Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 68 από 68

Θέμα: ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ !!!!!!!!!!!

Γιατι ετσι σας αρέσει Το avatar του/της Alchimistis
    Moυ αρέσει που όλοι οι παραπάνω κατακεραυνωνεται τους Έλληνες που κοιτάνε μονο το συμφέρον τους που αδιαφορούν για ολα και την ίδια στιγμη με την στάση σας κάνεται το ίδιο...
    Λέγοντας μας αιθεροβάμωνες
    http://www.edopolytexneio.org/mediaw.../34/Utopia.jpg

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα.
    Τεσπα...
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Παιδες τωρα μπηκα και ειδα γενικα τι εχει γραφτει για το θεμα (και στα παιδια που δε με ξερουν, μην σχολιασετε την ορθογραφια αλλα τις ιδεες του κειμενου μου.. )

Λοιπον, το να εισαι οικοδομος, η οτι αλλο δεν ειναι καθολου απαξιοτικο, γιατι ολα τα επαγγελματα χρειαζοντε!! Τι θα καναμε χωρις skilled workers, οτι κλαδος και αν ειναι αυτος??
    Ουτε σπιτια θα ειχαμε, ουτε ηλεκτρολογικα, ουτε τιποτα. Καμοια δουλεια δεν ειναι ντροπη!!!

Αλλα οπως προειπαν καποια ατομα, η Ελληνικη νοοτροπια του "το δικο μου παιδι πρεπει να ειναι δικηγορος, γιατρος..." κτλ is a load of shit!!! Δε καταλαβα, γιατι οχι??? Το ιδιο προβλημα εχουμε πλεον και στη ναυτιλια, που η μαμαδες δεν θελουν τους κανακαριδες τους να πηγαινουν στα βαπορια, και ας πληρωνει μισθο 4,000+ το μηνα!!!

Οσο για τα πανεπιστημια γενικα, καλα κανουν και υπαρχουν τα δημοσια, γιατι η εκπαιδευση ειναι δικαιωμα του καθενος, απλα πρεπει να γινει καποια ενεργια για να καλυτερευσουν. Δεν ειπε κανενας να κατηργηθουν, απλα να μπει μια ταξη και επιτελους αυτο που λεμε Δημοσια Εκπαιδευση να αξιζει, οπως καποτε αξιζε, και ολοι ειχαν και λεγανε (και στο εξωτερικο) για το Πολυτεχνειο και τη Παντειο, και τωρα πλεων τπτ..
    Live fast...
    Die Young...
    And leave a Beautiful Corpse...

What goes around, comes around.. And it will bite you in the ass..

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VegasKitty
    Παιδες τωρα μπηκα και ειδα γενικα τι εχει γραφτει για το θεμα (και στα παιδια που δε με ξερουν, μην σχολιασετε την ορθογραφια αλλα τις ιδεες του κειμενου μου.. )

Λοιπον, το να εισαι οικοδομος, η οτι αλλο δεν ειναι καθολου απαξιοτικο, γιατι ολα τα επαγγελματα χρειαζοντε!! Τι θα καναμε χωρις skilled workers, οτι κλαδος και αν ειναι αυτος??
    Ουτε σπιτια θα ειχαμε, ουτε ηλεκτρολογικα, ουτε τιποτα. Καμοια δουλεια δεν ειναι ντροπη!!!

Αλλα οπως προειπαν καποια ατομα, η Ελληνικη νοοτροπια του "το δικο μου παιδι πρεπει να ειναι δικηγορος, γιατρος..." κτλ is a load of shit!!! Δε καταλαβα, γιατι οχι??? Το ιδιο προβλημα εχουμε πλεον και στη ναυτιλια, που η μαμαδες δεν θελουν τους κανακαριδες τους να πηγαινουν στα βαπορια, και ας πληρωνει μισθο 4,000+ το μηνα!!!

Οσο για τα πανεπιστημια γενικα, καλα κανουν και υπαρχουν τα δημοσια, γιατι η εκπαιδευση ειναι δικαιωμα του καθενος, απλα πρεπει να γινει καποια ενεργια για να καλυτερευσουν. Δεν ειπε κανενας να κατηργηθουν, απλα να μπει μια ταξη και επιτελους αυτο που λεμε Δημοσια Εκπαιδευση να αξιζει, οπως καποτε αξιζε, και ολοι ειχαν και λεγανε (και στο εξωτερικο) για το Πολυτεχνειο και τη Παντειο, και τωρα πλεων τπτ..

Το τίποτα είναι σχετικό φίλε μου.. Σκέψου ότι ένα πανεπιστήμιο δε βαθμολογείται (στο παγκόσμιο ranging) με μόνα κριτήρια την ποιότητα της γνώσης και την έρευνα που πράττουν αλλά και σε θέματα οργάνωσης, προσφοράς υπηρεσιών προς τους φοιτητές, εξοπλισμούς κτλ. που όπως όλοι γνωρίζουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια πάσχουν.. Το Καποδιστριακό είναι το πρώτο από τα ελληνικά πανεπιστήμια και κατεχει περίπου την 320 θέση παγκοσμίως φαντάσου τα άλλα.. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα όπως φαίνονται.. Στο Imperial στην Αγγλία που είναι 4ο στο κόσμο και 1ο στην ευρώπη έχουνε παρει αρκετοί συμφοιτητές μου υποτροφίες (σπουδάζω στην Πληροφορική κ Τηλεπικοινωνιών στο Καποδιστριακό) και μου λενε ότι πολλοί καθηγητές τους είναι έλληνες, ο υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος τους είναι έλληνας, και πάει αρκετά συχνά και τους κάνει διαλέξεις ο εδώ καθηγητής μου Θεοδωρίδης.. Μου λένε ότι από άποψης δυσκολίας είναι σαφώς πιο εύκολα και η γνώση που έχουν πάρει από το πανέπιστημιο στην ελλάδα όχι απλά τους αρκεί αλλά τους κάνει να ξεχωρίζουν.. Η ελλάδα έχει απίστευτο υλικό από άποψης επιστημόνων αλλά δυστυχώς έχει και απίστευτο υλικό από πλευράς μαλακισμένων.. Οι νεοσύστατες σχολές (<15 χρόνια) όπως η δικιά δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τους ανθρώπους τους αλλά λάποιες από τις άλλες όπως η Ιατρική Αθηνών ας πούμε που τη θεωρώ το άνδρο της κακομοιριάς του ελληνικού πανεπιστημίου.. Ο αδερφός μου είναι φοιτητής εκεί και πήγα να παρακολουθήσω μία ομιλία χθες μαζί του που έκανε μία εκλπηκτική επιστήμων διδάκτωρ του Μετσόβιου και Γιατρός σχετικά με τα κινητά και υγεία.. Η ομιλία γινόταν στο λαικό νοσοκομείο με σωρεία από γιατρούς ανάμεσα σε αυτούς πλήθος καθηγητών του αδερφού μου, καρεκλοκένταυροι εκ πεποιθήσεως !! ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΛΕΞΗ ΑΠΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ.. Δεν τους ενδιέφερε ούτε στο τόσο να μάθουν 2 καινούρια πράγματα.. Ήρθαν μόνο να δώσουν το παρών επειδή έπρεπε.. Όσον αφορά τα ιδιωτικά φυσικά και είμαι κατά αλλά αυτό είναι τεράστια ιστορία αν θέλετε μαζευόμαστε κάποια φορά να το συζητήσουμε.. Μέχρι τότε απλά σκεφτείτε βασικές έννοιες όπως, ΓΝΩΣΗ, ΗΘΙΚΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ και το πως θα θέλατε να εκφράζονται από ένα πανεπιστήμιο.. Με όσα γίνονται καθημερινά στις σχολές με καταλήψεις και άθε βδομάδα στο κέντρο της αθήνας είμαι επίσης κατά.. Επίσης μεγάλο θέμα, επίσης το συζητάμε κάποια στιγμή αν βρεθούμε..

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly

Re: Re: Re: Re: Re: ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ !!!!!!!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    απλα να σημειώσω ότι ιδιωτικά πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη....μονο στο Αμέρικα....όπου τα Funds είναι πολλά....

τώρα γιατί θέλουν να κάνουν κάτι στην Ελλάδα που δεν έχει γίνει πουθενά στην Ευρώπη δεν ξέρω...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    ποιο???
    αμιγως ιδιωτικό έτσι???
    όχι υπό την εποπτία του Δημοσίου ...από ό,τι ξέρω έιναι δημόσια και λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.....

π.χ. στην ιταλία για να μην πάμε μακρυά

από την ιστοσελίδα του ιταλικού υπουργείο παιδείας

"Non-State Universities (Universit&#224; non statali, legalmente riconosciute)

Non-State universities may be recognised by a decree of the Minister of Education. Legal recognition takes place after an evaluation process concerning the university statute, its organisation model, budget, etc. The degrees awarded by non-State universities legally recognised by the State have the same legal value as those of State universities.
    Non-State universities have to comply with the same general principles and criteria as defined by the national university legislation for State institutions. The differences between State and non-State universities concern funding and governance."

http://www.study-in-italy.it/study/u...ty-sector.html

άμα το ψάξεις θα βρεις και πια είναι και λεπτομέρειες

gavos πολλα απο αυτα που ειναι για το ranging ενος πανεπιστημιου τα ξερω απο πρωτο χερι γιατι εχω μεγαλωσει και σπουδασει στο εξωτερικο.... Και αυτο που μου εκανε εντυπωση, ηταν για το ΜΒΑ μου οπου ανα 2 χρονια (γιατι ηταν full time dual-MBA) οχι μονο ειχαν απο εναν Ελληνα σπουδαστη, αλλα εκαναν αμαν και πως να εχουν Ελληνες φοιτητες γιατι μας θεωρουν απο τους καλυτερους (και ειναι το νο. 2 στην Αμερικη για το συγκεκριμενο τμημα του)!!! Ασε που αυτοι που εχουν το καλητερο image και την μεγαλητερη εκτιμηση ειναι η Ελληνες καθηγητες!!!

Γιατι λοιπον στο εξωτερικο μας θελουν και μας προτιμουν και μας εκτιμανε, και εδω στην Ελλαδα προσπαθουν να μας κρατησουν σαν προββατα (σε αυτο το τομεα) Και γιατι να υπαρχουν οι "αιωνιοι" φοιτητες στα πανεπιστημια??? Βεβαια να μου πειτε κατι παει να γινει με αυτο το θεμα, αλλα ελεος!!!

Οσο για το θεμα της ομιλιας που εθεσες, unfortunatelly, δεν ειναι η πρωτη φορα που γινετε κατι τετοιο.... Εχει τυχει και εγω να παρακολουθω κατι ομιλιες, και οι περισσοτεροι που ειναι εκει να παιζουν με τα κινητα τους, να μιλαν μεταξυ τους, και γενικα να γραφουν τον ομιλητη κανονικοτατα!!! Αυτους θα τους αρεσε κατι τετοιο??? Αλλα ολα αυτα πανε πισω στο θεμα παιδειας, και οχι αυτη που περνουμε μονο απο το σχολειο, αλλα και απο τα σπιτια μας και απο την καθημερινοτητα μας....
    Live fast...
    Die Young...
    And leave a Beautiful Corpse...

What goes around, comes around.. And it will bite you in the ass..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ !!!!!!!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
    π.χ. στην ιταλία για να μην πάμε μακρυά

από την ιστοσελίδα του ιταλικού υπουργείο παιδείας

"Non-State Universities (Universit&#224; non statali, legalmente riconosciute)

Non-State universities may be recognised by a decree of the Minister of Education. Legal recognition takes place after an evaluation process concerning the university statute, its organisation model, budget, etc. The degrees awarded by non-State universities legally recognised by the State have the same legal value as those of State universities.
    Non-State universities have to comply with the same general principles and criteria as defined by the national university legislation for State institutions. The differences between State and non-State universities concern funding and governance."

http://www.study-in-italy.it/study/u...ty-sector.html

άμα το ψάξεις θα βρεις και πια είναι και λεπτομέρειες
    από ότι βλέπω λέει ότι τα μη κρατικά Πανεπιστήμια μπορούν να ανγνωριστούν με διάταγμα του υπουργείου, κατόπιν αξιολόγησης και παραθέτει τα σχετικά κριτήρια...
    δεν λέει αν υπάρχουν αξιολογημένα ισότιμα ιδιωτικά Πανεπιστήμια....

Υ.Γ. όσοι γνωστοί μου σπούδασαν Ιταλία, και είναι πολλοί, όλοι σπόυδασαν σε ιταλικά ΔΗΜΟΣΙΑ Πανεπιστήμια επί πληρωμή εννοείται....
    μερικοί κατάφεραν να πάρουν κ μεταγραφή σε ελληνικά....
    για ιδιωτικά δεν έχω ακούσει κανέναν να εχει παει να σπουδάσει έξω....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    το αν έχει ή όχι πάει κάποιος έξω να σπουδάσει σε ιδιωτικό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν

το ότι το υπουργείο αναφέρει ότι η αναγνώριση γίνεται κατόπιν αξιολόγησης και βάσει κριτηρίων σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αναγνωρισμένα πανεπιστήμια;

Σελίδα 5 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 31/05/2004, 13:23
  2. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2004, 11:06
  3. Όσοι πιστοί (και μη) προσέλθετε...
    από Wizard13 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2003, 10:46
  4. Μη Ψαρωνετε Ρεεεεεε!!!!!!!!!!!!!
    από code στο forum Αντιπαραθέσεις