Αρχικά δημιουργήθηκε από Ninja636
[B]Δηλαδή, εννοείς ότι το άσυλο πρέπει να προστατεύει και τις ποινικά κολάσιμες πράξεις, τους βανδαλισμούς, την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και τα συναφή; Διότι πλέον, στην πράξη, αυτά τα πράγματα προστατεύει το άσυλο κι όχι την οποιαδήποτε ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
[B]
Να υπενθυμίσω ότι ζούμε σε δημοκρατία. Πιστεύεις ότι σε περίπτωση που οι μπάτσοι θα αλωνίζανε, όπως γράφεις, σε πανεπιστημιακούς χώρους, άνευ έννομου λόγου αυτό θα έμενε κρυφό από την τέταρτη εξουσία, θα έμενε κρυφό από το internet, θα έμενε κρυφό, σε τελική ανάλυση, από τον πολίτη; Δεν το νομίζω. Αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας.
[B]
Σύνηθες κλισέ άνευ ουσίας. Μπορείς να μου πεις τι είναι αυτά που προστατεύει σήμερα το άσυλο και τα οποία ενοχλούν την εκάστοτε εξουσία; Εγώ το μόνο που βλέπω να προστατεύει το άσυλο είναι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις που ανέφερα παραπάνω.
[B]
Για να κάνεις αυτήν την ερώτηση μάλλον τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Χάριν της συζητήσεως, όμως, θα σου απαντήσω αντιστρέφοντας το ερώτημά σου. Ας υποθέσουμε ότι η γιαγιά δίπλα σου καταγγέλλει στην αστυνομία πως στο σπίτι σου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Η αστυνομία διερευνά την καταγγελία και με ένταλμα μπαίνει στο σπίτι σου όπου πράγματι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Σωστό αυτό ή όχι; Η αντίστοιχη διαδικασία για ποινικές κολάσιμες πράξεις υπό την προστασία του ασύλου ποια ακριβώς είναι;...
Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο τι σχέση έχει ένας ανεγκέφαλος μπάτσος με το θέμα του ασύλου;