Βλέπω ότι η συζήτηση έβγαλε στην επιφάνεια τις οικολογικές μας ανησυχίες. Κατ΄αρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι.Όσον αφορά τα οικολογικά, θα σας καταθέσω την άποψή μου.Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Παραβλέποντας το γεγονός ότι πρέπει να πας φυλακή (για την αφαίρεση του καταλύτη...),
Κατάρχήν προτιμώ να πεθάνω (από καρκίνο)από κάτι που με ευχαριστεί (οδήγηση μηχανής)παρά:
α)πίνοντας υπερχλωριωμένο νερό
β)τρώγωντας λαχανικά με φυτοφάρμακα, κρέας με ορμόνες, ψάρι με μόλυβδο,κοτόπουλο με διοξίνες...
γ)παθαίνοντας καρκίνο από το παθητικό κάπνισμα
δ)παθαίνοντας καρκίνο από τους κακοσυντηρημένους καταλύτες ( κατ΄επίφασην οικολογία το να έχεις καταλύτη αν τα έχει ήδη "παίξει" κι εσύ δεν τον αλλάζεις γιατί είναι ακριβός κλπ)
ε)πεθαίνοντας σε ατύχημα από αυτούς που έχουν μεν καταλύτη αλλά η οδήγησή τους είναι πιο "καρκινογόνα" κι από το βενζόλιο
στ)να μην συνεχίσω καλύτερα...
Είμαι άνθρωπος με οικολογική συνείδηση, ελέγχω τακτικά το αυτοκίνητό μου, δεν πετάω λάδια, υγρά μπαταρίας κλπ στο χώμα,στη δουλειά μου έχω στείλει για ανακύκλωση ότι μπαταρία υπάρχει,δεν ξοδεύω νερό άσκοπα και μέχρι που έμαθα ότι τα χαρτιά και οι τενεκέδες δεν πάνε ποτέ προς ανακύκλωση, μάζευα ο έρμος χαρτιά-κουτάκια κλπ
Όσον αφορά την μηχανή μου, όμως, μια που την έχω αποκλειστικά για ψυχαγωγία θα κάνω και μερικές ατασθαλίες και ας με συγχωρήσετε συμφορουμίτες μου...