Σελίδα 3 από 14 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 198

Θέμα: Ομοιοπαθητικη,μοδα η αποτελεσματικη ιατρικη προσεγγιση?

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από island
    Εγώ ένα έχω να πω.

Πως άν οι εταιρίες που φτιάχνουν τα ομοιοπαθητικά παρασκευάσματα έκαναν τα αντίστοιχα “δωράκια” στους κλασικούς γιατρούς θα είχαν καλύτερη αντιμετώπιση.

Και αυτό ΔΕΝ το λέω για να υποστηρίξω την ομοιοπαθητική αλλά για να χαρακτηρίσω την ξεφτίλα των κλασσικών γιατρών που σου συνταγογραφούν όποιο φάρμακο έχει το καλύτερο δώρο για εκείνους.
    Ασχετο αυτό που λες. Κανείς ΓΙΑΤΡΟΣ δεν θα χορηγήσει ομοιπαθητικά ματζούνια σε ασθενή, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δώρο και αν του δώσει μια εταιρεία.

Για το παραπάνω φιλοσοφικό ερώτημα του X_NR750, δεν χρειάζεται να απαντήσω καν. Τις απαντήσεις στο έπος « Η κυρά μας η μαμή». Η Γ.Βασιλειάδου και ο Ορέστης Μακρής έχουν τις απαντήσεις.

SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από island την ξεφτίλα των κλασσικών γιατρών που σου συνταγογραφούν όποιο φάρμακο έχει το καλύτερο δώρο για εκείνους.
    μόνο ξεφτίλες 'κλασσικοί' (υπάρχουν 'άλλοι' γιατροί;;; ) γιατροί υπάρχουν;

δηλαδή εγώ που έχω γνωρίσει σοβαρούς, παραισθήσεις έχω;

η ομοιοπαθητική είναι ένα placebo.

μην ασχολείστε με κομπογιαννήτες του κώλου, βρείτε καλό γιατρό και πηγαίνετε σε αυτόν.

έλεος.

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Μερικά πραγματάκια κι από μένα βάσει προσωπικής εμπειρίας:

Σε καμμία περίπτωση η ομοιοπαθητική δεν είναι τσαρλατάνικη επιστήμη και πολύ κακώς ειπώθηκαν κουβέντες όπως "ματζούνια", "η κυρά μας η μαμή" και άλλα τέτοια σαρκαστικά και ειρωνικά.
    Ο Ιπποκράτης είπε κάποτε "τα όμοια εισίν ιάματα" και κάτι ήξερε.Δυστυχώς και κομπογιανίτες υπάρχουν και τσαρλατάνοι αλλά και παραπληροφόρηση.
    Δεν υπάρχουν αρρώστειες ψυχικές ή σωματικές.Ολες είναι ψυχοσωματικές!Η ψυχή με το σώμα είναι άρρηκτα συδεδεμένα,έως ότου έρθει η ώρα που θα πούμε αντίο στον μάταιο τούτο κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος πού η διάθεσή μας πέφτει όταν έχουμε ένα απλό κρυολόγημα και,αντίστροφα,αν περάσουμε κάποια συγκινησιακή φόρτιση,το σώμα εκκρίνει κάποιες ουσίες ικανές να το κάνουν να νοσήσει.
    Υπάρχουν άνθρωποι που τα μαλλιά τους άσπρισαν σε μια μέρα επειδή έχασαν κάποιον δικό τους και άλλοι-ακόμα χειρότερα- έκαναν καρκίνο από τη στενοχώρια.
    Εστω λοιπόν ότι εγώ τώρα έχω έναν πονοκέφαλο.Αν ακολουθήσω το δρόμο τής κλασσικής ιατρικής,θα πάω να πάρω μια ασπιρίνη,ένα depon,κάτι τέτοιο.
    Δηλαδή τι κάνω?"Κοιμίζω" για κάποιο χρονικό διάστημα το κέντρο τού πόνου.Κι όταν περάσει η επίδραση τού φαρμάκου,ξανάρχεται ο πονοκέφαλος.
    Η ας πούμε βγάζω σπυράκια στο πρόσωπο.Θα τούς βάλω μια αλοιφή να τα ξεράνω,αλλά κάποια στιγμή θα ξαναβγούν.
    Η θεραπεία,δηλαδή,που μού προτείνεται εδώ χτυπάει το αποτέλεσμα τής νόσου και όχι την αιτία της γι αυτό και είναι πρόσκαιρη.Τα συστατικά δε που βάζω στο σώμα μου,καθώς είναι χημικά ως επί το πλείστον,εχουν παρενέργειες.(Εκτός ίσως απ' την ασπιρίνη,δεν γνωρίζω φάρμακο χωρίς αντενδείξεις)
    Τα φάμακα τής ομοιοπαθητικής,από την άλλη,είναι 100% φυσικά και σαν συντηρητικό(όχι για καλύτερη απορρόφηση όπως ειπώθηκε)τούς βάζουν μερικές σταγόνες αλκοόλ-κονιάκ κατά προτίμηση-
    Η θεραπεία εδώ συνδιάζεται με ψυχολογική υποστήριξη από τον ίδιο τον θεραπευτή,είναι μακροπρόθεσμη αλλά τα αποτελέσματά της μόνιμα.
    Προσωπικά υπέφερα από κύστη κόκκυγα και,επειδή δεν ήθελα να κάνω εγχείρηση,ακολούθησα τον δρόμο τής ομοιοπαθητικής.Εκανα λοιπόν θεραπεία για κανά δυο χρόνια(όχι και πολύ επιμελώς)και σάς μιλάω ειλικρινά είμαι μια χαρά.Το συρίγγιο έχει συρρικνωθεί κι εγώ το μόνο που έχασα ήταν η απόλαυση τού καφέ!Η μέντα δεν μού πολυαρέσει άλλωστε
    Λοιπόν αυτά!Να τονίσω και πάλι ότι δεν απορρίπτω την κλασσική ιατρική,απλά λέω να μην καταδικάζουμε αυτό που δεν ξέρουμε.
    Αν κάποιος ενδιαφέρεται,μπορω να τού πω πού πήγα-πμ έτσι?-γιατί πραγματικά έπεσα σε πολύ καλούς ανθρώπους και γνώστες.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

εκονομικ ιμιγκραντ Το avatar του/της mrklyk
    δεν ειμαι σιγουρος οτι σοβαρολογεις αλλα ποιος ξερει...

Σε ενα μονο θα απαντησω γιατι ισως σε βαλει σε κινδυνο -

Η ασπιρινη εχει αφθονες παρενεργειες (οι συχνοτερες ειναι οτι με παρατεταμενη χρηση ή μεγαλες δοσεις μπορει να προκαλεσει ελκος στομαχου και αιμορραγια οποτε προσεχε)
    τα Depon ειναι πολυ πιο ασφαλη

ασχετος...

mrklyk, πιστεύεις στο μάτι/μάτιασμα/ξεμάτιασμα;

Αρχικά δημιουργήθηκε από bored
    mrklyk, πιστεύεις στο μάτι/μάτιασμα/ξεμάτιασμα;
    Ααααα, τωρα μαλιστα! Λοιπον - το ματι/ματιασμα/ξεματιασμα ειναι αρχαιο πατροπαράδοτο ίαμα - η αποτελεσματικοτητα του εχει επιβεβαιωθεί απο χιλιαδες γιαγιαδες, τσιγγανες, τουρκογύφτισσες κλτ και μολις πριν ενα μηνα ακουσα απο την ξαδερφη μου οτι η κυρα Γωγο θεραπευσε τον μεταστατικο μικροκυτταρικο καρκινο του κυρ Κωστα του μπακαλη με τρεις κυκλους ξεματιασματος (κριμα που πεθανε απο καπια αλλη ανεξιχνίαστη ασθένεια τρεις μερες μετα)
    Το θεμα ειναι να εχεις ανοιχτο μυαλο και ψυχη ααααα και να σε παρει η ροχαλα στο κουτελο κατα την διαρκεια της θεραπειας

αλλα ποιοι ειμαστε εμεις να κρινουμε.... :a51:
    ασχετος...

Αρχικά δημιουργήθηκε από mrklyk
    δεν ειμαι σιγουρος οτι σοβαρολογεις αλλα ποιος ξερει...

Σε ενα μονο θα απαντησω γιατι ισως σε βαλει σε κινδυνο -

Η ασπιρινη εχει αφθονες παρενεργειες (οι συχνοτερες ειναι οτι με παρατεταμενη χρηση ή μεγαλες δοσεις μπορει να προκαλεσει ελκος στομαχου και αιμορραγια οποτε προσεχε)
    τα Depon ειναι πολυ πιο ασφαλη

Φυσικά και σοβαρολογώ κι ευχαριστώ για την συμβουλή,αλλά ούτε ασπιρίνες παίρνω ούτε depon.Δόξα τω Θεώ,δεν υποφέρω από πονοκεφάλους και στομάχια και αν ποτέ με πιάσει το αφήνω να ηρεμήσει μόνο του.

Πες μου όμως τη γνώμη σου γι αυτά που έγραψα γιατί,απ' ό,τι κατάλαβα,σού φάνηκαν κάπως...."κυρά μαμή"!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Φυσικά και σοβαρολογώ κι ευχαριστώ για την συμβουλή,αλλά ούτε ασπιρίνες παίρνω ούτε depon.Δόξα τω Θεώ,δεν υποφέρω από πονοκεφάλους και στομάχια και αν ποτέ με πιάσει το αφήνω να ηρεμήσει μόνο του.

Πες μου όμως τη γνώμη σου γι αυτά που έγραψα γιατί,απ' ό,τι κατάλαβα,σού φάνηκαν κάπως...."κυρά μαμή"!
    βασικα να σου πω απο που το βλεπω εγω το πραμμα - εχω σπουδασει σε επιστημονικο κλαδο και το πρωτο πραμμα που μαθαινεις εκει ειναι για οτι βλεπεις/σου λεει καποιος να ζητας αποδειξεις

Και η επιστημη εχει τροπους μεσω ερευνων και στατιστικης αναλυσης (οπως εγραψα πιο πριν) για να αποδεικνύει οτι ενα αποτελεσμα πχ ενος φαρμακου δεν ειναι απλως τυχαιο γεγονος αλλα απευθείας αποτελεσμα της δρασης του φαρμακου

Οτι εχεις γραψει πιο πανω ειναι προσωπικη γνωμη και οχι αποτελεσμα αποδειξεων
    ασχετος...

Banned Το avatar του/της X_NR750
    Συμφωνω οτι πολλοι γιατροι τα παιρνουν για να συνταγογραφουν συγκεκριμενα φαρμακα απο συγκεκριμενες εταιρειες (το εχω ζησει απο μεσα)

οσους για τους διαφορους εδω μεσα που σπευδουν να κουνησουν απαξιωτικα το κεφαλι τους στις ερωτησεις μου εχω να πω τα εξης:

Ειμαι δυσπιστος σε οτιδηποτε δεν εχει αποδειχτει επιστημονικα αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν θα το ψαξω γιατι δεν θελω σε καμια περιπτωση να στερησω την γυναικα μου και το παιδι μου απο κατι που μπορει ενδεχομενως να ειναι καλο και αποτελεσματικο

Οτι εχεις γραψει πιο πανω ειναι προσωπικη γνωμη και οχι αποτελεσμα αποδειξεων
    Το ότι γλύτωσα από την κύστη είναι προσωπική άποψη?
    Το ότι ένα παυσίπονο ή ένα αντιπυρρετικό ή μια ασπιρίνη καταπολεμά το αποτέλεσμα,δηλαδή πόνο,πυρετό,αδιαθεσία και όχι την αιτία που το προκάλεσε δεν είναι αλήθεια?
    Δεν προσπαθώ να στη βγώ καθότι είμαι άσχετος ,μ' ενδιαφέρει όμως κάθε τι τόσο σπουδαίο κι εσύ είσαι,σαν επιστήμονας,ο καταλληλότερος που θα μπορούσε να λύσει τέτοιου είδους απορίες.
    Ξαναλέω πάντως ότι θεωρώ λάθος να χλευάζουμε την εναλλακτική ιατρική(όπως η ομοιοπαθητική),χαρακτηρίζοντάς την μεσαιωνική,χωρίς να γνωρίζουμε.Άυτό ,πράγματι,είναι προσωπική μου άποψη.
    moto perpetuo

hasta luego.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Λοιπόν να πώ και εγώ την προσωπική μου εμπειρία, και ορισμένα συμπεράσματα.
    Το πρώτο απο τα συμπεράσματα το έβγαλα οταν πήγε η αδελφή μου ιατρική και ξαφνικά άρχισε να πηγαίνει τα απογεύματα σε μια σχολή ομοιοπαθητικής παράλληλα και δωρεάν.
    Απο οτι κατάλαβα η στρατολόγιση ομοιοπαθητικών ΓΙΑΤΡΩΝ γίνεται στην Ιατρική.
    Και αργότερα κατάλαβα οτι τους πελάτες στους στέλνουν και πέρνεις κάποιο ποσοστό και τα φάρμακα τα παίρνεις απο φαρμακεία που είναι "εξουσιοδοτημένα" και έχουν όλα τους ίδιους προμηθευτές.
    Η όλη φάση λοιπόν της ομοιοπαθητικής ελέγχεται εντελώς και τα κυκλώματα των φαρμακοβιομηχανιών είναι αστεία μπροστά στο κύκλωμα των ομοιοπαθητικών.
    Μιλάμε για 2-3 ανθρώπους που ελέγχουν γιατρούς-φάρμακα εντελώς.
    Και προσέξτε μιλάω για ομοιοπαθητικούς ΓΙΑΤΡΟΥΣ και οχι τον περιπτερά που μετά απο την επαφή του με εξωγήινους την είδε θεραπευτής, ανθρώπους που έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγελματος.
    Εδω έχω μια ένσταση ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
    Γιατί ο τίτλος ΙΑΤΡΟΣ για μένα και για τον νόμο νομίζω είναι αποτέλεσμα του πτυχείου της Ιατρικής και όχι της παραλληλης σχολής του κυρίου τάδε που βγάζει "ομοιοπαθητικούς".
    Αρα για μένα όλοι οι ομοιοπαθητικοί ιατροί πλασματικά χρησιμοποιούν την ιδιοτητα τους ως ιατροί της κανονικής ιατρικής για βιτρίνα και πουλάνε φούμαρα.
    Η εμπειρία μου λοιπόν τώρα ώς ασθενούς τώρα.
    Τελικά αποδείχτηκε οτι η μόνη ασθένια που γιατρεύτηκε ήταν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δραχμούλες που έδωσα για φάρμακα και θεραπείες πρίν πολλά πολλά χρόνια.
    Κατά τα άλλα τίποτα.
    Ευτυχώς υπάρχει η ιατρική.
    Δεν βάζω στην συζήτηση τους ομοιοπαθητικούς χωρις πτυχείο γιατρού γιατί για μένα και για το νόμο ανοίκουν στην κατηγορία μαντησες χαρτορήχτες και πρέπει να τους μπουζουριάζουνε.
    Και τέλευταίο παράδειγμα στο στρατό φίλος απο την σχολή που είμαστε μαζί στο κέντρο βγάζει σε κάποια στιγμή σπιράκια.Ολόκληρος.
    Αρχίσαν οι σχετικές πλάκες περί αφροδησίων κλπ αλλά η ιστορία με τα σπυράκια τράβαγε και στο τέλος τον στείλαν στο νοσοκομείο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
    Εκεί του είπαν το κουφό οτι είναι ψυχολογικό και του είπαν να μην αγχώνεται και του δώσαν και 10 μέρες άδεια και του φύγαν χωρίς φάρμακο χωρίς τίποτα, του είπαν μάλιστα οτι είναι πολύ συνηθισμένο.
    Αλλά απο μια ψυχολογική ασθένεια που εμφανίζει σωματικά συμπτώματα μέχρι να σου ξετινάζουν το πορτοφόλι είναι μεγάλη απόσταση.
    Να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΗΣ

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Μερικά πραγματάκια κι από μένα βάσει προσωπικής εμπειρίας:

Σε καμμία περίπτωση η ομοιοπαθητική δεν είναι τσαρλατάνικη επιστήμη και πολύ κακώς ειπώθηκαν κουβέντες όπως "ματζούνια", "η κυρά μας η μαμή" και άλλα τέτοια σαρκαστικά και ειρωνικά.
    Ο Ιπποκράτης είπε κάποτε "τα όμοια εισίν ιάματα" και κάτι ήξερε.
    καταδικάζουμε αυτό που δεν ξέρουμε.
    Αφού η προτροπή μου για απαντήσεις που δίνονται στην κυρά μας την μαμή, ενόχλησε κάποιους φίλους, (αγνοώντας τις αλήθειες της ταινίας, όπως το που απευθυνόμαστε όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα και επικίνδυνα) να ξεκαθαρίσω ότι η αρχική μου απάντηση, αφορούσε την απορία του X_NR 750 για το που να πάει το νεογέννητο παιδί του. Αν η ερώτηση αφορούσε τον ίδιο, δεν θα με ενδιέφερε καθόλου, αφού ο καθένας μας μπορεί να πηγαίνει είτε σε γιατρό είτε σε καφετζού, είτε στον μάγο της φυλής του για να θεραπευτεί.
    Η σύγκριση (και το δίλημμα) παιδίατρος ή ματζουνογιατρός, για το μωρό, θεωρώ ότι είναι άκρως επικίνδυνη.

Vagelis 64 , διάβασα την εμπειρία σου με την θεραπεία που βρήκες, αλλά προσωπικά για αυτό-ίαση μου φαίνεται παρά για ομοιοπαθητική θεραπεία. 2 χρόνια θεραπεία είναι εξαιρετικά μεγάλο διάστημα, για να αποδοθεί η θεραπεία σου στο σκεύασμα. Υπάρχει περίπτωση να έπαιρνες φάρμακο 2 χρόνια και να μην το θεωρούσες άχρηστο?
    Ο χαρακτηρισμός της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων ως συμπτωματική και μόνο, χωρίς να επιδρούν στην πραγματική αιτία, είναι λανθασμένη, καθώς παραλείπεις την ίαση που επιτυγχάνεται εναντίον εκατοντάδων ασθενειών- μικρόβιων- μολύνσεων εξ αιτίας της δράσης τους. Όπως επίσης για το αν είναι χημικά ή όχι τα φάρμακα. Τα περισσότερα φάρμακα στηρίζουν την δράση τους σε φυσικές ενώσεις πολλαπλασιασμένες για να είναι αποτελεσματικές. Τα «φυσικά» φάρμακα ή παυσίπονα πχ δεν είναι δύσκολο να προκαλέσουν θάνατο άλλωστε.

Στάθηκα λίγο στην ρήση του Ιπποκράτη που χρησιμοποίησες (που είναι και η καραμέλλα των ομοιοπαθητικών γιατρών) «τα όμοια εισίν ιάματα» ή καλύτερα «δια τα όμοια νόσος γίνεται και δια τα όμοια προσφερόμενα εκ νοσευόντων υγιαίνονται» (δηλαδή: με αυτά που προκαλούν τη νόσο, με τα ίδια τη θεραπεύουν)
    Εκτός του ότι πάντα μου προκαλεί κάποια επιφύλαξη η χρήση αρχαίων Ελληνικών που χρησιμεύουν για να προσδώσουν σοβαρότητα και βαρύτητα, ποιος ασκεί πλέον την ιατρική του Ιπποκράτη? Αλίμονο μας αν είχαμε μείνει στην ιατρική της Αρχαίας Ελλάδας. Μέχρι πριν 200 χρόνια όλοι αγνοούσαν την ύπαρξη των μικροβίων, βακτηριδίων και πως συσχετίζονταν με τις ασθένειες.
    Μαζί τους και ο Hahneman που δημιούργησε τον όρο «ομοιοπαθητική ιατρική» το 1810. . Ο Hahneman άντλησε τη συλλογιστική του από τη συμπαθητική μαγεία. Με αυτή κάνεις ομοιοπαθητικές ενέργειες για να ξορκίσεις το κακό ή να το επιφέρεις. Η λογική του στηρίζεται σε καθαρά μεταφυσικές προϋποθέσεις.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Σε ΄ότι αφορά τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής παραθέτω κάποια αποσπάσματα από περιοδικά (Discovery 3/2006) ή από το internet.
    «Είναι σαν να πίνεις ένα ποτήρι νερό» είπε στο Observer (26.12.2005) ο Edzard Ernst, καθηγητής εναλλακτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Exeter. Χαρακτηριστική είναι η έρευνα που δημοσιεύθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Lancet (in.gr 27.8.05). Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι το εξής: Οι ομοιοπαθητικές θεραπείες έχουν παραπλήσια δραστικότητα με τα ψευδοφάρμακα (placebo) τα οποία χορηγούνται στους ασθενείς προκειμένου αυτοί να νομίζουν ότι είναι καλύτερα. Μάλιστα, το έγκριτο Lancet αναφέρει σε κύριο άρθρο που συνοδεύει τη σχετική έρευνα ότι ο χρόνος για περαιτέρω μελέτες έχει πια λήξει και οι γιατροί πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους ασθενείς τους όσον αφορά στην «έλλειψη ωφέλειας» της ομοιοπαθητικής.
    Στην τελευταία αυτή μελέτη οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βέρνης στην Ελβετία, με επικεφαλής τον Ματιάς Έγκερ, συνέκριναν κλινικές δοκιμές ομοιοπαθητικών φαρμάκων με σχετικές μελέτες της κλασικής ιατρικής. Η ομάδα ανασκόπησε τη διεθνή βιβλιογραφία για το διάστημα 1995-2003 και εντόπισε 110 έρευνες της ομοιοπαθητικής και 110 αντίστοιχες ιατρικές μελέτες.
    Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν εξελιγμένα στατιστικά εργαλεία για να βαθμολογηθούν τα αποτελέσματα των μελετών όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του δοκιμαζόμενου φαρμάκου. Όσες μελέτες έφεραν σκορ κάτω από 1,0 θεωρήθηκαν αποτελεσματικές, συγκρινόμενες με placebo. Η γενική βαθμολογία υπολογίστηκε στο 0,96 για την ομοιοπαθητική και 0,67 για την κλασική ιατρική, όπως αναφέρει το Reuters. Ο δρ Έγκερ καταλήγει έτσι στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα δεν προσφέρουν «καμία πειστική ένδειξη ότι η ομοιοπαθητική ήταν ανώτερη από το placebo, ενώ για τη συμβατική ιατρική παρέμενε ένα σημαντικό όφελος». Αλλά και ο καθηγητής Ernst, που αναφέραμε πιο πάνω, έκανε δύο πειράματα. Στη μια περίπτωση χορήγησε σε μια ομάδα από εγχειρισμένους ασθενείς ένα κλασικό ομοιοπαθητικό φάρμακο, το βάμμα αρνικής, που υποτίθεται ότι θεραπεύει τα τραύματα. Στην άλλη ομάδα έδωσε ένα όμοιο placebo. To τεστ ήταν «τυφλό», δηλαδή ούτε οι ασθενείς ούτε οι γιατροί γνώριζαν ποιος έπαιρνε τι. Δεν υπήρξε καμία διαφορά στην αποθεραπεία των τραυμάτων.
    Σε μια άλλη μελέτη ανέθεσε σε πέντε ομοιοπαθητικούς να παρακολουθηθούν παιδιά που έπασχαν από άσθμα. Αργότερα δήλωσε crto Observer. «Υποτίθεται ότι τα παιδιά αντιδρούν καλύτερα από τους ενήλικες στην ομοιοπαθητική και ότι το άσθμα ανταποκρίνεται καλά σε ομοιοπαθητικές θεραπείες. Όμως και πάλι δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι η ομοιοπαθητική έχει αποτελέσματα».

Παρ' όλη την απουσία οποιωνδήποτε επιστημονικών αποδείξεων για την αποτελεσματικότητα της, η ομοιοπαθητική έχει γίνει κάτι σαν θρησκεία, με φανατικούς υποστηρικτές. (καμμιά επιστήμη όμως δεν χρειάζεται πιστούς. Το αντίθετο πιστεύω)

Τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια. Το σημερινό «ΒΗΜΑ» με αφορμή την μάσηση φύλλων ελιάς που έχει γίνει αντικαρκινικό φάρμακο, όπως και το δηλητήριο του γαλάζιου σκορπιού και λοιπών σκευασμάτων αναφέρει ότι μια έρευνα που έγινε πριν 10 χρόνια στις ΗΠΑ, προσδιόρισε τον τζίρο των παραιατρικών πρακτικών σε 40 δις $ !!! Τα μισά από αυτά αφορούσαν αμοιβές προς αυτούς που τις παρείχαν.

Προσωπικά πιστεύω ότι η ομοιοπαθητική είναι μια high tech version (από οικονομικής πλευράς) του νερού του Καματερού. Εκείνος ο κακομοίρης τουλάχιστον έδινε τσάμπα και αβέρτα το νερό του, πιστεύοντας ότι δίνει και θεραπεία. Οι σημερινοί το δίνουν σε 7,000 δόσεις και ζητάνε και ένα σκασμό λεφτά.

Sorry για το μέγεθος του post μου. Όσοι βαρέθηκαν να το διαβάσουν…….κατανοητό

SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Και για να το πάω παραπέρα κανένας ομοιοπαθητικός δεν θα δώσει ομοιοπαθητικό φάρμακο σε ένα μωρό με πυρετό.
    Αντιπυρετικό θα του δώσει.
    Οταν είναι καλά βέβαια θα παίρνει τα "φάρμακα" του κάθε μέρα.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ρε τι μλκς ειμαι!!!!!!!!!!

ειναι πολυ ευκολο τελικα τη σημερον ημερα να πλουτισεις !!!!!!!

απλα πρεπει να βρεις τον τροπο και το target group στο οποιο θα απευθηνθεις....γαμω!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Σελίδα 3 από 14 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Mega scooter-Μοδα,χαζομαρα ή και τα δυο?
    από AFTER στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 175
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2022, 08:56
  2. Νέα μόδα...
    από lampros_fazer στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2006, 19:12
  3. ΜΟΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ !!!
    από bmour στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2005, 10:08
  4. Η μόδα για το καλοκαίρι
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ