Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 2 από 2

Θέμα: "όλα ή τίποτα"

"όλα ή τίποτα"

Άρθρο από TrojanHorse

Η ολόκληρη Ευτυχία είναι το μαγικό πουλί που απουσιάζει και από τους θάμνους της χαμοτοπιάς και από τα ανεξερεύνητα δάση. Και αν οι αλαφρόμυαλοι πιστεύουν πως την έχουν κατακτήσει και ξεθαρρεύονται κιόλας να την διαφημίζουν δεν κάνουν άλλο παρά να πραγματοποιούν μια κοινωνική πρόκληση. Οι μόνες εφικτές και οι μόνες θεμιτές ευτυχίες είναι οι μικρές αυτές δηλαδή οι ελκυστικές παρενθέσεις ανάμεσα στην ανία και στην οδύνη.

Οι μικρές ευτυχίες ανήκουν στην δικαιοδοσία του σπουργιτιού που ζητιανεύει το ψίχουλο στο πρεβάζι του χειμωνιάτικου παραθυριού και το βρίσκει, είναι η χαρά που νιώθεις αν μπορείς ανεμπόδιστα να παίρνεις βαθιά ανάσα σε μια ηλιοφωτισμένη πλαγιά, αν μπορείς να γεύεσαι το τραγούδι με πρόθυμη ακοή, αν μπορείς να γεμίζεις τα μάτια σου με χρυσό και γαλάζιο,αν τα χέρια και τα πόδια σου βρίσκονται πάντα στην προσταγή σου. Αν η παρουσία σου ανοίγει ολόγυρα της ένα χώρο φιλίας, αν κατορθώνεις να δίνεις και να παίρνεις αγάπη. Αν εξασφαλίζεις μια μέρα άλυπη μέσα σε πολλές ανάποδες μέρες.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να νιώθουμε την αξία της στιγμής. Είναι αληθινά πολύ ηρωική η απαίτηση "όλα ή τίποτα" αλλά τα "όλα" είναι απραγματοποίητο. Κι επιτέλους ποια είναι αυτά τα "όλα";

Αρτιμελής... ακόμη. Το avatar του/της eXJey
    Θυμάμαι τον εαυτό μου πριν 10 χρόνια να απαιτεί ή τουλάχιστον να προσπαθεί να αποκτήσει και άλλα όμορφα πράγματα στην ζωή του, όχι απαραίτητα χρήματα. Καλύτερα να έλεγα περισσότερους λόγους για να ξυπνώ το πρωί χαμογελώντας.

Τους τελευταίους μήνες που έχω χάσει δόσεις από την ουσία της ζωής, παρακαλώ τουλάχιστον να μην μου πάρουν αυτά που μου έχουν απομείνει!

Στο "όλα ή τίποτα", αφήστε με να προσθέσω το "λίγα". Το δικαίωμα του να έχω 1 λόγο να ζω και να δημιουργώ.
    Αποστόλης

Παρόμοια θέματα

1. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  2. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  3. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23
  4. Ολα ή Τιποτα ?