Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 67

Θέμα: Επιδαυρος..τελικα αξιζει;

Η Συγκεκριμενη διαδρομη εχει επισης, σχετικα παντα ε, πολυ καλη σημανση, οπως και τα ορια ταχυτητας που αναγραφονται σε καποιες στροφες πλησιαζουν καπως την πραγματικοτητα , παντα σχετικα με αλλες διαδρομες που η σημανση ειναι απο την δεκαετια του 50 ..

ΠυκννοίΚαπνννοίΜεΠνννίξαν Το avatar του/της dela

Σκεφτείτε (αν και πολλοί θα το ξέρουν)...

ότι σε αυτό το κομμάτι
    κάνανε πριν μερικά χρόνια προπόνηση οι αναβάτες που
    έτρεχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα .

Είναι μια διαδρομή που έχει τα πάντα ξεκινώντας με
    σφιχτά τεχνικά κομμάτια καταλήγοντας με το τελευταίο κομμάτι
    μετά το stork (εκεί συγκεκριμένα ήταν το κομμάτι που κάνανε προπόνηση
    οι αναβατές) όπου είναι και το ποιο σβέλτο.

Ομολογουμένως είναι ένα death κομμάτι που μόνο οι τοπικοί αναβάτες
    μπορούν να πάνε σβέλτα και όσοι έχουν φάει
    τα νιάτα τους εκεί (και βέβαια όσοι πάνε με την ταυτότητα στο στόμα).
    Είναι τόσο μεγάλη η διαδρομή που είναι δύσκολο να την θυμάσαι από έξω
    και επειδή είναι τόσο μεγάλη διαδρομή είναι πολύ εύκολα να έρθει το λάθος.

Για μένα πρέπει κάποιος να έχει περάσει αρκετές φορές
    και να την έχει μελετήσει αρκετά για να αρχίσει δειλά
    δειλά να ανεβάζει ρυθμό.

Για μένα ο δρόμος κρατάει μέχρι ένα σημείο απλά μην το παρακάνεις (σε συνάρτηση
    πάντα με το τι καβαλάς) συχνά πυκνά μπορείς να βρεις πετραδάκια, νερά όπως πολύ σωστά είπατε
    αλλά το σημαντικότερο υγρασία και πάγο μιας και αργή να δει ο ήλιος την
    διαδρομή (σε μερικά σημεία μέχρι να το δει νύχτωσε) .

Καλό θα είναι ποτέ να μην πηγαίνετε στα όρια σας
    να είστε ένα (για να μην πω δυο) κλικ ποιο χαλαρά
    ώστε και εσείς να χαίρεστε και το γούστο σας να κάνετε
    και όλα να είναι μέλι γάλα , όχι μόνο στην Επίδαυρο ΠΟΥΘΕΝΑ οι
    πιστές (θα μου πεις ποιες πίστες αυτήν στην Σέρρες που θες
    45 μέρες να πας η την άλλη που είναι 30 λεπτά από την
    Αθήνα αλλά ο θεός να την κάνει πιστα) την θα γίνουν κλέφτες!!!

----------------------------------------------
    A true friend is the one who holds your hand and touches your heart.

Η Επιδαυρος εχει το καλο οτι ειναι σε φαση `πεταγομαστε για 1 καφε`.Πρεπει να την κανεις καποιες φορες και θα δεις οτι ειναι ευκολη στο να τη θυμασαι.Θελει καλα λαστιχα και πολλη προσοχη.Θα σε αποζημιωσει απο απολαυση ειδικα στο γυρισμο οπου νομιζω οτι καθεται πολυ καλυτερα σαν διαδρομη.Πιες και ενα καφεδακι στο μπαλκονι να κουλαρεις και ολα καλα.Αν θες να τη δεις και τουριστας μπες και στο αρχαιο να το χαζεψεις.Δε συγκρινεται με σουνιο ουτε απο αποψη επικινδυνοτητας ουτε απο απολαυση(καλος δρομος αλλα πολυ σφικτος και στενος).Αν θες κατι ακομα πιο ιδανικο αλλα λιγο δωσε 1.5ε και πηγαινε στην περιφ.Υμητου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Οι στροφές με ορατότητα είναι μετρημένες στα δάχτυλα... Τι να τα κάνεις τα υπόλοιπα άμα δεν βλέπεις τι γίνεται μέχρι την έξοδο;

Όμορφη διαδρομή αλλά όχι για πολλά...
    Θάνος..

Sorry αλλά η επίδαυρος είναι χάλια για να πας να στρίψεις..

για όλους τους λόγους που προαναφέρατε!
    δεν αξίζει να πηγαίνεις τάπα 20-30χλμ πόσα είναι, όλες οι στροφές, για 4-5 στροφές που ουσιαστικά αξίζουν να το χώσεις...

αυτές τις λίγες φορές που έχω πάει, πάντα πήγαινα να τη πάθω και από μία φορά!

προχθές πήγαινα για low siding σε μια άσχετη στροφή χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, και ευτυχώς το έσωσα.. τα σημάδια είναι ακόμα στο μπροστινό λάστιχο.. ίσως και να έφταιγα εγώ, δε λέω...

Μπράλλο όσες φορές έχω πάει, δεν κινδύνεψα ποτέ (βέβαια τύχη είναι αυτό, χτύπα ξύλο), και μιλάω για στροφές παρατεταμένες των 200++χλμ.....
    life is short... ride hard
    ride hard... die free

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gmakris
    ............
    Βεβαια για μια ακομη φορα τονιζω οτι δεν ειναι πιστα - φιλος προχθες με R1 που "καθαριζε" το δρομο επεσε οταν πατησε γραμμη απο νερα που αφησε βυτιοφορο ευτυχως μονο με υλικες ζημιες.
    ................

[FONT=courier new]
    Αυτό το γ@μηδι το βυτιοφόρο.... δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο ίδιο αλλα και εμείς την Κυριακή που περάσαμε κατα τις 12 απο εκεί (μετά το Στορκ) είχε μια γραμμή από νερά που γλύστραγε σαν πουτ@να και σου διέλυε την όποια γραμμή ήθελες να πάρεις στο δρόμο...... μέχρι που μπήκε σε κάποιο χωματόδρομο και επιτέλους ηρεμήσαμε λίγο....

Εγώ στους δρόμους που δεν έχει ορατότητα μένω πάντα στο δικό μου ρεύμα οπότε και προσρμόζω την γραμμή μου.... την Κυριακή με πέταξε το νερό αυτό 2 φορές εκτός

καλή - πολύ καλή η διαδρομή αλλά ή θα την πας χαλαρά και θα την απολαύσεις, ή θα δαγκώσεις ταυτότητα και είσαι προετοιμασμένος για όλα...... όποιος είναι εν πάση περιπτώση .....
    [/FONT]
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας
    συγνώμη αν θα σας στεναχωρήσω
    να δούμε πότε θα σταματήσουν οι βόλτες, στις διαδρομές των στροφών του θανάτου

Επίδαυρος, Αρτεμίσιο, Μπραλλος, αϊ γιαννης ρώσος sucks
    (και δυστυχώς ρουφούν ανθρώπους σε ταξίδι χωρίς επιστροφή)

ελάχιστοι αναβάτες πανε βόλτα, για να απολαύσουν την διαδρομή και να χαρούν την φύση
    ελάχιστοι έχουν κάποιες οπτικές εντυπώσεις από την φύση
    και ακόμα πιο ελάχιστοι, έχουν παει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου να δουν μια παράσταση

λίγοι είναι οι συνειδητοποιημένο,ι που οδηγούν γρήγορα και συνετά απολαμβάνοντας, την οδήγηση της μηχανής τους

η αδρεναλίνη είναι ισχυρή εξαρτησιογονος ουσία, αλλά δυστυχώς η απόλαυση της αφήνει μερικές φορές θύματα που οι δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούν να φέρουν ποτέ πίσω
    θα ήταν πολύ χρήσιμο να ξέραμε πόσοι έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις διαδρομές
    Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση

.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    [FONT=courier new]
    Αυτό το γ@μηδι το βυτιοφόρο.... δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο ίδιο αλλα και εμείς την Κυριακή που περάσαμε κατα τις 12 απο εκεί (μετά το Στορκ) είχε μια γραμμή από νερά που γλύστραγε σαν πουτ@να και σου διέλυε την όποια γραμμή ήθελες να πάρεις στο δρόμο...... μέχρι που μπήκε σε κάποιο χωματόδρομο και επιτέλους ηρεμήσαμε λίγο....

Εγώ στους δρόμους που δεν έχει ορατότητα μένω πάντα στο δικό μου ρεύμα οπότε και προσρμόζω την γραμμή μου.... την Κυριακή με πέταξε το νερό αυτό 2 φορές εκτός

καλή - πολύ καλή η διαδρομή αλλά ή θα την πας χαλαρά και θα την απολαύσεις, ή θα δαγκώσεις ταυτότητα και είσαι προετοιμασμένος για όλα...... όποιος είναι εν πάση περιπτώση .....
    [/FONT]
    Οπως φαινεται κυκλοφορει συχνα στο δρομο - την παθαμε το Σαββατο 10 χλμ μετα το Stork προς Αθηνα οπου ειχε αφησει μια φαρδια γραμμη για 1 χλμ.
    Σε μια φρεσκοστρωμενη με θετικη camber - ο φιλος μπηκε μαλλον απροσεκτα ξυνοντας με 120 ενω ακολουθουσα σε σταθερη αποσταση > 20m και γι'αυτο ευτυχως προλαβα να αντιδρασω.

Τονιζω το θεμα αποσταση εφοσον σωζει καταστασεις. Πριν 30 ημερες ακολουθωντας σε αποσταση 5m αλλο μηχανακι δεν προλαβα να αντιδρασω με αποτελεσμα να γλυστρισουμε και οι 2 σε νερα σε φουρκετα του Αγ.Ιωαννη. Ο πρωτος οδηγος θα πρεπει να ειναι εμπειρος για να "διαβαζει" την ασφαλτο γι'αυτο λεμε οτι "καθαριζει" ετσι ωστε να γλυτωσουμε τα χειροτερα.....

.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από NAVIGATOR
    συγνώμη αν θα σας στεναχωρήσω
    να δούμε πότε θα σταματήσουν οι βόλτες, στις διαδρομές των στροφών του θανάτου

Επίδαυρος, Αρτεμίσιο, Μπραλλος, αϊ γιαννης ρώσος sucks
    (και δυστυχώς ρουφούν ανθρώπους σε ταξίδι χωρίς επιστροφή)

ελάχιστοι αναβάτες πανε βόλτα, για να απολαύσουν την διαδρομή και να χαρούν την φύση
    ελάχιστοι έχουν κάποιες οπτικές εντυπώσεις από την φύση
    και ακόμα πιο ελάχιστοι, έχουν παει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου να δουν μια παράσταση

λίγοι είναι οι συνειδητοποιημένο,ι που οδηγούν γρήγορα και συνετά απολαμβάνοντας, την οδήγηση της μηχανής τους

η αδρεναλίνη είναι ισχυρή εξαρτησιογονος ουσία, αλλά δυστυχώς η απόλαυση της αφήνει μερικές φορές θύματα που οι δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούν να φέρουν ποτέ πίσω
    θα ήταν πολύ χρήσιμο να ξέραμε πόσοι έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις διαδρομές

Κανεις δεν θελει να καταληξει στην εντατικη γι'αυτο επιλεγει να κινηθει συμφωνα με τα ορια που νιωθει ασφαλης.

Για μερικους να παρουν μια συγκεκριμενη στροφη με 80 ειναι κατορθωμα ενω καποιοι αλλοι στριβουν στο ιδιο σημειο με +120 χαλαρα και απολαμβανουν και την διαδρομη....

Η διαφορα ειναι οτι οταν αυτοι οι 2 συναντηθουν στην ιδια στροφη ο πρωτος πιστευει οτι ο "γρηγορος" που θα τον περασει ξυνοντας με +40 παει γυρευοντας και ειναι μετρημενες οι ωρες του, αλλα δεν ειναι ετσι.

Για παραδειγμα στην "υπουλη" στροφη της Επιδαυρου οσο γνωριζω, εχουν φυγει μονο οδηγοι της πρωτης κατηγοριας - εαν ανηκαν στην δευτερη κατηγορια (εισοδος και με περισσοτερα χλμ.) θα ειχαν τον τσαμπουκα να ταπωσουν περισσοτερο στην στροφη την ιδια στιγμη που οι αλλοι πανε ευθεια.....

ΠυκννοίΚαπνννοίΜεΠνννίξαν Το avatar του/της dela
    Κανεις δεν θελει να καταληξει στην εντατικη γι'αυτο επιλεγει να κινηθει συμφωνα με τα ορια που νιωθει ασφαλης.

Για μερικους να παρουν μια συγκεκριμενη στροφη με 80 ειναι κατορθωμα ενω καποιοι αλλοι στριβουν στο ιδιο σημειο με +120 χαλαρα και απολαμβανουν και την διαδρομη....

Η διαφορα ειναι οτι οταν αυτοι οι 2 συναντηθουν στην ιδια στροφη ο πρωτος πιστευει οτι ο "γρηγορος" που θα τον περασει ξυνοντας με +40 παει γυρευοντας και ειναι μετρημενες οι ωρες του, αλλα δεν ειναι ετσι.

Για παραδειγμα στην "υπουλη" στροφη της Επιδαυρου οσο γνωριζω, εχουν φυγει μονο οδηγοι της πρωτης κατηγοριας - εαν ανηκαν στην δευτερη κατηγορια (εισοδος και με περισσοτερα χλμ.) θα ειχαν τον τσαμπουκα να ταπωσουν περισσοτερο στην στροφη την ιδια στιγμη που οι αλλοι πανε ευθεια.....

Νομίζεις....

Όλοι κάνουν σφάλματα ,εδώ κάνουν
    οι παγκόσμιοι εμείς δεν θα κάνουμε η κοινή θνητοί!!!!!
    ----------------------------------------------
    A true friend is the one who holds your hand and touches your heart.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

[FONT=courier new]
    Θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν νομίζω ότι τα λες καλά...

Γι αυτόακριβώς τον λόγο έπεσε ο φίλος σου.... (και ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα)

Γιατί πήγαινε γυρεύοντας σε δρόμο που γλύστραγε.....
    [/FONT]
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    [FONT=courier new]
    Θα σε στεναχωρήσω αλλά δεν νομίζω ότι τα λες καλά...

Γι αυτόακριβώς τον λόγο έπεσε ο φίλος σου.... (και ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα)

Γιατί πήγαινε γυρεύοντας σε δρόμο που γλύστραγε.....
    [/FONT]
    Συμφωνω αλλα πιστευω οτι και με λιγοτερα να πηγαινε ισως παλι δεν γλυτωνε - Την επομενη φορα θα ειναι σιγουρα ποιο προσεκτικος (μαλλον θα τρεξει του χρονου στο Πανελληνιο ταχυτητας και θα ησυχασουμε...)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Τώρα να πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη... όποιος πάει ξύνοντας... και ειδικά σε αυτούς τους δρόμους, κάτι δεν κάνει καλά.

Δεν συζητάμε για μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες... αυτά δεν πρέπει να ακουμπάνε κάτω... αλλά και το μαρσπιέ να βρει, μάλλον κάτι δεν πάει καλά...
    Θάνος..

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    Αγαπητοί Φίλοι,

Παρατηρώ ότι υπάρχει γενικά μια αμφιβολία σχετικά με το κατά πόσο ευχαριστιόμαστε μια διαδρομή..
    Αναρωτιέμαι μήπως ξεχνάμε το αληθινό νόημα του ταξιδιού?
    Ταξίδι σημαίνει για μένα η διαδρομή που την περνάω παρέα με φίλους και διασκεδάζουμε γιατί συμμετέχουμε ομαδικά. Μια ματιά στον καθρέφτη που βλέπει την μηχανή του φίλου πίσω μας, ένα παιχνιδάκι όχι επικίνδυνο , η στάση μετά από κάποια χιλιόμετρα και ο χαβαλές με όλη την παρέα, οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις που μοιραζόμαστε….όλα αυτά είναι το ταξίδι …..

Δεν έχει λοιπόν για μένα σημασία που πηγαίνω αρκεί να είμαι με ανθρώπους που θέλω να μοιραστώ μαζί τους την εμπειρία της βόλτας….
    Όλες οι διαδρομές μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και τελείως σίγουρες , εμείς τις κάνουμε δεν μας φταίει κανείς για τις πτώσεις που μας τύχανε ,ας μην ξορκίζουμε το κακό και να λέμε ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος είναι δική μας ευθύνη το πώς οδηγάμε….και στο κάτω κάτω αν δεν θέλαμε να οδηγάμε μηχανές δεν θα δεχόμαστε και το ρίσκο που μας αναλογεί με το που ανεβάζουμε το στάντ και ξεκινάμε…
    Σίγουρα μπορεί να τύχουν πράγματα , άσε που τις περισσότερες φορές τα ατυχήματα συμβαίνουν γιατί κάτι δεν έχουμε προβλέψει ή κάτι δεν υπολογίσαμε όπως τελικά έγινε…
    αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δεχόμαστε αυτούσια την ευθύνη..

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλω να οδηγώ με συνεπιβάτη.. δεν θέλω να έχω την ηθική ευθύνη για την ζωή κάποιου, ανεξάρτητα πόσο με εμπιστεύεται εκείνος ή εκείνη…και όταν συμβεί να έχω κάποιον μαζί μου οδηγώ πάρα πολύ συντηρητικά…μα πάααρα πολύ…αφ ενός δεν θέλω με τίποτα να ρισκάρω το χοντροκέφαλό μου και απ’ την άλλη δεν μπορώ να αντέξω το βάρος της ευθύνης της ζωής κάποιου άλλου…

Σας Ευχαριστώ
    Χρήστος
    και η ζωή συνεχίζεται...

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Thanos_
    Τώρα να πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη... όποιος πάει ξύνοντας... και ειδικά σε αυτούς τους δρόμους, κάτι δεν κάνει καλά.

Δεν συζητάμε για μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες... αυτά δεν πρέπει να ακουμπάνε κάτω... αλλά και το μαρσπιέ να βρει, μάλλον κάτι δεν πάει καλά...
    Θα συμφωνήσω, είναι υπερβολή !
    Ban 'em all

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. F800gs τελικά αξίζει?
    από ssokinn στο forum BMW
    Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 30/04/2010, 18:54
  2. Τελικά αξίζει τον κόπο?
    από btmxyz στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2006, 14:00