καραφτιαγμένες μότο.
«Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
You will never be arrested #58
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
Το να αλλάζει κάποιος τα λάδια του κάθε 3500km είναι κατά την γνώμη μου υπερβολή(ιδιαίτερα αν μιλάμε για λάδια καλής ποιότητας).Κάθε 5000km είναι ένα λογικό διάστημα για αλλαγή λαδιών ακόμη και σε σχετικά δύσκολες συνθήκες.Βέβαια δεν μιλάμε για αγωνιστικές μότο ούτε και για καραφτιαγμένες μότο.
το σωστοτερο θα ηταν να μιλαγαμε για ωρες λειτουργιας και στροφες λειτουργιας..........αλλα επειδη κατι τετοιο ειναι αδυνατον μετραμε τις αλλαγες με τα χλμ. Σκεψου ενα 1000 που κινειτε στο κεντρο και δεν μιλαω για ομονεια αλλα γενικα γι αθηνα που μενει ακινητο μεσα στην κινηση και στα φαναρια η και ακομα στο ποταμι καθε πρωι που πιζει το συμπαν, το οποιο δεν γραφει χιλιομετρα στο κοντερ αλλα δουλευει με τις ωρες σε υψηλες θερμοκρασιες παρ οτι δεν το σκιζεις. Οποτε το 3000 δεν ειναι υπερβολη οσο καλης ποιοτητας και να ναι τα λαδια.
Επισης δεν θα πρεπει να συγκρινουμε το διαστημα αλλαγης των λιπαντικων με τα αυτοκινητα μιας και εδω το λαδι λυπαινει και το σασμαν μας οποτε η καταπονιση ειναι μεγαλυτερη.