Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 23

Θέμα: Έκθεση στο Αν.Αεροδρόμιο

Έκθεση στο Αν.Αεροδρόμιο

Σκέφτομαι αύριο πρωί-πρωί να κατέβω Αθήνα για να επισκεφτώ μία έκθεση στο Αν.Αεροδρόμιο που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Επειδή το ταξίδι θα γίνει αυθημερόν ξέρει κανείς να μου πει αν αξίζει τον κόπο ή να κάτσω στα αυγά μου και να μην πάω πουθενά;Την έχει επισκεφτεί κανείς;Περιμένω απαντήσεις ειδικά απο συναδέλφους Μηχανολόγους/Μηχανικούς και Ηλεκτρολόγους/Μηχανικούς.Ευχαριστώ
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin

Re: Έκθεση στο Αν.Αεροδρόμιο

Αρχικά δημιουργήθηκε από runneras125
    Σκέφτομαι αύριο πρωί-πρωί να κατέβω Αθήνα για να επισκεφτώ μία έκθεση στο Αν.Αεροδρόμιο που αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Επειδή το ταξίδι θα γίνει αυθημερόν ξέρει κανείς να μου πει αν αξίζει τον κόπο ή να κάτσω στα αυγά μου και να μην πάω πουθενά;Την έχει επισκεφτεί κανείς;Περιμένω απαντήσεις ειδικά απο συναδέλφους Μηχανολόγους/Μηχανικούς και Ηλεκτρολόγους/Μηχανικούς.Ευχαριστώ
    os gnosto opios exi avga ka8ete se afta
    giati alios xanis ta avga ke ta pasxalia...
    san idravlikos sou apantao...
    :rotflmao: :rotflmao:

ke epi tin efkeria ke ego re pedia nio8o mia pina ti na kano?

Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Είχα πάει στην αντίστοιχη που είχε γίνει στο εκθεσιακό κέντρο Αθηνών το φθινόπωρο.

Εξαρτάται απο το τι σε ενδιαφέρει εσένα, εγώ πχ (αν και "εξ' αγχιστείας" συναδελφος) είχα πάει σαν πελάτης/επενδυτής με σκοπό να μιλήσω σε μια-δυο εταιρίες που μου έιχαν συστήσει για φωτοβολταϊκά

Αν πηγαίνεις σαν μηχανικός για να μάθεις περισσότερα για αυτά μάλλον θα απογοητευτείς γιατι - νομίζω - απευθύνεται σε "ευρύτερο" κοινό που θα ήθελε να εγκαταστήσει τέτοια συστήματα

Γενικώς, καλό είναι να αρχίσουμε να ασχολούμαστε λίγο πιο πολύ με αυτά τα ζητήματα

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly

Re: Re: Έκθεση στο Αν.Αεροδρόμιο

Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    os gnosto opios exi avga ka8ete se afta
    giati alios xanis ta avga ke ta pasxalia...
    san idravlikos sou apantao...

ke epi tin efkeria ke ego re pedia nio8o mia pina ti na kano?

στείλε το runerra στην έκθεση και πάρτου τα αυγά να κάνεις καμιά ομελέτα

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Είχα πάει στην αντίστοιχη που είχε γίνει στο εκθεσιακό κέντρο Αθηνών το φθινόπωρο.

Εξαρτάται απο το τι σε ενδιαφέρει εσένα, εγώ πχ (αν και "εξ' αγχιστείας" συναδελφος) είχα πάει σαν πελάτης/επενδυτής με σκοπό να μιλήσω σε μια-δυο εταιρίες που μου έιχαν συστήσει για φωτοβολταϊκά

Αν πηγαίνεις σαν μηχανικός για να μάθεις περισσότερα για αυτά μάλλον θα απογοητευτείς γιατι - νομίζω - απευθύνεται σε "ευρύτερο" κοινό που θα ήθελε να εγκαταστήσει τέτοια συστήματα

Γενικώς, καλό είναι να αρχίσουμε να ασχολούμαστε λίγο πιο πολύ με αυτά τα ζητήματα

Υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία μίας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών κάπου έξω από την Λάρισα(καθαρά για εμπορικούς σκοπούς) και σκέφτομαι σοβαρά να συμμετέχω (πάνε τα λεφτά για το GSXR ) οπότε θα με ενδιέφερε να πάρουμε κάποιες προσφορές απο εταιρίες,να δούμε αν μας συμφέρει,ποιός θα είναι ο χρόνος απόσβεσης της επένδυσης κτλ.Για μία πρώτη επαφή θα πάμε.Συμφωνώ μαζί σου,δυστυχώς είμαστε μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία οι πιο ηλιόλουστες χώρες στην Ευρώπη και δεν το εκμεταλλευόμαστε.Κρίμα...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία μίας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών κάπου έξω από την Λάρισα(καθαρά για εμπορικούς σκοπούς) και σκέφτομαι σοβαρά να συμμετέχω (πάνε τα λεφτά για το GSXR )
    ρε ξέρεις πόσα gsxr παίρνεις με τα λεφτά που κάνει η εγκατάσταση ΜΙΑΣ μονάδας; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

(ενδεικτικά περίπου 700,000 ευρώ, επιδοτούμενα φυσικα σε μεγάλο ποσοστό)

Εγώ έχω μιλήσει με μια εταιρία απο τη Λάρισσα, τη Hypervolt

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    ρε ξέρεις πόσα gsxr παίρνεις με τα λεφτά που κάνει η εγκατάσταση ΜΙΑΣ μονάδας; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

(ενδεικτικά περίπου 700,000 ευρώ, επιδοτούμενα φυσικα σε μεγάλο ποσοστό)

Εγώ έχω μιλήσει με μια εταιρία απο τη Λάρισσα, τη Hypervolt

Δεν πειράζει για το GSXR,σε 2-3 χρόνια θα το πάρω σε όλα τα χρώματα,θα βγάλω το άχτι μου σου λέω
    Fortis Fortuna Adiuvat

Προβοκάστορας Το avatar του/της gloum
    Συμφωνώ μαζί σου,δυστυχώς είμαστε μαζί με την Ισπανία και την Ιταλία οι πιο ηλιόλουστες χώρες στην Ευρώπη
    γκουχου γκουχου...Πορτογαλία...γκουχου...

Η έκθεση είναι καθαρά για εμπορικό σκοπό.Δεν ξέρω αν θα έχει εταιρίες και ποιές αλλά σίγουρα δεν θα διαφωτίσει τεχνικά θέματα.Πάντωςστην δουλειά (με ανανεώσιμα δουλεύω και εγώ)δεν σκοπεύει να πάει πολύς κόσμος.Είναι αρκετά μικρή καμία σχέση με την ΕΝΕΡΓΕΙΑ που είχε γίνει το χειμώνα
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει δείτε εδώ http://bilaguras.blogspot.com/

Παλαιό μέλος
    Ήταν γνωστό στους τεχνικούς κύκλους της χώρας εδώ και πολλούς μήνες η πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης. Από συναδέλφους μηχανικούς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, οπότε πιστεύω πώς αξίζει τον κόλπο η επίσκεψη. Σίγουρα προσανατολίζεται περισσότερο στην ενημέρωση επενδυτών, αλλά απ'οτι έχω μάθει και πιστεύω θα γίνουν αρκετές εισηγήσεις, τόσο για τις ΑΠΕ όσο και για περισσότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την ενεργειακή οικονομία.

Μέχρι σήμερα δεν βρήκα χρόνο να πάω, αλλά το Σ/Κ θα είμαι σίγουρα εκεί. Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο έστω και μια βόλτα.

εγώ πάντως κατά τις 17:00 θα είμαι εκεί
    ONLY THE GOOD DIE YOUNG

Τελικά πήγα στην έκθεση αλλά απογοητεύτηκα,δεν μου άρεσε η διαδικασία που έπρεπε να υποστείς ώστε να πάρεις κάρτα εισόδου.Όσο αφορά τους εκθέτες ήταν αρκετές οι εταιρίες αλλά όχι τόσες ώστε να σου επιτρέψουν να κυκλοφορήσεις στην έκθεση πάνω από μία ώρα.Από μία πρόχειρη έρευνα αγοράς διαπίστωσα πως οι τιμές των εταιριών κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα για μία δεδομένη εγκατάσταση πράγμα που δυστυχώς εγώ το μεταφράζω σαν δημιουργία καρτέλ μεταξύ των εταιριών που τελικά πλήττει τον αγοραστή.Το πιο HOT κομμάτι της έκθεσης εκτός από ένα "μωρό" που εργαζόταν στην έκδοση των καρτών εισόδου ήταν το μοντέλο 1/3 μίας Gas Turbine της Kawasaki απόδοσης 7,8MW
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo
    Τελικά πήγα στην έκθεση αλλά απογοητεύτηκα,δεν μου άρεσε η διαδικασία που έπρεπε να υποστείς ώστε να πάρεις κάρτα εισόδου.Όσο αφορά τους εκθέτες ήταν αρκετές οι εταιρίες αλλά όχι τόσες ώστε να σου επιτρέψουν να κυκλοφορήσεις στην έκθεση πάνω από μία ώρα.Από μία πρόχειρη έρευνα αγοράς διαπίστωσα πως οι τιμές των εταιριών κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα για μία δεδομένη εγκατάσταση πράγμα που δυστυχώς εγώ το μεταφράζω σαν δημιουργία καρτέλ μεταξύ των εταιριών που τελικά πλήττει τον αγοραστή.Το πιο HOT κομμάτι της έκθεσης εκτός από ένα "μωρό" που εργαζόταν στην έκδοση των καρτών εισόδου ήταν το μοντέλο 1/3 μίας Gas Turbine της Kawasaki απόδοσης 7,8MW
    Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί για άλλους λόγους κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα οι τιμές.
    Και γίνεται παγκοσμίως αυτό.
    Δεν γίνεται για να πλήξει τον αγοραστή. Αντιθέτως, είναι λογικές τιμές για ένα τέτοιο σύστημα.
    Και είναι όλες περίπου ίδιες, γιατί όλα τα εργοστάσια, αγοράζουν μία βασική Α'ύλη τους, από 3 εργοστάσια παγκοσμίως. Και αυτά έχουν ίδιες τιμές.

Ποια διαδικασία είχε για να πάρεις κάρτα εισόδου?
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    για πες ενδεικτικά κόστος εγκατάστασης ...
    επιλέγεις εσύ πόσες kw θέλεις να εγκαταστήσεις??
    ή υπάρχουν στάνταρ κάποιες μονάδες που αποδίδουν τόσες KW κ επιλέγεις ποια καλύπτει τις ανάγκες σου???

υπάρχει κόστος συντήρησης???
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
    Ποια διαδικασία είχε για να πάρεις κάρτα εισόδου?

Έπρεπε να πας στο πρώτο γκισέ στο οποίο γινόταν χαμός να προμηθευτείς κάποια κουπόνια τα οποία συμπλήρωνες με όλα τα στοιχεία σου και μετά να τα πας απέναντι σε ένα άλλο γκισέ που επίσης γινόταν χαμός να παραδώσεις τα χαρτιά,να περιμένεις να εκτυπωθούν τα στοιχεία σου σε ταμπελάκι,να πληρώσεις και μετά μπορούσες επιτέλους να μπεις στην έκθεση...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    για πες ενδεικτικά κόστος εγκατάστασης ...
    επιλέγεις εσύ πόσες kw θέλεις να εγκαταστήσεις??
    ή υπάρχουν στάνταρ κάποιες μονάδες που αποδίδουν τόσες KW κ επιλέγεις ποια καλύπτει τις ανάγκες σου???

υπάρχει κόστος συντήρησης???

Ενδεικτικά θα σου πω πως η εγκατάσταση για την οποία εμείς συζητήσαμε θα έχει ένα συνολικό κόστος 550.000 ευρώ και το ποσό της δικής μας επένδυσης δεν θα υπερβεί τα 150.000 ευρώ,τα υπόλοιπα είναι επιδοτούμενα.Αυτά τα ποσά αφορούν εγκατάσταση η οποία θα λειτουργεί καθαρά για εμπορική χρήση,για οικιακή χρήση να υπολογίζεις περίπου 10.000 ευρώ για μία εγκατάσταση η οποία θα καλύπτει περίπου το 60-70% των αναγκών του σπιτιού σου σε ρεύμα.Για περισσότερες πληροφορίες ρώτα τον Gloum γιατί δεν έχω αυτή την στιγμή τα προσπέκτους και τις σημειώσεις μου
    Fortis Fortuna Adiuvat

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 02/04/2008, 12:06
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2005, 18:43
  3. ΑΝ ΣΚΑΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...
    από devil's animal στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2005, 15:14
  4. Αν του έφερνα το λουκέτο στο κεφάλι θα έφταιγα;