Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 13 από 13

Θέμα: Ανοιχτή εξάτμιση

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Παραβλέποντας το γεγονός ότι πρέπει να πας φυλακή (για την αφαίρεση του καταλύτη...),
    Βλέπω ότι η συζήτηση έβγαλε στην επιφάνεια τις οικολογικές μας ανησυχίες. Κατ΄αρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι.Όσον αφορά τα οικολογικά, θα σας καταθέσω την άποψή μου.

Κατάρχήν προτιμώ να πεθάνω (από καρκίνο)από κάτι που με ευχαριστεί (οδήγηση μηχανής)παρά:
    α)πίνοντας υπερχλωριωμένο νερό
    β)τρώγωντας λαχανικά με φυτοφάρμακα, κρέας με ορμόνες, ψάρι με μόλυβδο,κοτόπουλο με διοξίνες...
    γ)παθαίνοντας καρκίνο από το παθητικό κάπνισμα
    δ)παθαίνοντας καρκίνο από τους κακοσυντηρημένους καταλύτες ( κατ΄επίφασην οικολογία το να έχεις καταλύτη αν τα έχει ήδη "παίξει" κι εσύ δεν τον αλλάζεις γιατί είναι ακριβός κλπ)
    ε)πεθαίνοντας σε ατύχημα από αυτούς που έχουν μεν καταλύτη αλλά η οδήγησή τους είναι πιο "καρκινογόνα" κι από το βενζόλιο
    στ)να μην συνεχίσω καλύτερα...

Είμαι άνθρωπος με οικολογική συνείδηση, ελέγχω τακτικά το αυτοκίνητό μου, δεν πετάω λάδια, υγρά μπαταρίας κλπ στο χώμα,στη δουλειά μου έχω στείλει για ανακύκλωση ότι μπαταρία υπάρχει,δεν ξοδεύω νερό άσκοπα και μέχρι που έμαθα ότι τα χαρτιά και οι τενεκέδες δεν πάνε ποτέ προς ανακύκλωση, μάζευα ο έρμος χαρτιά-κουτάκια κλπ

Όσον αφορά την μηχανή μου, όμως, μια που την έχω αποκλειστικά για ψυχαγωγία θα κάνω και μερικές ατασθαλίες και ας με συγχωρήσετε συμφορουμίτες μου...

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vradelos
    Βλέπω ότι η συζήτηση έβγαλε στην επιφάνεια τις οικολογικές μας ανησυχίες. Κατ΄αρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι.Όσον αφορά τα οικολογικά, θα σας καταθέσω την άποψή μου.

Κατάρχήν προτιμώ να πεθάνω (από καρκίνο)από κάτι που με ευχαριστεί (οδήγηση μηχανής)παρά:
    α)πίνοντας υπερχλωριωμένο νερό
    β)τρώγωντας λαχανικά με φυτοφάρμακα, κρέας με ορμόνες, ψάρι με μόλυβδο,κοτόπουλο με διοξίνες...
    γ)παθαίνοντας καρκίνο από το παθητικό κάπνισμα
    δ)παθαίνοντας καρκίνο από τους κακοσυντηρημένους καταλύτες ( κατ΄επίφασην οικολογία το να έχεις καταλύτη αν τα έχει ήδη "παίξει" κι εσύ δεν τον αλλάζεις γιατί είναι ακριβός κλπ)
    ε)πεθαίνοντας σε ατύχημα από αυτούς που έχουν μεν καταλύτη αλλά η οδήγησή τους είναι πιο "καρκινογόνα" κι από το βενζόλιο
    στ)να μην συνεχίσω καλύτερα...

Είμαι άνθρωπος με οικολογική συνείδηση, ελέγχω τακτικά το αυτοκίνητό μου, δεν πετάω λάδια, υγρά μπαταρίας κλπ στο χώμα,στη δουλειά μου έχω στείλει για ανακύκλωση ότι μπαταρία υπάρχει,δεν ξοδεύω νερό άσκοπα και μέχρι που έμαθα ότι τα χαρτιά και οι τενεκέδες δεν πάνε ποτέ προς ανακύκλωση, μάζευα ο έρμος χαρτιά-κουτάκια κλπ

Όσον αφορά την μηχανή μου, όμως, μια που την έχω αποκλειστικά για ψυχαγωγία θα κάνω και μερικές ατασθαλίες και ας με συγχωρήσετε συμφορουμίτες μου...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ.... αν και καλά κάνεις που προτιμάς όλα τα παραπάνω, ΔΕΝ ΔΙΚΙΑΟΥΣΑΙ όμως να υποχρεώνεις και τους γύρω απο εσένα να τα προτιμούν.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ και δεν έχεις το δικαίωμα να αποφασίζεις εσύ για αυτούς.

ΓΙ ΑΥΤΟ λοιπόν όσοι έχετε ελεύθερες εξατμίσεις χωρίς καταλύτες υποχρεούστε από σεβασμό στην ΖΩΗ των άλλων να βάζετε την ΝΕΑ SUPER

Και μην φοβάστε για τον κινητήρα. Μια χαρά τα πάει και μάλιστα αν είχατε διαβάσει το τεστ βενζίνων πριν 2 χρόνια περίπου μα ανάλυση σε δυναμόμετρο κλπ, είχε βγεί ότι έχει την καλύτερη απόδοση (καλύτερη και από την 100αρα) και χωρίς κανένα απολύτος πρόβλημα για τον κινητήρα (δεν έχει καμία σχέση με την παλιά super).

YEC Το avatar του/της alexk
    1ον οι κάθε λογής επιστήμονες μας έχους φλομώσει με το θέμα, αμόλυβδη και αφαίρεση καταλύτη.
    Οκ... δείτε το δέντρο, μην βλέπετε το δάσος.

2ον εσείς που καπνίζετε (π.χ.) γιατί δεν σκέφτεστε την υγεία μας? Δεν το έπιασα αυτό περί εγκλήματος . Έτσι, μην μου λες τι θα κάνω με τον καταλύτη μου. Εγώ τον πέταξα γιατί έτσι θέλω και είναι καθαρά δικό μου θέμα.
    www.clubcsl.com

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Να κάνεις όσες ατασθαλίες γουστάρεις ...!!!

(μην ζητάς όμως να σε συγχωρήσουμε...)

edit: Η παρούσα συζήτηση προέκυψε από εδώ
    (αλλά σαν γνήσιος μ@λάκας, την έστειλα στις Διαμάχες χωρίς να αλλάξω τίτλο κ.λ.π., οπότε ο κλήρος πέφτει σε μια Γενικη προϊσταμένη...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alexk
    Έτσι, μην μου λες τι θα κάνω με τον καταλύτη μου. Εγώ τον πέταξα γιατί έτσι θέλω και είναι καθαρά δικό μου θέμα.
    Τότε είναι καθαρά δικό μου θέμα το ΠΩΣ θα αντιμετωπίσω αυτό που θεωρείς εσύ καθαρά δικό σου θέμα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    1ον οι κάθε λογής επιστήμονες μας έχους φλομώσει με το θέμα, αμόλυβδη και αφαίρεση καταλύτη.
    Οκ... δείτε το δέντρο, μην βλέπετε το δάσος.

2ον εσείς που καπνίζετε (π.χ.) γιατί δεν σκέφτεστε την υγεία μας? Δεν το έπιασα αυτό περί εγκλήματος . Έτσι, μην μου λες τι θα κάνω με τον καταλύτη μου. Εγώ τον πέταξα γιατί έτσι θέλω και είναι καθαρά δικό μου θέμα.
    αν καίω κάθε μέρα λάστιχα στο οικοπεδό μου δίπλα ακριβώς από το σπίτι σου, είναι καθαρά δικό μου θέμα???

πάντως έχεις απόλυτο δίκιο για αυτό που είπες για την ανακύκλωση χαρτιών και αλουμινίου....μου είπαν το οικονομικό παιχνίδι που παίχτηκε και έφριξα....
    αλλά τώρα πρέπει να παρουσιάσουν αποτέλεσμα στην ΕΕ από την υποτιθέμενη ανακύκλωση και ζορίστηκαν λίγο....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Moderator
    εκ μεταφοράς : Απάντηση σε SeNNinhA

Δεν είπα πουθενά ότι τα προτιμώ.Ξαναδιάβασε το κείμενο.Είπα ότι προτιμώ να πάθω καρκίνο από παράγοντες που ελέγχω παρά από αυτούς που δεν ελέγχω, όπως είναι αυτοί που αναφέρω στο κείμενό μου και τους οποίους, όλοι μας καθημερινά "τρώμε στη μάπα" συνήθως εν αγνοία μας.
    Όσο για το αν αποφασίζω για τους άλλους,νομίζω ότι κατά ένα μέρος με κάλυψε ο alexk με την απάντηση περι καπνίσματος.Ελπίζω να μην είσαι καπνιστής SeNNinhA...
    Το υπόλοιπο αφορά την ενεργή συμμετοχή μας στην προστασία του περιβάλλοντος.Έλπίζω να συμμετέχεις με κάποιο τρόπο σε ανακύκλωση υλικών ή σε άλλες ενέργειες προστασίας.
    Επίσης μ'αυτή τη λογική το να ροβολάει κάποιος τα ρουμάνια με ένα ξερό δίχρονο και την παρέα του δεν είναι επ'ουδενί οικολογικό.Με ρωτάς εμένα αν εκεί που πάω περίπατο στο δάσος για να ηρεμήσω θέλω να ακούω τα decibel από το ξερό και να αναπνέω καμένα λάδια;
    Δεν φαντάζομαι ότι κάποιοι εδώ μέσα κάνανε ποτέ παράπονα γι'αυτό;
    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε όλα υπάρχει άσπρο και μαύρο.Ας φροντίσει ο καθένας μας να κάνει το καλύτερο δυνατό πέραν της θεωρίας και αν πιστεύεις ότι η δική μου εξάτμιση συνεισφέρει τόσο πολύ στο πρόβλημα συγκριτικά με τα 4χ4 θηρία που είναι καθηλωμένα στα μποτιλιαρίσματα ή στους κακοσυντηρημένους καταλύτες, ε τότε θα αφήσω την μανήσια εξάτμιση, αλλά όσοι καπνιστές είπαν άποψη στην συγκεκριμένη συζήτηση θα πρέπει να καπνίζουν πλέον μόνο σπίτι τους.
    Να είστε όλοι καλά.

Τότε είναι καθαρά δικό μου θέμα το ΠΩΣ θα αντιμετωπίσω αυτό που θεωρείς εσύ καθαρά δικό σου θέμα...
    Δηλαδή, σε αυτή την κοινωνία με όλα τα στραβά, αυτό που σε πείραξε είναι άν δεν φοράω εγώ στο R1 τον καταλύτη...
    Καλόοοοοο

Μπράβο ρε παιδιά, εστιάζουμε πάντα εκεί που είναι τα σημαντικά προβλήματα.

Και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, σε όλη την Μέση Ανατολή, όλα τα οχήματα (και πίστεψέ με είναι πάρα πολλά και με πολλά κυβικά), καίνε σούπερ, ενώ είναι και καλά, καταλυτικά.
    Επίσης, δεν ξέρω άν έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα καυσαέρια παράγει ένα πολιτικό αεροσκάφος, σε κάθε ώρα πτήσης του.
    Ούτε φαντάζομαι έχεις σκεφτεί ποτέ όταν πλένεις το μηχανάκι σου, ή τα ρούχα σου στο πλυντήριο ρούχων, που πάνε όλα αυτά τα λύμματα.
    Ούτε φαντάζομαι έχεις σκεφτεί τι καυσάερια βγάζει ένα διυλιστήριο ή ένα εργοστάσιο.

Το πρόβλημα όμως του καρκίνου οφείλεται στο μηχανάκι που δεν έχει καταλύτη

www.clubcsl.com

Moderator
    Και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, σε όλη την Μέση Ανατολή, όλα τα οχήματα (και πίστεψέ με είναι πάρα πολλά και με πολλά κυβικά), καίνε σούπερ, ενώ είναι και καλά, καταλυτικά.
    Επίσης, δεν ξέρω άν έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα καυσαέρια παράγει ένα πολιτικό αεροσκάφος, σε κάθε ώρα πτήσης του.
    Ούτε φαντάζομαι έχεις σκεφτεί ποτέ όταν πλένεις το μηχανάκι σου, ή τα ρούχα σου στο πλυντήριο ρούχων, που πάνε όλα αυτά τα λύμματα.
    Ούτε φαντάζομαι έχεις σκεφτεί τι καυσάερια βγάζει ένα διυλιστήριο ή ένα εργοστάσιο.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σκεφτεί τίποτε από όλα αυτά (και ΔΕΝ σου το συγχωρώ που ξαφνικά με έκανες να νοιώθω υποψιασμένος ότι μάλλον ρυπαίνουμε ασύστολα αυτόν τον κωλοπλανήτη....), αλλά ΓΙΑΤΙ επιμένεις να τα ρίχνεις ΟΛΑ στους ΑΛΛΟΥΣ ???

ΚΑΙ το δικό μου κωλομηχανάκι ρυπαίνει γιατί ΔΕΝ έχει καταλύτη (από κατασκευής του..) ΚΑΙ το δικό σου (επειδή τον έβγαλες..) !!!

Αυτό που φώναζα στον αρχικό post αφορούσε την κατανάλωση Αμόλυβδης από μηχανάκια ΧΩΡΙΣ καταλύτη (είτε εκ κατασκευής, είτε μετά από επέμβαση...) και συνεχίζω να το φωνάζω, γιατί μου φαίνεται αφενός μεν γελοίο και αφετέρου ανάξιο λόγου να προτάσσουμε την τιμή της Αμόλυβδης σαν λόγο κατανάλωσής της εκέι που ΔΕΝ πρέπει να γίνεται !!!

Τεσπα, όπως είπες πριν (και συμφωνώ απόλυτα) είναι προσωπικό θέμα του καθενός....
    (συνεχίζω όμως να θεωρώ ότι όταν βρίσκομαι πίσω από το μηχανάκι σου, υφίσταμαι ένοπλη επίθεση και έχω κάθε δικαίωμα να αμυνθώ όπως εγώ θεωρήσω καλύτερο...)

τι έχουμε εδώ? :wacko:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σκεφτεί τίποτε από όλα αυτά (και ΔΕΝ σου το συγχωρώ που ξαφνικά με έκανες να νοιώθω υποψιασμένος ότι μάλλον ρυπαίνουμε ασύστολα αυτόν τον κωλοπλανήτη....), αλλά ΓΙΑΤΙ επιμένεις να τα ρίχνεις ΟΛΑ στους ΑΛΛΟΥΣ ???

ΚΑΙ το δικό μου κωλομηχανάκι ρυπαίνει γιατί ΔΕΝ έχει καταλύτη (από κατασκευής του..) ΚΑΙ το δικό σου (επειδή τον έβγαλες..) !!!

Αυτό που φώναζα στον αρχικό post αφορούσε την κατανάλωση Αμόλυβδης από μηχανάκια ΧΩΡΙΣ καταλύτη (είτε εκ κατασκευής, είτε μετά από επέμβαση...) και συνεχίζω να το φωνάζω, γιατί μου φαίνεται αφενός μεν γελοίο και αφετέρου ανάξιο λόγου να προτάσσουμε την τιμή της Αμόλυβδης σαν λόγο κατανάλωσής της εκέι που ΔΕΝ πρέπει να γίνεται !!!

Τεσπα, όπως είπες πριν (και συμφωνώ απόλυτα) είναι προσωπικό θέμα του καθενός....
    (συνεχίζω όμως να θεωρώ ότι όταν βρίσκομαι πίσω από το μηχανάκι σου, υφίσταμαι ένοπλη επίθεση και έχω κάθε δικαίωμα να αμυνθώ όπως εγώ θεωρήσω καλύτερο...)

Aλήθεια, όταν είσαι πίσω από δίχρονο πως νιώθεις?
    www.clubcsl.com

Moderator
    Aλήθεια, όταν είσαι πίσω από δίχρονο πως νιώθεις?
    Όχι και πίσω από δίχρονο.....
    (γνωστές κουλάντζες όλοι τους...)

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    τι έχουμε εδώ? :wacko:

Ο περιεργος !!! :a029:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Παρόμοια θέματα

1. Ανοιχτή εξάτμιση
    από vradelos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 36