Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 12 από 12

Θέμα: ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ

ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ

Παιδια καλησπερα και παλι.
    Χθες εκανα το σερβις των 6000 χλμ στο V-STROM 650 ABS αγορασμενο τον Αυγουστο 2006.
    Ολα καλα λοιπον χωρις κανενα προβλημα ωσπου ρωταω το μαστορα αν η μηχανη θα εχει διαφορα με ελευθερο φιλτρο αερα (συγκεκριμενα της BMC μου προτεινε οπου τα πουλαει και ο σφακιανακης) και μου απαντησε πως θα εχει απλα η διαφορα θα γινει αισθητη βαζοντας και εξατμιση.Μαλιστα μου ειπε οτι η YOSHIMOYRA εβγαλε μοντελο για το ΣΤΡΟΜ με ΑΒS χωρις να χρειαζεται κοψιμο λαιμου αλλα δε καταφερε να επικοινωνησει για να μου τιμη.
    Να μη τα πολυλογω λοιπον παιρνω την αποφαση και του λεω να βαλει το φιλτρο ετσι για το γαμωτο.Παιδια χωρις υπερβολη η μηχανη ειναι πολυ διαφορετικη προς το καλυτερο φυσικα.
    Μου φαινεται πως η μηχανη ξεμπουκωσε-ειδα τεραστια διαφορα στο τραβηγμα-και απο χαμηλα και ειλικρινα σας το λεω εχω παθει πλακα και ολα αυτα με ενα απλο φιλτρο αερα.
    Τωρα οπωσδηποτε και η εξατμιση εχει σειρα
    Στις ωραιες βολτες.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από KORFU
    Μου φαινεται πως η μηχανη ξεμπουκωσε-ειδα τεραστια διαφορα στο τραβηγμα-και απο χαμηλα και ειλικρινα σας το λεω εχω παθει πλακα και ολα αυτα με ενα απλο φιλτρο αερα.
    Στον Μεσαίωνα καίγανε κόσμο για πολύ λιγότερα...

Υ.Γ.1
    Όχι ότι έχεις άδικο (ούτε ακούς φωνές... ), αλλά μήπως η "μεταμόρφωση" οφείλεται κατά μείζονα λόγο στο ότι έβαλες ΚΑΘΑΡΟ φίλτρο ..???

Υ.Γ.2
    Αν αλλάξεις και εξάτμιση, θα πας αναγκαστικά σε ρυθμίσεις μίγματος (αλλιώς θα είναι "άνευ αποτελέσματος" η αλλαγή...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Υ.Γ.1
    Όχι ότι έχεις άδικο (ούτε ακούς φωνές... ), αλλά μήπως η "μεταμόρφωση" οφείλεται κατά μείζονα λόγο στο ότι έβαλες ΚΑΘΑΡΟ φίλτρο ..???

Εννοεις οτι υπαρχει διαφορα λογω καινουργιου φιλτρου και οχι γιατι αυτο ειναι ελευθερο;Και για ναμη παρεξηγηθω ρωταω γιατι απο τεχνικα ζητηματα δε γνωριζω πολλα.
    Στις ωραιες βολτες.

Moderator
    Εννοεις οτι υπαρχει διαφορα λογω καινουργιου φιλτρου και οχι γιατι αυτο ειναι ελευθερο;
    Σε μεγάλο βαθμό ΝΑΙ !!

Η "ελεύθερη αναπνοή" ενός κινητήρα δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα από μόνη της (χρειάζεται αντίστοιχη "αύξηση" στην παροχή καυσίμου για να έρθει το μίγμα "στα ίσα" του)

Σε παλιότερα μηχανάκια, αρκούσε ένα ανοιχτό φίλτρο για να γίνουν αυτά που περιγράφεις παραπάνω, γιατί οι κατασκευαστές ΔΕΝ είχαν "προβλήματα" με νομοθεσίες και προδιαγραφές εκπομπής καυσαερίων και ρυθμίζανε τα μοτέρ προς το "ελαφρώς πλούσιο" μίγμα (για λόγους που δεν άπτονται της παρούσης...), οπότε με την "καλύτερη αναπνοή" το μίγμα ερχόταν στην στοιχειομετρική του αναλογία (λέμε τώρα.. ).

Στα σημερινά μοτέρ, η ρύθμιση είναι προς το "φτωχό" της, οπότε δεν παίζει η περίπτωση καλύτερης (τελειότερης - sic!) καύσης !!

MONO με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ αντικατάσταση φίλτρου αέρα και εξάτμισης (και με ρύθμιση της τροφοδοσίας) μπορούμε να έχουμε ΚΑΛΥΤΕΡΗ (ανά κύκλο λειτουργίας) απόδοση του μοτέρ !!

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Σε μεγάλο βαθμό ΝΑΙ !!

Η "ελεύθερη αναπνοή" ενός κινητήρα δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα από μόνη της (χρειάζεται αντίστοιχη "αύξηση" στην παροχή καυσίμου για να έρθει το μίγμα "στα ίσα" του)

Σε παλιότερα μηχανάκια, αρκούσε ένα ανοιχτό φίλτρο για να γίνουν αυτά που περιγράφεις παραπάνω, γιατί οι κατασκευαστές ΔΕΝ είχαν "προβλήματα" με νομοθεσίες και προδιαγραφές εκπομπής καυσαερίων και ρυθμίζανε τα μοτέρ προς το "ελαφρώς πλούσιο" μίγμα (για λόγους που δεν άπτονται της παρούσης...), οπότε με την "καλύτερη αναπνοή" το μίγμα ερχόταν στην στοιχειομετρική του αναλογία (λέμε τώρα.. ).

Στα σημερινά μοτέρ, η ρύθμιση είναι προς το "φτωχό" της, οπότε δεν παίζει η περίπτωση καλύτερης (τελειότερης - sic!) καύσης !!

MONO με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ αντικατάσταση φίλτρου αέρα και εξάτμισης (και με ρύθμιση της τροφοδοσίας) μπορούμε να έχουμε ΚΑΛΥΤΕΡΗ (ανά κύκλο λειτουργίας) απόδοση του μοτέρ !!

ξωγράφησε πάλι ο παππούς!!!!!!!!

Σε μεγάλο βαθμό ΝΑΙ !!

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες και για το χρονο που διεθεσες.Κατι τελευταιο να σε ρωτησω:
    1) Μετα απο λιγο καιρο η μηχανη θα ερθει στα παλια επιπεδα (οταν το καινουργιο φιλτρο βρωμισει

2) Με την εξατμιση θα υπαρχει πραγματικη διαφορα;
    Ευχαριστω και παλι
    Στις ωραιες βολτες.

Moderator
    1) Μετα απο λιγο καιρο η μηχανη θα ερθει στα παλια επιπεδα (οταν το καινουργιο φιλτρο βρωμισει
    2) Με την εξατμιση θα υπαρχει πραγματικη διαφορα;
    1) Προφανώς, αλλά όχι τόσο "απότομα" (εκτός αν βουλώσει το φίλτρο ξαφνικά ... )

2) Σίγουρα, αρκεί να ρυθμίσει το μηχανάκι κάποιος που ξέρει τι κάνει (αν και με τους ψεκασμούς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια λάθους...)

1) Προφανώς, αλλά όχι τόσο "απότομα" (εκτός αν βουλώσει το φίλτρο ξαφνικά ... )

2) Σίγουρα, αρκεί να ρυθμίσει το μηχανάκι κάποιος που ξέρει τι κάνει (αν και με τους ψεκασμούς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια λάθους...)

Φιλε σε ευχαριστω πολυ
    Στις ωραιες βολτες.

wave2:
    Eπιτρέψτε μου να το αμφισβητήσω αυτό

You BETA believe...

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Eπιτρέψτε μου να το αμφισβητήσω αυτό
    Δεν μιλάμε για βρωμοδίχρονα της συμφοράς, αγαπητέ ...

[2) Σίγουρα, αρκεί να ρυθμίσει το μηχανάκι κάποιος που ξέρει τι κάνει (αν και με τους ψεκασμούς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια λάθους...)

[/B]
    Εδω θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη γνωμη............
    Κυκοφορουν πολλοι δηθεν μαστορες στη πιατσα.
    Και ενα μυστηριο πραγμα βρε παιδι μου, τους συναντας κατα κορον στις αντιπροσωπειες...

Παντως για το φιλτρο, καλο το ΄ελευθερο΄ αλλα ο σκοπος του φιλτρου ειναι να καθαριζει τον αερα η να τον αφηνει να περναει ελευθερα; Και μιλαω βεβαια για τις μηχανες που χρησιμοποιουμε στη πολη και οχι στους αγωνες.

Χαρης

Παρόμοια θέματα

1. Φίλτρο αέρα K&n σε Cbf-600
    από makis206 στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2018, 15:37
  2. Φιλτρο αερα 650
    από Zzz750 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2006, 20:58
  3. Dna φιλτρο ΑΕΡΑ
    από lc8ergr1 στο forum KTM