ότι πείτε...Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ευτυχώς ρε πάκτεν δεν είσαι αντιπρόσωπός μας στον ΟΗΕ![]()
ότι πείτε...Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ευτυχώς ρε πάκτεν δεν είσαι αντιπρόσωπός μας στον ΟΗΕ![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ρε σεις πάτε καλά; Εδώ εχουμε εμείς περισσότερο πετρέλαιο απο τους Σαουδάραβες και δεν μας αφήνουν να το βγάλουμε και θα κάνουμε τους μάγκες με τα πετρέλαια άλλης χώρας;
Που... υπάρχει αυτό το πετρέλαιο αγορίνα μου;;;;;
Σε ποια περιοχή;;;
Κανε ένα search* στα περι υφαλοκρηπίδας και θα καταλάβειςΑρχικά δημιουργήθηκε από VegasKitty
Γιατι δεν μπορουμε να τα βγαλουμε τα δικα μας πετρελαια???![]()
Τι εχει παιχτει με αυτο το θεμα???
*όχι στο moto.gr![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Έπρεπε δλδ να σου πουν ότι γράφεις μαλακίες για να γράψεις τι εννοείς;Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
........
Άποψή μου φυσικά.
![]()
![]()
Με την ίδια λογική τότε, η οθωμανοί έλυσαν το πρόβλημα της ΕΕ απο το 1453 (και λίγο πριν).
Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα Λιάκο....
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Στο κεντρικό αιγαίο και στο Ιόνιο.... δεν είναι τυχαίες οι γκρίζες ζωνες που χρόνια προσπαθουν να δημιουργήσουν οι απέναντι.... Τωρα μην κάνεις τον ανήξερο. Κι εισαι δεν είσαι, μην γίνεσαι προκλητικός και ειρωνικόςΑρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Σε ποια περιοχή;;;
Όταν και άμα συμφωνήσουμε στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με τους τούρκους (το μόνο θέμα που δέχεται η Ελλάδα ότι είναι σε εκρεμμότητα) τότε θα μπορέσουμε (-σουνε) να προχωρήσουμε σε έρευνες στο Αιγαίο :a16:Αρχικά δημιουργήθηκε από VegasKitty
Αληθεια, παντα το ειχα αυτο απορεια!!
Γιατι δεν μπορουμε να τα βγαλουμε τα δικα μας πετρελαια???![]()
Τι εχει παιχτει με αυτο το θεμα???
μήπως θα έπρεπε να τα δούμε έτσι όμως;Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα Λιάκο....
![]()
τεσπά, εγώ είπα τι πιστεύω και το αιτιολόγησα, διαφωνούμε αλλά ας μην το κουράσουμε άλλο
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Με αλλα λογια, αντι να διεκδικουμε αυτα που ειναι δικα μας, καθομαστε στα χερια μας και περιμενουμε οταν και αμα λυθει το θεμα, και μπας και γινει κατι!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Όταν και άμα συμφωνήσουμε στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με τους τούρκους (το μόνο θέμα που δέχεται η Ελλάδα ότι είναι σε εκρεμμότητα) τότε θα μπορέσουμε (-σουνε) να προχωρήσουμε σε έρευνες στο Αιγαίο :a16:![]()
Κοινος μλκς!!!!
Δε καταλαβαινω γιατι ποτε σαν χωρα δεν διεκδικουμε αυτα που θελουμε και δικαιουμαστε και καθομαστε και περιμενουμε απο αλλους να τα κανουν για μας!!!
Και μπορει να μην εχει αμεσα σχεση μονο με τα πετρελαια, τη Κυπρο, το θεμα της Μακεδονιας και αλλα πολλα, αλλα οταν εμεις οι Ελληνες της Ομογενιας εχουμε προσπαθησει με πολλους τροπους (λεφτα, lobby, κτλ) να κανουμε κατι να βοηθησουμε και να γινει κατι δραστικο και αποτελεσματικο, παντα τρωμε μια σφαλιαρα απο το Ελληνικο το Κρατος!!!![]()
Live fast...
Die Young...
And leave a Beautiful Corpse...
What goes around, comes around.. And it will bite you in the ass..
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Πάντως ένωση των δύο εθνοτήτων/κοινοτήτων κατω απο τη σκέπη ενός κράτους δεν μπορεί να γίνει. Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι πολύ πλούσια για να μοιραστεί αυτό τον πλούτο με τη φτωχή μεμέτικη πλευρά.
Η μόνη βιώσιμη λύση είναι ο καθαρός χωρισμός....είτε σε ομοσπονδίες είτε σε δύο τελειως ξεχωριστά κράτη. Neat & clean.
Άποψή μου φυσικά.
![]()
αν κ λιγο αποτομα δωσμενη, παταει σε βασεις αληθειας.
Το ενα μερος που εχει να κανει με την τεραστια διαφορα του βιοτικου επιπεδου, αλλα κ το που θα βρεθουν τα κεφαλαια για την εξισοροπηση ηταν ενα απο τα βασικα σημεια αντιδρασης κ τελικα καταψηφισης του σχεδιου Αναν. Υπηρξαν κ αλλα θεματα [κατα κανονα συναισθηματικα -τα οποια το πως δημιουργηθηκαν κ το πως ξυπνησαν στον κοσμο ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα], τα οποια ομως ηταν σχετικα δευτερευουσης σημασιας.
Απο την αλλη ομως το σχεδιο προεβλεπε κ την επιστροφη καποιων εδαφων, αρκετα σημαντικων. Τελος παντων, τεραστια κουβεντα..
Οσον αφορα το χωρισμο, η προταση στο παρελθον, μετα την ανεξαρτησια απο τους Αγγλους, ηταν για ενα ομοσπονδιακο κρατος κ μαλιστα οι χειρισμοι δωθηκαν στην Ελληνικη πλευρα, η οποια ομως το χειριστηκε με τον χειροτερο δυνατο τροπο. Οι σφαγες τουρκοκυπριων κ οι καταστροφες ολοκληρων χωριων ειναι ενα μελανο σημειο της ιστοριας του νησιου. Μετα η ιδια λυση δωθηκε κ στην τουρκικη πλευρα, η οποια ελυσε το θεμα με την γνωστη της λεπτοτητα κ τα γνωστα επισης αποτελεσματα.
Τωρα σε οτι εχει να κανει με διαφορετικα κρατη, απογαλακτισμους κτλ, σε αλλη κουβεντα θα τα πουμε διεξοδικοτερα
![]()
Μήπως να ερχόσασταν μία εκδρομούλα για να δείτε κι από κοντά την πραγματικότητα, την οικονομική και κοινωνική κατάσταση, και την γενικότερη άποψη περί διαβίωσης, πριν βγάλετε συμπεράσματα?
![]()
Λέω εγώ τώρα, γιατί κι εμένα οι απόψεις μου ήταν πιο γενικευμένες, πρίν να μετακομίσω εδώ.
![]()
5/2/2008 Καλωσόρισες!
22/1/2013 Καλωσόρισες!
:a07:
Eίναι γνωστό ότι υπάρχει από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου (ο οποίος εν ολίγοις είχε πει βουλώστε τα πηγάδια, κοπανήστε τη και τσιμουδιά)Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Σε ποια περιοχή;;;![]()
You BETA believe...
Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι εκτός από τους Έλληνες που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, υπάρχουν και αυτοί που είναι της άποψης ότι δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από ένα πόλεμο. Είτε γιατί αυτό καταστρέφει την ψυχική τους υγεία και γαλήνη είτε γιατί έχουν πιάσει τη καλή και που να τρέχουν τώρα με παλάσκα και όπλο. Λένε, ας παραχωρήσουμε το κάτι και ας αράξουμε πάλι εκεί που είμασταν στην ησυχία μας. Τα καταλαβαίνω όλα αυτά, πραγματικά τα καταλαβαίνω. Είναι λογικό να υπάρχουν αυτές οι δύο απόψεις. Το παράλογο θα ήταν να μην υπήρχαν αυτές οι δύο απόψεις τόσο σε εμάς όσο και στους υπόλοιπους λαούς στη γειτονιά μας, καθώς αυτό θα οδηγούσε σε βαλκανικό ή παγκόσμιο πόλεμο.
Από την άλλη όμως θα πρέπει να απαντήσουμε σε δύο ερωτήματα (και όχι μόνο...)
* Μπορεί να συντηρηθεί η μ α κ ρ ο χ ρ ό ν ι α ειρήνη μεταξύ δύο κρατών αν δεν το επιδιώκουν και οι δύο ; Γιατί αν κάποιοι επιθυμούν τις υποχωρήσεις μόνο και μόνο για να αφεθούν ξανά στην ησυχία τους, τότε το μάρμαρο θα το πληρώσει το παιδί τους στο μέλλον. Κάποιος που ζητάει από άλλον και το παίρνει, στο μέλλον θα ξαναζητήσει ...
* Τι θα έπρατε η Αγγλία(που από κάποιους θεωρείται ένα σύγχρονο ανεπτυγμένο κράτος που κάποιοι "ειρηνιστές" βλέπουν σαν τη Μέκκα του δυτικού πολιτισμού) αν η Γερμανία αξίωνε διεκδικήσεις και έκανε πράξεις αντίστοιχες με αυτές που κάνει η Τουρκία εναντίον του ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο;
Πάντα όρθιοι
De jure & de facto, είναι η κατάσταση με την FYROM ή σκόπια ή Macedonia ή όπως σκατά λέγεται.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
μήπως θα έπρεπε να τα δούμε έτσι όμως;
Το 15% του πληθυσμού ξεκινησε ένα σχέδιο που είχε ως αποτέλεσμα κάποιες χιλιάδες άνθρωποι να ξεριζωθούν από τον τόπο τους χάνοντας τα πάντα, ενώ καί κάποιες χιλίαδες πέθαναν κατά την ¨εφαρμογή της οριστικής λύσης¨.
Τέσπα, άποψη μου, άποψη σου. Πίο πολύ με σόκαρε αυτό που έγραψες , ότι το κυπριακό λύθηκε το 1974. Τα ίδια ακριβώς λόγια χρησιμοποιούσε ο Μ.Ετσεβίτ.
![]()
Όταν η Αργεντινή είπε οτι τα Φωκλαντς είναι δικά της (και αμα τα δεις στον χάρτη θα ορκιζόσουν ότι είναι) οι Βρεττανοί ξεκίνησαν τον στόλο και τους έκαναν αλοιφή.....Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
........
* Τι θα έπρατε η Αγγλία(που από κάποιους θεωρείται ένα σύγχρονο ανεπτυγμένο κράτος που κάποιοι "ειρηνιστές" βλέπουν σαν τη Μέκκα του δυτικού πολιτισμού) αν η Γερμανία αξίωνε διεκδικήσεις και έκανε πράξεις αντίστοιχες με αυτές που κάνει η Τουρκία εναντίον του ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο;
Ναι ρε Νίκο...Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Όταν η Αργεντινή είπε οτι τα Φωκλαντς είναι δικά της (και αμα τα δεις στον χάρτη θα ορκιζόσουν ότι είναι) οι Βρεττανοί ξεκίνησαν τον στόλο και τους έκαναν αλοιφή.....
Αλλα η Κύπρος δεν είναι Falklands...
είναι ανεξάρτητο κράτος...δεν είναι το ίδιο
Τα εν λόγω νησιά τα είχα χρησιμοποιήσει σαν επιχείρημα σε μια αγγλίδα (![]()
) που κοιτώντας ένα χάρτη στην καμπίνα μου (
![]()
) είπε "μα είναι τόσο κοντά αυτα τα νησια στην Τουρκία (Σάμος κλπ).
Την "αποστόμωσα"![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais