Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: Διόδια στο Κέντρο (για άλλη μια φορά...)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Κανονικα θα μπουν τρενα που Κορινθο-Αθηνα θα κανουν 15 λεπτα και Λαμια-Αθηνα.Εurostar και θα αντικαταστησουν τα παλια intercity.
    Που θα γίνει αυτό ρε μάστορα;

Πάντως σε όλο τον κόσμο το commutting (η πρωινή προσέλευση εργαζομένων απο προάστια και πόλεις-δορυφόρους προς το κέντρο) ζει και βασιλεύει, δε βλέπω γιατί να αλλάξει εδώ.

Μια καλή αρχή πάντως είναι η απομάκρυνση των κυβερνητικών υπηρεσιών και η μετεστέγασή τους εκτός πόλης.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Προβοκάστορας Το avatar του/της gloum
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Πιστευω οτι η Αθηνα σε καποια χρονια θα αδειασει και χωρις μετρα...γιατι απλα θα ειναι ανυποφορη η κατασταση.
    Το παν ειναι να γινουν νεες γραμμες τρενων που θα συνδεουν γρηγορα την Αθηνα με Κορινθο και Λαμια.
    Δυστυχώς το παν φίλε μου είναι να αλλάξει νοοτροπία ο Έλληνας.Ο Έλληνας που θα κατεβάσει αμάξι στο κέντρο και ας είναι μόνος του μέσα.Κοιτάχτε αριστερά δεξιά.Χιλιάδες αμάξια με μόνο έναν άνθρωπο(?!?!) μέσα.Τι φταίει?Ναι σίγουρα ευθύνεται και το γεγονός ότι να πάρεις αμάξι πλέον είναι τσάμπα βάζοντας 120983912839218739128 δόσεις του μισού ευρώ,φταίει ότι τα λεωφορεία αργούν(αν δεν υπήρχαν τόσα αμάξια μήπως,λέω μήπως δεν θα καθυστερούσαν τόσο?).Αλλά...Μήπως τελικά φταίει η μαλακισμένη η νοοτροπία μας?Που αρνούμαστε να κουνηθούμε?Προχώρα λίγο ρε ζώον Έλληνα.Είσαι στο Χίλτον..Πάνε ομόνοια με τα πόδια..20 λεπτά θα σου πάρει..Ζώον αργόσχολε...Και αυτό πιάνει και πολλούς από εμάς τους μοτοσυκλετιστές βέβαια...Άσε την μηχανή και κατέβα με το μετρό αντι να σιχτηρίζεις που έχει τόσο κόσμο που ακόμα και η μηχανή κολλάει..Η αν κατέβεις άσε την σε χώρους που υπάρχουν και όχι να τριγυρνάς στο κέντρο με αυτήν..Σκέψου το περιβάλλον,την υγεία σου,την τσέπη σου...

Άλλαξε μυαλά ΖΩΟΝ Έλληνα

ουφ...ξεθύμανα
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει δείτε εδώ http://bilaguras.blogspot.com/

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
    Δυστυχώς το παν φίλε μου είναι να αλλάξει νοοτροπία ο Έλληνας.Ο Έλληνας που θα κατεβάσει αμάξι στο κέντρο και ας είναι μόνος του μέσα.Κοιτάχτε αριστερά δεξιά.Χιλιάδες αμάξια με μόνο έναν άνθρωπο(?!?!) μέσα.Τι φταίει?Ναι σίγουρα ευθύνεται και το γεγονός ότι να πάρεις αμάξι πλέον είναι τσάμπα βάζοντας 120983912839218739128 δόσεις του μισού ευρώ,φταίει ότι τα λεωφορεία αργούν(αν δεν υπήρχαν τόσα αμάξια μήπως,λέω μήπως δεν θα καθυστερούσαν τόσο?).Αλλά...Μήπως τελικά φταίει η μαλακισμένη η νοοτροπία μας?Που αρνούμαστε να κουνηθούμε?Προχώρα λίγο ρε ζώον Έλληνα.Είσαι στο Χίλτον..Πάνε ομόνοια με τα πόδια..20 λεπτά θα σου πάρει..Ζώον αργόσχολε...Και αυτό πιάνει και πολλούς από εμάς τους μοτοσυκλετιστές βέβαια...Άσε την μηχανή και κατέβα με το μετρό αντι να σιχτηρίζεις που έχει τόσο κόσμο που ακόμα και η μηχανή κολλάει..Η αν κατέβεις άσε την σε χώρους που υπάρχουν και όχι να τριγυρνάς στο κέντρο με αυτήν..Σκέψου το περιβάλλον,την υγεία σου,την τσέπη σου...

Άλλαξε μυαλά ΖΩΟΝ Έλληνα

ουφ...ξεθύμανα
    φίλε έχεις κάνει Ανω Λιόσια - Αθήνα με λεωφορείο???αλλάζοντας κ τοπικό λεωφορείο???
    γενικά η νοοτροπία που λες υπαρχει στους Ελληνες αλλά ολοι οι γνωστοί μου εχουν αρχίσει να την αναθεωρούν...
    οσοι μενουν κοντά σε μετρό κανείς δεν πέρνει αυτοκίνητο για το κέντρο....

αλλά το μετρό καλύπτει λίγες περιοχές....
    προς τα ανατολικά και βόρεια Προάστια καλπάζει ενώ προς τα Δυτικά βλέπε ΑΙΓΆΛΕΩ, Κορυδαλλός, Νικαια, Πετρούπολη κτλ παει με ρυθμούς χελώνας....και μιλάμε για εκατομμύρια κατοίκους.....

επίσης στους σταθμούς του μετρό δεν βρίσκεις να παρκάρεις....αν μένεις Πετρούπολη, Μενίδι, Νίκαια, πες μου τους κοντινότερους σταθμούς μετρό???

οσο για τα λεωφορεία άστο....όσα αυτοκίνητα και να εξαφανιστούν απο το κέντρο πάλι τα λεωφορεία θα πηγαίνουν με μεσες ωριαίες ταχύτητες επιπέδου χελώνας....
    βάλε τα ταξί που υπάρχουν στην Αθήνα και τα επαγγελματικα που παρκάρουν όπου να ναι για να ξεφορτώσουν και έχεις φτιάξει ενα ωραίο μποτιλιάρισμα χωρίς κανενα ΙΧ αυτοκίνητο....

χαρακτηριστικά όταν έχουν απεργία τα ταξί η αθήνα ειναι πολύ χαλαρά κυκλοφοριακά...

υπάρχουν σχετικά απλές λύσεις για το κυκλοφοριακό αρκεί να υπάρχει διάθεση για αστυνόμευση...
    1. απανωτές κλήσεις σε διπλοπαρκαρισμένα ακόμα κ οταν έχουν αλαρμ κ έχουν σταματήσει για μισό λεπτό....(πόσες φορές δεν πέσατε σε δρόμο 2 λωριδων και γινεται το κλασικό χωνί γιατί εχει σταματήσει ο βλάκας να πάρει τσιγάρα???)
    2. απαγόρευση στάθμευσης σε κεντρικές αρτηρίες κ επέκταση λεωφορειολωρίδων...όπως έγινε στην Ιποκράτους κ ΧΑΡΙΛΆΟΥ τΡΙΚΟΎΠΗ...φύγανε τα παρκαρισμένα απο δεξια , αναγκαστηκά δεν διπλοπαρκάρουν.....και τωρα πάνε γρήγορα και τα λεωφορεία κ τα ΙΧ.....

3. σημαντική αποφαση αλλά με μεγάλο πολιτικό (κ οικονομικο για τα καταστήματα) κόστος ειναι η απαγόρευση τροφοδοσίας των καταστημάτων της ώρες αιχμής.....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005

επίσης στους σταθμούς του μετρό δεν βρίσκεις να παρκάρεις....αν μένεις Πετρούπολη, Μενίδι, Νίκαια, πες μου τους κοντινότερους σταθμούς μετρό???
    Αν μένεις εκεί (και χειρότερα..έχω φίλους απο Ελευσίνα) θα κατέβεις δικαιωματικά στο κέντρο με το αμάξι σου το οποίο θα είναι πιο χαλαρό γιατί οι τύποι που έχουν μετρό στις περιοχές τους θα έχουν κατέβει με μετρό
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
    Αν μένεις εκεί (και χειρότερα..έχω φίλους απο Ελευσίνα) θα κατέβεις δικαιωματικά στο κέντρο με το αμάξι σου το οποίο θα είναι πιο χαλαρό γιατί οι τύποι που έχουν μετρό στις περιοχές τους θα έχουν κατέβει με μετρό
    σου επαναλαμβάνω οτι αυτό συμβαίνει...όσοι έχουν μετρό κοντά τους δεν κατεβαίνει κανένας με αυτοκίνητο....
    τουλάχιστον απο τους δικούς μου γνωστούς....

αλλά το κυκλοφοριακό υπάρχει ακόμα...γιατί το μετρό εξυπηρετεί το 1/10 των κατοίκων της πρωτεύσουσας....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    σου επαναλαμβάνω οτι αυτό συμβαίνει...όσοι έχουν μετρό κοντά τους δεν κατεβαίνει κανένας με αυτοκίνητο....
    τουλάχιστον απο τους δικούς μου γνωστούς....

αλλά το κυκλοφοριακό υπάρχει ακόμα...γιατί το μετρό εξυπηρετεί το 1/10 των κατοίκων της πρωτεύσουσας....
    Το μέτρο πρέπει να επεκταθεί εννοείτε.Αλλά πίστεψε με..είναι πάρα πολύ λίγοι αυτοί που όντως το χρησιμοποιούν.Δες πχ ένα πρωινό τι κατεβάζουν οι κάθετοι της Μεσογείων προς το κέντρο..

Αθήνα;

έχω φύγει λέμε... χρόνια

(που και που ξανάρχομαι όμως)

Κάντε το και σεις, θα πάρετε τα ίσα σας.

ή

Καθίστε κει και πήχτε.

@Zireous: +5 τρισεκατομμυρια λεμεεεε!

ΧΡΟΝΙΑ τωρα βριζω αυτη τη σκ@τοπολη και ψαχνω τροπο να φυγω μακρια απο αυτο το τριμπ@ρδελο που μας ροκανιζει την ψυχη καθε μερα!!!

Απο εκει και περα εχω καποιες τρελες φαντασιωσεις σχετικα με την κωλοπολη.....

- Μαζικη γενοκτονια των ταριφων: Να συλληφθουν ΟΛΟΙ (μα ολοι) οι ταριφες της Αθηνας και περιχωρων και να οδηγηθουν στην Πλατεια Συνταγματος για εκτελεση...
    Οσο για τα ταξι, στον ΟΔΔΥ να να γινουν ολα κονσερβες!

- Μετακομιση ΟΛΩΝ των μεταφορικων και φορτηγων εκτος Αθηνων. Οσοι δεν συμμορφονωνται να εκτελουνται επιτοπου και το φορτηγο να πυρπολειται.

- Επιτοπου ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ εκτελεση ολων των καφρων των δρομων. (18ρηδες με καρφι μαλλι με Σαξοραλα που κανουν σφηνες σαν να οδηγουν στο ΠΠΡ, ξεκρανωτοι καγκουρες με μοτο, γυναικες που την εχουν "δει" ΚΥΡΙΕΣ στο δρομο και νομιζουν οτι μπορουν να κανουν οτι θελουν, οδηγοι φορτηγων κλπ. Τους ταριφες ειπαμε οτι τους αφανισαμε ηδη!)

- Στην επομενη μαζικη εξορμηση των Αθηναιων "εκτος των τειχων", να χτιστουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτα τα ρημαδια τα τειχη και γυρνοντας να μην μπορουν να μπουν μεσα!

- Τελος, ΔΡΑΣΤΙΚΗ αλλαγη του μπαχαλου που λεμε ρυμοτομια στην Αθηνα.
    Ισοπεδωση ΟΛΟΥ του λεκανοπεδιου με ναπαλμ και ανακατασκευη απο την ΑΡΧΗ με βαση τα σχεδια πολεως της Βιεννης, με αναλογια πρασινου/τσιμεντου 60-40.

(και μιας και θα μας μεινει χωρος, φτιαχνουμε και μια πιστα προδιαγραφων F1 στον πρωην χωρο του Ελληνικου!)
    Νίκος
    Open Horizons

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    ...
    Λογικότατα, εφικτά και ηθικά όλα αυτά

Ρε παίδες επειδή πολύ φοριέται αυτό το "να φύγω απο την κωλοπόλη"

Γιατί δε φεύγετε όσοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το θέλετε; έτσι θα μείνουμε λιγότεροι, αυτοί που μας αρέσει αυτή η κωλοπόλη και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nelson
    εγώ πάλι που ήμουν αθήνα και απο το φθινόπωρο είμαι κρήτη είμαι πολύ μπερδεμένος...

η "κωλόπολη" μου άρεσε (και μου αρέσει) αρκετά και ώρες ώρες μου λείπει,
    έχοντας ως μόνο μέσω τη μηχανή δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην αθήνα...

(μη με βρίσετε αλλά συγγρού-καλλιρόης-μιχαλακοπούλου το ξημέρωμα πολύ ΜΕ αρεσε,
    και το βρώμικο στη μιχαλακοπούλου...)

κάθε πόλη φαντάζομαι έχει τον ρυθμό της,
    όσο για το κυκλοφοριακό στην αθήνα μια πρώτη λύση με πολλά θετικά αποτελέσματα
    και για πολλούς άλλους τομείς είναι ο λόγος που είμαστε στο forum, μηχανές!
    NeLSoN

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Γιατί δε φεύγετε όσοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το θέλετε; έτσι θα μείνουμε λιγότεροι, αυτοί που μας αρέσει αυτή η κωλοπόλη και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

εγω που και μου αρεσει αυτη η κωλοπολη [τη λατρευω για την ακριβεια] αλλα και την εχω κανει για μακρυα, σε ποια κατηγορια ανηκω;

Για να μεινω εντος θεματος πιστευω οτι χρειαζεται υπομονη. Ποτε δεν ειχε αυτη η χωρα υποδομες αλλα το κυριοτερο δεν ειχε ποτε πολιτες που να νοιαζονται εξω απο την τσεπη κ το στενο τους κεφαλι...

Κατι ο προαστιακος, κατι οι επεκτασεις των γραμμων του μετρο, θα αρχισει σιγα σιγα η αλλαγη της νοοτροπιας των κατοικων.

Δυστυχως δεν παιζουμε civilization με cheat για να φτιαχνονται ολα σε λιγες μερες, ουτε δυστυχως εχουμε φροντισει η χωρα μας να εχει τα εσοδα εκεινα που θα επιτρεψουν να κανουμε κατι με δικους μας πορους, χωρις να παρακαλαμε για επιδοτησεις...
    Ασε που οσες ευκαιριες ειχαμε να τις παρουμε κ αυτες, πανε... τωρα θα πληρωνουμε κ για τις επιδοτησεις αλλων..

words, words, words......
    Επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις...
    Έχω την φριχτή υποψία ότι σε 20 χρόνια, το τέρας που λέγεται Αθήνα, θα έχει καταβροχθίσει και τα Μεσόγεια.....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	athens.jpg 
Προβολές:	56 
Μέγεθος:	72,6 KB 
ID:	81541

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Συμφωνώ καπετάνιε μαζί σου.Για εμένα η Αθήνα είναι ένα ατέλειωτο μπουρδέλο αλλα την αγαπάω και την θέλω.Γι'αυτό την προσέχω όσο πιο πολύ μπορώ..Σε όσους δεν αρέσει και δεν την νοιάζονται ΟΥΣΤ!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nelson
    Αρχικά δημιουργήθηκε από panagiotispapa
    Έχω την φριχτή υποψία ότι σε 20 χρόνια, το τέρας που λέγεται Αθήνα, θα έχει καταβροχθίσει και τα Μεσόγεια.....
    η δουλεία μου έχει να κάνει με μελέτη του πως η αθήνα επεκτείνεται προς τα μεσόγεια, και αν
    και δε προβλέπεται (σύμφωνα με τα αποτελέσματά μου) σε 20 χρόνια όλα τα μεσόγεια να είναι
    αστικοποιημένα, σε μεγαλύτερο ορίζοντα αυτό θα γίνει...

προσωπικά δε το θεωρώ "καταβρόχθισμα" αλλά ελπιδοφόρο για την κατάσταση στη πρωτεύουσα αν γίνει με σωστό τρόπο.
    NeLSoN

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ vs ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ
    από caesarsk στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2009, 23:54
  2. Smc 660 για αλλη μια φορα
    από xaris_sm στο forum KTM
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2007, 19:08
  3. Για άλλη μία φορά γίναμε διεθνώς ρεζίλι