Πήγα το μηχανάκι για κάποια βασικά πραγματάκια (κυρίως λάδια-φίλτρο) και γενικό check up (αμφιβάλλω).
Τέσπα.
Πριν το αφήσω το μηχανάκι είχα επισημάνει ότι μάλλον έχω παραπάνω κατανάλωση....και αν γινόνταν να το κοιτάξουν κάπως.
Γυρίζω να το πάρω και ρωτάω κάποια πραγματάκια το παιδί που το έπιασε (όχι ο αρχιμηχανικός).
Το ρωτάω για την κατανάλωση...δεν είχε κάνει κανένα έλεγχο γιατί δεν ήξερε τι να ελέγξει, και όπως μου είπε δεν γνωρίζει την κατανάλωση σε αντίστοιχα μοντέλα για να συγκρίνει και ότι από δω και πέρα θα έχει το νου του.
Επίσης μου λέει αν είχε πλούσιο μίγμα τότε θα βραχυκυκλώνανε τα μπουζί.
Ναι οκ...θα βραχυκυκλώνανε όμως αν το μίγμα το πετούσαμε με μάνικα και όχι αν απλά είναι λίγο πιο πλούσιο.
Αυτό που με έκανε να προβληματίζομαι είναι ότι λέγονας του ότι μάλλον είναι πλούσιο το μίγμα γιατί κάνει σκασίματα μου απάντησε ότι "Καταρχήν οι αυστριακοί έχουν όλα τα μηχανάκια τους ρυθμισμένα με πιο φτωχό μίγμα και τα σκασίματα γίνονται γι'αυτό το λόγο![]()
Ρε παιδιά ισχύει αυτό.....εγώ άλλα ξέρω.
Και όταν του είπα μήπως χρειάζεται κάποιο ρύθμισμα το καρμπυρατέρ λέει "μπααααα όχι. από τώρα?"
Ερώτηση, για να ελέγξεις εύκολα αν εχεις πλούσιο μίγμα δεν αρκεί να μετρήσεις τα καυσαέρια γνωρίζοντας βέβαια τι πρέπει να βγάζει όταν είναι ρελαντί και σε συγκεκριμένες στροφές??
Επίσης δεν μπορεί να πάρεις κάποιες ενδείξεις από την κατάσταση των μπουζί?