Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 128

Θέμα: Για την συζήτηση στο "scooterman" συνέχεια στο Θρησκευτικό μέρος

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    πωπω ... πήραμε φωτιά!!

ZZR250.... κάνεις το ίδιο "λάθος" που κάνουν πολλοί. Οι παπάδες και γενικά η Ιεραρχία, είναι μια τάξη εξουσίας.Ακριβώς όπως ήταν οι γραμματείς και οι φαρισσαίοι στην εποχή του Ιησού.

Με ρώτησες επίσης για την Δημιουργία κτλ... μια απάντηση μόνο φίλε.... ΔΕΝ ΞΕΡΩ!! απλά απο αυτά που διαβάζω απο επιστήμονες και βιβλία του Χριστιανισμού, περισσότερο ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, μου κάνει οτι κάτι πολύ πιο ισχυρό κρατάει τα πάντα σε ισορροπία. Στο δικό μου μυαλό είναι ο Θεός-Ιησούς ή όπως το ονομάζω εγώ.

Σύμφωνα πάντα με τις θεωρίες των υπερχορδών , του Big Bang κτλ... οι πολλαπλές "συμπτώσεις" που αναφέρονται , χωρίς ουσιαστική δικαιολογία, βάση της Φυσικής (κβαντικής) που αναφέρουν , για εμένα εκεί οδηγούν.

Αν πάντως το μάθω το μυστικό θα είσαι ο πρώτος που θα το ξέρει...χεχεχεχε

Στο θέμα της ανταπόδωσης της αγάπης και του ΕΓΩ μας... φίλε sonic22... δεν προσπαθείς να το απορρίψεις, είναι μέρος της ύπαρξης μας και δεν γίνεται. Προσπαθείς όμως να το αναγνωρίσεις, να το αποδεχτείς και να κυριαρχήσεις επάνω του, μιας και δεν είναι τίποτα παρά μια ενέργεια του μυαλού μας.

Τυχεροί όσοι το έχουν καταφέρει (εγώ οχι )... Νομίζω οτι είναι πάντως πολύ λίγοι (Μητέρα Τερέζα, Γκάντι , Ιησούς, Παϊσιος κτλ.). Οπότε δεν είναι σίγουρα εύκολο μονοπάτι.

Τrooper... ή μάλλον φίλε Γιώργο... Αν περιμένεις φίλε μου απο μια ομάδα ρασοφόρων να σου υποδείξουν ποιά είναι η πίστη σου και ποιές πράξεις πρέπει να κάνεις για να την υποστηρίζεις, τότε είσαι χαμένος απο χέρι.

Έφτασα στα 33 μου , για να αποφασίσω οτι όσα είχα μάθει μέχρι τώρα, είναι κάτι που μου πέρασαν άλλοι και οχι αυτό που ήθελα να μάθω εγώ. Οπότε τα ξεθεμελίωσα όλα, και άρχισα απο την αρχή. Ακόμα μαθαίνω, αλλά τουλάχιστον τώρα, αυτό που αποκτώ είναι κάτι που "γεμίζει" εμένα και δεν είναι καθρέφτης πράξεων και γνώσεων άλλων.

Vangelis 64 , είναι δυνατόν φίλε μου , να γνωρίσω αυτόν τον πνευματικό; Αν μη τι άλλο , αυτό που σου μεταδίδει είναι κάτι που δεν βρίσκεις κάθε μέρα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Ειπώθηκε και παραπάνω...

Καμμία σχέση δεν έχει ο χριστιανισμός και ο τρόπος που εφαρμόζεται από την εκκλησία και από το 99% τών παπάδων,με τη διδασκαλία τού Χριστού.
    Κάνεις λάθος όταν συγκρίνεις την πίστη στο Θεό με την επιχείρηση "Θρησκεία".
    1ον η Εκκλησία ειναι αυτή που διέδωσε τον Χριστιανισμό και άρα συνδέεται άμεσα με τον Χριστιανισμό.

2ον το νόημα της τοποθέτησης μου δεν ήταν να συσχετίσω τον Χριστιανισμό με την Εκκλησία...αν θεωρείς ότι δεν σχετίζονται δικαίωμά σου
    αλλά εφόσον ο τρόπος λειτου ργίας της Εκκλησίας επηρρεάζει άμεσα της θρησκεία του Χριστιανισμού ρώτησα αν την απορρίπτετε (την Εκκλησία)....
    και εφόσον απορρίπτετε την Εκκλησία τι κάνετε για να την αποκόψετε απο τον Χριστιανισμό εφόσον δεν πρεσβεύει αυτά που πιστεύετε....ή έστω να την φέρετε στο πραγματικό της ρόλο.....???
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    πωπω ... πήραμε φωτιά!!

ZZR250.... κάνεις το ίδιο "λάθος" που κάνουν πολλοί. Οι παπάδες και γενικά η Ιεραρχία, είναι μια τάξη εξουσίας.Ακριβώς όπως ήταν οι γραμματείς και οι φαρισσαίοι στην εποχή του Ιησού.

Με ρώτησες επίσης για την Δημιουργία κτλ... μια απάντηση μόνο φίλε.... ΔΕΝ ΞΕΡΩ!! απλά απο αυτά που διαβάζω απο επιστήμονες και βιβλία του Χριστιανισμού, περισσότερο ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, μου κάνει οτι κάτι πολύ πιο ισχυρό κρατάει τα πάντα σε ισορροπία. Στο δικό μου μυαλό είναι ο Θεός-Ιησούς ή όπως το ονομάζω εγώ.

Gandalf
    για το πρώτο σκέλος απάντησα στον VANGELIS64 και ελπίζω να σε καλύπτει ...

για το δεύτερο σκέλος......
    εχει μεγάλη διαφορά αν ονομάζεις Χριστό απο το ονομάζεις οτιδήποτε άλλο.....καταλαβαίνεις τι εννοώ...
    ειναι διαφορετικό να λες ότι ειναι κατι που κατευθύνει τις δυνάμεις του σύμπαντος απο το να αποδέχεσαι ένα δόγμα το οποίο κάποιοι ανέπτυξαν και διέδωσαν....
    δηλαδή να συσχετίζεις την άγνωστη ύπαρξη με μια οντότητα δεδομένη που συμπεριφέρεται με δεδομένο τρόπο, αξιολογεί την παρουσία μας στη γη κτλ όπως επικαλείται ο Χριστιανισμός
    και ταυτόχρονα να ανάγεις έναν άνθρωπο (Χριστό) ως πρέσβη της εν λόγω οντότητας στη γη επειδή ένα δόγμα διέδωσε αυτό το πράγμα....

και τα βιβλία που διέδωσαν το δόγμα κάθε άλλο παρά επιστημονικά μπορούν να θεωρηθούν....

και εφόσον αυτά τα βιβλία δεν απεύθυνονται στη σκέψη του ανθρώπου αλλά στα ένστικτα πιστεύω ότι ειναι ένα επίπεδο κάτω απο το επίπεδο που έχει φτάσει αυτή τη στιγμή η ανθρώπινη σκέψη....
    προτιμώ να αναζητώ το άγνωστο βασισμένος σε δεδομένα και γνώση παρά να ψυχανεμίζομαι με μια θεωρία που κάποιοι ανέπτυξαν είτε απο προσωπική ανάγκη είτε απο προσωπικό συμφέρον...
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    σού είπα και στην αρχή πως έχεις περιορίσει την σκέψη σου σε ενα δογματισμό που όντως κατά κύριο λόγο πρεσβεύει το ορθόδοξο ιεραχικό καθεστώς.

Ο Χριστιανισμός όμως , δεν είναι ούτε κάστα, ούτε δόγμα ούτε ΄κάτι να το βάλεις σε καλούπι , κάτι που ξεκίνησε κυρίως απο τον Παύλο και τους μεταφραστές των έργων του.

Το οτι δεν θες να πιστέψεις στην ιδέα αυτή σαν Πίστη, είναι δικαίωμα σου και είναι κάτι που αν μη τι άλλο πρεσβεύει η ιδέα του Χριστιανισμού (οικειοθελή Πίστη και οχι προσυλητισμό). Το να τα συγχέεις όμως δείχνει (Για εμένα) οτι έχεις παραμείνει και ίσως διάβάσει μόνο την Βίβλο και θεώρησες οτι μάλλον αυτό είναι και ο Χριστιανισμός.

Υπάρχουν και άλλες πηγές και το είπα και παραπάνω για να δείς το φαινόμενο της εξάπλωσης του Χριστιανισμού, που ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ όπως την καθορίζεις.

Ιστορικές αναφορές υπάρχουν επίσης. Αρκεί να ψάξεις.

Για την δημιουργία του Σύμπαντος , σου είπα οτι είναι προσωπική γνώμη απο αυτά που έχω διαβάσει και έχω εμπειρίες. Δεν περιμένω κανέναν να τα προσεταιριστεί. Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό , γιατί κάθε άτομο με την μοναδικότητα που το χαρακτηρίζει αντιμετωπίζει αλλιώς το κάθε γεγονός βασιζόμενο σε δική του κρίση και εμπειρίες.

Το αντικειμενικό του πράγματος μόνο αν θες, είναι πως το Σύμπαν σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων και μάλιστα με τόσο μεγάλη μαθηματική ακρίβεια. Αν δεν με πιστεύεις μπορώ να σου δώσω βιβλιογραφία να το μελετήσεις μόνος σου. Που είναι και το καλύτερο αν με ρωτήσεις προσωπικά.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟΥΣ ΕΥΛΑΒΙΚΑ..........ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ.......

ΠΑΤΡΙΣ------ΘΡΗΣΚΕΙΑ--------ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.........

Φοβερό τρίπτυχο.........

ΥΓ. ZZR.........όμολογώ πώς μέ έντυπωσιάζει ή ώριμότητα τής σκέψης σου.......
    ΧΩΡΙΣ ........ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.........άν καί πολύ μικρότερος....!!!!!!!!!!!

Διότι όπως παρατήρησα........ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ
    ΑΛΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ........!!!!!!!!!

ή νομίζουν ή κάνουν πώς νοιάζονται γιά τήν ψυχή τους.........
    Όπως κάποιος γνωστός μου κάποτε.......πού τόν ρώτησα ένώ φαινόταν ότι δέν πίστευε...
    Γιατί κάνεις τό σταυρό σου....????

Καί ή άπάντηση μέ έστειλε............ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ.....?????

ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...........

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Τrooper... ή μάλλον φίλε Γιώργο... Αν περιμένεις φίλε μου απο μια ομάδα ρασοφόρων να σου υποδείξουν ποιά είναι η πίστη σου και ποιές πράξεις πρέπει να κάνεις για να την υποστηρίζεις, τότε είσαι χαμένος απο χέρι.

Έφτασα στα 33 μου , για να αποφασίσω οτι όσα είχα μάθει μέχρι τώρα, είναι κάτι που μου πέρασαν άλλοι και οχι αυτό που ήθελα να μάθω εγώ. Οπότε τα ξεθεμελίωσα όλα, και άρχισα απο την αρχή. Ακόμα μαθαίνω, αλλά τουλάχιστον τώρα, αυτό που αποκτώ είναι κάτι που "γεμίζει" εμένα και δεν είναι καθρέφτης πράξεων και γνώσεων άλλων.

Gandalf
    φιλε μου μαγε...δεν περιμενω τπτ απο κανεναν.το προβλημα μου ειναι αλλο.γιατι θα πρεπει να <<υπογραψω>> ως αλλος αριστερος (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ) κατα τη διαρκεια της χουντας, ενα χαρτι (ατυπα) που να με εντασει σε μια ομαδα, με την οποια διαφωνω, προκειμενου να μην στειλητευθει το ατομο μου.that s all.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa

Φοβερό τρίπτυχο.........

ΥΓ. ZZR.........όμολογώ πώς μέ έντυπωσιάζει ή ώριμότητα τής σκέψης σου.......
    ΧΩΡΙΣ ........ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.........άν καί πολύ μικρότερος....!!!!!!!!!!!

Διότι όπως παρατήρησα........ΕΝΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ
    ΑΛΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ........!!!!!!!!!

ή νομίζουν ή κάνουν πώς νοιάζονται γιά τήν ψυχή τους.........
    Όπως κάποιος γνωστός μου κάποτε.......πού τόν ρώτησα ένώ φαινόταν ότι δέν πίστευε...
    Γιατί κάνεις τό σταυρό σου....????

Καί ή άπάντηση μέ έστειλε............ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ.....?????

+100000000

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

σού είπα και στην αρχή πως έχεις περιορίσει την σκέψη σου σε ενα δογματισμό που όντως κατά κύριο λόγο πρεσβεύει το ορθόδοξο ιεραχικό καθεστώς.

Ο Χριστιανισμός όμως , δεν είναι ούτε κάστα, ούτε δόγμα ούτε ΄κάτι να το βάλεις σε καλούπι , κάτι που ξεκίνησε κυρίως απο τον Παύλο και τους μεταφραστές των έργων του.

Το οτι δεν θες να πιστέψεις στην ιδέα αυτή σαν Πίστη, είναι δικαίωμα σου και είναι κάτι που αν μη τι άλλο πρεσβεύει η ιδέα του Χριστιανισμού (οικειοθελή Πίστη και οχι προσυλητισμό). Το να τα συγχέεις όμως δείχνει (Για εμένα) οτι έχεις παραμείνει και ίσως διάβάσει μόνο την Βίβλο και θεώρησες οτι μάλλον αυτό είναι και ο Χριστιανισμός.

Gandalf
    δεν έχω διαβάσει τίπτοα ιδιαίτερο που να αφορά το τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, ούτε καν τη Βίβλο....δεν έχω λόγο να το κρύψω....σε γενικές γραμμές ότι έχω ακούσει απο τους αυτοαποκαλούμενος χριστιανούς
    εξάλλου το 99% των Χριστιανών δεν έχουν διαβάσει τίποτα .....
    τουλάχιστον απο προσωπική εμπειρία....πιστεύουν γιατί έτσι τους είπαν....γιατί έτσι τους είπαν οι γονείς τους, γιατί όποιος δεν πήγαινε εκκλησία ήταν το μαύρο πρόβατο, γιατί όποιος δεν παντρευόταν με θρησκευτικό γάμο ήταν εραιτικός , γιατί όποιος δεν πήγαινε στην προσευχή στο σχολείο δεχόταν επίπληξη, γιατί όποιος δεν πήγαινε στον εκκλησιασμό στο στρατό έτρωγε καμπάνα...
    άρα ο Χριστιανισμός άσχετα με το τι θέλει να πιστεύει καθένας είναι προϊόν ύπουλου προσυλιτισμού...και δεν ειναι προιον επιλογής....είναι προιον πνευματικού και κοινωνικού καταναγκασμού....

ως προς το τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός δεν με απασχολεί καθόλου....
    στην καθημερινή μου ζωή πράττω τα περισσότερα απο αυτά που υποτίθεται ότι πρεσβεύει....
    αλλά τα πράττω όχι απο φοβο ή ιδιοτέλεια αλλά λόγω ενός συστήματος αξιών που ανέπτυξα που καμία σχέση δεν εχει να κάνει με θρησκείες...
    δεν έχει να κάνει με την απειλή της κολάσεως και της εκδίκησης...

ως επίλογο να τονίσω ότι σέβομαι απεριόριστα την πίστη όσων Χριστιανών:

1, δεν έχουν πατήσει ποτέ στην Εκκλησία
    2. δεν έχουν κάνει πολιτικό γάμο
    3. δεν έχουν βαπτίσει τα παιδιά τους
    4. δεν κάνουν την προσευχή τους όταν οδηγάνε (για να επανέλθουμε στο θέμα)
    5. και έχουν επισημάνει στα παιδιά τους να μην τους θάψουν με θρησκευτική κηδεία

Υ.Γ. αν δεν κάνω λάθος ο Χριστιανισμός γιγαντώθηκε σαν θρησκευμα μετά την γέννηση του Ιησού ....
    αν αυτό ισχύει ποιος μπορεί να εξηγήσει ότι ο Χριστιανισμός είχε και έχει πολύ μικρή επιρροή στους απόγονους των χωρών που γειτνίαζαν με τον τόπο γέννησης του θεανθρώπου??
    τόσο τυφλοί ήταν όλοι αυτοί που δεν έβλεπαν την υπέρτατη αλήθεια?
    και αλήθεια αν δεν πιστήκαν αυτοί που έίχαν άμεση επαφή με τις διδαχές και τα θαύματα του Ιησού γιατί επηρρεάστηκε τόσο ο Δυτικός πολιτισμός?
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa

Φοβερό τρίπτυχο.........

.....
    ΧΩΡΙΣ ........ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ........?????

Ρε μηπως εννοεις χωρις ιδιοτελεια;
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

@Van Diemen και λοιπούς ενδιαφερόμενους (Αργησα, αλλά σας βρήκα..)

Δεν έχω το Θεό μου λοιπόν και κάπως πρέπει να το εκφράσω. Το «είμαι άθεος» σε μια μπλούζα δεν ενοχλεί, ε? Αν αντί για λογάκια θέλω μια εικόνα, τι θα βάλω? Χμμ, άθεος=α-θεός=όχι θεός, ίσως την εικόνα του Θεού με ένα κόκκινο Χ από πάνω... αλλά ποιου θεού από όλους, μια και μιλάμε για όοοολες τις θρησκείες και τι εικόνα ακριβώς? Δύσκολο, οπότε ίσως να γράφει ΘΕΟΣ απλά με ένα κόκκινο Χ από πάνω. Η μήπως να βάλουμε και Αλλάχ, Βούδας κλπ κλπ μαζί όλα κάτω από το Χ να μη νομίζουν ότι μιλάμε για του χριστιανισμού μόνο? Η μήπως να βάλω απλά αυτό που έβαλα?

Τέλος πάντων πρόκειται για ένα απλουστευμένο σκιτσάκι κατά της ιδέας των θρησκειών, το πιο γνωστό σύμβολο θρησκείας είναι ο σταυρός. Σημειολογικά δλδ, όταν το είδες είπες ότι πετάει το χριστιανισμό στα σκουπίδια? Ε μάλλον δεν έχεις αναπτυγμένη την στοιχειώδη αφαιρετική σκέψη που χρειάζεται. Ο σταυρός δεν είναι μόνο χριστιανισμός. Δες το κι εσύ λίγο πιο αφαιρετικά, πριν καταλήξεις να ανάβεις κεράκια και στα φαρμακεία.

Τώρα το γιατί το πόσταρα αυτό εκεί, τέτοια επιθυμία πια να εκφράσω τις πεποιθήσεις μου στο φόρουμ... ήταν παρορμητικό. Και το κινητό αν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά και οδηγείς με το κράνος στο σπίτι και το τηλέφωνο στο αυτί, σκοτώνει. Και το έχουμε θίξει και αυτό εδώ μέσα. Μετά χαράς θα έβαζα ένα αντίστοιχο σκιτσάκι με το ανθρωπάκι να πετάει το κινητό στα σκουπίδια. Σόρι που δεν έβαλα. Και η θρησκεία λοιπόν, αν δεν ξέρεις πού φτάνουν οι «υποχρεώσεις» σου ως πιστός και κάνεις ταρζανιές έξω από κάθε εκκλησία, σκοτώνει. Κι αν πολεμάς όλη σου τη ζωή στο όνομα του θεού σου, πάλι σκοτώνει. Κι αν εκτελείς άπιστους, πάλι σκοτώνει... Μπορεί να φταίει το μυαλό του καθένα για την λάθος ερμηνεία της και όχι η ιδέα η ίδια, αλλά μετά από τόσους αιώνες προβληματικών ερμηνειών εγώ προτιμώ να πεθάνει αυτή.

Το ποστ μου, για μένα, αυτό που σηκώνει δεν είναι 362 σελίδες για το αν είναι προσβλητικό ή όχι, είναι αντιδράσεις αντίστοιχες σε ένα υποθετικό ποστ με την εικόνα της Παναγίας ας πούμε. Μπορείς να γελάσεις από κάτω, να προσκυνήσεις, να πεις «μα τι σχέση έχει με τον ηλίθιο που κόντεψε να σκοτωθεί και να μας σκοτώσει για να κάνει το σταυρό του».. αυτά.
    safety doesn't happen by accident

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    tai δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
    Εγώ μπορεί να καταλαβαίνω τις καλές σου προθέσεις αλλα δεν είναι πάντα έτσι.
    Σκέψου τι έγινε όταν τέθηκε το θέμα με τις ταυτότητες.

Τότε δεν είδα τους καλούς χριστιανούς να λένε " ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει. Και ότι η πιστη του καθενός είναι δικό του θέμα χωρις να πρεπει νατο κοινοποιεις ":
    Τώρα αμα σου πω ότι δεν συμφωνούσε ένα μεγάλο μερος της εκκλησιάς με αυτά θα με πιστέψεις.???

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    [

εγω λοιπον ειμαι αυτος που ειμαι.καλος,κακος αυτος ειμαι.και δεν θελω να ακολουθησω τα εθιμα της χριστιανικης η οποιας αλλης εκκλησιας.για την ακριβια δεν θελω καν να ταφω.να καω θελω.αν ο θεος σας σας πηρε τηλ και σας ειπε οτι ο γιωργος ειναι αρχιδι και θα υποστει τις συνεπειες...να μου το πειτε να ξερω.αλλιως........................
    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΔΙ
    Στο είπαμε! Εντάξει τώρα? Ηρέμησες?:rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22

kai thelw kai tin apopsi sou os pros auto
    oxi os pros to ifos (alloi kamenoi apo edw kai sorry pou den vrika poio sovaro link) alla os pros tin ousia tou keimeno________________________________________
    Στο μυαλό των χριστιανών ο αφορισμός συνδέθηκε με τους παγανιστικούς βρικόλακες αφού οι πατέρες της εκκλησίας όριζαν για τους αφορεσμένους ότι: «Εν τω ονόματι της αγίας τριάδας έχομεν και κυρίττομεν αυτούς αφορισμένους, κατηραμένους και ασυγχώρητους παρά πατρός, υιού και αγίου πνεύματος και έστωσαν μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι , αι πέτραι και ο σίδηρος λυθήσονται αυτοί δε ουδαμώς» . Με το πέρασμα των αιώνων ο μικρός και ο μεγάλος αφορισμός (ακοινωνησία και ανάθεμα αντιστοίχως) εφαρμόστηκαν από την εκκλησία σε αιρετικούς, εχθρούς της πίστεως, εχθρούς και αντιπάλους των κατά τόπον μητροπολιτών και αρχιερέων
    Φέτος στις 20 Μαρτίου την λεγομένη «κυριακή της ορθοδοξίας», όπως εδώ και δέκα αιώνες, [...] . Θα ψάλλει επτά αναθεματισμούς κατά του Ελληνικού Πολιτισμού και μάλιστα παρουσία κρατικών αρχών. Οι επτά αναθεματισμοί γίνονται για να μνημονεύεται ο αναθεματισμός κατά του Ελληνολάτρου Ιωάννου του Ιταλού.
    ________________________________________[/B]
    για τον αφορισμό,
    (Καταραμένους ) γιατί άραγε?? Μήπως για τι έκαναν κάτι τόοοσο βαρύ??? Ώστε να είναι ασυγχώρητοι? Και μετά θάνατον άλυτοι (χωρίς συχώρεση) τυμπανιαίοι (όχι αναστάσιμοι) για ποιους να είναι αυτά?? Τι να έκαναν που να τους εκδιώξει με τόσο μένος ?? αμα μου πείς το έγκλημα θα σου πω το γιατί αυτή η τιμωρία.

Την Κυριακή της ορθοδοξίας είναι η επέτειος για τη αναστήλωση των εικόνων. Δεν εχει καμία σχέσει με αυτό που γράφουν.
    Ο αναθεματισμός του Ιωάννου του Ιταλού δεν έχει σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό. Άλλο ο Έλληνας εθνικός και άλλο ο Έλληνας που λέμε τωρα.

Αυτό που μου αρέσει είναι ότι κατι αλήτες μηχανόβιοι αναλύουν θεολογία , φιλοσοφία αντιπαραθέτοντας διάφορα συγγράμματα για τι ένα σκουτεράκιας εκανε τον σταυρό του και η vada έβαλε ένα σκίτσο. Τελικά μια αφορμή ψάχνουμε για να το αναλύσουμε να αντιδικήσουμε και (ελπίζω) να καταλήξουμε πάλι στης

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    για τον αφορισμό,
    (Καταραμένους ) γιατί άραγε?? Μήπως για τι έκαναν κάτι τόοοσο βαρύ??? Ώστε να είναι ασυγχώρητοι? Και μετά θάνατον άλυτοι (χωρίς συχώρεση) τυμπανιαίοι (όχι αναστάσιμοι) για ποιους να είναι αυτά?? Τι να έκαναν που να τους εκδιώξει με τόσο μένος ?? αμα μου πείς το έγκλημα θα σου πω το γιατί αυτή η τιμωρία.
    koita kai mono ta anomata na sou pw nomizw tha katalaveis... (roidis, kazadzakis, laskaratos, skortseze... kathos kai tous epanastates tou 21... kai allous...)
    alla edw milame gia tin ipertati katadinasteusi...
    TIMORIA AKOMA KAI META THANATON APO TIN THRISKIA TIS SIGXWRESIS KAI TIS AGAPIS
    kai bori telika na min ton "fagane" ton aforismo alla kai mono i apili ftanei nomizw...

Την Κυριακή της ορθοδοξίας είναι η επέτειος για τη αναστήλωση των εικόνων. Δεν εχει καμία σχέσει με αυτό που γράφουν.
    to thema omws einai an telika legode auta ta pragmata ekini tin imera...
    einai auti i thriskia tis anoxis, tis katanoisis kai tis eleutheris epilogis?
    giati kai tous olibiakous san idololatriko/paganistiko panigiri tous xaraktirisan
    ola gia tis

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Προσωπικα με ΚΟΥΡΑΖΕΙ παρα πολυ, το να απανταω σε "επιχειρηματολογία" υπερ ΤΗΣ (μίας και μοναδικης) Θρησκειας (μιας και για τις υπολοιπες ΔΕΝ εχει γινει ΠΟΤΕ κουβεντα απο τους διαφορους "πιστους"), που βασιζεται σε διαφορα "μας ειπαν", "νομιζω", "ετσι πιστευω", "το λεν εδω και τα χαρτια μου (Αγια Γραφη)" και διαφορα αλλα τετοια "ατρανταχτα" επιχειρηματα ...

Οταν βρεθει ακρη με τα ...

- Πως ειναι?
    - Που μενει?
    - Πως μπορουμε να επικοινωνησουμε?
    - Ρουσφετια κανει?

Ενημερωστε με να κανω τα κουμαντα μου κι εγω ο Αθεος...

:rotflmao:

Παρ' ολα αυτα, το εχω πει και το ξαναλεω...

Δεν εχω τιποτα με την οποιαδηποτε "πιστη", ΜΟΝΟ στην περιπτωση που κανει τον "πιστο" να γινεται καλυτερος ανθρωπος! :smilea:

Αν και πιστευω οτι καποιος γινεται καλυτερος ανθρωπος μονο στην περιπτωση που το θελει αυτος κι οχι επειδη κατευθυνεται εκει απο καποια "πιστη" ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    koita kai mono ta anomata na sou pw nomizw tha katalaveis... (roidis, kazadzakis, laskaratos, skortseze... kathos kai tous epanastates tou 21... kai allous...)
    alla edw milame gia tin ipertati katadinasteusi...
    TIMORIA AKOMA KAI META THANATON APO TIN THRISKIA TIS SIGXWRESIS KAI TIS AGAPIS
    kai bori telika na min ton "fagane" ton aforismo alla kai mono i apili ftanei nomizw...

κανένας τελικά δεν τον έφαγε γιατί συχωρέθηκαν από την εκκλησία της συχώρεσης

to thema omws einai an telika legode auta ta pragmata ekini tin imera...
    einai auti i thriskia tis anoxis, tis katanoisis kai tis eleutheris epilogis?

Είναι ελεύθερος να έλθει όποιος θέλει .Δεν είναι της δικαιοδοσίας του το πώς θα δοξάζουμε τον Θεό, Παίζει με τους κανόνες μας

giati kai tous olibiakous san idololatriko/paganistiko panigiri tous xaraktirisan
    είναι αφου είχανε αναφορές στον12θεο. Και αν θες να δεις τι πανηγύρι ήταν πριν τους σταματήσουν, να σου το στείλω με ΠΜ

Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 08/08/2007, 09:31
  2. Συλλήψεις για την επίθεση στο Καζίνο
    από panagiotispapa στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 01/08/2007, 17:40
  3. Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2006, 11:16
  4. Επτά σημεία για την κρίση στο Ιράν
    από tai στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί