Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 75

Θέμα: Αγαπημένο σας τραγούδι Καζαντζίδη

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Πάντως,ο Καζαντζίδης ήταν αυτός που πρώτος ξεκίνησε τον αγώνα για να παίρνουν οι δημιουργοί τα ποσοστά τους από τις πωλήσεις.

Και,δυστυχώς,η μοίρα τών δημιουργών είναι να μένουν στο παρασκήνιο.Αν ο Buddy Guy έγραφε απλά τα κομμάτια και τα τραγουδούσε κάποιος άλλος,πιθανόν να μην τον ήξερε κανείς σήμερα.
    Γι αυτό άλλωστε λέμε " το αγριολούλουδο τού Καζαντζίδη" ή υο "ένας κόμπος η χαρά μου τού Νταλάρα".

Υπήρχαν άνθρωποι,στα μικράτα μου,που ήταν σίγουροι πως το Cocaine ήταν τού Clapton ή η Φραγκοσυριανή τού Τσιτσάνη.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Πάντως,ο Καζαντζίδης ήταν αυτός που πρώτος ξεκίνησε τον αγώνα για να παίρνουν οι δημιουργοί τα ποσοστά τους από τις πωλήσεις.

Και,δυστυχώς,η μοίρα τών δημιουργών είναι να μένουν στο παρασκήνιο.Αν ο Buddy Guy έγραφε απλά τα κομμάτια και τα τραγουδούσε κάποιος άλλος,πιθανόν να μην τον ήξερε κανείς σήμερα.
    Γι αυτό άλλωστε λέμε " το αγριολούλουδο τού Καζαντζίδη" ή υο "ένας κόμπος η χαρά μου τού Νταλάρα".

Υπήρχαν άνθρωποι,στα μικράτα μου,που ήταν σίγουροι πως το Cocaine ήταν τού Clapton ή η Φραγκοσυριανή τού Τσιτσάνη.
    Το καλυτεο που εχω ακουσει....το ''Να μ΄αγαπας'' ειναι του Ροκκου... :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Το καλυτεο που εχω ακουσει....το ''Να μ΄αγαπας'' ειναι του Ροκκου... :rotflmao: :rotflmao:

Ασ' τα να πάν στα διάλα......

Λοιπόν.φεύγω για δουλειά, τα λέμε στο Δέλεαρ

moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.

Μπλιαχ!!!!!!

Το οτι ηταν κλαψομ....νης το ηξερα.
    Το οτι εφυγε νυχτα απο την αθηνα και το γιατι ,το ηξερα
    Αυτο που δεν ηξερα ηταν οτι ηταν και ελεινος ......μη πω πολλα για τη γουνα του,που εμαθα απο την τραυματικη επαφη που ειχα προσωπικα μαζι του ,οταν επεσε πανω μου τυφλα μεθυσμενος με το κουτι του ,ενω ειχα σταματησει σε κοκκινο.
    μετεφερα πιτσες με τη μηχανη (bros)φθινοπωρο 1994,πλατεια Δουρου Χαλανδρι.Ο μεγαλος λαικος βαρδος (ντροπη μας) αφου ακουσε τον εξαψαλμο εβαλε το χερι βαθια στην τσεπη εβγαλε 2πεντοχιλιαρα και μου τα δωσε κοιτωντας με με ενα απαξιωτικο βλεμα που ελεγε :"εισαι ενα τιποτα".Μεγαλοψυχια στο φουλ.
    Ειχαν ερθει και μπατσοι ,κατι πιτσιρικαδες και με ρωταγαν αν θελω να του κανω μυνηση.Μυνηση δεν εκανα.Κρατησα τα λεφτα που εκαναν οι πιτσες και του πεταξα τα ρεστα απο το παραθυρο.
    Αργοτερα το ιδιο βραδι ανακαλυψα οτι το πισω λαστιχο ηταν πιτα και οτι το τζιν μου ειχε κοψει λουριδα στο πατζακι απο την αλυσιδα της μηχανης που το χαιδεψε απαλα.
    Ψεματα δεν λεω ,μη σωσω να ξημερωσω.Απο χαρακτηρα ο βαρδος της φυλης ,...βραστα.
    Κι οταν ψωφησε ,σκεφτηκα ,ενας μ.. λιγοτερος

Κατα τα αλλα, φωναρα
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin

Κατα τα αλλα, φωναρα
    Ψωναρα (με το δικιο του), κωλοχαρακτηρας, αλλα φωναρα.
    Δεν είναι λιγο το γελιο που επεφτε στης εμφανισεις του στο γιαλι. (κρατικοποιήστε την φωνή μου )
    Ειναι όμως η φωνή με της 8 οκτάβες!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από sotomoto
    Ξεχωρίζεται κάποιο από τα τραγούδια του Στέλιου?
    Μιλάει κάποιο συγκεκριμένο πιο πολύ μέσα σας?
    Και τωρα τι κρ΄νουμε τον ανθρωπο την φωνή η το κοματι?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Trickster

Re: Αγαπημένο σας τραγούδι Καζαντζίδη

Αρχικά δημιουργήθηκε από sotomoto
    Ξεχωρίζεται κάποιο από τα τραγούδια του Στέλιου?
    Μιλάει κάποιο συγκεκριμένο πιο πολύ μέσα σας?

Εγώ τρελένομαι για το Σαββατόβραδο.....

Μοσχοβολούν οι γειτονιές
    βασιλικό κι ασβέστη,
    παίζουν τον έρωτα κρυφά
    στις μάντρες τα παιδιά.
    Σαββάτο βράδυ μου έμορφο
    ίδιο Χριστός Ανέστη,
    ένα τραγούδι του Τσιτσάνη
    κλαίει κάπου μακριά.
    Πάει κι απόψε τ’ όμορφο
    τ’ όμορφο τ’ απόβραδο,
    από Δευτέρα πάλι
    πίκρα και σκοτάδι.
    Αχ, να ’ταν η ζωή μας
    Σαββατόβραδο
    κι ο Χάρος να ’ρχονταν
    μια Κυριακή το βράδυ.
    Οι άντρες σχολάν’ απ’ τη δουλειά
    και το βαρύ καημό τους
    να θάψουν κατεβαίνουνε
    στο υπόγειο καπηλειό.
    Και το φεγγάρι ντύνει, λες,
    με τ’ άσπρο νυφικό του
    τις κοπελιές που πλένονται
    στο φτωχοπλυσταριό.
    Πάει κι απόψε τ’ όμορφο
    τ’ όμορφο τ’ απόβραδο,
    από Δευτέρα πάλι
    πίκρα και σκοτάδι.
    Αχ, να ’ταν η ζωή μας
    Σαββατόβραδο
    κι ο Χάρος να ’ρχονταν
    μια Κυριακή το βράδυ.

+1000 τρελό ριφ στο μπουζούκι..
    FAMOUS LAST WORDS:
    "Helmet? I don need no steenking helmet!"

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Ψωναρα (με το δικιο του), κωλοχαρακτηρας, αλλα φωναρα.
    Δεν είναι λιγο το γελιο που επεφτε στης εμφανισεις του στο γιαλι. (κρατικοποιήστε την φωνή μου )
    Ειναι όμως η φωνή με της 8 οκτάβες!!

Και τωρα τι κρ΄νουμε τον ανθρωπο την φωνή η το κοματι?

8 οκταβες??!! κοψε κατι μαστορα...

Μπλιαχ!!!!!!

Το οτι ηταν κλαψομ....νης το ηξερα.
    Το οτι εφυγε νυχτα απο την αθηνα και το γιατι ,το ηξερα
    Αυτο που δεν ηξερα ηταν οτι ηταν και ελεινος ......μη πω πολλα για τη γουνα του,που εμαθα απο την τραυματικη επαφη που ειχα προσωπικα μαζι του ,οταν επεσε πανω μου τυφλα μεθυσμενος με το κουτι του ,ενω ειχα σταματησει σε κοκκινο.
    μετεφερα πιτσες με τη μηχανη (bros)φθινοπωρο 1994,πλατεια Δουρου Χαλανδρι.Ο μεγαλος λαικος βαρδος (ντροπη μας) αφου ακουσε τον εξαψαλμο εβαλε το χερι βαθια στην τσεπη εβγαλε 2πεντοχιλιαρα και μου τα δωσε κοιτωντας με με ενα απαξιωτικο βλεμα που ελεγε :"εισαι ενα τιποτα".Μεγαλοψυχια στο φουλ.
    Ειχαν ερθει και μπατσοι ,κατι πιτσιρικαδες και με ρωταγαν αν θελω να του κανω μυνηση.Μυνηση δεν εκανα.Κρατησα τα λεφτα που εκαναν οι πιτσες και του πεταξα τα ρεστα απο το παραθυρο.
    Αργοτερα το ιδιο βραδι ανακαλυψα οτι το πισω λαστιχο ηταν πιτα και οτι το τζιν μου ειχε κοψει λουριδα στο πατζακι απο την αλυσιδα της μηχανης που το χαιδεψε απαλα.
    Ψεματα δεν λεω ,μη σωσω να ξημερωσω.Απο χαρακτηρα ο βαρδος της φυλης ,...βραστα.

Κατα τα αλλα, φωναρα

Δεν μιλησε κανεις για το χαρακτηρα του! Για τον καλλιτεχνη μιλησαμε...

Aς μιλησουμε και για το καλλιτεχνημα που με ενα παραδοξο τροπο συνδεεται με τον καλλιτεχνη.
    Βασικα εχουν τον ιδιο χαρακτηρα.Κλαψα,μανα ξενιτια κλπ.Και θα μου πεις και ειναι κακο αυτο;
    Ναι ειναι.
    Ακου Ρεμπετικο και βρες ενα κομματι που να μυξοκλαιει.
    Εκει στο 50-60 εγινε μια στροφη στο τραγουδι. Το ρεμπετικο πεθανε και αντικαταστηθικε απο το λαικο τραγουδι για τον νεο ελληνα πολιτη,των μικροαστο ,πρωην επαρχιωτη της αστυφυλιας.
    Το τραγουδι δεν χρειαζοταν να υπακουει στον κωδικα της αξιοπρεπειας του περιθωριου.Αυτοι οι ανθρωποι (οι Ρεμπετες ακομα και στο παραπονο τους ακομα και στο ερωτοτραγουδο ,ηταν χαριτωμενοι,τσαχπινοι,υπηρχε αισιοδοξια για τη ζωη,θαρρος.Αυτα χαθηκαν και πολυ τα εκτιμουσα σαν αρετες του τραγουδιου που δειχναν τις αρετες του κοινου τους.Το λαικο τραγουδι αντιθετα δειχνει το χαρακτηρα των κατατονικων,κουρασμενων νεοελληνων,το ζοφερο μελλον στο οποιο ολοι γεννηθηκαμε.
    Γιατι να μην το απεχθανωμαι αυτο το πραμα;
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Aς μιλησουμε και για το καλλιτεχνημα που με ενα παραδοξο τροπο συνδεεται με τον καλλιτεχνη.
    Βασικα εχουν τον ιδιο χαρακτηρα.Κλαψα,μανα ξενιτια κλπ.Και θα μου πεις και ειναι κακο αυτο;
    Ναι ειναι.
    Ακου Ρεμπετικο και βρες ενα κομματι που να μυξοκλαιει.
    Εκει στο 50-60 εγινε μια στροφη στο τραγουδι. Το ρεμπετικο πεθανε και αντικαταστηθικε απο το λαικο τραγουδι για τον νεο ελληνα πολιτη,των μικροαστο ,πρωην επαρχιωτη της αστυφυλιας.
    Το τραγουδι δεν χρειαζοταν να υπακουει στον κωδικα της αξιοπρεπειας του περιθωριου.Αυτοι οι ανθρωποι (οι Ρεμπετες ακομα και στο παραπονο τους ακομα και στο ερωτοτραγουδο ,ηταν χαριτωμενοι,τσαχπινοι,υπηρχε αισιοδοξια για τη ζωη,θαρρος.Αυτα χαθηκαν και πολυ τα εκτιμουσα σαν αρετες του τραγουδιου που δειχναν τις αρετες του κοινου τους.Το λαικο τραγουδι αντιθετα δειχνει το χαρακτηρα των κατατονικων,κουρασμενων νεοελληνων,το ζοφερο μελλον στο οποιο ολοι γεννηθηκαμε.
    Γιατι να μην το απεχθανωμαι αυτο το πραμα;
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ το κωδικα της αξιοπρεπειας... σε κανενα τραγουδι..
    Βρισκω δημιουργους που εμπνεονται κ γραφουν κ εμενα μου λεει κατι αυτο που ακουω... Κι αυτο συμβαινει παντου σε ολα τα ειδη μουσικης... και για ολους τους ανθρωπους ,καθε καταταξης, οικονομικης η κοινωνικης...!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ΡΕ ΞΕΚΟΛΑΤΕ !!!!!!!!!!Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!! ΟΥΤΕ ΑΝ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΟΥΤΕ ΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!!!!!!!
    OFF TOPIC ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    ΡΕ ΞΕΚΟΛΑΤΕ !!!!!!!!!!Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!! ΟΥΤΕ ΑΝ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΟΥΤΕ ΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!!!!!!!
    OFF TOPIC ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!

μη φωναζεις.... ακουμε...

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ
    Δεν ταυτίζεται με τους περισσότερους. Μακάρι να μην ταυτιστεί με κανένα σας στο μέλλον. Αλλά επειδή όλα είναι μέσα στη ζωή, το παρακάτω είναι αφιερωμένο σε όλους τους μοναχικούς αρσενικούς αναβάτες που πρόσφατα απογοητεύτικαν αισθηματικά αδίκως ή δικαίως και προσπαθούν να συνέλθουν. Ταιριάζει επίσης σε όλους όπου αγωνίζονται να συνέλθουν μετά από μεγάλες σφαλιάρες της ζωής γενικότερα:

Μην με λυπάσαι διώξε με απόψε,
    σαν να είμαι αγριολούλοδο και τη ζωή μου κόψε.

Εγώ γυμνός ξεκίνησα, εγώ πηγαίνω μόνος,
    σπίτι μου είναι ο δρόμος και τραγούδι μου ο πόνος,
    δίωξε με και μη λυπάσαι τι θα γίνω μη φοβάσαι,
    κι αν χιονίζει και αν βρέχει, το αγριολούλουδο αντέχει.

Μη με κρατήσεις μονάχα από συμπόνια,
    το κρύο το συνήθισα, θα αντέξω και στα χιόνια,
    εγώ γυμνός ξεκίνησα, εγώ πηγαίνω μόνος,
    σπίτι μου είναι ο ΔΡΟΜΟΣ και τραγούδι μου
    ο πόνος, διώξε με και μη λυπάσαι,
    τι θα γίνω μη φοβάσαι και αν χιονίζει και αν βρέχει,
    το ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟ Α Ν Τ Ε Χ Ε Ι.

Πάντα όρθιοι

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
    Δεν ταυτίζεται με τους περισσότερους. Μακάρι να μην ταυτιστεί με κανένα σας στο μέλλον. Αλλά επειδή όλα είναι μέσα στη ζωή, το παρακάτω είναι αφιερωμένο σε όλους τους μοναχικούς αρσενικούς αναβάτες που πρόσφατα απογοητεύτικαν αισθηματικά αδίκως ή δικαίως και προσπαθούν να συνέλθουν. Ταιριάζει επίσης σε όλους όπου αγωνίζονται να συνέλθουν μετά από μεγάλες σφαλιάρες της ζωής γενικότερα:

Μην με λυπάσαι διώξε με απόψε,
    σαν να είμαι αγριολούλοδο και τη ζωή μου κόψε.

Εγώ γυμνός ξεκίνησα, εγώ πηγαίνω μόνος,
    σπίτι μου είναι ο δρόμος και τραγούδι μου ο πόνος,
    δίωξε με και μη λυπάσαι τι θα γίνω μη φοβάσαι,
    κι αν χιονίζει και αν βρέχει, το αγριολούλουδο αντέχει.

Μη με κρατήσεις μονάχα από συμπόνια,
    το κρύο το συνήθισα, θα αντέξω και στα χιόνια,
    εγώ γυμνός ξεκίνησα, εγώ πηγαίνω μόνος,
    σπίτι μου είναι ο ΔΡΟΜΟΣ και τραγούδι μου
    ο πόνος, διώξε με και μη λυπάσαι,
    τι θα γίνω μη φοβάσαι και αν χιονίζει και αν βρέχει,
    το αγριολούλουδο Α Ν Τ Ε Χ Ε Ι.

το ειπαν κι αλλοι αυτο... το καλυτερο
    το 'αγριολουλουδο'

Αμα βάλεις "αγριογούρουνο", πάει καλύτερα.

moto perpetuo

hasta luego.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2011, 08:36
  2. Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2009, 10:30
  3. Τη γνώμη σας παρακαλώ..
    από almalibera στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4