Τόσες μέρες παίζεται στους κινηματογράφους και κανένας δεν έχει γράψει τίποτα, για την μεγάλη αυτή μορφή της ιστορίας
Εγώ δεν το έχω δει, αλλά διαβάζω...
![]()
![]()
Τόσες μέρες παίζεται στους κινηματογράφους και κανένας δεν έχει γράψει τίποτα, για την μεγάλη αυτή μορφή της ιστορίας
Εγώ δεν το έχω δει, αλλά διαβάζω...
![]()
![]()
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
Από τov Μπάμπη Ακτσόγλου
Μετά τον οσκαρικό «Μονομάχο» και την αμφιλεγόμενη «Τροία», το επικό σινεμά που εμπνέεται από την αρχαιότητα κάνει το επόμενο φιλόδοξο βήμα του με τον «Μέγα Αλέξανδρο» του Όλιβερ Στόουν. Μια υπερπαραγωγή 150.000.000$, στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκή, που θεωρείται το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς, όχι μόνο ως φαβορί στην κούρσα των Όσκαρ, αλλά και για τις συζητήσεις που θα προκαλέσει ανάμεσα σε ιστορικούς, σεξολόγους (ήταν ή όχι ο Μακεδόνας στρατηλάτης γκέι, εθνικόφρονες, πολεμοκάπηλους ή, αντίθετα, politically correct ειρηνιστές που θεωρούν τον Μέγα Αλέξανδρο σφαγέα. Της ταινίας του Στόουν, ωστόσο, έχει προηγηθεί μια ατέλειωτη σειρά κινηματογραφικών σχεδίων με το ίδιο θέμα που τελικά δεν ευοδώθηκαν.
Ενώ όλοι οι μεγάλοι στρατηλάτες της Ιστορίας, από τον Ιούλιο Καίσαρα μέχρι τον Ναπολέοντα, γνώρισαν δεκάδες κινηματογραφικές μεταφορές, παραδόξως η μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου απασχόλησε μόνο μία φορά στο παρελθόν το Χόλιγουντ, κι αυτό εξαιτίας του γερουσιαστή Μακάρθι! Ο Ρόμπερτ Ρόσεν, δημιουργός της διάσημης πολιτικής ταινίας «Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά» (1949), συγκαταλεγόταν φυσικά στην περιώνυμη «μαύρη λίστα» του Μακάρθι και γι' αυτό, στις αρχές της δεκαετίας του '50, αυτοεξορίστηκε στην Ευρώπη. Εκεί προετοίμασε επί 3 χρόνια το μεγαλόπνοο σχέδιό του για μια ταινία πάνω στον Μέγα Αλέξανδρο, στην ουσία μια αλληγορία για την αποτυχία του πολιτικού ιδεαλισμού, εξαιτίας της διαφθοράς της εξουσίας και των ανθρώπινων αδυναμιών. Η ταινία γυρίστηκε το 1956 στην Ισπανία, με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον στο ρόλο του Μακεδόνα στρατηλάτη, τον Φρέντρικ Μαρτς ως Φίλιππο και τον Χάρι Aντριους ως Δαρείο, με αρχική διάρκεια τρεις ώρες, την οποία οι παραγωγοί περιόρισαν σε 141 λεπτά.
Οι κριτικές πάντως ήταν διχασμένες, η ταινία δεν συνάντησε μεγάλη επιτυχία, ενώ ο Ρόσεν επιστρέφοντας στην Αμερική έκανε το περίφημο «The hustler» («Ο κόσμος είναι δικός μας»), την ταινία για την οποία τον θυμούνται οι σινεφίλ. Στη συνέχεια βέβαια εκδηλώθηκαν κατά καιρούς διαθέσεις για μια κινηματογραφική επιστροφή στη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο ιστορικός Ρόμπιν Λέιν Φοξ, ο οποίος έγραψε το πιο γνωστό βιβλίο για το νεαρό βασιλιά, εξομολογείται ότι το 1974 τον είχε πλησιάσει ο Γκρέκορι Πεκ για μια ταινία που θα χρηματοδοτούσε η Fox, αλλά τελικά δεν ευδοκίμησε (εννοείται ότι ο Πεκ ενδιαφερόταν για το ρόλο του Φιλίππου). Τρία χρόνια αργότερα έδειξε ενδιαφέρον ο Στίβεν Σπίλμπεργκ -το γεγονός ότι ο Μακεδόνας στρατηλάτης κατέκτησε τον κόσμο σε τόσο νεαρή ηλικία, ήταν κάτι που ιντριγκάρισε τον άνθρωπο που με τη σειρά του θα κατακτούσε το Χόλιγουντ-, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα. Όμως και ο Όλιβερ Στόουν στις αρχές της δεκαετίας του '90 έβαλε ένα συγγραφέα να συγκεντρώσει στοιχεία για τον Μέγα Αλέξανδρο, χωρίς να προχωρήσει τελικά στη συγγραφή σεναρίου. Οι παραγωγοί ήταν διστακτικοί απέναντι σε ένα τέτοιο πολυέξοδο κινηματογραφικό σχέδιο, ώσπου η ανέλπιστη επιτυχία του «Μονομάχου» έφερε ξανά στη μόδα το peplum. Το 2001 τουλάχιστον τέσσερα μεγάλα σχέδια με θέμα τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν στα σκαριά.
Η τηλεοπτική εταιρεία ΗΒΟ σχεδίαζε μια μίνι σειρά κόστους 200.000.000$, που θα σκηνοθετούσε ο Μελ Γκίμπσον (με τον ίδιο στο ρόλο του Φιλίππου), ο τελευταίος όμως προτίμησε να κάνει τα «Πάθη του Χριστού».
Η Warner από την πλευρά της διέθετε ένα σενάριο του Κρίστοφερ ΜακΚουόρι («Συνήθεις ύποπτοι») και τον Μάθιου Μακόναχι ως Μέγα Αλέξανδρο, αλλά όταν για τη σκηνοθεσία προτάθηκε ο Σκορσέζε, αυτός επέβαλε τον Λεονάρντο ντι Κάπριο. Το ίδιο διάστημα ο παραγωγός Ντίνο ντε Λαουρέντις είχε ζητήσει από το σεναριογράφο Τεντ Τόλι («Η σιωπή των αμνών») ένα ανάλογο σενάριο, βασισμένο σε ιστορικά μυθιστορήματα του Βαλέριο Μανφρέντι, το οποίο προόριζε για τον Ρίντλεϊ Σκοτ και στη συνέχεια για τον Μπαζ Λούρμαν. Ο τελευταίος πρότεινε επίσης τον Λεονάρντο ντι Κάπριο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μια και ο Σκορσέζε είχε παραιτηθεί από το δικό του σχέδιο για να ετοιμάσει μια άλλη βιογραφία με τον Ντι Κάπριο, αυτή του Χάουαρντ Χιουζ («The aviator»). Ωστόσο, αν και ακούστηκε ότι θα ξεκινούσαν αμέσως τα γυρίσματα, ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο, μια και ο Στόουν τους πρόλαβε όλους στην κούρσα των ετοιμασιών.
Ο Αλέξανδρος του Στόουν
Τα τελευταία χρόνια ο Στόουν ξανάπιασε το παλιό του σχέδιο για τον Μέγα Αλέξανδρο, ζήτησε μάλιστα τη βοήθεια του ιστορικού Ρόμπιν Λέιν Φοξ για να το ολοκληρώσει. Έμενε λοιπόν να βρεθούν οι παραγωγοί που θα συγκέντρωναν το υπέρογκο ποσό των 150.000.000$. Το πράσινο φως έδωσαν δύο Γερμανοί παραγωγοί ο Μόριτζ Μπόρμαν της Intermedia («Εξολοθρευτής 3») και ο Τόμας Σίλι («Το όνομα του Ρόδου») που είχε χάσει μια περιουσία με τις «Περιπέτειες του βαρόνου Μινχάουζεν», αλλά είχε έμμονη ιδέα με τον «Μέγα Αλέξανδρο». Ο Στόουν, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η μητέρα του ήταν Γαλλίδα, ζήτησε και πήρε τη γαλλική υπηκοότητα αποκτώντας αυτομάτως δικαίωμα πρόσβασης σε όλα τα ταμεία στήριξης του ευρωπαϊκού σινεμά! Σύντομα μπήκαν στο παιχνίδι η γαλλική Πατέ, η γερμανική Constantin, η σκανδιναβική Nordisk και η ισπανική Tri Pictures. Έμενε μόνο ο πρωταγωνιστής: αρχικά απευθύνθηκαν στον Τομ Κρουζ (πολύ μεγάλος για το ρόλο), στη συνέχεια ακούστηκε το όνομα του («λίγου» κατά τη γνώμη μας) Χιθ Λέτζερ, για να καταλήξουν στον ιρλανδικής καταγωγής και μόλις 26 ετών Κόλιν Φάρελ (λιγάκι αλήτικη φάτσα, αλλά ηθοποιός με νεύρο).
«Ο Φάρελ, λέει ο Στόουν, διαθέτει το πνεύμα ενός επαναστάτη, τη σιγουριά ενός πολεμιστή, τη δύναμη ενός ηγέτη. Έχει την ιδανική ηλικία και φυσιογνωμία και επιπλέον είναι ένας προικισμένος ηθοποιός. Όταν τον επέλεξα δεν ήταν ακόμα σταρ. Δεν ήθελα ένα τυπικά χολιγουντιανό καστ, αλλά ένα μείγμα εθνοτήτων, ακόμα και από πλευράς προφοράς. Ο Αλέξανδρος και οι σύντροφοί του ήταν Μακεδόνες, δηλαδή για τους καλλιεργημένους Έλληνες ήταν ό,τι οι Ιρλανδοί και οι Σκωτσέζοι για τους Aγγλους την εποχή της βρετανικής αυτοκρατορίας!». Όταν αφηγείσαι στα αγγλικά μια ιστορία όπου αναμειγνύονται διάφορες φυλές και εθνότητες (Έλληνες, Μακεδόνες, Πέρσες, Ινδοί, Σύριοι κ.λπ.), η φυλετική μείξη στο καστ είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Έτσι ο τυπικά Βρετανός Aντονι Χόπκινς ως Πτολεμαίος εκτελεί χρέη αφηγητή (να υποθέσουμε με άψογη σαιξπηρική προφορά, ο Βαλ Κίλμερ, ένας ηθοποιός-χαμαιλέων, υποδύεται τον Φίλιππο, η τυπικά χολιγουντιανή Αντζελίνα Τζόλι την Ολυμπιάδα, ενώ συναντάμε ακόμα τον Ιταλό Στέφαν Φεράρα και τη μιγάδα Ροζάριο Ντόζον. Τα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν στο Μαρόκο, στην Ταϊλάνδη και την Ισπανία (αντί της Ελλάδας), ενώ τα εσωτερικά έγιναν στα λονδρέζικα στούντιο του Pinewood, όπου αναπαραστάθηκαν οι περίφημοι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας, η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το παλάτι του Δαρείου κ.ά. Κι όλα αυτά με υλικά που ήρθαν ακτοπλοϊκά από την Aπω Ανατολή, ενώ επίσης χρειάστηκε να κατασκευαστούν 20.000 κοστούμια, 3.000 σπαθιά, 4.000 τόξα και 3.000 ασπίδες.
Ερμηνεύοντας τον Αλέξανδρο
Όλα αυτά ακούγονται ωραία και εντυπωσιακά για μια ταινία τρίωρης διάρκειας που ευελπιστεί να σαρώσει στα Όσκαρ και να κάνει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Είναι, όμως, σχεδόν βέβαιο ότι προηγουμένως ο «Μέγας Αλέξανδρος» θα προκαλέσει σειρά συζητήσεων για το πόσο κοντά βρίσκεται στην Ιστορία ή για τον τρόπο με τον οποίο ο Στόουν την ερμηνεύει, πώς δηλαδή προσεγγίζει τον ήρωά του και τι διδάγματα βγάζει από αυτόν. «Ο Αλέξανδρος ήταν πιο μπροστά από την εποχή του. Είναι εκείνος που επινοεί μια μοίρα για τον άνθρωπο, που θα τον κάνει να ξεφύγει από την κυριαρχία των θεών του Ολύμπου», λέει σε μια συνέντευξή του. Ο Στόουν, σίγουρα, προσεγγίζει τον Αλέξανδρο ως έναν οραματιστή που δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Τα οράματα του μεγάλου στρατηλάτη όμως υλοποιήθηκαν μέσα από ανελέητους πολέμους, και η σημερινή politically correct συνείδηση απαιτεί ειρηνιστικά μηνύματα και όχι εξύμνηση πολεμικών ανδραγαθημάτων στο όνομα της διάδοσης του πολιτισμού. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε πώς ο σκηνοθέτης του «J.F.K.» λύνει αυτόν το. γόρδιο δεσμό.
Ήδη στις ΗΠΑ μια οργάνωση που έχουν ιδρύσει Πέρσες της διασποράς και λάτρεις του Ζωροαστρισμού αντέδρασε στο γεγονός ότι ο Κόλιν Φάρελ φέρει ένα δικό τους ιερό σύμβολο, μια φτερωτή φιγούρα που καλείται Φαροχάρ. «Πώς θα αντιδρούσαν οι χριστιανοί αν έβλεπαν σε μια ταινία τον Τζένγκις Χαν ή τον Αττίλα να φορούν τον ιερό σταυρό; Θεωρούμε τον Αλέξανδρο που έκαψε την Περσέπολη έναν εξολοθρευτή σαν τον Χίτλερ. Και δυστυχώς, ενώ η Ιστορία έχει καταδικάσει τον Χίτλερ, συνεχίζει να μιλά δοξαστικά για τον Αλέξανδρο», δηλώνει ένας Καλιφορνέζος θιασώτης του Ζωροαστρισμού. Ωστόσο, οι παραπάνω αντιδράσεις δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που έχουν ήδη ξεσπάσει, σε ελληνικούς κυρίως κύκλους, για τις νύξεις γύρω από τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του στρατηλάτη και τις ιδιαίτερες σχέσεις του με τον Ηφαιστίωνα. Μπορεί όλα αυτά να αποδειχτούν μια καλή διαφημιστική εκστρατεία, ο Κόλιν Φάρελ, πάντως, ερωτηθείς σχετικά, δεν αφήνει και πολλές αμφιβολίες: «Ναι, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αμφισεξουαλικός.
Όμως στην εποχή του δεν υπήρχαν έννοιες που να προσδιορίζουν την ομοφυλοφιλία, την ετεροφυλία ή τον αμφισεξουαλισμό. Οι άνδρες πήγαιναν με άλλους άνδρες και μοιραζόντουσαν τις εμπειρίες τους, ενώ οι γυναίκες τεκνοποιούσαν. Αργότερα βάλαμε ετικέτες σε όλα αυτά και μια μειοψηφία αποφάσισε τι ήταν σωστό και τι λάθος». Ο Δεκέμβρης, λοιπόν, ο μήνας κατά τον οποίο η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στην Ελλάδα, αναμένεται ιδιαίτερα «καυτός», με αναβίωση του. μακεδονικού ζητήματος σε όλες τις διαστάσεις του: από την υποστήριξη της ελληνικότητας του Αλέξανδρου μέχρι την απόδειξη του ανδρισμού του! Πάντως, αν μη τι άλλο, θα έχει πλάκα!
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
KEEP IT GAY! Πριν από μερικά χρόνια, και ιδιαίτερα την περίοδο που το AIDS θέριζε στις αμερικανικές γκέι κοινότητες, η ομοφυλοφιλία ήταν θέμα ταμπού και ελάχιστοι ηθοποιοί δέχονταν να υποδυθούν γκέι χαρακτήρες, φοβούμενοι μην καταστραφεί η καριέρα τους. Σήμερα όμως το να παίζεις έναν γκέι ή αμφισεξουαλικό χαρακτήρα είναι μόδα. Η περίπτωση του Κόλιν Φάρελ στον Μέγα Αλέξανδρο, όπου δίνεται έμφαση στη σχέση του με τον παιδικό του φίλο και εραστή Ηφαιστίωνα (Τζάρεντ Λέτο), δεν είναι η μοναδική. Ο Κέβιν Κλάιν στο De-lovely υποδύεται το διάσημο συνθέτη Κόουλ Πόρτερ όπως ακριβώς ήταν: ένας γκέι που είχε παντρευτεί την πανέμορφη Λίντα Λι Τόμας (Aσλι Τζαντ) μόνο και μόνο για να τηρήσει τα κοινωνικά προσχήματα της εποχής. Ο Λίαμ Νίσον στο Kinsey, τη βιογραφία του διάσημου ερευνητή της σεξουαλικότητας δρα Aλφρεντ Κίνσεϊ, παρουσιάζεται να έχει σχέσεις με ένα μαθητή του, που τον υποδύεται ο νεαρός Πίτερ Σάρσγκααρντ. Ο Τζέικ Τζίλενχαλ και ο Χιθ Λέτζερ είναι δύο γκέι καουμπόηδες στο Brokeback Mountain, που πρόκειται να γυριστεί με βάση το βιβλίο της Aνι Προυλξ. Αλλά και ο Τζουντ Λο έχει ερωτικές σχέσεις με τον Πολ Μπέτανι στη διασκευή του βιβλίου Brideshead revisited του Ίβλιν Βο. Τέλος, ο Μπρένταν Φρέιζερ δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει σε μια κατασκοπική σάτιρα με τον εύγλωττο τίτλο Gay secret agent.
http://www.athinorama.gr/afierwmata/alexander/
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
χάχα Χρήστο εμένα να δεις τι μου έχουν πειΑρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Να προσθεσω απλως οτι μου ειπανε ...
Δεν ειμαι σιγουρος ...![]()
Απλα εχω ακουσει ... :wacko:
Μπορει και να 'ναι μια απλη φημη ή και κακοηθεια ...![]()
Οτι ...
Ο Μ. Αλεξανδρος ...
ΔΕΝ ηταν επισης και ...
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ !!!![]()
![]()
![]()
:rotflmao:
:rotflmao:
![]()
μου έχουν πει....
Dεν θα το πιστέψετε ρε παιδιά
ότι η γοργόνα, ήτανε η αδερφή του μέγα Αλέξανδρου
και όχι ότι, ο μέγα Αλέξανδρος ήταν αδερφή, που την λεγανε γοργονα
![]()
![]()
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
πηγα και ειδα χτες το βραδυ τον μεγα αλεξανδρο. δεν εχω κλαψει αλλη φορα για τα λεφτα που εδωσα για να παω σινεμα, αλλα ρε παιδια 3 ωρες ταινια για να μας πει οτι ο μεγας αλεξανδρος ηταν μια κακογαμημενη αδερφη που ειχε δυσκολα παιδικα χρονια και μεγαλωσε κουβαλωντας τα βαρη αυτα? δηλαδη το μονο που τον ενδιεφερε ηταν πως θα τον σπρωξει καποιος? μιλαμε αηδιασα....
σε ολο το εργο ο αλεξανδρος και ο ηφαιστιωνας να κυκλοφορουν με μολυβι ματιων, και μασκαρα
ατακες που μπροστα τους τα χτυποκαρδια στο μπεβερλι χιλς ηταν θριλερ, σ αγαπω, τα ματια σου, θα σ αγαπω για παντα... κλπ κλπ κλπ
μα να του κανει σκηνη η ρωξανη επειδη τον βρηκε αγκαλια με τον ηφαιστιονα
το αποκορυφωμα να μπαινει ο αλεξανδρος σε ενα χαρεμι με καμια 300 γκομενες μεσα και να κολλαει το βλεμμα του σε εναν ευνουχο...
απο ιστορικα κατορθωματα μονο την μαχη στα γαυγαμηλα δειχνει με καποιες λεπτομερειες, χωρις βεβαια να παραλειψει να μας δειξει οτι ειναι λουγκρα... το οποιο ειναι ολη η προσπαθεια του stone στην ταινια. κοιταχτε εσεις οι gay εισαστε οι καλυτεροι και μπορειτε να πετυχετε τα παντα.
ελεγαν για την σχεση αχιλλεα πατροκλου στην τροια αλλα ο μεγας αλεξανδρος ξεπερνα τα παντα. τουλαχιστον στην τροια δεν αποκαλουντω lovers.
για μενα δεν αξιζει να την δειτε και να πληρωσετε και απο πανω 7 ευρω. περιμεντε να βγει σε dvd.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dessert
Με ελάχιστη προσοχή, είναι κινητήρες που δεν χρειάζονται να έχουν κάποιο σοβαρό service πριν τα 200.000 χλμ. σε αντίθεση, με τους τετραμπ@ύρδελους Ιαπωνικούς που στα 40000 σου ζητάνε τα "οικονομικά" και εύκολα προσητά, σε όλους τους πληθωρικούς αγοραστές τους ανταλλακτικά...
Δημήτρη , καλά φίλε μου δεν ακούς , δεν ενημερώνεσαι;....
Απο όλα τα Ελληνικά αλλά και ξένα (πρωτοφανές αυτό) ο Μ.Αλέξανδρος έχει φάει τέτοιο θάψιμο , που ούτε με ανασκαφές εκ νέου δεν θα τον βρούν... τι Λάμψη το είπαν... τι σαπουνόπερα..... τι gay show....
Είπαμε ούτε σε DVD δεν θα το δώ , .... εδώ μου πρότειναν να το έχω τζάμπα απο το web και ούτε καν με "τσίγκλησε"... και τελικά είχα δίκιο, μιας και 10/10 έχουν την ίδια γνώμη με εσένα για το ποιόν της ταινίας.. απλά ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ...
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων την εποχή του Μεγάλου Αλέξανδρου είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να την καταλάβουμε. Για παράδειγμα υπήρχε ο νόμος του Σόλωνα κατά τον οποίο όποιος αθηναίος είχε σεξουαλική επαφή με άτομο του ίδιου φίλου έχανε πολλά από τα πολιτικά του δικαιώματα. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος ήτανε πολύ πιστός και ηθικός. Σύμφωνα με τον Αρίωνα, ο Αλέξανδρος απαγόρευε και τιμωρούσε τους Έλληνες που δεν σεβόντουσαν τους άλλους λαούς, τα έθιμα και τις θρησκείες τους.
Τον ονομάζουνε σφαγέα. Αν είναι δυνατόν!!! Δεν ξύπνησε μια μέρα και είπε βρε δεν πάω να κατακτήσω τον κόσμο όλον??? Ας θυμηθούμε ότι οι πέρσες έκαναν συνέχεια επιδρομές στην Ελλάδα, και κατακτούσαν τις πόλεις μας. Επίσης συνέχεια πλήρωναν κάποια ελληνική πόλη για να επιτίθεται σε κάποια άλλη έτσι ώστε να έχουμε συνεχή διαμάχη μεταξύ μας γιατί οι πέρσες γνώριζαν όταν ενωμένοι κάνουμε θαύματα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πέρσες πλήρωναν τους Αθηναίους και τους Θηβαίους για να επιτεθούν στους Μακεδόνες. Έτσι είχαμε και την καταστροφή της Θήβας από τον Ελληνικό στρατό και όχι από τους Μακεδόνες. Ο φιλόσοφος Ισοκράτης των Αθηναίων ήταν από τους πρώτους που φώναζε να ενωθούν οι Έλληνες κάτω από την ηγεσία του Αλέξανδρου. Και έτσι έγινε. Μάλιστα ο Αλέξανδρος έλεγε πως δεν φαντάζομαι άλλον πέρα από τους Αθηναίους που θα μπορούσε να διοικήσει την Ελλάδα πιο δημοκρατικά. Και ξεκίνησε την εκστρατεία εναντίων των Περσών οι οποίοι είχαν ήδη έτοιμο στρατό για να επιτεθεί στην Ελλάδα!!! Αφού ήμασταν σε εμπόλεμη κατάσταση πως ρίχνουν το φταίξιμο σε εμάς??? Και νευριάζω τρομερά όταν το ακούω από Έλληνες ότι ο Αλέξανδρος ήταν σφαγέας.
Η παραχάραξη της ιστορίας, στις συνειδήσεις των αμόρφωτων σημερινών νέων, είναι ένα γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσειΑρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Καλα ρε ..
Σοβαρα τωρα, θα κατσουμε να ασχοληθουμε με τις παπαριες του Χολυγουντ?![]()
Ας πουμε και για τον Ηρακλη που εκανε τους "αθλους" το παρεα με την Ζινα ...![]()
Τώρα θα έρθει ο αντάρες να μου πει.... , ότι είμαι συνομωσιολόγος
Και ανησυχώ, που ο Ίντι(intiana jones), δεν έχει γράψει τίπουτις
![]()
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
Ρε παιδια....
Δεν βαρεθηκατε ακομα να σχολιαζετε τις ταινιες του χολιγουντ?
Ταινιες ειναι οχι ντοκυμαντερ.
Παρολα αυτα επειδη την ειδα την ταινια δεν ειδα τιποτα ιστορικες ανακριβειες που να βγαζουν ματι.
Η ομοφυλοφιλια ειναι κατι που παρουσιαζεται στα πλαισια της φιλιας και στο δεσιμο μεταξυ ανδρων. Η αναφορα lover στη σχεση Αχιλλεα Πατροκλου ειναι κατι γενικως παραδεκτο.Επισης αν και δεν υπαρχουν "συγχρονες" αναφορες για την ομοφυλοφιλια στα χρονια του Αλεξανδρου , μεταγενεστερα κειμενα κανουν αναφορα.Ουσιαστικα κανεις δεν ξερει με σιγουρια εαν ισχυουν η γραφτηκαν με βαση αυτα που ισχυαν τη δεδομενη στιγμη που γραφτηκαν.
Ετσι κι αλλιως η ταινια δεν ειναι καλη οσο ηταν ας πουμε ο μονομαχος (ο οποιος μαμει και δερνει τη ρωμαικη ιστορια)
Keep on rocking in a free world !!!
file gladieitor tenia tou xoligount ineΑρχικά δημιουργήθηκε από NAVIGATOR
Η παραχάραξη της ιστορίας, στις συνειδήσεις των αμόρφωτων σημερινών νέων, είναι ένα γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει
Τώρα θα έρθει ο αντάρες να μου πει.... , ότι είμαι συνομωσιολόγος
Και ανησυχώ, που ο Ίντι(intiana jones), δεν έχει γράψει τίπουτις
![]()
den ine ntokimater gia tin zoi tou aleksandrou
:rotflmao: :rotflmao:
exis di poles tenies tou xoligount pou na exoun ali8ofania?
px an fas sfera apo magnoum 45 xilioston apo ta 10 metra petagese 10 metra piso!!! to exis di pote se tenia afto?
afti i katarameni iroes tis tenias giati pote den pe8enoun akoma ke tanks na tous pirovolisi?
:rotflmao: :rotflmao:
tespa an afisoume tin plaka
mono orismenes 8riskeftikes tenies plisiazoun tin ali8ofania giati eki pefti xontro xeri apo tous papades
ta ipolipa ine tou proktou
profanos ke o skino8etis ine gay
ke ema8e oti stin arxea elada ginotane xamos me afto to 8ema
ke ipe na to anadiksi megaloprepos.....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
kanenas asxetos den kseri oti o erotas metaksi andron tote ixe tin enia tou apolitou desimatos metaksi dio andron oli ixan to teri tous stin zoi ke ston polemo ke panta itan apolita demeni metaksi tous akoma ke me afton ton tropo
opos episis ke o daskalos itan demenos me ton ma8iti ke me afton ton tropo tou erota 8eorousan oti tou pernai olo ton psixismo ke oli tin gnosi
meta ir8an i xristiani ke me tis disidemonies tous ke tin i8ikes tous ta alaksan ola
ke tote to proktiko sex itan gia tous andres oti ine ke simera apo andra se gineka mia epipleon idoni
ke min ksexnate oti ipirxe epoxi pou latrevotan ke o falos stin arxea elada
ala simera exoun 8eori8i idololatrika ola afta ke exoume ma8i na prostatevoume ta opis8ia mas ke na 8eoroume tin omofilofilia katakritea
ti na kanoume den ikseran i arxeoi elines oti 8a tous katakrinoume emis simera ke prepi na aferesoun apo tin istoria tous ka8e ti pou exi sxesi me ton erota metaksi andron
afti 8eorousan opos ke emis oti o kosmos ke to pnevma 8a ekselix8i pou na ikseran oti i xristiani 8a mas girisoun ston skotadismo ke stin ama8ia....
prosopika grafontas ola afta na eksigoume ke na min pareksigoume ime latris ton ginekon ke tis 8eoro aparetites meta to oksigono ala den mporo na min ime antikimenikos
me ta panta
ke apo idiosingkrasias misos ka8e ti oloklirotiko ke apolito
to 8ema ine pos me enoxli mia tasi na epikratisi mia omofilofiliki tasi sta mesa mazikis enimerosis ke oxi mono kati san i epanastasi ton omofilofilon genikotera
ke den katalaveno giati soni ke kala 8eloun na epikratisoun oxi os an8ropoi ala os atoma pou epilegoun tin omofilofilia san tropo zois
soni ke kala prepi na kseroume oti ton pernoun apo piso ke ine dikeomatous ke emis na min es8anomaste asxima me afto na eksikio8oume me tin idea
opos ke me tis ginekes omofilofiles
mpori na antifaski afti i apopsi ligo me tin proigoumeni katanoisi ton arxeon
ala se afton ton kosmo zoume ke me afta ta dedomena exoume na kanoume ntalaveri
Αφροτζιξ.kata tin nona druna
στο αρχικό ποστ είχα γράψειΑρχικά δημιουργήθηκε από NAVIGATOR
Η παραχάραξη της ιστορίας, στις συνειδήσεις των αμόρφωτων σημερινών νέων, είναι ένα γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει
Τώρα θα έρθει ο αντάρες να μου πει.... , ότι είμαι συνομωσιολόγος
Και ανησυχώ, που ο Ίντι(intiana jones), δεν έχει γράψει τίπουτις
![]()
και ανησυχώ που δεν έχει εμφανιστεί Ο ειδικός της πρωκτολογιας και μαστερ των gΚreeklish, να καταστρέψει άλλο ένα ποστ, που αναφέρεται στην ιστορία και την Ελλάδα, αλλά το έκοψα, για να μην πουν οι Μοντ ότι είμαι προκαταλειμενος
![]()
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
afou re xorefti tis poli8ronas den diavases tipota apo osa leo ti milas?Αρχικά δημιουργήθηκε από NAVIGATOR
στο αρχικό ποστ είχα γράψει
ανησυχώ και που δεν έχει εμφανιστεί και ειδικός της πρωκτολογιας και μαστερ των gΚreeklish να καταστρέψει άλλο ένα ποστ, που αναφέρεται στην ιστορία και την Ελλάδα, αλλά το έκοψα, για να μην πουν οι Μοντ ότι είμαι προκαταλειμενος
![]()
![]()
Αφροτζιξ.kata tin nona druna
Ρε Λεωνίδα πώς να τα διαβάσω αφού είναι σε ξένη γλώσσαΑρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
afou re xorefti tis poli8ronas den diavases tipota apo osa leo ti milas?
![]()
Τόσο δύσκολο είναι να το βάλεις στο γαμημένο το word
Ευτυχώς που έβαλες παραγράφους, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
Θα απαντήσω λίγο αργότερα γράφω με ένα δάκτυλο
Την απάντηση που είδες στον εαυτό μου, την είχα σωσμένη και είναι αυθεντική
![]()
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση