Σελίδα 1 από 16 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 226

Θέμα: Πιστεύετε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της LIBYKOS

Πιστεύετε;

Χθες βράδυ, γύρω στις μία που γύριζα στο σπίτι, είχα σταματήσει σε ένα φανάρι. Απέναντι είναι η εκκλησία του Αγ. Γεωργίου.

Δίπλα μου έρχεται ένα παπί ( χωρίς κράνος φυσικά ), κάνει το σταυρό του το παλικάρι και μου ρίχνει μια ματιά. Με κοιτάει και μου λέει : «πιστεύεις φίλε ;»

«Πιστεύω» του απαντώ « αλλά δεν ξέρω που »

«Ούτε και εγώ δεν ξέρω, αλλά το κάνω από συνήθεια» μου απαντά.

Κουνάμε και οι δύο το κεφάλι και του λέω : «Ας έχουμε το νου μας γιατί ούτε ο ίδιος ο Άγιος δεν έχει πλέον τη δύναμη να μας προστατέψει. Προσεκτικά και να φοράς το κράνος σου».

Με ευχαρίστησε, άναψε εν τω μεταξύ το φανάρι και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του.

Δεν ξέρετε πόσο περίεργα μου έκατσε η όλη η φάση.

Εσείς πιστεύετε ρε παιδιά;
    Κάνετε το σταυρό σας στα φανάρια;
    LIBYKOS

Re: Πιστεύετε;

Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS

προτιμώ να προσέχω παρά να κάνω το σταυρό μου...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Προβοκάστορας Το avatar του/της gloum
    Όχι για τον απλούστατο λόγο ότι δεν πιστεύω.Πάντως εύχομαι όποιος πιστεύει όταν κάνει τον σταυρό του τα δάχτυλα του (είτε 3 όντας ορθόδοξος,είτε δύο όντας καθολικός,είτε 4 όντας προτεστάντης) να βρίσκουν πάνω σε κράνος και όχι στο κεφάλι του
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει δείτε εδώ http://bilaguras.blogspot.com/

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Καταρχάς θεωρώ ότι η πίστη είναι απόλυτα υποκειμενικό θέμα. Πιστεύεις ή δεν πιστεύεις.
    Δεν έχει πιστεύεις λίγο ή μόνο σε αυτά (συνήθως που μας συμφέρουν) και πάει λέγοντας.
    Κι αυτά τα λέω περισσότερο γιατί δεν θέλω ούτε να θιχθούν κάποιοι από αυτά που θα πω ούτε να ανοίξω μια τέτοια διαμάχη του στυλ "άπιστε άθεες δεν ντρέπεσαι" ή "άσχετε που πιστεύεις ότι σου λένε" κλπ.
    Η καθαρά υποκειμενική μου άποψη ΔΕΝ έχει να κάνει με την εκκλησία το τονίζω αυτό ούτε στρέφομαι ενάντια της.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν πιστεύω πουθενά! Αναγνωρίζω μόνο τη δύναμη της φύσης και αυτή των νόμων που τη διέπουν.
    Γι αυτό ούτε κάνω τον σταυρό μου ούτε πηγαίνω σε ναούς κι εκκλησίες ούτε τηρώ εκκλησιαστικά έθιμα.
    Εκτός βέβαια από όταν πηγαίνω ως επισκέπτης να δω τις εικόνες ως μορφή τέχνης κλπ.
    Απλά είμαι άθεος όπως το εκλαμβάνω εγώ.

Αυτά και χωρίς καμία παρεξήγηση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag

Χθες βράδυ, γύρω στις μία που γύριζα στο σπίτι, είχα σταματήσει σε ένα φανάρι. Απέναντι είναι η εκκλησία του Αγ. Γεωργίου.

Δίπλα μου έρχεται ένα παπί ( χωρίς κράνος φυσικά ), κάνει το σταυρό του το παλικάρι και μου ρίχνει μια ματιά. Με κοιτάει και μου λέει : «πιστεύεις φίλε ;»

Κουνάμε και οι δύο το κεφάλι και του λέω : «Ας έχουμε το νου μας γιατί ούτε ο ίδιος ο Άγιος δεν έχει πλέον τη δύναμη να μας προστατέψει. Προσεκτικά και να φοράς το κράνος σου».

Με ευχαρίστησε, άναψε εν τω μεταξύ το φανάρι και ο καθένας τράβηξε το δρόμο του.

Δεν ξέρετε πόσο περίεργα μου έκατσε η όλη η φάση.

Εγω πιστευω.
    Δεν κανω παντα το σταυρο μου ... το κανω μονο οταν νοιωθω πως το εχω αναγκη...καποιες φορες τον εκανα κ χωρις να περναω απο εκκλησια...
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της LIBYKOS
    Δεν είναι το θέμα μου το αν αυτός που δεν είναι χριστιανός, ή που δεν πάει στις εκκλησίες είναι άπιστος ή μίασμα ή οτιδήποτε άλλο. Αυτά πιστεύω είναι για τους κοντόφθαλμους.

Για να το πάω λίγο πιο μακριά, οι θρησκείες είναι μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εφεύρεση του ανθρώπου ώστε ορίσει το τι είναι αυτό που τον αναγκάζει να πιστεύει κάπου.

Τώρα, το πως δημιουργήθηκαν οι διάφορες θρησκείες, το γιατί παρουσιάζουν αυτές τις ιδιομορφίες που παρουσιάζουν, έχουν να κάνουν με πάρα πολλούς παράγοντες, γεωγραφικούς, κοινωνικούς, πολιτισμικούς και άλλους πολλούς που όλοι μας πιστεύω ότι αντιλαμβανόμαστε
    LIBYKOS

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII

ΕΓΩ

πάλι οποτε περναω απο εκκλησία σκεφτομαι τι μυαλο είχε ο ανθρωπος που βρήκε αυτόν τον τροπο για να υποτάξει κάτω απο μια τόσο απλη ιδέα ολοκληρη την ανρωπότητα...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Εγώ θέλω, αλλά το γαμημένο το ρελαντί δεν μ'αφήνει ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αμελές μέλος Το avatar του/της Alki_Viades

Καβαλαει μηχανη αλλα δεν φοραει κρανος, κανει το σταυρο του αλλα κι αυτο απο συνηθεια.

Αξιος εκπροσωπος του 90+% του ανθρωπινου γενους!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	m6sheep.gif 
Προβολές:	926 
Μέγεθος:	394 Bytes 
ID:	77012

applied... Το avatar του/της paTman_the
    Πολύ βαθύ θέμα για εδώ δε νομίζετε;

Πάντως νομίζω ότι για να απαντήσει ο κάθε ένας μας αυτή την ερώτηση θα έπρεπε πρώτα να σκεφτεί τι σημαίνει για αυτόν θεός και θρησκεία. Μετά μπορεί να σκεφτεί αν θέλει να πιστεύει σε αυτό/ά.

Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι είναι ευτυχισμένοι όσοι έχουν την πολυτέλεια να λένε ότι δεν πιστεύουν σε τίποτα...

Γειά σας!!
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μιλάμε για ενα πολύ προσωπικό θέμα που δεν χωράει καμία κρίση απο κανέναν.

Ειδικά στο θέμα Πίστης, είναι κάτι που απασχολεί τον καθένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και δεν νομίζω οτι πέφτει σε κανέναν λόγος, στο αν αυτό που κάνει είναι σωστό ή οχι. Φυσικά απο την στιγμή που δεν ενοχλεί τους διπλανούς του.

Προσωπικά πάντως πιστεύω στον Χριστιανισμό αλλά οχι στον δογματισμό της σημερινής θρησκείας.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Να με ρωτησει παπακιας ξεκρανωτος αν πιστευω?...sorry αλλα θα με επιαναν τα γελια...

Ευτυχως που δεν ησουν εξω απο το σπιτι του λαου στον Περισσο να σκασει κανα MZ διχρονο με ταγαρια - μπαγκαζιερες και να σε αρχισει στα περι ''Σοσιαλιστικης κοινοκτημοσυνης , υπεραξιας , προλεταριακης αφυπνισης'' κ.τ.λ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Εγώ θέλω, αλλά το γαμημένο το ρελαντί δεν μ'αφήνει ...
    και νόμιζα πώς συμβαίνει μόνο σε μένα!

σιγουρα ο τρισκατάρατος βάζει χέρι στο καρμπ!

εμένα πάντως μου άρεσε η περιγραφή του λιβύκου...

σα να βλέπεις ταινία, εκέι που ο πρωταγωνιστής συναντά τον άγγελο του και δεν το ξέρει!

έχετε δεί την τελευταία ταινία (δεν θυμαμαι τιτλο) στον κινηματογραφο, ελληνική, που αφορά εναν ζηλιάρη αγωνιζόμενο μοτοκροσά που τρακάρει;

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Μιλάμε για ενα πολύ προσωπικό θέμα που δεν χωράει καμία κρίση απο κανέναν.

Ειδικά στο θέμα Πίστης, είναι κάτι που απασχολεί τον καθένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και δεν νομίζω οτι πέφτει σε κανέναν λόγος, στο αν αυτό που κάνει είναι σωστό ή οχι. Φυσικά απο την στιγμή που δεν ενοχλεί τους διπλανούς του.

Gandalf
    Ακριβως.
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Σελίδα 1 από 16 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ;
    από conkark στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 186
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2007, 00:35
  2. Πιστεύετε στο ''Μάτι''...;;;
    από dimmeneidis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 68
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2006, 10:57
  3. Πιστεύετε στο "μάτιασμα" ??????
    από nikou στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί