Μα δεν συζητάμε αυτό που λές συζητάμε τηνΑρχικά δημιουργήθηκε από free rider
Αγαπητοί Φίλοι,
Παρατηρώ ότι υπάρχει γενικά μια αμφιβολία σχετικά με το κατά πόσο ευχαριστιόμαστε μια διαδρομή..
Αναρωτιέμαι μήπως ξεχνάμε το αληθινό νόημα του ταξιδιού?
Ταξίδι σημαίνει για μένα η διαδρομή που την περνάω παρέα με φίλους και διασκεδάζουμε γιατί συμμετέχουμε ομαδικά. Μια ματιά στον καθρέφτη που βλέπει την μηχανή του φίλου πίσω μας, ένα παιχνιδάκι όχι επικίνδυνο , η στάση μετά από κάποια χιλιόμετρα και ο χαβαλές με όλη την παρέα, οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις που μοιραζόμαστε….όλα αυτά είναι το ταξίδι …..
Δεν έχει λοιπόν για μένα σημασία που πηγαίνω αρκεί να είμαι με ανθρώπους που θέλω να μοιραστώ μαζί τους την εμπειρία της βόλτας….
Όλες οι διαδρομές μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και τελείως σίγουρες , εμείς τις κάνουμε δεν μας φταίει κανείς για τις πτώσεις που μας τύχανε ,ας μην ξορκίζουμε το κακό και να λέμε ότι φταίει ο ένας ή ο άλλος είναι δική μας ευθύνη το πώς οδηγάμε….και στο κάτω κάτω αν δεν θέλαμε να οδηγάμε μηχανές δεν θα δεχόμαστε και το ρίσκο που μας αναλογεί με το που ανεβάζουμε το στάντ και ξεκινάμε…
Σίγουρα μπορεί να τύχουν πράγματα , άσε που τις περισσότερες φορές τα ατυχήματα συμβαίνουν γιατί κάτι δεν έχουμε προβλέψει ή κάτι δεν υπολογίσαμε όπως τελικά έγινε…
αλλά πιστεύω ότι πρέπει να δεχόμαστε αυτούσια την ευθύνη..
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλω να οδηγώ με συνεπιβάτη.. δεν θέλω να έχω την ηθική ευθύνη για την ζωή κάποιου, ανεξάρτητα πόσο με εμπιστεύεται εκείνος ή εκείνη…και όταν συμβεί να έχω κάποιον μαζί μου οδηγώ πάρα πολύ συντηρητικά…μα πάααρα πολύ…αφ ενός δεν θέλω με τίποτα να ρισκάρω το χοντροκέφαλό μου και απ’ την άλλη δεν μπορώ να αντέξω το βάρος της ευθύνης της ζωής κάποιου άλλου…
Σας Ευχαριστώ
Χρήστος
άλλη εκδοχή ....που κάποιος θα πάει βόλτα με σκοπό
να ανεβάσει ρυθμό και να κινείτε σε ταχύτητες
που δεν αρμόζουν σε μια βόλτα έτσι όπως εσύ
περιγράφεις κτλ!!!
Την καλημέρα μου!