Αρχικά δημιουργήθηκε από soundstorm
Ακου πολυ συχνα να μιλανε για την ανεργια και για τους οκνυρους Ελληνες,που δεν πανε στην οικοδομη.Κ διαφορα αλλα σχετικα επαγγελματα.
Εγω μια ερωτηση να σας κανω?
Εχετε δουλεψει ποτε σε οικοδομη?Ειτε ως οικοδομοι,ειτε ως ηλεκτρολογοι,ειτε ως μαρμαραδες,ειτε ως ξυλουργοι,η σιδεραδες και πολλα αλλα?
Οχι ως αφεντικα αλλα ως υπαλληλοι?
Οταν δουλεψετε σε τετοιες δουλειες,οταν δεις τη μεση σου να ματωνει και τα χερια να μελανιαζουν απο το κρυο,να σκαει το κρεας απο τα βερνικια η να πιανεις στην οικοδομη τα σιδερα και να ψηνονται τα χερια σου,τοτε πειτε την γνωμη σας.
με συγχωρείς φίλε μου, αλλά νομίζω πώς υπερβάλεις λίγο... πόσο μάλλον εδώ στην Ελλάδα που έχουμε 10 μήνες καλοκαίρι
στις βόρειες χώρες δηλαδή πώς επιζούν οι οικοδομοι; το μονο που τους φρεναρει ειναι ο πάγος κατα την σκυροδέτηση...
αλλά κανείς δεν σε εμπόδισε να ντυθείς καλά , να φορέσεις τα κατάλληλα προστατευτικά εξαρτήματα, ένα ζευγάρι γάντια, ένα φίλτρο όταν βάφεις, προστατευτικά στα μάτια όταν τρίβεις τον σοφά ...
το λοιπόν δεν δέχομαι τίποτα τόσο ακραίο που παρουσιάζει την οικοδομή σαν το Βιετνάμ... ήμαρτων...
πόσο μαλθακοί γίναμε;
και δείξε μου ένα άλλο επάγγελμα που διαρκεί 7.30 με 14.30 ...
Δεν λεω βεβαια,αν εισαι ανεργος ολα θα τα κανεις,και εισαι πραγματι κακομαθημενος αν εισαι ανεργος και δεν πας σε οτι δουλεια να ειναι.Αλλα καλος η μαλλον κακος απο αυτες τις δουλειες πρωτον δεν ζει ανθρωπος και δευτερον δεν αντεχει και πολυ σωματικα(απο πειρα μιλαω και οχι απο οτι βλεπω απο την τηλεοραση)
50 ευρώ μεροκάματο για έναν ανειδίκευτο εργάτη δε το θεωρώ διόλου ευκαταφρόνητο
Θα μου πεις,να ρε φιλε οι ξενοι που ζουν μια χαρα.
Ναι αλλα οι ξενοι ζουν 10 ατομα σε ενα σπιτι,χωρις καμια ανεση χ με ενα παντελονι που το χαρησε η γειτονισα.
ας αφήσουμε το λοιπόν τις οικοδομες να μας τις φτιάχνουν ξένοι... ας αφήσουμε την τεχνογνωσία να χαθεί... ο έλληνας μάστορας ήταν πολύ καλός κάποτε, τωρα οι τελευταίοι έιναι έτοιμοι να συνταξιοδοτηθούν και την σκυτάλη την έχουν άλλοι.
ας όψεται που η κατασκευή βιομηχανοποιείται αργά αργά
Δευτερον.Αν μια μερα ερθει στο δελεαρ μαζι σας ενας οικοδομος(λεμε τωρα)
και πει σε μια γυναικα του φορουμ:οικοδομος ειμαι.
Πως θα τον κοιταξει?τι θα πει?
Ο χαμαλης θα σκεφτει.Και οχι μονο η γυναικα.
Να ακομα ενας λογος.
καλα αυτο δε το σχολιαζω... είναι αστείο ...
ότι δουλειά και να κάνεις, όπως βλέπεις τον εαυτό σου έτσι θα σε βλέπουν και οι αλλοι...
Αν ενας οικοδομος παρει μια μηχανη πως θα την πληρωσει?
Με μεροκαματο 30 ευρω και χωρις να ξερει ποτε ξανα θα εχει μεροκαματο?
το μεροκάματο δεν είναι 30, στην χειρότερη ειναι 40 (στην αρχή)
και αν χρησιμοποίήσει ειδικά ελληνας το μυαλό του και διορατικότητα στη δουλειά πάνω φθάνει και 3 χιλιάρικα μηνιαίο μισθό...
μη λέμε ότι θέλουμε
Και επειδη δεν μπορω να γραφω πολλα.
Για καποιον που ειπε οτι χτιζει.....
Για λογαριασε ποσα στοιχηζει το ικα που θα πληρωσεις,τα μπετα,τα καλουπια,τα σιδερα,το κερδος του εργολαβου και τελος βγαλε να δεις και ποσο μεροκαματο θα πληρωσεις.
δεν καταλαβα τι θες να πείς...
αλλά αφου απευθύνεσαι σε μένα, να σου απαντήσω αλλιώς...
λυπάμαι πολύ που φτιάχνω το σπίτι των γονιών μου και το δικό μου στην Ελλάδα και το χτίζουν ξένοι...
με τεχνογνωσία που έμαθαν εδώ...
και τώρα παρουσιάζονται σαν εργολάβοι...
και το ακόμα πιο δυστηχές είναι ότι και να θέλεις δύσκολα βρίσκεις έλληνα... και ας πληρώνεις παραπάνω.
τώρα αν αυτό το χάλι δικαιολογείται με την παρακάτω σου πρόταση μάλλον μας παραχαιδεψανε στα σπιτια μας...
Να δοξαζετε το Θεο οσοι δεν κανετε τετοιες δουλειες και αφηστε τους αλλους στον καημο τους.
Τελος οσοι εχουν αμφιβολια για αυτα που λεω μπορουν να πανε σε μια οικοδομη να πιασουν δουλεια......
μακάρι φίλε να πήγαιναν τα παιδάκια...
να τελειώναν το Λύκειο, να έκαναν μια τεχνική σχολή 1 χρόνο και κατευθείαν βοηθόί, και το κράτος να επιδοτούσε τους εργοδότες με μειωμένη ασφάλιση για να δώσει κινητρα...
την ευριματικότητα του έλληνα την χρειάζεται ο τεχνικός χώρος
Παντα φιλικα!
παρομοίως,
Παντα ορθιοι![]()