.Περί μαθημάτων ο λόγος….
Το πώς ξεκίνησε το θέμα…
είμαι στην καφετέρια με φίλους και τους λέω της εντυπώσεις μου από το 1 + 2 λεβελ με το Καλιφόρνια σούπερ μπαικ σκουλ. Κουβέντα στην Κουβέντα άρχισε να τους κινείται το ενδιαφέρων και ζήτησαν να του πω αυτά που έμαθα. Στην επόμενη βόλτα που πήγαμε μου είπαν ότι με έβλεπαν και δεν το πιστεύανε έτσι που πήγαινα. Εντύπωση τους έκανε το ότι σε μεγάλη διαδρομή πηγαίνοντας προς Αγια Άννα έχοντας τον γιο μου από πίσω του έδειχνα το τοπίο και σε πολλές φάσεις έστριβα με το ένα χέρι με αρκετά μεγάλη ταχύτητα. Όταν φτάσαμε στους λουκουμάδες μου είπαν μάλιστα ότι πήγαινε πιο σιγά γιατί σε χάνουμε. Μου έκανε Εντύπωση γιατί εγώ αισθανόμουν πολύ χαλαρός και άνετος και πίστευα ότι δεν έτρεχα.
Μου πρότειναν λοιπών να βρεθούμε κάπου και να τους δείξω αυτά που έμαθα.
Τους είπα ότι καλύτερα είναι να πάνε στο σχολείο να μάθουν για να είναι και πιο ασφαλείς.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν τα απαιτούμενα χρήματα και μου πρότειναν ότι μέχρι να τα μαζέψουν να τους δείξω δυο τρία πράγματα για να γλιτώσουν καμία στραβή…
πήγαμε λοιπών σε μια από της πολλές πιστές που διαθέτη η χώρα μας…. Δηλαδή στην Πεντέλη….
Κάναμε την θεωρία στην καφετέρια και μετά τους πήγα για να κάνουμε πρακτική στον δρόμο. Ήμουν μπροστά για να τους δείχνω την ταχύτητα και τα πατήματα…
Κάναμε περίπου 3 ώρες….
μετά από λίγο καιρό που βρεθήκαμε μου είπαν ότι τα κάνανε και αισθάνθηκαν μεγάλη σιγουριά. Δεν τους φόβιζε ο δρόμος. μάλιστα μου ανάφεραν περιπτώσεις που τους έτυχε δύσκολη στιγμή σε άλλους σοβαρότερη και σε άλλους πιο ασήμαντη και την αντιμετώπισαν εύκολα. μάλιστα μου είπαν επί λέξη…..ρε Γιώργο σε θυμήθηκα να είσαι καλά……
Αυτό μου έδωσε το έναυσμα να βοηθήσω και άλλους. Βέβαια πάντα σε όλους λέω ότι όταν οδηγούμε μοτο πρέπει να σκεφτόμαστε με το σωστό κεφάλι. Και ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνουμε σιγά για να μάθουμε να οδηγούμε πάλι σωστά. Άλλωστε και στην πίστα όταν μας ξεκίνησαν μας ξεκίνησαν σιγά. Το πιο δύσκολο από όλα είναι να ξεχάσεις αυτά που ήξερες και να μάθεις πάλι από την αρχή.
Το ότι αυτό που κάνω πολλά παιδιά το εκτιμούν φάνηκε και από την αγάπη τους. Και από το σε κάθε συνάντηση που βρισκόμαστε για καφέ με ρωτάνε διάφορα και ρωτάνε την γνώμη μου σε κάτι που κάνανε αν το έκαναν σωστά. Και όσα από τα παιδιά πήγαν και κάνανε τα μαθήματα στην πίστα, είπανε ότι πήγαν καλά γιατί είχαν μάθη από αυτά που τους είχα πει και μπόρεσαν να κάνουν της ασκήσεις άνετα. Και μάλιστα είπαν ότι τους τα είχα μεταφέρει τέλεια…
Όσοι θέλουν να μάθουν για να οδηγούν με ασφάλεια….. πάνε καλά….
Όσοι θέλουν να το παίξουν γρήγοροι… δεν πάνε καλά.
Απλά στο σχολείο αυτό μαθαίνεις να οδηγάς με ασφάλεια… όταν μάθεις να οδηγάς με ασφάλεια τότε η άνεση σε κάνει γρήγορο στον δρόμο.
Και Όποιος νομίζει ότι ξέρει περισσότερα από αυτούς τους δασκάλους……
Είναι μακριά νυχτωμένος.
εγώ θα βοηθώ όσο μπορώ τους φίλους μου γνωστούς και άγνωστους και ας γκρινιάζουν άλλοι που μπορεί να έχουν και κάποια συμφέροντα για το αντίθετο….
Άλλωστε τα 29 χρόνια μοτοσικλετιστής και οι δεκάδες φίλοι που έχασα με δυναμώνουν να συνεχίσω…
Όποιος με θέλει εδώ είμαι….
Γιώργος